Eh sada ide ganjanje sta i kako, da posalju novi lcd ili....
NoName Tableti - all about
Moderator: Benq
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1076 Re: NoName Tableti - all about
Momci, samo da vam kazem da doooobroo pazite
Danas dosao tablet, platio ga ni manje ni vise 220$, displej pukao u transportu. Iz BIH za Kinu ga NE MOZETE POSLATI na popravku jer u sebi ima baterije, a kao takvog ga ne izvoze jer smo zemlja visokog rizika.
-
Nermin_BH
#1077 Re: NoName Tableti - all about
Kako ti je poslao tablet što ga nije fino obložio stiropolom i kartonom i to se ne bi desilo. A mogao ga je spakovati u neki veci paket tako si siguran da neće pući.un1ted wrote:Momci, samo da vam kazem da doooobroo paziteDanas dosao tablet, platio ga ni manje ni vise 220$, displej pukao u transportu. Iz BIH za Kinu ga NE MOZETE POSLATI na popravku jer u sebi ima baterije, a kao takvog ga ne izvoze jer smo zemlja visokog rizika.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1078 Re: NoName Tableti - all about
Jarane, to je vec 10ti tablet koji stize i prvi s ovim problemom pa je bio upakovan kao i ostali, odlicnno ali...Nermin_BH wrote: Kako ti je poslao tablet što ga nije fino obložio stiropolom i kartonom i to se ne bi desilo. A mogao ga je spakovati u neki veci paket tako si siguran da neće pući.
-
Nermin_BH
#1079 Re: NoName Tableti - all about
un1ted wrote:Jarane, to je vec 10ti tablet koji stize i prvi s ovim problemom pa je bio upakovan kao i ostali, odlicnno ali...Nermin_BH wrote: Kako ti je poslao tablet što ga nije fino obložio stiropolom i kartonom i to se ne bi desilo. A mogao ga je spakovati u neki veci paket tako si siguran da neće pući.Oblozen je dakako u vecem paketu imam hrpu onih plasticnih kesa s mjehuricima. Ja mislim da je razbijen ovde kod nas u BIH jer sam svojim ocima gledao kako na sortiranju bacaju sa metar-dva visine SVE PAKETE bez izuzetka na velicinu i zapreminu. Samo prijateljski sam naveo da kupili mobitel, laptop ili tablet budete spremni da ukoliko ima bateriju isti ne mozete poslati iz BIH s obicnom postom. DHL,UPS i slicni za tezinu do 1KG traze 150-170KM.
Sumljam da ce ti kinezi poslati novi display, boli njih briga što je puklo u transportu nisu oni krivi.
- un1ted
#1080 Re: NoName Tableti - all about
naravno da CE poslati jer sam im ostavio finu sumu a I brinu za svoje korisnike.
Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
-
denis1977
#1081 Re: NoName Tableti - all about
Poslana mi je posta iz Malezije 27.03 kako mogu pratiti dokle je posiljka dosla,imam broj posiljke.
- dinooh
#1082 Re: NoName Tableti - all about
http://globalshippingtracking.ebay.com/ ... b/ship.jspdenis1977 wrote:Poslana mi je posta iz Malezije 27.03 kako mogu pratiti dokle je posiljka dosla,imam broj posiljke.
http://www.trackitonline.ru/
-
denis1977
#1083 Re: NoName Tableti - all about
Hvala iako nista nisam nasao,ako nedodje do ponedeljka moracu uloziti zalbu pay palu.dinooh wrote:http://globalshippingtracking.ebay.com/ ... b/ship.jspdenis1977 wrote:Poslana mi je posta iz Malezije 27.03 kako mogu pratiti dokle je posiljka dosla,imam broj posiljke.
http://www.trackitonline.ru/
- male_okice
#1084 Re: NoName Tableti - all about
pitanje za sve ove iskusne tabletare
: da li ovo valja icemu: http://www.mediamarket.rs.ba/akcije/det ... l?sef=hcfp
treba mi tablet za obicno surfanje webom (fb, youtube, forum itd), par programcica koji su vezani za posao kad sam na putu, skype, citanje knjiga itd. uglavnom nisam programer niti igram neke posebne igrice i za to mi ne treba.
isto sam gledala neki vivax tablet otprilike isto ovoliko para, pa me zanima da li uopste vrijedi davati novce za ove stvari ili ipak odmah kupiti neki samsung, apple ili ne znam ni ja vise kakav?

treba mi tablet za obicno surfanje webom (fb, youtube, forum itd), par programcica koji su vezani za posao kad sam na putu, skype, citanje knjiga itd. uglavnom nisam programer niti igram neke posebne igrice i za to mi ne treba.
isto sam gledala neki vivax tablet otprilike isto ovoliko para, pa me zanima da li uopste vrijedi davati novce za ove stvari ili ipak odmah kupiti neki samsung, apple ili ne znam ni ja vise kakav?
-
IcedFlame
#1085 Re: NoName Tableti - all about
Moj savjet je da tražiš nešto sa 1gb rama, i IPS ekranom. I ovo je dovoljno za pocetak, ali vremenom ce te prvo poceti nervirati ugao gledanja u razlicitim situacijama, a onda i sporo pokretanje aplikacija ili vise njih odjednom. Ovo ostalo su nijanse za prosjecnog korisnika.
- male_okice
#1086 Re: NoName Tableti - all about
ok hvala na savjetuIcedFlame wrote:Moj savjet je da tražiš nešto sa 1gb rama, i IPS ekranom. I ovo je dovoljno za pocetak, ali vremenom ce te prvo poceti nervirati ugao gledanja u razlicitim situacijama, a onda i sporo pokretanje aplikacija ili vise njih odjednom. Ovo ostalo su nijanse za prosjecnog korisnika.
-
denis1977
#1087 Re: NoName Tableti - all about
Zalio sam se na sellera,zanima me ovi koji su imali problema sa kasnjenjem ili su izradjeni za posiljku,do kojeg roka treba cekati sellera,znam da je rok 45 dana i sta ako paket nestigne dali paypal uvjek vraca pare kupcu,nije u pitanju panda will.
Postoji li neki telefonski broj carine na koji se moze provjeriti jeli posiljka kod njih.
Postoji li neki telefonski broj carine na koji se moze provjeriti jeli posiljka kod njih.
-
novosib
#1088 Re: NoName Tableti - all about
Da li neko ima iskustva sa narudžbama sa focalprice-a, i koliko bi trebao cekati tablet do pokretanja dispute-a ?
-
The Realist
#1089 Re: NoName Tableti - all about
Zna li iko kakav je ovaj tablet: http://www.pik.ba/artikal/5682772/pc-ta ... gb-hd-8gb/
Te odnos kvalitet/cijena.
Hvala.
Hvala.
-
denis1977
#1090 Re: NoName Tableti - all about
postavio si neispravan link.The Realist wrote:Zna li iko kakav je ovaj tablet: www.pik ba/artikal/5682772/pc-tablet-7-ips-screen-android-4-1-dual-core-tablet-pc-w-wifi-hdmi-cpu-rk3066-1-6ghz-ram-1gb-hd-8gb/
Hvala.
-
IcedFlame
#1091 Re: NoName Tableti - all about
Nije link neispravan, nego klix ne dozvoljava Pik linkove, pa samo trebaš dodati tacku.
Ali što se ovog tableta tiče, hardverski je super, jedan od najbržih dual core modela, ips ekran, dovoljno rama, samo ne znam iz prve ruke kakav je kvalitet izrade Ampe modela. Ovaj sa oglasa je malo skup, s obzirom da čak i u konzumu imaš 7 inch modele sa istim specifikacijama za 200 KM, novo i sa garancijom, ali bez IPS ekrana.
Sent from my N1 using Tapatalk 2
Ali što se ovog tableta tiče, hardverski je super, jedan od najbržih dual core modela, ips ekran, dovoljno rama, samo ne znam iz prve ruke kakav je kvalitet izrade Ampe modela. Ovaj sa oglasa je malo skup, s obzirom da čak i u konzumu imaš 7 inch modele sa istim specifikacijama za 200 KM, novo i sa garancijom, ali bez IPS ekrana.
-
The Realist
#1092 Re: NoName Tableti - all about
Hvala na odgovoru
.
PS
Vidio sam taj u Konzumu, ali nisam ni pogledao specifikacije, kontam Konzum je to....
PS
Vidio sam taj u Konzumu, ali nisam ni pogledao specifikacije, kontam Konzum je to....
-
denis1977
#1093 Re: NoName Tableti - all about
konfiguracijom je solidan,tablet nije skup,uzima te nekih 40 km.
ja sam kupio ovaj,mislim da je negdje na carini zapeo,vec 25 dana kako sam ga porucio.http://www.pandawill.com/ainol-novo-7-c ... 72679.html
misljenja sam da ce ovaj Ampe bolje gurati igrice,a sa Ainolom ce brze raditi internet i ostale aplikacije,neznam kolika je razlika u kvalitetu izrade,ostalih komponenti i pregrijavanja.
Nemoj kupovati bez ips displeja,kvalitet displeja je pola tableta.
ja sam kupio ovaj,mislim da je negdje na carini zapeo,vec 25 dana kako sam ga porucio.http://www.pandawill.com/ainol-novo-7-c ... 72679.html
misljenja sam da ce ovaj Ampe bolje gurati igrice,a sa Ainolom ce brze raditi internet i ostale aplikacije,neznam kolika je razlika u kvalitetu izrade,ostalih komponenti i pregrijavanja.
Nemoj kupovati bez ips displeja,kvalitet displeja je pola tableta.
-
The Realist
#1094 Re: NoName Tableti - all about
Nisam ja ništa kupio još, tako da me niko ne uzima ništa
.
A evo gledam da svi naručuju, a nikako na to da se odlučim. Možda bih trebao, mada onda valja čekati, pa carina.... No dobro, sada ionako gledam mobitel prvo, pa ako ništa od toga ne bude, onda ću tablet pogledati, a.B.d.!
PS
Ovaj što si ti naručio mi izgleda dobar. Duplo bolji od onoga što se kod nas nudi za taj novac.
A evo gledam da svi naručuju, a nikako na to da se odlučim. Možda bih trebao, mada onda valja čekati, pa carina.... No dobro, sada ionako gledam mobitel prvo, pa ako ništa od toga ne bude, onda ću tablet pogledati, a.B.d.!
PS
Ovaj što si ti naručio mi izgleda dobar. Duplo bolji od onoga što se kod nas nudi za taj novac.
-
IcedFlame
#1095 Re: NoName Tableti - all about
Tableti na piku su uglavnom uzimanje lopatom. Naći ćeš tablet od 120 dolara koje neki naš hadzo prodaje za 499 KM, i to na sniženju
, bio je 599.
Nisu puno bolji ni ovi što dilaju 2look i prestigio, ali eto, barem daju garanciju i može se negdje i na rate kupiti.
Nisu puno bolji ni ovi što dilaju 2look i prestigio, ali eto, barem daju garanciju i može se negdje i na rate kupiti.
-
The Realist
#1096 Re: NoName Tableti - all about
Ma gledam ovaj 2look mobitel, jer eto reče jedan forumaš da je zadovoljan, pa čekam sada detaljniji izvještaj (valjda ga dobijem, a.B.d.).IcedFlame wrote:Tableti na piku su uglavnom uzimanje lopatom. Naći ćeš tablet od 120 dolara koje neki naš hadzo prodaje za 499 KM, i to na sniženju, bio je 599.
Ali vidim da je razlika ogromna. Na sniženju kod njih je ista cijena mobitela, kao ovaj što sam linkao na temi o smartphoneima, samo što ovaj ima dosta bolje specifikacije (jedino nisam siguran za ekran, jer se ne razumijem u to). Jedino što ovdje dobijem garanciju 12 mjeseci i to je prednost, ostalo ništa i sve se više dvoumim da naručim mobitel.
-
denis1977
#1097 Re: NoName Tableti - all about
Prije 10-tak dana sam instalirao neke aplikacije na 2look tabletu,neznam koju konfiguraciju ima,nije me puno ni zanimalo,samo sam vidio da je displej vrlo los,ne po pitanju odziva to radi solidno ali boje su ocajne nekako blijede,vise detalja vidim na galaxy note II 5,5inci nego na 7inci a razlika u boji je isto kao da poredim crnobijeli sa televizorom u boji,ako ovakav bude moj tablet odmah ide na prodaju.
-
The Realist
#1098 Re: NoName Tableti - all about
Javi kakav je, da se ne zalećem džaba
.
-
denis1977
#1099 Re: NoName Tableti - all about
Nije problem dobicete kratke ali detaljne recenzije naravno ako dobijem tablet.The Realist wrote:Javi kakav je, da se ne zalećem džaba.
-
denis1977
#1100 Re: NoName Tableti - all about
Prijavio sam sellera PayPal-u zbog toga sto za 40 dana nije isporucio paket radi se o futroli za galaxy note 2,PayPal mi je vratio tj.vratice prvog novac,prije 2 dana sam dobio refund a danas stigla futrola,zanima me na koji nacin mogu vratiti novac selleru osim da se dogovorim i kupim jos jednu futrolu a da je ovaj nesalje.