Peljeski most zele graditi!

Post Reply

Peljeski most

se nesmije graditi jer onemogucava buducu izgradnju luke
48
22%
se nesmije graditi iz drugih razloga
24
11%
neka se gradi ali treba biti dovoljno visok kako bi mogli brodovi proci
76
35%
neka se gradi svakako
60
27%
nemam stav
12
5%

Total votes: 220

stiv33

#1076 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by stiv33 »

Great Cornholio wrote:
stiv33 wrote:
Ako može Srbija zašto ne bi BiH, ovdje je netko spominao godinu 2025. mislim da je i to moguće :D
Ja mislim da će Kosovo i Srbija ić' u paketu :evil: :D

Ma kad je mogla Hrvatska mogu svi :D
Mogu ali ne istom brzinom, ne više. Da nije bilo rata devedesetih...ali to je već druga tema. Za Kosovo ne vjerujem. :roll:
kompass

#1077 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by kompass »

Hrvatska je pod sve vecem uticaju Turske. Od brojnih luka i marina Hrvatskih i crno gorskih, koji predjose u Tursko vlasnistvo pa preko najluksuznijih Hotela do Turskih sapunica na Hrvatskim telivizijama. Hrvatska je mala zemljica. A balkan je uvijek bio pod uticajom Turske sa manjim izuzetkom id 100 godina.

Turska ima jake struje koje su za povratak na balkan u ekonomskom i geopolitickom smislu. U tom kontextu se odmah i svaca da Sarajevo itekako moze naskoditi Hrvatima u BiH a Turska ce sve vise drzati RH ekonomije i medija.

Prva velesila u regionu jeste Turska. U Turskoj imamo AKP koji su za Neo Osmansku politiku ali i Gulen struju. A ultra nacionalisti, sivi vukovi ili MHP , dobivaju cak 15% glasova. Upravo Turski nacionalisti su tokom proslog rata bili jedini koji su se zalagali za slanje Turske vojske na ispomoc ARBIH.

Danas covijek koji je u RT dobio 51% glasova izjavljuje na Kosovu kako je to jedna Turska zemlja i dobiva aplauz Albaneza. A u Sarajevu izjavljuje kako ce se opet stvoriti osmansko carstvo.

Turci mogu doci na balkan vrlo lako ako bi ih neko naljutio. Prevenstveno jer su vec na balkanu kroz Bosnu , Albaniju, Kosovo i Makedoniju. Ali isto tako sto imaju siroko zaledje brojnih Turskih zemalja od Uzbekistana i Turkmenistana do Kazachstana.

Ovo nije vrijene vise za Hrvatsku po kojoj bi se kurcila sa BiH.

Da bi to shvatili, dobro je pogledati izjavu Franje Tudjmana o ulozi Turske u proslom ratu i najveci razlog zbog kojeg je se on zajebao i donio losu procjenu o Njemackom stavu:
Franjo Tudjman - snimljeni stenogrami iz njegove kancelarije- koristeni u Haagu:

Njemačka je na strani Muslimana. Zašto? Zato da bi preko bosanskih Muslimana pokazala se najvjerniji saveznik Turske republike od prije Prvog svjetskog rata pa nadalje itd. S druge strane, priključuje se kritikama Hrvatske da smo mi tobože išli na razbijanje Bosne, da bi time dokazali da nemaju ništa zajedničkog s Hrvatskom ukoliko bi to bio nastavak NDH, itd. Među nama rečeno, Nijemci imaju kompleks Trećeg Reicha koji liječe na našem slučaju...(F. Tuđman, 8.3.1993.)
U previdu, vec tada, kada je Turska bila mnooogo slabija drzava u vojnom i ekonomskom smislu... Ipak je se vodilo prvenstveno racuna sa dovrim odnosima sa Turskom. A saka od par stotina hiljada Hrvata su, iz perspektive Njemacke, bili nebitni.
Last edited by kompass on 20/01/2014 21:08, edited 2 times in total.
Great Cornholio

#1078 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Great Cornholio »

stiv33 wrote:
Mogu ali ne istom brzinom, ne više. Da nije bilo rata devedesetih...ali to je već druga tema. Za Kosovo ne vjerujem. :roll:
Ne ide Srbija u EU bez Kosova, jer Kosovo je Srce Srbije :evil: :lol:

Pitanje je vremena kad će svi oni koji su bili dio SFRJ ući u EU, onda će se moći putovati bez problema, konkurisati za posao u raznim državama, samo ćemo raditi za gazde, a ne za sebe.
sportman1

#1079 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by sportman1 »

cilj gradnje mosta je da se bih blokira izlaz na otvoreno more i da se sprijeci gradnja luke neum jer se preko luke ploce taj dio dalmacije razvija. luku ploce koristi uglavnom bih. drugim rijecima ekonomija.

pitanje je jos dali bih ima pravo na neskodljiv prolaz ili tetitorijalne vode do otvorenog mora. ako slovenci dobiju u arbitrazi da imaju pravo na teritorijalne vode do otvorenog mora ,onda ne vidim zasto ne bi imala i bih.

da slovenci imaju nas slucaj,a imaju slican, odavno bi tuzili hrvatsku za ometanje slobodnog prolaza i trazili svoje teritorijalne vode do otvorenog mora i time hrvatska ne bi mogla pocet gradit most dok ne zavrsi sud ili arbitraza.
palermo

#1080 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by palermo »

jiji wrote: Pa nitko te ne podcjenjuje,al zar trebamo i pitati jer smijemo nesto ,sto po svim zakonima smijemo,na svom teritoriju,kroz svoj teritorij,uz procjenu i studije koje ce sigurno obuhvatit i pravo neskodljivog prolaza?
Jel tebe tvoj susjed pita jel smije svoju zenu,u svojoj kuci,ispod plahte u hladnim zimskim nocima? Mislim da nepita,uz naravno uvjet da nisu preglasni.
O pa trebao bi da pita, ukoliko ti time ugrožavaš neko njegovo pravo.....sad, da li ugrožavaš to je pitanje na koje ja odgovor ne znam, mogu samo vjerovati drugima......
Hafis

#1081 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Hafis »

kompass wrote:Hrvatska je pod sve vecem uticaju Turske. Od brojnih luka i marina Hrvatskih i crno gorskih, koji predjose u Tursko vlasnistvo pa preko najluksuznijih Hotela do Turskih sapunica na Hrvatskim telivizijama. Hrvatska je mala zemljica. A balkan je uvijek bio pod uticajom Turske sa manjim izuzetkom id 100 godina.

Turska ima jake struje koje su za povratak na balkan u ekonomskom i geopolitickom smislu. U tom kontextu se odmah i svaca da Sarajevo itekako moze naskoditi Hrvatima u BiH a Turska ce sve vise drzati RH ekonomije i medija.

Prva velesila u regionu jeste Turska. U Turskoj imamo AKP koji su za Neo Osmansku politiku ali i Gulen struju. A ultra nacionalisti, sivi vukovi ili MHP , dobivaju cak 15% glasova. Upravo Turski nacionalisti su tokom proslog rata bili jedini koji su se zalagali za slanje Turske vojske na ispomoc ARBIH.

Danas covijek koji je u RT dobio 51% glasova izjavljuje na Kosovu kako je to jedna Turska zemlja i dobiva aplauz Albaneza. A u Sarajevu izjavljuje kako ce se opet stvoriti osmansko carstvo.

Turci mogu doci na balkan vrlo lako ako bi ih neko naljutio. Prevenstveno jer su vec na balkanu kroz Bosnu , Albaniju, Kosovo i Makedoniju. Ali isto tako sto imaju siroko zaledje brojnih Turskih zemalja od Uzbekistana i Turkmenistana do Kazachstana.

Ovo nije vrijene vise za Hrvatsku po kojoj bi se kurcila sa BiH.

Da bi to shvatili, dobro je pogledati izjavu Franje Tudjmana o ulozi Turske u proslom ratu i najveci razlog zbog kojeg je se on zajebao i donio losu procjenu o Njemackom stavu:
Franjo Tudjman - snimljeni stenogrami iz njegove kancelarije- koristeni u Haagu:

Njemačka je na strani Muslimana. Zašto? Zato da bi preko bosanskih Muslimana pokazala se najvjerniji saveznik Turske republike od prije Prvog svjetskog rata pa nadalje itd. S druge strane, priključuje se kritikama Hrvatske da smo mi tobože išli na razbijanje Bosne, da bi time dokazali da nemaju ništa zajedničkog s Hrvatskom ukoliko bi to bio nastavak NDH, itd. Među nama rečeno, Nijemci imaju kompleks Trećeg Reicha koji liječe na našem slučaju...(F. Tuđman, 8.3.1993.)
U previdu, vec tada, kada je Turska bila mnooogo slabija drzava u vojnom i ekonomskom smislu... Ipak je se vodilo prvenstveno racuna sa dovrim odnosima sa Turskom. A saka od par stotina hiljada Hrvata su, iz perspektive Njemacke, bili nebitni.
Nešto me ovaj podsjeća na nekoga :roll:
dalmatinka

#1082 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by dalmatinka »

kompass

Ratni brodovi Turski su vec dolazili u Nem.
Hm... Dvoumim se - @kokise ili @theTruePath? :D
zg2

#1083 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by zg2 »

sportman1 wrote: ...
da slovenci imaju nas slucaj,a imaju slican, odavno bi tuzili hrvatsku ...
da baba ima muda, zvala bi se dida
_mufljuz_

#1084 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by _mufljuz_ »

prica se o luci neum a sami unistavamo terminale u plocama.

suplje negumo ni s maslom
Googlerica

#1085 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Googlerica »

Da li ogromni teretni brodovi mogu uci u luku Neum? Godinama se prica o prilazu ako bude most,evo jos nema mosta,ali nema ni teretnih borodova!
fatamorgana

#1086 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by fatamorgana »

Googlerica wrote:Da li ogromni teretni brodovi mogu uci u luku Neum? Godinama se prica o prilazu ako bude most,evo jos nema mosta,ali nema ni teretnih borodova!
Da li i tebe kao i mene brine dužina pelješkog mosta, :lol:
Googlerica

#1087 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Googlerica »

fatamorgana wrote:
Googlerica wrote:Da li ogromni teretni brodovi mogu uci u luku Neum? Godinama se prica o prilazu ako bude most,evo jos nema mosta,ali nema ni teretnih borodova!
Da li i tebe kao i mene brine dužina pelješkog mosta, :lol:
brine,kako da ne, ha ha ha ,ne znam da li da se odlucim na duzu ili kracu voznju he he he

ja sam ZA most !
fatamorgana

#1088 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by fatamorgana »

Googlerica wrote: brine,kako da ne, ha ha ha ,ne znam da li da se odlucim na duzu ili kracu voznju he he he

ja sam ZA most !
Izaberi dužu vožnju uz napomenu, "Kupujmo domaće", :wink:
area51

#1089 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by area51 »

stiv33 wrote:
Great Cornholio wrote:
stiv33 wrote:
Ako može Srbija zašto ne bi BiH, ovdje je netko spominao godinu 2025. mislim da je i to moguće :D
Ja mislim da će Kosovo i Srbija ić' u paketu :evil: :D

Ma kad je mogla Hrvatska mogu svi :D
Srbija možda Kosovo teško,biće nešto kao sa kiprom,hrišćani može muslimani ne :cry:
tnnt

#1090 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by tnnt »

Mister Yes wrote:
Alfons Kauders wrote: Ali posto se ovdje patriotizam mjeri snovima o sto vise milijardi ulupanih u neku virtualnu luku i Dubai na Kleku, moram reci da bas i nisam neki patriota. :D
Nisam ni ja neki patriota ali u ovim stvarima se ne smije popuštati ni milimetra. Jer kad jednom popustiš milimetar pokazao si da si spreman popuštati a onda se više niko ne pita da li si kurva već samo kolika je cijena.
objasni mi oko čega bi ti ti popuštao ili nebi ni milimetra?
Hrvatska povezuje svoju teritoriju i gradi na svojoj teritoriji, i nikako ne ometa sadašnji ni planirani pomorski
promet u Neum
da objasnim vama kontinetalcima na primjeru da susjedu moraš ostaviti cestu do njegova imanja i nesmiješ je
prepriječiti to stoji, ali ako on traži da se ostavi mjesta za autocestu do njegova imanja
to nema veze sa nekim ekonomskim ili bilo kakvim drugim argumentima
nego je obična zavist i mržnja u pitanju :-)
koliko se BiH pita vidi se u činjenici da je izgradnja mosta počela negdje 2007
i samo ga je ekonomska kriza i manjak novaca spriječila da već nebude gotov :D
tnnt

#1091 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by tnnt »

naravno da nemogu ući u sadašnju luku
mjesečno uđe u Ploče omanjih 4-5 brodova sa teretom za BiH
od toga su 3-4 sa željeznom rudom za željezaru Zenica
nema ih ni u Pločama a kamoli u Neumu :D
kompass

#1092 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by kompass »

tnnt wrote:
Mister Yes wrote:
Alfons Kauders wrote: Ali posto se ovdje patriotizam mjeri snovima o sto vise milijardi ulupanih u neku virtualnu luku i Dubai na Kleku, moram reci da bas i nisam neki patriota. :D
Nisam ni ja neki patriota ali u ovim stvarima se ne smije popuštati ni milimetra. Jer kad jednom popustiš milimetar pokazao si da si spreman popuštati a onda se više niko ne pita da li si kurva već samo kolika je cijena.
objasni mi oko čega bi ti ti popuštao ili nebi ni milimetra?
Hrvatska povezuje svoju teritoriju i gradi na svojoj teritoriji, i nikako ne ometa sadašnji ni planirani pomorski
promet u Neum
da objasnim vama kontinetalcima na primjeru da susjedu moraš ostaviti cestu do njegova imanja i nesmiješ je
prepriječiti to stoji, ali ako on traži da se ostavi mjesta za autocestu do njegova imanja
to nema veze sa nekim ekonomskim ili bilo kakvim drugim argumentima
nego je obična zavist i mržnja u pitanju :-)
koliko se BiH pita vidi se u činjenici da je izgradnja mosta počela negdje 2007
i samo ga je ekonomska kriza i manjak novaca spriječila da već nebude gotov :D
Samo kriza. Jebo medjunarodno pravo. :lol:

Vi imate isudu za agresiju, etnicko ciscenje i Udruzeni Zlocinacki poduhvat. A pitate se toliko da gledate sapunice Sulejmana velicansvenog i idete na ljetovanje u Turske hotele ali na jadranskom moru.

I to onaj isti sulejman velicanstveni koji vam je hebao pra bake 500 godina.

Toliko o vasoj moci.
Googlerica

#1093 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Googlerica »

tnnt wrote:
naravno da nemogu ući u sadašnju luku
mjesečno uđe u Ploče omanjih 4-5 brodova sa teretom za BiH
od toga su 3-4 sa željeznom rudom za željezaru Zenica
nema ih ni u Pločama a kamoli u Neumu :D
hvala

meni je davno receno da tehnicki i ne mogu prici,dno,dubina !
tnnt

#1094 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by tnnt »

kompass wrote:

Vi imate isudu za agresiju, etnicko ciscenje i Udruzeni Zlocinacki poduhvat. A pitate se toliko da gledate sapunice Sulejmana velicansvenog i idete na ljetovanje u Turske hotele ali na jadranskom moru.

Toliko o vasoj moci.
daj se molim te hvali sa nečim svojim, a ne sa Turcima
koji vas ne hebu 5% osim toplim riječima
kod nas bar nešto investiraju
gori si od Srba koji govore da je njih i Rusa 300 miliona :lol:
tnnt

#1095 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by tnnt »

Googlerica wrote: hvala

pa ovi protivnici mosta imaju fantazije da će se napravi nova mega luka
i da se dno produbi i na osnovu toga traže visinu pelješkog mosta
od 65 metara, kakav je u Istanbulu preko prolaza za Crno more
kompass

#1096 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by kompass »

tnnt wrote:
kompass wrote:

Toliko o vasoj moci.
daj se molim te hvali sa nečim svojim, a ne sa Turcima
koji vas ne hebu 5% osim toplim riječima
kod nas bar nešto investiraju
gori si od Srba koji govore da je njih i Rusa 300 miliona :lol:
A zasto li investiraju pametnjakovicu? Nemali to veze sa izjavama istih u Sarajevu i na Kosovu o rehabilitaciji Osmanskog carstva?

Ko je doveo arape na balkan? Al jazeera? Srbijansku avio kompaniju ko je preuzeo? Anadoliju? Brojne fakultete?

Mozda snjesko bijelic?
vješalica

#1097 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by vješalica »

Bodkin wrote:
vješalica wrote:Ovi naši kreteni bi se trebali obratiti Međunarodnom sudu u Haagu ili Međunarodnom sudu za prava mora u Hamburgu da se riješi ovaj problem...
jer hrvati su glupani koji ne znaju da ovi sudove postoje. cuj sudu u hagu :lol:
Znala sam da će se javiti neki padobranac koji ne zna razliku između Međunarodnog suda i njegove nadležnosti i ustanove Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.....

Sve pametni.. sve svi znaju....

Kako bi se tek kleberio da znaš da je jedna BiH 15 mjeseci prije Hrvatske postala članicom Konvencije o pravima mora,i upravo ovim što Hrvatska radi je odvojila teritorijalne vode BiH od međunarodnih voda, što je potpuno suprotno Konvenciji.

Naravno neka ti i dalje to bude smiješno.
karanana

#1098 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by karanana »

neko je ovdje izgubio kompas.
mozda ti braca turci naprave i luku u neumu.
jebo te turci. izdali su te i prodali shvabi u 19. vijeku, tako ce te i danas prodati za 5 maraka. mislis da njih boli rinaka sto se ti zoves mehmed ili ahmed i sto dobijas erekcije na pomen turske?
nema gorih bubashvaba od njih.
Googlerica

#1099 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Googlerica »

tnnt wrote:
Googlerica wrote: hvala

pa ovi protivnici mosta imaju fantazije da će se napravi nova mega luka
i da se dno produbi i na osnovu toga traže visinu pelješkog mosta
od 65 metara, kakav je u Istanbulu preko prolaza za Crno more
ha ha ha ,a to je problem
ma fantasticno,hajmo zvati izninjere,geodeticare i ostal stucnajke da se vise zakljuci da li je uopste sigurno pomjerati tlo na tom dijelu obale ! a porediti sa prelazom za Crno More je smijesno !
karanana

#1100 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by karanana »

ne znaju rupu na cesti zakrpiti, ne znaju vodovodnu cijev koja curi zavariti...nit znaju nit imaju para. ali zna mujo nautiku i ima 2 milijarde za luku..
Post Reply