Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ZenicaAB

#1076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

samo_ti wrote:Da li je moguce u Zenici mijenjati internet pakete ?
Dakle, da sa starog Telekabelovog predjem na Telemachov ? :)
Jel` to uopste pocelo ?

Hvala.

Zaista me iznenadjujete-tako momak inteligentan,trebao bi da zna da je to moguce,naravno,od onoga trenutka kada si raskinuo ugovor sa telekabelom,a potpisao sa telemachom,npr.,u mom slucaju,ja koristim S paket od pocetka oktobra,a sa telekabelom sam raskinuo ugovor u septembru mjesecu,a evo i dokaz da moze-slika sa mog korisnickog profila sa telemah stranice ;-)
Image
plagijator1975

#1077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

ZenicaAB wrote:
Jel` to uopste pocelo ?

Hvala.

Zaista me iznenadjujete-tako momak inteligentan,trebao bi da zna da je to moguce,naravno,od onoga trenutka kada si raskinuo ugovor sa telekabelom,a potpisao sa telemachom,npr.,u mom slucaju,ja koristim S paket od pocetka oktobra,a sa telekabelom sam raskinuo ugovor u septembru mjesecu,a evo i dokaz da moze-slika sa mog korisnickog profila sa telemah stranice ;-)
Image
Da li su ti mjenjali modem?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
ZenicaAB

#1078 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

ernadr wrote:
ZenicaAB wrote:
Jel` to uopste pocelo ?

Hvala.

Image

Ne,modeme nikome ne mijenjaju,i nemojte vjerovati svakome ko prica i pise da su nekome mijenjali modeme-modemi se ne mijenjaju nikome,ostaju modemi od telekabela,osim u slucaju kada se neko prijavi za MIX paket ili TRIO paket gde je ukljucena i telefonija u uslugu,tada vam zamijene modem sa svojim cisco modemom-znaci svaki drugi paket nizeg ranga od TRIO ili mix paketa sa telefonijom,ne mijenjaju se modemi nikome!

doff

#1079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Modeme mijenjaju u slučaju da izabereš najmanji paket M pa nadalje a da pri tome si koristio stari telekabelov modem (kod njega je propusnost bila max 7Mbps dok je recimo paket M 8 odnosno 12 Mbps). Za S pakete nema potrebe mijenjati modem.
bmw740i

#1080 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bmw740i »

armagedon wrote:Ima li ko problema sa ovim daljinskim D3 od resivera :sad:
Ja se ubih namjestajuci pojacavanje zvuka :-D na njemu nema sanse,sve zivo probao.
Pitanje za ove "strasne" korisnike D3 daljinca :-D da li treba da blinka dugme za TV il za D3 kad se pojacava zvuk ???
p.s
Primam bilo kakve sugestije. :)
To što ti blinka tv znači da ti je ukucan kod za TV i da sa njim kontroliraš i TV i D3 receiver. Neznam proceduru za povratak na kontrolu zvuka na receiver-u ali sam ja sebi našao kod za TV i radi super sa Samsung TV-om. Kad klikneš gašenje na D3 daljincu ugasi se i TV. Daljinski od TV-a je negdje iza kauča ima mjesec dana.
plagijator1975

#1081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

ZenicaAB wrote:
ernadr wrote:
ZenicaAB wrote:
Image

Ne,modeme nikome ne mijenjaju,i nemojte vjerovati svakome ko prica i pise da su nekome mijenjali modeme-modemi se ne mijenjaju nikome,ostaju modemi od telekabela,osim u slucaju kada se neko prijavi za MIX paket ili TRIO paket gde je ukljucena i telefonija u uslugu,tada vam zamijene modem sa svojim cisco modemom-znaci svaki drugi paket nizeg ranga od TRIO ili mix paketa sa telefonijom,ne mijenjaju se modemi nikome!

Hvala komsija ;-)

doff

#1082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

bmw740i wrote:
armagedon wrote:Ima li ko problema sa ovim daljinskim D3 od resivera :sad:
Ja se ubih namjestajuci pojacavanje zvuka :-D na njemu nema sanse,sve zivo probao.
Pitanje za ove "strasne" korisnike D3 daljinca :-D da li treba da blinka dugme za TV il za D3 kad se pojacava zvuk ???
p.s
Primam bilo kakve sugestije. :)
To što ti blinka tv znači da ti je ukucan kod za TV i da sa njim kontroliraš i TV i D3 receiver. Neznam proceduru za povratak na kontrolu zvuka na receiver-u ali sam ja sebi našao kod za TV i radi super sa Samsung TV-om. Kad klikneš gašenje na D3 daljincu ugasi se i TV. Daljinski od TV-a je negdje iza kauča ima mjesec dana.

Evo kako vratiti funkciju volume na set box: Držis tipku D3 dugo dok se ne upali i počne svijetliti, zatim pritisnuti Volume +, pa Volume - i onda gumb D3. Zatim će gumb D3 3x bljesnuti. Eto ukratko i vratiti češ postavke ;)
motorola01

#1083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

@Telemach, sutra je 01.11. i rekli ste da cete pustiti sve kanale svim korisnicima. Da li cete to sutra ujutro i uciniti?
plagijator1975

#1084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

Nadati se, ali ....

bonkla

#1085 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bonkla »

Da vas pitam. Vidim ima ovaj TRIO paket od 50km. On dolazi sa 10mbps netom. Dole pise da je 20mbps 20km. Da li to znaci da cu placati 70km ako uzmem 20mbps :) ?
bude

#1086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bude »

upravo tako, citaj sitna slova
ZenicaAB

#1087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

Zaista sada,malo mi nije jasno po pitanju s paketa i placanje slijedeceg racuna,a postavio sam gore sliku da koristim s paket,i evo vidikm danas da je ponovo izmjenjeno na mom racunu,da je sada startovano od sinoc,s paket,i sada ne razumijem da li ce mi racun za ovaj mjesec doci 22.km,jer ja sam ugovor potpisao 21.9.2012,a resiver je tek sinoc donesen i ponovo je potpisan novi ugovor za dig...tv,ali za net,za S paket sam potpisao jos 21.9.2012,i lijepo se vidi na prosloj slici,a evo i na ovoj da je taj ugovor fakturisan 3.10 i da je startovanje S paketa zapocelo isti dan 3.10.2012,ali od danas ponvo dodato je da je unos S paketa 31.10.to znaci jucer ,i das je kao startovanje krenulo od jucer kako smo potpisali ugovor jucer za digitalnu,sada ne razumijem sta je sa proslim,prvim ugovorom za S paket koji je potpisan u telekabelu,za telemah i gde fino se vidi u prosloj slici da je paket zapoceo 3,oktobra,a sada 31.oktobra,tako da zaista ne razumijem,po pitanju racuna,po pitanju ovih ugovora,jer do sada ja sam potpisao 2.ugovora. Ne razumijem,i zanima me koliki ce racun za net doci za ovaj mjesec,znaci za oktobar mjesec,jer po ovim slikama tink paket od telekabela je zavrsen,iskljucen,3.10.2012. Mozda jesam glup,vjerovatno,ali nije mi jasno.
Image
Last edited by ZenicaAB on 01/11/2012 11:13, edited 1 time in total.
ZenicaAB

#1088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

Tamo druze gde pise moj telemach portal,moras se registrovati sa svojim ugovorom,imas broj ugovora,i registruj se na moj telemah,kada ti na e mail dodje potvrda,tada ides na moj telemach portal,ako si vec raskinuo sa telekabelom,i potpisao za telemah,kao sto je to u mom slucaju,(ne samo u mom slucaju,dosta je raje u septembru doslo u telekabel i potpisalo ugovore za telemah),ja sam raskinuo jos 21.9.2012.,ali jucer opet potpisao 2_i ugovor za digitalnu,pa sada mi vise nije jasno nista! :-)))
samo_ti

#1089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samo_ti »

delboj wrote:@Telemach,kad se mogu mijenjati internet paketi u zenici,do sad sam imao telekabelov internet od 20 km,sad bi prešao na vaš net od 22 km?
Mozes odmah sad`. Odes gore u ex TeleKabelovu kucu i to rijesis. Tako su meni odgovorili, pa cu to sutra odraditi. Samo valjda treba potpisati ugovor za taj `net i to je to. :)
ZenicaAB

#1090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

samo_ti wrote:
delboj wrote:@Telemach,kad se mogu mijenjati internet paketi u zenici,do sad sam imao telekabelov internet od 20 km,sad bi prešao na vaš net od 22 km?
Mozes odmah sad`. Odes gore u ex TeleKabelovu kucu i to rijesis. Tako su meni odgovorili, pa cu to sutra odraditi. Samo valjda treba potpisati ugovor za taj `net i to je to. :)
Moze naravno,to sam ja i mnogi jos uradili u septembru,vidite po slikama racuna-internet usluga!
ZenicaAB

#1091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

Moj "rezime",zakljucak: Ja sam momak ,koji zaista vrlo cesto sam sebe iznenadjuje svojim "ponasanjem",ali nije ni cudo,kakva nam je situacija u zemlji,tako da ponekada ne treba zamjeriti na nekada nekim kritikama,losim "rijecnikom",i sl,jer to nije ipak iz "zle namjere",jer da jeste,ne bih bio uopste tu,niti koristio to i to-vise je to,sto kazu iz "ljubavi" :-)))
Znaci,ovako,prije svega ja se izvinjavam TELEMACHU ,uposlenicima koji su bili mozda "uvrijedjeni",sa moje strane,iako to ne treba shvacati ozbiljno,ponavljam,nije iz "zle namjere",a zaista bio sam "los" po pitanju komentarisanja i svega toga u vezi Telemaha,usluga,itd,i sl,ja se zaista od srca izvinjavam tim ljudima,uposlenicima,mnogi me u Zenici poznaju,i znaju da nisam onakav kakvim se predstavljam,i to zaista ne znam zasto to tako radim,mozda da bih oko sebe "izgradio nekakav zid sigurnosti"-iako sam ja taj "zid zabetonirao davnih dana oko sebe",u ovoj jako nesigurnoj zemlji,pa prema tome,da ne duzim,izvinjavam se TELEMACH uposlenicima na ovom forumu,na FB stranici,koji su dozivjeli neugodnosti sa moje strane,ipak najvise sam tu ja ostecen,jer sam se pokazao u "losem svjetlu",tako da,nemojte zamjeriti!
Rezime po pitanju TELEKABEL/TELEMACH komapnije: Zaista,jako dobre ponude,povoljne ponude,za svakoga ima paket koji mu odgovara najvise i po toj raznovrsnosti ponuda,smatram da je TELEKABEL/TELEMACH jedna medju vodecim kompanijama u BiH po pitanju usluga digitalne tv,net_a i telefonije!

..."Ne uvlacim se nikome ,zna se u sto",nemam razloga,vec ovim zelim da se samo izvinem koliko je to moguce,svima koji su dozivjeli neugodnosti sa moje strane,a istina je sasvim drugacija,znaci istina je-ovo gore navedeno,ovaj rezime!

Hvala i toliko od korisnika ZenicaAB po pitanju nepotrebnog komentarisanja,i dosadjivanja! Svako dobro forumasi vama,a Telekabel/Telemach kompaniji,mnogo uspijeha u buducem radu!
Pozdrav.
plagijator1975

#1092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

ZenicaAB wrote:Moj "rezime",zakljucak: Ja sam momak ,koji zaista vrlo cesto sam sebe iznenadjuje svojim "ponasanjem",ali nije ni cudo,kakva nam je situacija u zemlji,tako da ponekada ne treba zamjeriti na nekada nekim kritikama,losim "rijecnikom",i sl,jer to nije ipak iz "zle namjere",jer da jeste,ne bih bio uopste tu,niti koristio to i to-vise je to,sto kazu iz "ljubavi" :-)))
Znaci,ovako,prije svega ja se izvinjavam TELEMACHU ,uposlenicima koji su bili mozda "uvrijedjeni",sa moje strane,iako to ne treba shvacati ozbiljno,ponavljam,nije iz "zle namjere",a zaista bio sam "los" po pitanju komentarisanja i svega toga u vezi Telemaha,usluga,itd,i sl,ja se zaista od srca izvinjavam tim ljudima,uposlenicima,mnogi me u Zenici poznaju,i znaju da nisam onakav kakvim se predstavljam,i to zaista ne znam zasto to tako radim,mozda da bih oko sebe "izgradio nekakav zid sigurnosti"-iako sam ja taj "zid zabetonirao davnih dana oko sebe",u ovoj jako nesigurnoj zemlji,pa prema tome,da ne duzim,izvinjavam se TELEMACH uposlenicima na ovom forumu,na FB stranici,koji su dozivjeli neugodnosti sa moje strane,ipak najvise sam tu ja ostecen,jer sam se pokazao u "losem svjetlu",tako da,nemojte zamjeriti!
Rezime po pitanju TELEKABEL/TELEMACH komapnije: Zaista,jako dobre ponude,povoljne ponude,za svakoga ima paket koji mu odgovara najvise i po toj raznovrsnosti ponuda,smatram da je TELEKABEL/TELEMACH jedna medju vodecim kompanijama u BiH po pitanju usluga digitalne tv,net_a i telefonije!

..."Ne uvlacim se nikome ,zna se u sto",nemam razloga,vec ovim zelim da se samo izvinem koliko je to moguce,svima koji su dozivjeli neugodnosti sa moje strane,a istina je sasvim drugacija,znaci istina je-ovo gore navedeno,ovaj rezime!

Hvala i toliko od korisnika ZenicaAB po pitanju nepotrebnog komentarisanja,i dosadjivanja! Svako dobro forumasi vama,a Telekabel/Telemach kompaniji,mnogo uspijeha u buducem radu!
Pozdrav.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Mislim da se mogu pridružiti tvome razmišljanju, tek sam juce dobio onaj njihov resiver i stvarno nemam rjeci. Puno vise mogucnosti, ma sve fercera za 10, jos kad proradi mogucnost gledanja sadržaja u prethodna tri dana, mislim ...

Sad sam zvao 1430 (Vildana :razz: ) koja ljubaznost, svaka cast.

Mi smo malo bili nestrpljivi (ja pogotovo, Mokusnice zadnji dan zamjena recivera), treba shvatit i njih, pa nije lako citavom gradu u nekih mjesec dva udovoljit, polako sve ce doci na svoje.

Uvjeren sam da je Telemach veliki korak naprijed za nas korisnike bivseg Telekabela.

Danas odoh prijaviti internet S onaj od 22 KM, a tamo nekad pred kraj novembra cu se odluciti za neki od paketa (90 % Super mix S +)

:D :D
jale

#1093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jale »

ernadr wrote:
ZenicaAB wrote:Moj "rezime",zakljucak: Ja sam momak ,koji zaista vrlo cesto sam sebe iznenadjuje svojim "ponasanjem",ali nije ni cudo,kakva nam je situacija u zemlji,tako da ponekada ne treba zamjeriti na nekada nekim kritikama,losim "rijecnikom",i sl,jer to nije ipak iz "zle namjere",jer da jeste,ne bih bio uopste tu,niti koristio to i to-vise je to,sto kazu iz "ljubavi" :-)))

Pozdrav.

Mislim da se mogu pridružiti tvome razmišljanju, tek sam juce dobio onaj njihov resiver i stvarno nemam rjeci. Puno vise mogucnosti, ma sve fercera za 10, jos kad proradi mogucnost gledanja sadržaja u prethodna tri dana, mislim ...

Mi smo malo bili nestrpljivi (ja pogotovo, Mokusnice zadnji dan zamjena recivera), treba shvatit i njih, pa nije lako citavom gradu u nekih mjesec dva udovoljit, polako sve ce doci na svoje.

Uvjeren sam da je Telemach veliki korak naprijed za nas korisnike bivseg Telekabela.

Danas odoh prijaviti internet S onaj od 22 KM, a tamo nekad pred kraj novembra cu se odluciti za neki od paketa (90 % Super mix S +)

Ako vec imas obicnu kablovsku, i hoces jos taj internet, to je 15+22=37 KM.
Predlazem da uzmes paket DUO Tv+Net za 39,90 KM (Digitalni kanali, net 10 Mb, D3 GO) http://www.telemach.ba/MIX+paketi/1385/ ... keti.shtml
plagijator1975

#1094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

jale wrote:
ernadr wrote:

Pozdrav.

Ako vec imas obicnu kablovsku, i hoces jos taj internet, to je 15+22=37 KM.
Predlazem da uzmes paket DUO Tv+Net za 39,90 KM (Digitalni kanali, net 10 Mb, D3 GO) http://www.telemach.ba/MIX+paketi/1385/ ... keti.shtml
Ma znam ja to, ali posto pratim utakmice ja bih uzeo i SK HD paket, pa mi to dodze 44 KM.
A za jos 6 KM u Super mix paketu dobijem prosireni paket (inace 10 KM) i telefoniju (inace 8 KM) uz nesto slabiji net od 6 mb/s.

Ovo mi se cini povoljnija opcija :geek:

lokalni_razdjevičar

#1095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lokalni_razdjevičar »

Rekose da ce od danas pustiti ovaj promotivi period a nema nista. Mrzim lazljive ljude.
plagijator1975

#1096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

lokalni_razdjevičar wrote:Rekose da ce od danas pustiti ovaj promotivi period a nema nista. Mrzim lazljive ljude.
Sad sam na fb pitao za to, kazu pustit ce postepeno do 5.11. "postepeno" :-o

Magarece_godine

#1097 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Kolko se ceka prelazak s jednog paketa na drugi ?
Cloud-Xz

#1098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cloud-Xz »

Pozdrav...kako da pristupim ovom Moj telemach portal(aktivirao sam vec prije racun) ali tamo trazi Korisnicko ime i Lozinku a ja sam to zaboravio :skoljka: ima neko rijesenje ? :D
JasminVeliki

#1099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by JasminVeliki »

pošto se tema poprilično zahuktala, vrijeme je da ja ponovo ostavim svoj komentar (treći po redu na ovu temu).
Do sada su sve teme zatvorene i komentari izbrisani tako da zaista moram "pohvaliti" Telemahov tim...
Pokušaću sumirati predhodne komentare.
Korinik sam još od Globalnet-a i po automatizmu sam prešao na Telemah kao i većina... Internet je i radio i radi bez većih problema i nema potrebe da se na to žalim...
Međutim kablovska, odnosno "digitalna TV" je posebna priča. Od kako sam prešao na Telemahovu digitalnu TV nikada nisam riješio najbanalnije probleme. Morao sam zvati po nekoliko puta da bi me "pomoć" sa broja 1430 vječito vraćala na jedino što znaju - PROBAJTE RESTATOVATI RESIVER ( dolazio je i serviser i postepeno dopravljao stavku po stavku da ne nabrajam...)
Pisao sam i o bezobrazluku posebnog naplaćivanja poziva na njihov broj... i još uvijek ne mogu da vjerujem da su toliko bezobrazni.
Dokle ide njihov bezobrazluk pokušaću dočarati sljedećom situacijom.
Pošto više ne želim da uzalud trošim na tu "pomoć" prilikom zadnjeg plaćanja računa na njihovom šalteru tražio sam način kako da se žalim. I naravno kažu nazovite naš centar na 1430. Objasnim čitavu situaciju i kažem da ne želim da im dajem dodatne pare jer redovno plaćam sve svoje obaveze i oni su dužni da mi u skladu s tim pruže normalnu uslugu. Kome mogu da se požalim? Kaže momak na šalteru "žao mi je ali morate NAZVATI Korisnični centar". Ponovim da ne želim da im dodatno plaćam za nešto što nije moj trošak i da mora postojati opcija mimo tog broja... "ŽAO MI JE, TO JE JEDINI NAČIN"... I zaista moram priznati da je momak bio zaista uslužan i za sve probleme njegovo rješenje je bilo nazovite 1430, kojima je jerno rješenje restart...
(očekujem brzo zatvaranje i ove teme ;))
DON_eARL

#1100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

ZenicaAB wrote:Zaista sada,malo mi nije jasno po pitanju s paketa i placanje slijedeceg racuna,a postavio sam gore sliku da koristim s paket,i evo vidikm danas da je ponovo izmjenjeno na mom racunu,da je sada startovano od sinoc,s paket,i sada ne razumijem da li ce mi racun za ovaj mjesec doci 22.km,jer ja sam ugovor potpisao 21.9.2012,a resiver je tek sinoc donesen i ponovo je potpisan novi ugovor za dig...tv,ali za net,za S paket sam potpisao jos 21.9.2012,i lijepo se vidi na prosloj slici,a evo i na ovoj da je taj ugovor fakturisan 3.10 i da je startovanje S paketa zapocelo isti dan 3.10.2012,ali od danas ponvo dodato je da je unos S paketa 31.10.to znaci jucer ,i das je kao startovanje krenulo od jucer kako smo potpisali ugovor jucer za digitalnu,sada ne razumijem sta je sa proslim,prvim ugovorom za S paket koji je potpisan u telekabelu,za telemah i gde fino se vidi u prosloj slici da je paket zapoceo 3,oktobra,a sada 31.oktobra,tako da zaista ne razumijem,po pitanju racuna,po pitanju ovih ugovora,jer do sada ja sam potpisao 2.ugovora. Ne razumijem,i zanima me koliki ce racun za net doci za ovaj mjesec,znaci za oktobar mjesec,jer po ovim slikama tink paket od telekabela je zavrsen,iskljucen,3.10.2012. Mozda jesam glup,vjerovatno,ali nije mi jasno.
Image
Nema veze što ti je startao paket 3.10. Kada ti stigne račun za oktobar, nećeš platiti 22KM nego cijenu bez prva 3 dana u mjesecu + 3 dana za TINK paket. (Vjerovatno je cijena jednog dana: cijena paketa u KM/broj dana u mjesecu)

Na slici, paket koji je startao 31. u 23:38 predstavlja početak obračuna za novembar. Nadam se da je jasnije.

@Jasmin Veliki - Piši im mailove, žali se na njihovom forumu i fb profilu.

[email protected]
[email protected]

http://forum.telemach.ba/index.php
http://www.facebook.com/TelemachBiH
http://www.facebook.com/TelemachPodrska

Ostaviš im kontakt telefon i nek te zovu. Budi uporan. :)
Locked