TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
rovac13

#1076 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by rovac13 »

Ja sam mu posalo link od samsung 48h6400 za 1300KM.......nadam se da ce to kupit :D
SerijeSync

#1077 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

valjda će do juna naletit kakav od 55 inča uz sniženje
zomri

#1078 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

rovac13 wrote:Ja sam mu posalo link od samsung 48h6400 za 1300KM.......nadam se da ce to kupit :D
može to :thumbup:
channel10

#1080 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Ima i jeftiniji,samo se ne mogu sjetiti gdje :)... 1270 kmica, čini mi se ekupi.ba.
Soda035

#1081 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Soda035 »

2 godine garancije ovi televizori imaju o.O
Pirija

#1082 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pirija »

na ekupi je trenutno 5 godina garancija na h6400 modele
rovac13

#1083 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by rovac13 »

rovac13 wrote:Image

Jel ko probao ovakav tv.........valja ili ne valja.........prijatelj hoce danas da ovo kupi
Znaci vec je kupljen philips sa slike........ipak nista samsung.......ovaj im se svidio :-)

Slikom su prezadovoljni.......samo jos da vidimo steka li taj android :-)
zomri

#1084 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Je li iko ikada kod nas iskoristio garantno pravo nakon isteka prve godine?
Meni to zvuči kao naučna fantastika kad god kažu da je garancija 5 godina. U četvrtoj i petoj godini šta god da se desi, do tebe je, po njima. Tako nekako kontam.
Pirija

#1085 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pirija »

imao sam 5 godina na panasonic plazmi al nije se nikad pokvarila pa ne znam :)
za h6400 uobicajena ganarcija je 2 godina
zomri

#1086 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Pirija wrote:imao sam 5 godina na panasonic plazmi al nije se nikad pokvarila pa ne znam :)
za h6400 uobicajena ganarcija je 2 godina
haha imam i ja osam godina panasonic plazmu, nikad joj ništa.
na garanciju sam zaboravio nakon pola godine. kontam samo kako bi me pogledali kad bih pokušao šta prijaviti :-)
Qler

#1087 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Qler »

Ja imam LG plazmu i čitav mi display požutio, nemam pojma sto...
moke_31

#1088 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

almirony wrote:
moke_31 wrote:Zvao sam digitalis kod njih je jedan ovakav 28 KM, stim da mi trebaju dva (i plus još jedan spliter) što baš i nije tako jeftino. Vidjeću ima li gdje jeftinije. Radnik u digitalisu mi je još rekao da treba da im dođe najnovija vrsta LNB-a, zove se nešto kao LNB Uni, tako sam ga razumio, i on ima mogućnost da istovremeno šalje signal na dva posebna uređaja. Reče da je veoma skup.

Uspio sam izguglati da je to nešto kao ovo ali nisam siguran http://www.amazon.de/UK102-Markenproduk ... B008509W8S

Također oprema iz Digitalisa može se nabaviti u BEST-u na Grbavici kod nekog Mirse, radnja je iznad pomoćnog stadiona.
Ne znam kako ti niko nije ponudio najbolje, a najjeftinije rješenje.

Image
Provjerio sam ovaj multiswitch i on je namijenjen uglavnom za analogne signale i kad bi ga nakačio radila bi samo vertikala ili horizontala. Međutim problem kod mene je što imam dva LNB-a na anteni i diseqc a na ovaj uređaj se moraju direktno zakačiti dva LNB-a. Diseqc vjerovatno ne bi fercero da se postavi posle ovog multiswitcha.

Meni bi najbolje bilo naći, ako postoji, diseqc sa dva izlaza i završena priča. U BEST-u nemaju tako nešto. Idem roviti po netu.
NediM17

#1089 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NediM17 »

rovac13 wrote:

Jel ko probao ovakav tv.........valja ili ne valja.........prijatelj hoce danas da ovo kupi
Znaci vec je kupljen philips sa slike........ipak nista samsung.......ovaj im se svidio :-)

Gdje se ima kupiti ovaj TV za ove pare? Ovo mi se cini kao zaista vrhunska ponuda.
rovac13

#1090 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by rovac13 »

NediM17 wrote:
rovac13 wrote:

Gdje se ima kupiti ovaj TV za ove pare? Ovo mi se cini kao zaista vrhunska ponuda.
to je u Fis u
NediM17

#1091 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NediM17 »

Hvala. Vidjecemo, mozda pazarim. Cini mi se kao jako primamljiva ponuda, ali malo sam skeptik oko ovog Android OS-a, vidim da dosta raje govori da je smece na TV aparatima.
moke_31

#1092 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

NediM17 wrote:Hvala. Vidjecemo, mozda pazarim. Cini mi se kao jako primamljiva ponuda, ali malo sam skeptik oko ovog Android OS-a, vidim da dosta raje govori da je smece na TV aparatima.
Ovaj TV ima zaista dobre specifikacije (ne sumnjam i da je slika dobra) a oko androida ti je najbolje da provjeriš na licu mjesta, uzmeš daljinski i malo provrtiš.

I ja kad sam kupovao Sony čuo sam slične priče u vezi androida na TV-u ali nisam ništa od toga iskusio do sada. Često ažuriraju androidov softver pa se ti problemi možda uglavnom odnose na prethodne verzije. Mislim da se jednom restartovao do sada zbog Kodija a što se tiče fluidnosti navigacije kroz meni i otvaranja aplikacija ona je besprijekorna. Bio sam pozitivno iznenađen.

Od negativnih stvari primjetio sam da Kodi ne može da vrti DTS audio (u mkv fajlovima recimo) da li zbog tv-a ili Kodija ne znam. Snimanje na USB/HDD su trebali riješiti zadnjim ažuriranjem ali nisam probao jesu li uspjeli. Negativno me iznenadio SAT TV interfejs koji je gotovo neupotrebljiv. Kanali se biraju dugmetom guide i skrolanje je brzo ali nigdje funkcije za pravljenje favourite liste ili pretraživanje kanala, a imaš preko 2000 kanala :-) :-) Možda je do mene, mada sam probao sve tipke na daljjinskom. U samom interfejsu nema nikakvih opcija. Probao sam naći aplikaciju za Sat tv u storu ali čini mi se da nema još nijedne. Ima ih hrpa za streaming SAT TV by the way. Valjda će ovo riješiti nekim ažuriranjem.

Android na tv-u ima veliku perspektivu, veliki izbor aplikacija itd., samo je do Sonyija i Philipsa da ga ispeglaju i prilagode tv-u. Kod tebe bi android bio na Philipsu i možda još bolje fercera nego na Sonyiju. Kao što sam rekao najbolje je da se uvjeriš na licu mjesta i vidiš da li ti odgovara a usput provjeriš i druge stvari koje su ti bitne na TV-u.
NediM17

#1093 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NediM17 »

Najbitnije mi je da je slika boli glava, a osim toga da ima 3D opciju, i naravno da je stabilan. To sto je smart mi je nebitno (za sat. risiver imam par odlicnih plugina, tako da mi je smart funkcija nebitna). Vidjecu da odem do FIS-a, svakako sam kontao od jedne rupe u zidu napraviti americki plakar, pa da pogledam i vrata i vodilice za to i taj TV. :mrgreen:

Hvala Moke na opsirnom postu!
SerijeSync

#1094 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

Što više čačkam po netu sve me opet vraća na kupovinu još jednog LG Tv, bez obzira na falinku sa DSE!
moke_31

#1095 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

NediM17 wrote:Najbitnije mi je da je slika boli glava, a osim toga da ima 3D opciju, i naravno da je stabilan. To sto je smart mi je nebitno (za sat. risiver imam par odlicnih plugina, tako da mi je smart funkcija nebitna). Vidjecu da odem do FIS-a, svakako sam kontao od jedne rupe u zidu napraviti americki plakar, pa da pogledam i vrata i vodilice za to i taj TV. :mrgreen:

Ja sam siguran da je slika beton, philipsovi tv aparati su dobri. O kakvim pluginovima za sat. risiver govoriš? MIsliš na poseban box risiver ili ima nešto za built in sat tuner u TV-?

P.S.

Samo da se ispravim u vezi svog prethodnog posta. Može se napraviti favorit lista za satelitske kanale, odnosno više njih. Ide se preko action dugmeta, ali nisam uspio skontati kako da ih pretražujem po nazivu, može se skrolati ili ukucati broj kanala. Još samo da kako naprave Cccam da se vrti na Android Tv-u :D
SerijeSync

#1096 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

ako mu cijena sleti za koju stoju mogao bi se uzet ovaj https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 0912-1210/

SerijeSync

#1097 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

a onda nađoh ovu recenziju :lol:

NediM17

#1098 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NediM17 »

moke_31 wrote:
NediM17 wrote:Najbitnije mi je da je slika boli glava, a osim toga da ima 3D opciju, i naravno da je stabilan. To sto je smart mi je nebitno (za sat. risiver imam par odlicnih plugina, tako da mi je smart funkcija nebitna). Vidjecu da odem do FIS-a, svakako sam kontao od jedne rupe u zidu napraviti americki plakar, pa da pogledam i vrata i vodilice za to i taj TV. :mrgreen:

Ja sam siguran da je slika beton, philipsovi tv aparati su dobri. O kakvim pluginovima za sat. risiver govoriš? MIsliš na poseban box risiver ili ima nešto za built in sat tuner u TV-?

P.S.

Samo da se ispravim u vezi svog prethodnog posta. Može se napraviti favorit lista za satelitske kanale, odnosno više njih. Ide se preko action dugmeta, ali nisam uspio skontati kako da ih pretražujem po nazivu, može se skrolati ili ukucati broj kanala. Još samo da kako naprave Cccam da se vrti na Android Tv-u :D
Da, imam poseban satelitski risiver, FULL HD, CS, razni plugini, tako da mi je smart opcija viska, kao i satelitski tjuner koji ima TV, ali kada je vec tu neka je.

Kad mi bude na ruku oticu do FIS-a i pogledati taj TV, a Philips nije talasika, imam 32PFL5405H/12 vec 5-6 godina, 100HZ, pixel plus, i slika je stvarno odlicna. Takodjer i na tom TV-u je bilo dosta bug-ova u softveru u pocetku, ali redovno su izlazili update-i na njihovoj stranici i redovno sam to skidao i azurirao. Ista stvar je i sa ovim TV-om. Nece Philips sigurno dozvoliti da je firmware/OS bagovito smece, moze biti u pocetku, ali vremenom ce sigurno rijesiti, ako vec i nisu. Sve u svemu mislim da je ovaj TV odlicna opcija.

EDIT:

Bio, vidio, TV je boli glava, ali ne da zena. Kaze da vec imam dobar TV. Necu danas posto je 8. mart, ali kupicu ga sutra. :mrgreen:
Pirija

#1099 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pirija »

meni je ovaj ambi light preglupa stvar...
zomri

#1100 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Pirija wrote:meni je ovaj ambi light preglupa stvar...
Stvoren je da sakrije mane LCD televizora niže klase i to radi vrlo dobro.
Da imam LCD volio bih da ima to ako već nema dobru sliku. Druga je stvar što ja to neću nikad imati :D
Post Reply