Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
- drndalo
#1076 Re: Unicredit banka, all about
Sve ti je isto... Osim Paypal-a... Ako ga imas...
- newklear
#1077 Re: Unicredit banka, all about
Paypal mi je vezan za tekući, za ovu DebitCard (crvenu), nije za VISAdrndalo wrote:Sve ti je isto... Osim Paypal-a... Ako ga imas...
- drndalo
#1078 Re: Unicredit banka, all about
Ako to moze, onda si OK... Ja sam mislio da Paypal moze biti vezan samo za broj VISA kartice...
-
seiko
#1079 Re: Unicredit banka, all about
Samo da dodam svoje ogorcenje na ovu banku. zadnja 3 dana nema uplata iz inostranstva jer imaju tehnickih problema. kakva je to banka koja moze sebi priustiti da ne prolaze uplate 3 dana? radi se o uplatama za pravna lica. znaci sve firme koje posluju preko unicredit banke ne mogu dobiti uplatu vec 3 dana. To bi u Americi znacilo gasenje banke a kod nas to prolazi bez ikakve kazne. odmah danas idem u drugu banku i mene vise nikad nece vidjeti ovi lopovi nesposobni.

-
azdralovic
#1080 Re: Unicredit banka, all about
da su face ne bi vam naplatili naknade ovaj mjesec ni za transakcije ni za racun, poslali bi izvinjenje, ali J se njimaseiko wrote:Samo da dodam svoje ogorcenje na ovu banku. zadnja 3 dana nema uplata iz inostranstva jer imaju tehnickih problema. kakva je to banka koja moze sebi priustiti da ne prolaze uplate 3 dana? radi se o uplatama za pravna lica. znaci sve firme koje posluju preko unicredit banke ne mogu dobiti uplatu vec 3 dana. To bi u Americi znacilo gasenje banke a kod nas to prolazi bez ikakve kazne. odmah danas idem u drugu banku i mene vise nikad nece vidjeti ovi lopovi nesposobni.![]()
![]()
![]()
- drndalo
#1081 Re: Unicredit banka, all about
Trazi pismeno odstetu za neprimljeni ocekivani priliv...!seiko wrote:Samo da dodam svoje ogorcenje na ovu banku. zadnja 3 dana nema uplata iz inostranstva jer imaju tehnickih problema. kakva je to banka koja moze sebi priustiti da ne prolaze uplate 3 dana? radi se o uplatama za pravna lica. znaci sve firme koje posluju preko unicredit banke ne mogu dobiti uplatu vec 3 dana. To bi u Americi znacilo gasenje banke a kod nas to prolazi bez ikakve kazne. odmah danas idem u drugu banku i mene vise nikad nece vidjeti ovi lopovi nesposobni.![]()
![]()
![]()
-
triiksa
#1082 Re: Unicredit banka, all about
Meni juce legla uplata od ponedjeljka, isto obrazloženje. Ni izvinjenje, ništa.seiko wrote:Samo da dodam svoje ogorcenje na ovu banku. zadnja 3 dana nema uplata iz inostranstva jer imaju tehnickih problema. kakva je to banka koja moze sebi priustiti da ne prolaze uplate 3 dana? radi se o uplatama za pravna lica. znaci sve firme koje posluju preko unicredit banke ne mogu dobiti uplatu vec 3 dana. To bi u Americi znacilo gasenje banke a kod nas to prolazi bez ikakve kazne. odmah danas idem u drugu banku i mene vise nikad nece vidjeti ovi lopovi nesposobni.![]()
![]()
![]()
-
Saka
#1083 Re: Unicredit banka, all about
Meni je leglo u ponedjeljak normalno, valjda sam imao sreće. A evo jutros javljaju da su otklonili probleme.triiksa wrote:Meni juce legla uplata od ponedjeljka, isto obrazloženje. Ni izvinjenje, ništa.seiko wrote:Samo da dodam svoje ogorcenje na ovu banku. zadnja 3 dana nema uplata iz inostranstva jer imaju tehnickih problema. kakva je to banka koja moze sebi priustiti da ne prolaze uplate 3 dana? radi se o uplatama za pravna lica. znaci sve firme koje posluju preko unicredit banke ne mogu dobiti uplatu vec 3 dana. To bi u Americi znacilo gasenje banke a kod nas to prolazi bez ikakve kazne. odmah danas idem u drugu banku i mene vise nikad nece vidjeti ovi lopovi nesposobni.![]()
![]()
![]()
-
probook
#1084 Re: Unicredit banka, all about
Od kada su uveli dodatnu proviziju od 1 KM ako nemas otvoren racun kod njih mislim wtf potpuno zaobilazim ovu glupavo razvikanu banku. Koliko cujem sa provizijama deru najvise, ali narod leti kod njih valjda kao neki brend fujj
- mayab
#1085 Re: Unicredit banka, all about
Pa sta je rjesenje, unutar iste banke ???drndalo wrote:Sve ti je isto... Osim Paypal-a... Ako ga imas...
- drndalo
#1086 Re: Unicredit banka, all about
To ce ti nazalost morati reci neko iz banke... Jer ne znamo zasto su tacno ukinuli Visu Electron... Zbog para vjerovatno... E sad, znaju li da ce u naredne 2-3 godine izgubiti par hiljada racuna zbog nemanja PayPal-a, ne znam, vjerovatno se toga niko nije sjetio...
- mayab
#1087 Re: Unicredit banka, all about
Da, sigurno je zbog para, licence itd
Meni isto s krajem godine istice Visa electron, i obavjesten sam da iza 20.12 odem preuzeti "beskontaktnu debit Master Card", i bogme ako mi se njome uskrate te stvari oko paypala, bice promjena banke....
Moram se raspitati, ako to ovde niko ne zna tacno
Meni isto s krajem godine istice Visa electron, i obavjesten sam da iza 20.12 odem preuzeti "beskontaktnu debit Master Card", i bogme ako mi se njome uskrate te stvari oko paypala, bice promjena banke....
Moram se raspitati, ako to ovde niko ne zna tacno
- starii
#1088 Re: Unicredit banka, all about
ista stvar je i kod mene bila, ali sam rjesio tako sto sam u BBI banci kupio prepaid Visa electron karticu za 10 KM, na nju uplatio lovu i aktivirao je na Paypalu....inace jedan od losih poteza unicredit banke je izbacivanje Visa kartice iz ponude...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1089 Re: Unicredit banka, all about
Ne kontam im taj potez s ukidanjem Vise. Vjerovatno ima veze oko ugovora sa istom.
Ja prije mjesec produzio svoju Visu kod Intese, a imam i Mastercard kreditnu.
Izgleda da je samo Unicredit uveo tu praksu zamjene Vise sa Mastercardom.
Fail, rekao bih.
Ja prije mjesec produzio svoju Visu kod Intese, a imam i Mastercard kreditnu.
Izgleda da je samo Unicredit uveo tu praksu zamjene Vise sa Mastercardom.
Fail, rekao bih.
- Haris.ba
#1090 Re: Unicredit banka, all about
Kakva je situacija sa majkom Unicredit u Italiji? Čitao sam da imaju strukturnih bankarskih problema. A Italijani mi ne izledaju ozbiljni ko Austrijanci kad su spašavali Hypo.
Da se maknu pare na vrijeme.
Da se maknu pare na vrijeme.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1091 Re: Unicredit banka, all about
osim ako nemaš više od 50 000
-
cd_rom
#1092 Re: Unicredit banka, all about
koristim elektronsko bankarstvo i nedavno kod prijave mi javi da je OTP pogrešan, ponovim još jednom i dobro provjerim - rezultat isti.
zovem besplatni broj i kažu mi da trebam otići u banku da sinhroniziraju token sa bankom.
jeste li imali takav problem sa tokenom?
zovem besplatni broj i kažu mi da trebam otići u banku da sinhroniziraju token sa bankom.
jeste li imali takav problem sa tokenom?
- Qler
#1093 Re: Unicredit banka, all about
kod mene dual sim telefon, i ako promijenim karticu koju koristim za data, zablokira mi aplikacija...
- Haris.ba
#1094 Re: Unicredit banka, all about
Ništa OD. Još kako je doživio udar propašću banaka u RS, nemam ja vremena čekati na državu. Pa ni za marku.Black swan wrote:ima OD
osim ako nemaš više od 50 000
-
azdralovic
#1095 Re: Unicredit banka, all about
Pa vjerovatno im Master nudi bolje uslove, redovno se banke saltaju izmedju vize i mastera u skladu s uslovima.
Druga stvar je sto ce mozda poceti kreditne kartice pod visom tusiti, pa ce raja da uzima kreditnu zbog online placanja...
Fazon je sto UniCredit ne posluje samo u velikim gradovima nego sirom BiH... imas gradova gdje nemas izbora koju ces banku koristiti jer imas 1 poslovnicu i 1 bankomat...
Druga stvar je sto ce mozda poceti kreditne kartice pod visom tusiti, pa ce raja da uzima kreditnu zbog online placanja...
Fazon je sto UniCredit ne posluje samo u velikim gradovima nego sirom BiH... imas gradova gdje nemas izbora koju ces banku koristiti jer imas 1 poslovnicu i 1 bankomat...
-
neki
#1096 Re: Unicredit banka, all about
U Hrvatskoj se priča da Talijani namjeravaju prodati zagrebačku banku...s obzirom da je naša unicredit zagrebačko nedonošče izgleda da joj je neizvjesna sudbina..
- drndalo
#1097 Re: Unicredit banka, all about
Sta znaci neizvjesna? Meni kao komitentu malo znaci da li je vlasnik paketa banaka u ist. evropi fond koji je vrtio Gadafijeve tj. Libijske pare, ili je to fond koji vrti Francuske pare, ili Svedske, Norveske, Kineske...
- Haris.ba
#1098 Re: Unicredit banka, all about
Mene više zanimaju informacije o izloženosti zbog loših kreditnih plasmana. Valjda ne mogu da skupe dovoljno novca da bi imali pokriće za sve propale kredite.
Bilo je bruka tekstova prije referenduma. I sada se očito čeka da vidi kako će se situacija razvijati.
NIje stvar vlasništva. Već kad se zakotrlja nepovjerenje i ako krene povlačenje novca - nekako osjećam da ćemo mi u BiH izvući deblji kraj, iako Unicredit ne stoji u BiH loše.
Bilo je bruka tekstova prije referenduma. I sada se očito čeka da vidi kako će se situacija razvijati.
NIje stvar vlasništva. Već kad se zakotrlja nepovjerenje i ako krene povlačenje novca - nekako osjećam da ćemo mi u BiH izvući deblji kraj, iako Unicredit ne stoji u BiH loše.
- drndalo
#1099 Re: Unicredit banka, all about
Kako mozemo mi direktno patiti za lose talijanske plasmane? Odvojeno pravno lice registrovano u BiH...
- Haris.ba
#1100 Re: Unicredit banka, all about
Misliš da kad zafali para ne bi ostavili banku u BiH na suhom, i povukli para što više mogu?drndalo wrote:Kako mozemo mi direktno patiti za lose talijanske plasmane? Odvojeno pravno lice registrovano u BiH...
Bilo je takvih razmišljanja kod Hypo, ali je Austrija presjekla da ne pukne bruka. Ali, samo iz njihovih državnih interesa. Ne zato što nas vole.