Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja sam iznenadjen da su vehabije u Damasku ovako lako pukle. Na Al Dzaziri vec prognoziraju da ce vehabije vrlo brzo napustiti Damask. Vehabosi iz Fajlak Rahman idu Turcima, a vehabije iz Vojske islama idu Izraelu u Daru.
Kao sto rekoh u prethodnom komentaru, ovaj covjek je opasan... sve se cini da priprema turski narod za veliki rat...
"We have God on our side even though they [west] have missiles, tanks, artillery, spacecraft and technology" #Erdogan declares in #Turkey Parliament, adding that "There is no victor but Allah".
Is Turkish president preparing his nation to a war with the West?
japin_mutapi wrote:pazi ovih delegata, to bi ubijalo ljude zbog drugacijeg misljenja o siriji
pa se posle ljute kad im kazes da su isti isil a i oni su isto tako procesuirali neistomisljenike
kakvo je to pomracenje uma, koliki bezobrazluk, kakva oholost i sila, tolika mrznja i bijes a zbog cega i koga ... zato sto mislis drugacije i smatras basara i rezim odgovornim za rat
Novosti wrote:"SIRIJSKU MRTVU DJECU ZAMOTAVAJU U UNU-ove VREĆE Stošić: UN i savjest svijeta pokopani su s njima"
Ok, stoji dosta tog što je rečeno, rijetko šta smisleno na ovom forumu, ali zašto onda ne potpišu kapitulaciju i prekinu krvoproliće u I Guti? Zašto??
Nema teorije da se odbrane pitanje je dana i sata kad će pasti, najpamentije da se Ahrar, Rahman, HTS i Vojska Islama predaju, pokupe se i nek režim šalje autobuse i kraj priče.
rajv0sa wrote:Moram priznat da sam očekivao puno jači otpor Kurda, ali očigledno da je to sve dogovoreno. Prodade tzv. SDF svoju braću za činiju Redžepovog pilava.
Nije majka sina karala sto se kockao vec je majka sina karala sto izgubio.
Čini mi se da je sirijski rat u završnoj fazi, ostalo je da Guta i Afrin promjene gospodare i da se sukob zaledi. Do kada, ni bog ne zna.
Drago mi je da će se ovaj bolesni rat završiti, žalim svakoga civila Gute i Afrina koji će u posljednim danima rata izgubiti život.
Ovo ce biti veoma tesko zauzeti bez velikih civilnih zrtava. Mislim sa Rusi pregovaraju na terenu sa pdbranom da im posalju zelenw autobise. Ovo je premal prostor da bi se izbjegao masakr i mislim da rusi ne zele vise negativnog publiciteta. Ovako se zavrsilo i u Alepu. Presjece ih na pola a onda ostaviti par dana bez pucanja i ovi ce moralno pasti i predati se.
- U istočnu Gutu ušlo novih 13 kamiona humanitarne pomoći.
- Efrin: Od jutros pa do sada turska vojska i FSA zauzeli sela:
- Surail iz pravca Bulbula
- Surani sjeverozapadno od Efrina
- Hejameli sjeverozapadno od Efrina
- Kafr Safre
- Kafr Mezze iz pravca Širana
- Brdo Keškedar- Bek Obasi sjeverozapadno od Efrina
- Brdo Mezze
- Branu koja je bila izvorom vode za građane Efrina i Azaza
- Ogroman napredak je zabilježen sjeverno o Dženderisa i južno od Širana gdje se snage FSA i turske vojske nalaze sedam kilometara od centra Efrina.
sarajevoxxxx wrote:Erdogan: Danas smo u Efrinu, sutra idemo u Menbedž, zatim prelazimo na čišćenje istočne obale Eufrata, i nastavljamo sve do granice sa Irakom.
Šta rekoh prije 15-tak dana? Zar ne rekoh isto to? Sigurno da će se to i desiti.
Pa čak ne bih isključio ni mogućnost državnog udara u Siriji
Ali ne od samog naroda nego stranom intervencijom i domaćim izdajnicima. Neki dan je Natanjahu rekao da će Izrael slomiti Iransko prisustvo u regiji, i da svi trebaju biti uvjereni da Izrael neće sam učestvovati u tome, nego će to učiniti zajedno sa svojim arapskim saveznicima.