Senaid Memić - ALL ABOUT

Post Reply
salik79

#1076 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by salik79 »

I vec ih, s desne strane - trake prema kruznom toku, pola nema (nakon ovog nevremena). :shock:
hizo ramidovic

#1077 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

golfiista wrote: Deplasirano je ovo vako stoti pises, probaj sunecim novim jerbo sinam dojadio vazda isto a stose tice meme jaga podrzavam covjek hoce dase pravi i nekaće, nedaju dusmani oko ajrodroma nedaju vodozastinu zonu isada nedaju ubutmiru pa đe more a u sarajvu svaki metar zauzelo nemeres maknut
ljudino postena imatituj nedze ono dame nemeres citat deder oto ukljuc ziv bijo pame metni natu listu pame ne ces vise citat itakoces spasit isebe imene pace sviema dabudne ljepo
astose meme tice ilidja ne ce za dugo imat vakog nacelnika kostoe memo
bersK

#1078 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by bersK »

Maloprije vozim se pored IUS-a prema Koloniji. U "srednjoj traci nema ni l od ležećeg, vamo desna traka uz trotoar ima. Auto mi se cak nagelo na jednu stranu. Sta je pokusano?
_Reds_

#1079 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by _Reds_ »

lijepa u dusi wrote:
PM72 wrote:I ja ne vjerujem da je tolbika kljusina.Ipak je on rođeni ilidžanac i nije došljo,zna od rođenja šta je to nalazište.
Jeste dosljo. Ima vise loza Memica, on nije iz starosjedilacke.
No, to je nevazno. Vazno je kako ga zaustaviti, ako uopste postoji nacin. Pita li se vijece ista?
Doslje, nedoslje, svi su nekad tu dosli, da li prije 20, 50 ili 80 godina, ali su došli. Na praste možeš izborjati oni koji tu žive više od 100 godina.

I nije problem da li je SM to ili nije, niti mjesto rodjenja čini čovjeka.

Problem je u nama svima po malo.
lijepa u dusi

#1080 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by lijepa u dusi »

_Reds_ wrote:
lijepa u dusi wrote:
PM72 wrote:I ja ne vjerujem da je tolbika kljusina.Ipak je on rođeni ilidžanac i nije došljo,zna od rođenja šta je to nalazište.
No, to je nevazno. Vazno je kako ga zaustaviti, ako uopste postoji nacin. Pita li se vijece ista?
Doslje, nedoslje, svi su nekad tu dosli, da li prije 20, 50 ili 80 godina, ali su došli. Na praste možeš izborjati oni koji tu žive više od 100 godina.

I nije problem da li je SM to ili nije, niti mjesto rodjenja čini čovjeka.

Problem je u nama svima po malo.
Dotakli smo se te teme, pa sam imala potrebu da ispravim pogresne navode. Ima vise porodica (prezimena) koja su tu vec barem stoljece. Ali, nije tema, kao sto sam i navela u drugom dijelu. Naravno da mjesto rodjenja ne cini covjeka. Senaid je ocigledan primjer.
I ne bih se slozila da je toliko problem u nama. Zapravo, ko smo to "mi"? Najveci problem su starci koji glasaju za litar soka i po' kile kafe, ne shvatajuci da je sve to kupljeno od njihovih para. I tako, kako na opstinskim, tako i na drzavnim izborima. I da ne zaboravim, Osijek. Osijek nas unisti glasovima. Ni u jednom drugom mjestu SDA nema onakvu pobjedu. Tu ubjedljivo podere guzove.
Iskreno, ocekivala sam od Luzana, Pejtona, Otesa (onog jednog dijela) kao malo malo civilizovanijih naselja manju razliku izmedju Memica i ostalih kandidata. Svi ostali nisu imali zajedno kao Memaga. Nije drasticno kao u Osijeku, ali je svejedno ruzno za vidjet.
Barem na birackom mjestu gdje sam ja bila na brojanju, sigurno nije bilo kradje ni podmetanja glasova. Svejedno, Memic je bio ubjedljivo prvi. I sta, sad mi ostali trebamo kao dizati ustanak, kad je ocigledno da ga narod voli?
Haris.ba

#1081 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

lijepa u dusi wrote:Dotakli smo se te teme, pa sam imala potrebu da ispravim pogresne navode. Ima vise porodica (prezimena) koja su tu vec barem stoljece. Ali, nije tema, kao sto sam i navela u drugom dijelu. Naravno da mjesto rodjenja ne cini covjeka. Senaid je ocigledan primjer.
I ne bih se slozila da je toliko problem u nama. Zapravo, ko smo to "mi"? Najveci problem su starci koji glasaju za litar soka i po' kile kafe, ne shvatajuci da je sve to kupljeno od njihovih para. I tako, kako na opstinskim, tako i na drzavnim izborima. I da ne zaboravim, Osijek. Osijek nas unisti glasovima. Ni u jednom drugom mjestu SDA nema onakvu pobjedu. Tu ubjedljivo podere guzove.
Iskreno, ocekivala sam od Luzana, Pejtona, Otesa (onog jednog dijela) kao malo malo civilizovanijih naselja manju razliku izmedju Memica i ostalih kandidata. Svi ostali nisu imali zajedno kao Memaga. Nije drasticno kao u Osijeku, ali je svejedno ruzno za vidjet.
Barem na birackom mjestu gdje sam ja bila na brojanju, sigurno nije bilo kradje ni podmetanja glasova. Svejedno, Memic je bio ubjedljivo prvi. I sta, sad mi ostali trebamo kao dizati ustanak, kad je ocigledno da ga narod voli?
U kontekstu kad ti ne treba dozvola da negdje dođeš živjeti, jerbo nismo u feudalizmu, priča o došljama je smiješna.

Šta je problem u starcima? Bili nedavno izbori kandidata po MZ. Došla uglavnom polupismena mladina, i starci. Ko je tu kriv? Došli pripremljeni kandidati. Pozvani likovi da glasaju. Nije im bilo mrsko dignut se.

I šta je problem u Osjeku? Imaju ljudi cilj, i traže - i općina ga rješava. Gdje je ta krema Lužana, Pejtona, Centra da se organizira? :D

Sjećam se kada se raja iz centralnog dijela Ilidže šprdala što su došle kupovale zemlju po Osjeku.

Ja samo kažem - šta god Memić uradi nezakonito - bujrum ga prijaviti tužilaštvu. I toliko godina prođe, samo ga Ganić prijavi. U čemu je problem?
PeraDzetic

#1082 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by PeraDzetic »

PM72 wrote:
lijepa u dusi wrote:
Koliko znam - nije došljo.Rođen je u Sarajevu a babovina mu je na Ilidži.

Vijeće ga neće zaustaviti jer je ono svrha samo sebi.Daj im paušal,koju komisiju,džabnu kafu sa Fikrom,gratis doner i njima lijepo.Predsjedavajući došo iz Srebrenice i da to mjenja? pa nisu mahniti.
Vijece ga ne moze zaustaviti jer ima ubjedljivu vecinu. Slusajuci sjednice Vijeca uocio sam da se sdp i df drzi zajedno, bez obzira sto se ocekivalo da ce se klub df-a raspasti ili da ce biti preletaca. :thumbup:
Predjsedavajuci Vijeca Muhamed Omerovic je karikatura, ali ga tu postavljaju jer on ne vodi sjednice vec politiku sda, prekida, upada u rijec, jedno pitanje se postavi on obrne i stavi na glasanje onako kako njima odgovara.
Upratio sam i onog malog (jebo li mu Jerlagic mamicu i on njemu) iz zagrabih stranke, on se ne prodaje za doner vec za selam sa fikrom.
U sustini svi iz malih stranka su odmah poletili memicu da daju guzice.

U subotu je bio članak na klixu da Budnjo na termama zastakljuje hotel, tj covjek napravio ko svoj na svom zgradu pored hotela Bosna, evo clanka nema, sto ni ne cudi s obzirom na pricu koja kruzi ko je stvarni vlasnik Termi.
_Reds_

#1083 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by _Reds_ »

lijepa u dusi wrote:
Dotakli smo se te teme, pa sam imala potrebu da ispravim pogresne navode. Ima vise porodica (prezimena) koja su tu vec barem stoljece. Ali, nije tema, kao sto sam i navela u drugom dijelu. Naravno da mjesto rodjenja ne cini covjeka. Senaid je ocigledan primjer.
Jeste problem je u nama.

Kada smo izašli da protestujemo za bilo šta?

50 posto nas kuka okolo na Memića šta stigne, a kad doju izbori neće da izadju na te iste. Dakle jeste problem je u većini nas.

Ljevica i lijevi kandidati neće još dugo pobjediti na Ilidzi jer stavnoništvo nije takvo. I ne može lijevi kandidati pobjediti Memića. Njega će prije pobjediti nezavisni kandidat, ili kandidati nekog centra. Na kraju krajeva najbliže tome je bio Dugi prije 5 godina.
_Reds_

#1084 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by _Reds_ »

Haris.ba wrote:
lijepa u dusi wrote:Dotakli smo se te teme, pa sam imala potrebu da ispravim pogresne navode. Ima vise porodica (prezimena) koja su tu vec barem stoljece. Ali, nije tema, kao sto sam i navela u drugom dijelu. Naravno da mjesto rodjenja ne cini covjeka. Senaid je ocigledan primjer.
U kontekstu kad ti ne treba dozvola da negdje dođeš živjeti, jerbo nismo u feudalizmu, priča o došljama je smiješna.

Šta je problem u starcima? Bili nedavno izbori kandidata po MZ. Došla uglavnom polupismena mladina, i starci. Ko je tu kriv? Došli pripremljeni kandidati. Pozvani likovi da glasaju. Nije im bilo mrsko dignut se.

I šta je problem u Osjeku? Imaju ljudi cilj, i traže - i općina ga rješava. Gdje je ta krema Lužana, Pejtona, Centra da se organizira? :D

Sjećam se kada se raja iz centralnog dijela Ilidže šprdala što su došle kupovale zemlju po Osjeku.

Ja samo kažem - šta god Memić uradi nezakonito - bujrum ga prijaviti tužilaštvu. I toliko godina prođe, samo ga Ganić prijavi. U čemu je problem?
E moj Harise, ti ko tele kakvo.

Naravno da se SM pokrije odlukama Vijeca ili pak donese odluke pa on moze davati u najmanju ruku nakaradne dozvole.

Ilidza je nekad bilo lijepo nasalje, sada je smeće.

Od smeća ne može hodati ulicama, na ulicama krateri, eno kod ulaza na pijacu rupa mozes pola auta odvaliti i to danima stoji, na ulazu u Kasindolsku od aerodroma isto.

Auta se kradu, prozori razbijaju, redovno se pljačka, sve u svemu ne znam da je ikad gore bilo, a eto rođen sam ko i SM tu, odosno tu sam čitav život.

Uništavaju što se uništiti može ali eto po zakonu.

Niko ni ne pokušava da riješi probleme običnog svijeta.

- Centralni dio Ilidže nema igrališta za djecu, nema klackalice, nema ljuljačke, kud' ćeš dalje.
- Hrasničani čekaju tramvaj 50 godina.
- Kružni tok je postaje sve samo ne način ubrzavanja saobraćaj. Ulaz na Ilidzu nekad trebaju i po pola sata.
- Aleja zauštena.
- Lužani uništeni.
- Park uništen.
- Korito Željeznice se lagano uništava.
- U Famosu svaki dan manje firmi.
- Sport samo što nije umro.
- Gradi se bez dozvola, bez saglnosti, pitanje dana kada će Arodrom Sarajevo početi gubiti licence.
- Stojčevac, ne znam da li tamo više iko i ide.
- Mala Aleja se krade (Suljevic i co.)
itd, itd.

Znam reći ćeš, kako neke stvari nisu u nadležnosti Općine, ali vidim da se Općina slomi pokrećući incijative da se bilo šta riješi.
Generalno vlada strahovalada, u smislu ako se žališ na bilo šta javno i otvoreno, to bi debelo moglo da te košta, odnosno uvijek oni u ladicama drže ili nekakve dozvole, ili ti drže nego tamo rođaka, pa ako šta ko pokuša odmah idu prijetnje i slično.

Tako da pojedinac ne može ništa uraditi bez kritične mase, a odvažne kritične mase nema trenutno.
lijepa u dusi

#1085 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by lijepa u dusi »

Bio je pokusaj organizovanja protesta. Odazvalo se 10 ljudi. Sta dalje?
megaman4

#1086 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by megaman4 »

lijepa u dusi wrote:Bio je pokusaj organizovanja protesta. Odazvalo se 10 ljudi. Sta dalje?
Ko ce protestovati kada svi imaju jedan cilj a to je bjezanija iz ove bijede. Na kraju nece niko ostati na Ilidzi. Cak i stari Ilidzanci prodaju stanove u Pejtonu i Luzanima, kako bi mogli otici iz zemlje.

Kataklizma i nista drugo.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1087 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by JoseMujica »

Haris.ba wrote:

očigledno u došljama :lol: :lol: :lol: :lol:

i onda im ko biva čudno, ovijem malograDŽanima, što ne mrdamo iz feudalizma :skoljka: :run:

Ilidža danas, estetski, najviše podsjeća na Albaniju...ako je neko bio tamo na moru zna o čemu pričam....divlja gradnja na svakom koraku, na jednoj strani neboder niko, a okolo smeće i građevinska šuta ostala, preko puta, u par metara niče nešto drugo, svima nepoznato :-)
PM72

#1088 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by PM72 »

Ilidža danas, estetski, najviše podsjeća na Albaniju...ako je neko bio tamo na moru zna o čemu pričam....divlja gradnja na svakom koraku, na jednoj strani neboder niko, a okolo smeće i građevinska šuta ostala, preko puta, u par metara niče nešto drugo, svima nepoznato :-)
Imaš pravo.Bio sam ja i oduševile me ceste,ljubaznost,cijene...nakon par dana počeo sam primjećivati smeće,divlju gradnju,kanalizaciju na plaži...ist'o kao na Ilidži.Volio sam nekad prošetati Ilidžom pa put Vrela Bosne.Sad mi se gadi.
Hajvan

#1089 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Hajvan »

kakvih malicioznih komentara :mrgreen:
Haris.ba

#1090 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

lijepa u dusi wrote:Bio je pokusaj organizovanja protesta. Odazvalo se 10 ljudi. Sta dalje?
Mijenjaj ljude. :D
JoseMujica

#1091 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by JoseMujica »

kad oslobode našeg Mućenika, Poslanika i Prosvjetitetlja Essa a.s. kandidovat ćemo ga na Ilidži jer samo naša Zlatna ruka ima milost od Allaha dž.š. da pobjedi ovog turskog dragovoljca Memliju i zauvjek ga zaćera ka Stambolu
JoseMujica

#1092 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by JoseMujica »

povlaćimo rećeno

Image

Senu Memliju za Precednika...ima da guzi i ko nikad umoćijo nie :izet:
statixx

#1093 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by statixx »

JoseMujica wrote:povlaćimo rećeno

Senu Memliju za Precednika...ima da guzi i ko nikad umoćijo nie :izet:
Memo indahouse:
Bahati načelnik Ilidže poručio volonterkama: Lijepo što ste školovane, ali je bolje da se udate!!!
- Lijepo je što ste školovane, ali je sada red da se udate, a posao može čekati! Ovim riječima se načelnik Općine Ilidža Senaid Memić obratio volonterkama koje su se prijavile na mjesto pripravnika, nakon što ih je pozvao u općinske prostorije kako bi im saopštio da nijedna nije primljena.

http://** No links **.ba/clanak/102356/bahati-nac ... a-se-udate
Image
JoseMujica

#1094 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by JoseMujica »

statixx wrote: Memo indahouse:
Bahati načelnik Ilidže poručio volonterkama: Lijepo što ste školovane, ali je bolje da se udate!!!
- Lijepo je što ste školovane, ali je sada red da se udate, a posao može čekati! Ovim riječima se načelnik Općine Ilidža Senaid Memić obratio volonterkama koje su se prijavile na mjesto pripravnika, nakon što ih je pozvao u općinske prostorije kako bi im saopštio da nijedna nije primljena.

[url]http://**%20No%20links%20**.ba/clanak/102356/bahati-nacelnik-ilidze-porucio-volonterkama-lijepo-sto-ste-skolovane-ali-je-bolje-da-se-udate[/url]
wtf :shock: nisam za ovo čuo .......pa Memlija je hardrock banger :izet:

onako im kulturno reći da u Izmetbey feudu mogu samo od kurca živit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
megaman4

#1095 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by megaman4 »

JoseMujica wrote:
statixx wrote: Memo indahouse:

[url]http://**%20No%20links%20**.ba/clanak/102356/bahati-nacelnik-ilidze-porucio-volonterkama-lijepo-sto-ste-skolovane-ali-je-bolje-da-se-udate[/url]
wtf :shock: nisam za ovo čuo .......pa Memlija je hardrock banger :izet:

onako im kulturno reći da u Izmetbey feudu mogu samo od kurca živit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ali zato ne smije medju obican svijet doci, jer je nepozeljan. Nigdje nije dobrodosao.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1096 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

bome ja ga vidio diže pare pored mene na blankomatu kod grand centra u predvečernjim satima :D
JoseMujica

#1097 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by JoseMujica »

ja i u buregdžinicama nalijeto na njega

mislim da vi FGRovci imate pogrešnu percepciju...Seno Memlija je ćoek iz naroda...as it is :D
O'zone
Globalni moderator

#1098 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by O'zone »

Image
Banksy

#1099 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Banksy »

statixx wrote:

:shock:

Konkurencija je zaista žestoka, ali ja mislim da veće seljačine, parmaka, krkana i primitivca u Bosni od ovog nema.

Zemlja će jeknuti kad ovaj guzicom aterira na ledinu. Jedva čekam. Još malo.
Roccohljup

#1100 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

hahahahahhahaa

tito mili....ovaj je čak i radeljašu ozbiljna konkurencija :) Na žalost, hejbet je takvih prikaza na svim nivoima vlasti :(
Post Reply