Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
drndalo

#1076 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Sve ti je isto... Osim Paypal-a... Ako ga imas...
newklear

#1077 Re: Unicredit banka, all about

Post by newklear »

drndalo wrote:Sve ti je isto... Osim Paypal-a... Ako ga imas...
Paypal mi je vezan za tekući, za ovu DebitCard (crvenu), nije za VISA
drndalo

#1078 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Ako to moze, onda si OK... Ja sam mislio da Paypal moze biti vezan samo za broj VISA kartice...
seiko

#1079 Re: Unicredit banka, all about

Post by seiko »

Samo da dodam svoje ogorcenje na ovu banku. zadnja 3 dana nema uplata iz inostranstva jer imaju tehnickih problema. kakva je to banka koja moze sebi priustiti da ne prolaze uplate 3 dana? radi se o uplatama za pravna lica. znaci sve firme koje posluju preko unicredit banke ne mogu dobiti uplatu vec 3 dana. To bi u Americi znacilo gasenje banke a kod nas to prolazi bez ikakve kazne. odmah danas idem u drugu banku i mene vise nikad nece vidjeti ovi lopovi nesposobni. :-x :-x :-x :-x
azdralovic

#1080 Re: Unicredit banka, all about

Post by azdralovic »

seiko wrote:Samo da dodam svoje ogorcenje na ovu banku. zadnja 3 dana nema uplata iz inostranstva jer imaju tehnickih problema. kakva je to banka koja moze sebi priustiti da ne prolaze uplate 3 dana? radi se o uplatama za pravna lica. znaci sve firme koje posluju preko unicredit banke ne mogu dobiti uplatu vec 3 dana. To bi u Americi znacilo gasenje banke a kod nas to prolazi bez ikakve kazne. odmah danas idem u drugu banku i mene vise nikad nece vidjeti ovi lopovi nesposobni. :-x :-x :-x :-x
da su face ne bi vam naplatili naknade ovaj mjesec ni za transakcije ni za racun, poslali bi izvinjenje, ali J se njima
drndalo

#1081 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

seiko wrote:Samo da dodam svoje ogorcenje na ovu banku. zadnja 3 dana nema uplata iz inostranstva jer imaju tehnickih problema. kakva je to banka koja moze sebi priustiti da ne prolaze uplate 3 dana? radi se o uplatama za pravna lica. znaci sve firme koje posluju preko unicredit banke ne mogu dobiti uplatu vec 3 dana. To bi u Americi znacilo gasenje banke a kod nas to prolazi bez ikakve kazne. odmah danas idem u drugu banku i mene vise nikad nece vidjeti ovi lopovi nesposobni. :-x :-x :-x :-x
Trazi pismeno odstetu za neprimljeni ocekivani priliv...!
triiksa

#1082 Re: Unicredit banka, all about

Post by triiksa »

Meni juce legla uplata od ponedjeljka, isto obrazloženje. Ni izvinjenje, ništa.
Saka

#1083 Re: Unicredit banka, all about

Post by Saka »

triiksa wrote:
Meni juce legla uplata od ponedjeljka, isto obrazloženje. Ni izvinjenje, ništa.
Meni je leglo u ponedjeljak normalno, valjda sam imao sreće. A evo jutros javljaju da su otklonili probleme.
probook

#1084 Re: Unicredit banka, all about

Post by probook »

Od kada su uveli dodatnu proviziju od 1 KM ako nemas otvoren racun kod njih mislim wtf potpuno zaobilazim ovu glupavo razvikanu banku. Koliko cujem sa provizijama deru najvise, ali narod leti kod njih valjda kao neki brend fujj
mayab

#1085 Re: Unicredit banka, all about

Post by mayab »

drndalo wrote:Sve ti je isto... Osim Paypal-a... Ako ga imas...
Pa sta je rjesenje, unutar iste banke ???
drndalo

#1086 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

To ce ti nazalost morati reci neko iz banke... Jer ne znamo zasto su tacno ukinuli Visu Electron... Zbog para vjerovatno... E sad, znaju li da ce u naredne 2-3 godine izgubiti par hiljada racuna zbog nemanja PayPal-a, ne znam, vjerovatno se toga niko nije sjetio...
mayab

#1087 Re: Unicredit banka, all about

Post by mayab »

Da, sigurno je zbog para, licence itd
Meni isto s krajem godine istice Visa electron, i obavjesten sam da iza 20.12 odem preuzeti "beskontaktnu debit Master Card", i bogme ako mi se njome uskrate te stvari oko paypala, bice promjena banke....
Moram se raspitati, ako to ovde niko ne zna tacno
starii

#1088 Re: Unicredit banka, all about

Post by starii »

ista stvar je i kod mene bila, ali sam rjesio tako sto sam u BBI banci kupio prepaid Visa electron karticu za 10 KM, na nju uplatio lovu i aktivirao je na Paypalu....inace jedan od losih poteza unicredit banke je izbacivanje Visa kartice iz ponude...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1089 Re: Unicredit banka, all about

Post by Tomahawk11 »

Ne kontam im taj potez s ukidanjem Vise. Vjerovatno ima veze oko ugovora sa istom.
Ja prije mjesec produzio svoju Visu kod Intese, a imam i Mastercard kreditnu.
Izgleda da je samo Unicredit uveo tu praksu zamjene Vise sa Mastercardom.
Fail, rekao bih.
Haris.ba

#1090 Re: Unicredit banka, all about

Post by Haris.ba »

Kakva je situacija sa majkom Unicredit u Italiji? Čitao sam da imaju strukturnih bankarskih problema. A Italijani mi ne izledaju ozbiljni ko Austrijanci kad su spašavali Hypo.

Da se maknu pare na vrijeme. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1091 Re: Unicredit banka, all about

Post by Truba »

:D ima OD
osim ako nemaš više od 50 000 :D
cd_rom

#1092 Re: Unicredit banka, all about

Post by cd_rom »

koristim elektronsko bankarstvo i nedavno kod prijave mi javi da je OTP pogrešan, ponovim još jednom i dobro provjerim - rezultat isti.

zovem besplatni broj i kažu mi da trebam otići u banku da sinhroniziraju token sa bankom.

jeste li imali takav problem sa tokenom?
Qler

#1093 Re: Unicredit banka, all about

Post by Qler »

kod mene dual sim telefon, i ako promijenim karticu koju koristim za data, zablokira mi aplikacija...
Haris.ba

#1094 Re: Unicredit banka, all about

Post by Haris.ba »

Black swan wrote::D ima OD
osim ako nemaš više od 50 000 :D
Ništa OD. Još kako je doživio udar propašću banaka u RS, nemam ja vremena čekati na državu. Pa ni za marku.
azdralovic

#1095 Re: Unicredit banka, all about

Post by azdralovic »

Pa vjerovatno im Master nudi bolje uslove, redovno se banke saltaju izmedju vize i mastera u skladu s uslovima.
Druga stvar je sto ce mozda poceti kreditne kartice pod visom tusiti, pa ce raja da uzima kreditnu zbog online placanja...
Fazon je sto UniCredit ne posluje samo u velikim gradovima nego sirom BiH... imas gradova gdje nemas izbora koju ces banku koristiti jer imas 1 poslovnicu i 1 bankomat...
neki

#1096 Re: Unicredit banka, all about

Post by neki »

U Hrvatskoj se priča da Talijani namjeravaju prodati zagrebačku banku...s obzirom da je naša unicredit zagrebačko nedonošče izgleda da joj je neizvjesna sudbina..
drndalo

#1097 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Sta znaci neizvjesna? Meni kao komitentu malo znaci da li je vlasnik paketa banaka u ist. evropi fond koji je vrtio Gadafijeve tj. Libijske pare, ili je to fond koji vrti Francuske pare, ili Svedske, Norveske, Kineske...
Haris.ba

#1098 Re: Unicredit banka, all about

Post by Haris.ba »

Mene više zanimaju informacije o izloženosti zbog loših kreditnih plasmana. Valjda ne mogu da skupe dovoljno novca da bi imali pokriće za sve propale kredite.

Bilo je bruka tekstova prije referenduma. I sada se očito čeka da vidi kako će se situacija razvijati.

NIje stvar vlasništva. Već kad se zakotrlja nepovjerenje i ako krene povlačenje novca - nekako osjećam da ćemo mi u BiH izvući deblji kraj, iako Unicredit ne stoji u BiH loše.
drndalo

#1099 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Kako mozemo mi direktno patiti za lose talijanske plasmane? Odvojeno pravno lice registrovano u BiH...
Haris.ba

#1100 Re: Unicredit banka, all about

Post by Haris.ba »

drndalo wrote:Kako mozemo mi direktno patiti za lose talijanske plasmane? Odvojeno pravno lice registrovano u BiH...
Misliš da kad zafali para ne bi ostavili banku u BiH na suhom, i povukli para što više mogu?

Bilo je takvih razmišljanja kod Hypo, ali je Austrija presjekla da ne pukne bruka. Ali, samo iz njihovih državnih interesa. Ne zato što nas vole.
Post Reply