"Bacili smo mrlju na čitavu polusezonu. Ovo sve govorim, a pritom ne želim umanjiti uspjeh Radnika. Transfer lista u zmiskom prelaznom roku će biti velika", dodao je razočarani trener Sarajeva.
Kasno ce biti kasnije...
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Ma drug budi ti i dalje neaktivanDinostula wrote:Kad krenem citati po raznim forumima Sarajevo u borbi za titulu, kakva crna titula Zeljo ce uzeti ove godine i to hladno bez puno muke.Hvala dragom bogu pa sam aktivno prestao da pratim Sarajevo 2001 godine dok su bordo dres nosili donekle imena koja si mogao da nazoves fudbalerima. Pa mi nismo u stanju da pobjedimo nizerazredne timove na gostujucem terenu a da ne pricam o ekipama koja imaju bar donekle neki kvalitet.Treba svakog igraca uhvatiti pa k'o Dzemu Berberovica izvuci iz auta pa da vidis preklinjanja: "Nemojte me ljudi molim vas nisam ja kriv" pa ce mozda pruziti malo vise zalaganja i borbenosti.Jedini lik u ekipi koji vrijedi je onaj Huseinovic koji je za nasu premijer ligu Safet Susic bez imalo pretjerivanja, nije ni onaj Suljic los samo koliko mogu vidjeti pas igra mu niej jaca strana.Opet da njega nema mislim da ne bi ni bili u ovakvoj situaciji da se borimo uopste za titulu (tj borili smo se za titulu sve do danas)
najdrazi su mi ovi ubaceni elementi sto su satro nekad pratili Sarajevo a sad znaju sve o zelji i da ce zeljo hladno uzeti titulu itd. Hajd ba momak razligu, imate svoje topik, mani se suplje price.zlo87 wrote:Ma drug budi ti i dalje neaktivanDinostula wrote:Kad krenem citati po raznim forumima Sarajevo u borbi za titulu, kakva crna titula Zeljo ce uzeti ove godine i to hladno bez puno muke.Hvala dragom bogu pa sam aktivno prestao da pratim Sarajevo 2001 godine dok su bordo dres nosili donekle imena koja si mogao da nazoves fudbalerima. Pa mi nismo u stanju da pobjedimo nizerazredne timove na gostujucem terenu a da ne pricam o ekipama koja imaju bar donekle neki kvalitet.Treba svakog igraca uhvatiti pa k'o Dzemu Berberovica izvuci iz auta pa da vidis preklinjanja: "Nemojte me ljudi molim vas nisam ja kriv" pa ce mozda pruziti malo vise zalaganja i borbenosti.Jedini lik u ekipi koji vrijedi je onaj Huseinovic koji je za nasu premijer ligu Safet Susic bez imalo pretjerivanja, nije ni onaj Suljic los samo koliko mogu vidjeti pas igra mu niej jaca strana.Opet da njega nema mislim da ne bi ni bili u ovakvoj situaciji da se borimo uopste za titulu (tj borili smo se za titulu sve do danas)
ali ako nisi znao i kada se redaju loši rezultati OSTAJEŠ uz svoj klub, nema "bježanja".
Istina je...torlak poceo da se kurci i onda je nastao belajinSighT wrote:Ako je istina, onda svaka čast braći sa tribine, trebali su ih namlatiti ko' malu djecu. Mene bi više 'ubilo' u pojam da su im poslije one (ne)igre pjevali 'nema veze' nego išta drugo. Zato: IMA VEZE!!!!:twisted:Salah ad-Din wrote:Zašto nam se ove stvari moraju dešavati, jednu utakmicu još da odigramo kako treba i svi zadovoljni i sretni. Jbg
Je li ovo tačno?
"Horde" očitale lekciju svojim igračima nakon poraza u Bijeljini. Nakon toga došlo je i do sukoba između igrača Sarajeva i njihovih navijača!!
donja_crtica wrote:Ma sada smo naplatili nekažnjavanje nakon Zete. Tada su trebale kazne da sijevaju.
Pratim drug pomalo i mogu ti reci da Sarajevo sa ovakvom ekipom i ovim trenerom nece titulu osvojiti ni za sto godina.Jedno je gldati stvari navijacki a drugo biti realan pa priznati da nam je ekipa vise nego losa.zlo87 wrote:Ma drug budi ti i dalje neaktivanDinostula wrote:Kad krenem citati po raznim forumima Sarajevo u borbi za titulu, kakva crna titula Zeljo ce uzeti ove godine i to hladno bez puno muke.Hvala dragom bogu pa sam aktivno prestao da pratim Sarajevo 2001 godine dok su bordo dres nosili donekle imena koja si mogao da nazoves fudbalerima. Pa mi nismo u stanju da pobjedimo nizerazredne timove na gostujucem terenu a da ne pricam o ekipama koja imaju bar donekle neki kvalitet.Treba svakog igraca uhvatiti pa k'o Dzemu Berberovica izvuci iz auta pa da vidis preklinjanja: "Nemojte me ljudi molim vas nisam ja kriv" pa ce mozda pruziti malo vise zalaganja i borbenosti.Jedini lik u ekipi koji vrijedi je onaj Huseinovic koji je za nasu premijer ligu Safet Susic bez imalo pretjerivanja, nije ni onaj Suljic los samo koliko mogu vidjeti pas igra mu niej jaca strana.Opet da njega nema mislim da ne bi ni bili u ovakvoj situaciji da se borimo uopste za titulu (tj borili smo se za titulu sve do danas)
ali ako nisi znao i kada se redaju loši rezultati OSTAJEŠ uz svoj klub, nema "bježanja".
bas kao sto kazes, svi veliki treneri ce reci da se titule uzimaju na malim utakmicama, Sarajevo pobjedilo Zeljeznicar, bili prvi i odma mozak na pasu...klasican primjer je Manchester city + los trener, a znalo se odma kakvim igrackim kadrom Sarajevo raspolaze. Primjer 1 golman Adilovic, tek tako napustio klub, primjer 2 Suljic, napadac a najvise zutih kartona u premier ligi ima, to sve govori kakve su to personenorth wrote:U tome i jeste ključ svega, "male" utakmice, tu se vidi ozbiljnost ekipe i samih igrača...otrcana fraza, sto puta izjavljivana, ali uvijek istinita, na "malim" utakmicama se uzimaju titule...
Krenimo redom:
Široki,Leotar, Borac, Željo, Zrinjski - 15 bodova, 100% učinak
Travnik, Zvijezda, Radnik, Slavija - 2 boda od mogućih 12....
Ima li ovo kome smisla? Šta se ovdje ima pričati i zaključivati, osim da gro ekipe odigra preko one stvari u ovim utakmicama....Komšije ne dominiraju, ma ni blizu toga, ali oni osvajaju pun plijen protiv Zvijezde, Goška, Gradine (mi bi se i protiv mrtve Gradine mučili i ne bih ni tu na nas smiio nategnuti dvicu) i zato je situacija takva kakva jeste...
Šta je lijek, imati tiranina na klupi koji će nakon kurčenja i gubitka na manjim utakmicama uzeti motiku u ruke, udariti po džepi i ko Mikado baš ko na onom klipu jebati sve redom od-do
upravo ovotodd_smith wrote:Protiv Celika se vidjelo da ova ekipa igra selektivno, igraju od protivnika do protivnika
Ovo je ekipa za velike utakmice, ali ne i ekipa koja osvaja titule po mom iskreno brutalnom misljenju
Kada god je zapelo, protiv "velikih" ekipa, zalaganje i igra su na nivou nekom bili, svaku "ozbiljnu" ekipu smo komotno dobili ove sezone kad je bas trebalo, Borac, Siroki, Zeljo, Levski, Olimpic
Ove manje gdje se bodovi kupe i titule osvajaju mi nismo nista tu uradili, ekipa gleda sve kratko-trajno, tj od utakmice do utakmice, ovo nismo ni smjeli da pomislimo da izgubimo, ali isto tako niti da X igramo, jbga valjda ce se na zimu dovesti ta 1-2 igraca koja ce nesto uraditi protiv manjih timova kada bas zapne ali sumnjam
Na današnjoj press konferenciji, koja je održana uoči dvadesetog po redu Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu "Asim Ferhatović-Hase", objavljeni su rasporedi grupa i satnica.
Fudbalski klub Sarajevo se nalazi u grupi "B", zajedno sa MNK "Stari Grad" - Mostar, FK Vratnik i FK Željezničar.
FK Sarajevo svoju prvu utakmicu igra u subotu, 29. decembra, protiv ekipe MNK "Stari Grad" Mostar sa početkom u 11h.
Nakon zvaničnog otvaranja turnira, u subotu je na rasporedu i druga utakmica, koja se igra u 17h protiv ekipe FK Željezničar.
U nedjelju u 13h, Fudbalski klub Sarajevo igra posljednju utakmicu u grupi "B" protiv ekipe FK Vratnik. Isti dan na rasporedu je i revijalni susret veterana FK Sarajevo i FK Željezničar.
Za FK Sarajevo nastupaju:
Plakalo Emir i Kurtanović Enes (golmani), Handžić Faris, Radovac Samir, Hadžić Emir, Suljić Asmir, Ćizmić Fadil, Šehović Nail, Torlak Sedin, Čiva Adin, Muharemović Haris, Čomaga Ismar i Međuseljac Adel. Trener naše ekipe je Admir Hasančić.
Za ekipu veterana nastupaju:
Ibro Hodžić, Almir Hurtić (golmani), Almir Turković, Vahidin Terzić, Džemo Smiječanin, Samir Naser, Emir Obuća, Faruk Ihtijarević, Memnun Suljagić i Admir Hasančić. Trener: Nedim Runda.
Vidimo se na Hasetovom turniru!
Sarajevu derbi protiv Želje
U prvom poluvremenu mlađi sarajevski premijerligaš imao je minimalnu prednost (1:0), ali su bordo momci proradili u nastavku
Derbi susret 2. kola 20. međunarodnog malonogometnog turnira "Asim Ferhatović Hase" između Sarajeva i Željezničara pripao je bordo timu koji je deklasirao komšije s Grbavice rezultatom 8:2.
U prvom poluvremenu mlađi sarajevski premijerligaš imao je minimalnu prednost (1:0), ali su bordo momci proradili u nastavku.
Tri gola postigao je Emir Hadžić, dva puta se u listu strijelaca upisao Ćizmić, dok su po jedan pogodak postigli Handžić, Nuhanović i Čomaga. Bolji od ostalih u plavom dresu bio je Sadiković, koji je postigao oba gola za Želju.
U prvom kolu oba sarajevska tima su doživjeli poraze. Sarajevo je poraženo od MNK Stari Grad Mostar rezultatom 3:8, dok je Vratnik bio bolji od Željezničara (5:2).