Neki dan kod Kvadranta 20 auta u desnoj traci cekaju da se ukljuce u kruzni tok, lijevo nikog. I naravno svi idu vanjskom bez obzira na koji ce izlaz.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#10726 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni malo fali da se pocnem voditi onom ako ne moze da ih pobijedis, pridruzi se. U dilemi sam. 
Neki dan kod Kvadranta 20 auta u desnoj traci cekaju da se ukljuce u kruzni tok, lijevo nikog. I naravno svi idu vanjskom bez obzira na koji ce izlaz.
- supercali
#10727 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo si sebe sam pobio za zmigavce posebno lijeviSeawolf wrote:Rodio sam se u unutrašnjoj traci.supercali wrote: Kako udjes u unutrasnju?
-
Seawolf
#10728 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako si ovime htio sugerisati da ću dati lijevi žmigavac prije ulaska u kružni tok ... e pa, naravno da neću.supercali wrote:Upravo si sebe sam pobio za zmigavce posebno lijeviSeawolf wrote:Rodio sam se u unutrašnjoj traci.supercali wrote: Kako udjes u unutrasnju?
Ili ću:
- doći lijevom trakom, cestom koja ulazi u kružni tok i bez prestrojavanja (i bez žmigavca) ući pravo u unutrašnju traku kružnog toka, ili ću:
- ući u kružni tok (bez žmigavca) u vanjsku traku iz desne (ili jedine) trake ceste koja ulazi u kružni tok, i nakon toga unutar kružnog toka, dati lijevi žmigavac i prestrojiti se u unutrašnju traku.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#10729 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako je vec u vanjskoj traci,valjda bi se trebao iskljuciti na prvom izlazu a ne kruziti i praviti cijeli krug,a ne da ja moram misliti i za sebe i za njegaSeawolf wrote:Sigurno si svjestan činjenice da je debil imao prednost.mali_milojica wrote:Neki dan umalo debila da udarim u kruznom na Ilidzi. Idem unutrasnjom trakom,hocu da izadjem prema Butmiru,na vrijeme dao desni zmigavac. Ali sreca,kao da sam znao,na faci kretenu vidis da ce ici pravo iz vanjske trake,a ne iskljuciti se sa mnom i na sirenu,samo gas dade i pobjeze kao mis
Dosli iz grada obojica,on desnom ja lijevom trakom. Ja u unutrasnju,on u vanjsku. Ja izlazim za Butmir iz unutrasnje u lijevu traku,on pravi cijeli krug u vanjskoj
-
530i
#10730 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To su ti što kruže vanjskom idioti...mali_milojica wrote: Ako je vec u vanjskoj traci,valjda bi se trebao iskljuciti na prvom izlazu a ne kruziti i praviti cijeli krug,a ne da ja moram misliti i za sebe i za njega
Dosli iz grada obojica,on desnom ja lijevom trakom. Ja u unutrasnju,on u vanjsku. Ja izlazim za Butmir iz unutrasnje u lijevu traku,on pravi cijeli krug u vanjskoj
-
Seawolf
#10731 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako ne postoji odgovarajuća horizontalna i/ili vertikalna signalizacija koja obavezuje vozače na izbor neke od traka, onda je stvar ličnih afiniteta da li će neko odabrati vanjsku, ili unutrašnju traku, kao i toga šta će raditi u toj traci, a smije sve osim da se zaustavi (sem na semaforu, ili dok čeka da se oslobodi traka lijevo, ili desno, kako bi se prestrojio).mali_milojica wrote:Ako je vec u vanjskoj traci,valjda bi se trebao iskljuciti na prvom izlazu a ne kruziti i praviti cijeli krug,a ne da ja moram misliti i za sebe i za njegaSeawolf wrote:Sigurno si svjestan činjenice da je debil imao prednost.mali_milojica wrote:Neki dan umalo debila da udarim u kruznom na Ilidzi. Idem unutrasnjom trakom,hocu da izadjem prema Butmiru,na vrijeme dao desni zmigavac. Ali sreca,kao da sam znao,na faci kretenu vidis da ce ici pravo iz vanjske trake,a ne iskljuciti se sa mnom i na sirenu,samo gas dade i pobjeze kao mis
-
Seawolf
#10732 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da, ali idioti sa pravom prvenstva ... sve dok se ne prestrojavaju iz trake kojom se kreću.530i wrote:To su ti što kruže vanjskom idioti...mali_milojica wrote: Ako je vec u vanjskoj traci,valjda bi se trebao iskljuciti na prvom izlazu a ne kruziti i praviti cijeli krug,a ne da ja moram misliti i za sebe i za njega
- supercali
#10733 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jbt pravi se pametan a ne mozes skontati voznju u kruznomSeawolf wrote:Ako si ovime htio sugerisati da ću dati lijevi žmigavac prije ulaska u kružni tok ... e pa, naravno da neću.supercali wrote:Upravo si sebe sam pobio za zmigavce posebno lijeviSeawolf wrote: Rodio sam se u unutrašnjoj traci.
Ili ću:
- doći lijevom trakom, cestom koja ulazi u kružni tok i bez prestrojavanja (i bez žmigavca) ući pravo u unutrašnju traku kružnog toka, ili ću:
- ući u kružni tok (bez žmigavca) u vanjsku traku iz desne (ili jedine) trake ceste koja ulazi u kružni tok, i nakon toga unutar kružnog toka, dati lijevi žmigavac i prestrojiti se u unutrašnju traku.
Samo nastavi kako vozis
-
530i
#10734 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ali ne uvijek i ne svugdje. Ja aludiram na one koji voze vanjskom trakom po svaku cijenu jer im je problematično na bilo koji drugi način savladati kružni tok. I koriste one raskrsnice koje još nisu u potpunosti uređene.Seawolf wrote: Da, ali idioti sa pravom prvenstva ... sve dok se ne prestrojavaju iz trake kojom se kreću.
- MOSALJOZE
#10735 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Jel toliko teško
- supercali
#10736 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ocito je tesko upaliti zmigavac potrosit ce om struje i 5 litara goriva ako upale
- muha_sa
#10737 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ovo još rasparava o žmigavcu prilikom ulaska u kružni tok 
- muha_sa
#10738 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
NIKAD a možda ni tadSeawolf wrote:Sigurno si svjestan činjenice da je debil imao prednost.mali_milojica wrote:Neki dan umalo debila da udarim u kruznom na Ilidzi. Idem unutrasnjom trakom,hocu da izadjem prema Butmiru,na vrijeme dao desni zmigavac. Ali sreca,kao da sam znao,na faci kretenu vidis da ce ici pravo iz vanjske trake,a ne iskljuciti se sa mnom i na sirenu,samo gas dade i pobjeze kao mis
pošto smo mi najpametniji i kružni tok je naš izum mi mEremo kako nam cejf
-
Seawolf
#10739 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Paljenja lijevog žmigavca koja su prikazana na drugoj i trećoj animaciji su (po propisima u BiH, a sudeći po tome šta je napisano na ovome sajtu sa kojega si skinuo animacije, i u Srbiji) suvišna ... Nema prestrojavanja, nema potrebe za lijevim žmigavcem.MOSALJOZE wrote: ...
Jel toliko teško
- muha_sa
#10740 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kod nas je sve naopako te nas ništa ne treba ni cuditSeawolf wrote:Paljenja lijevog žmigavca koja su prikazana na drugoj i trećoj animaciji su (po propisima u BiH, a sudeći po tome šta je napisano na ovome sajtu sa kojega si skinuo animacije, i u Srbiji) suvišna ... Nema prestrojavanja, nema potrebe za lijevim žmigavcem.MOSALJOZE wrote: ...
Jel toliko teško
u normalnoj zemlji koja je ispred nas nekoliko svjetlosnih godina u svemu pa i u kružnim tokovima lijevi žmigavac je obavezan prilikom ulaska u kružni ako ne izlaziš na prvom izlazu
- MOSALJOZE
#10741 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zanemari lijevi migalecSeawolf wrote:Paljenja lijevog žmigavca koja su prikazana na drugoj i trećoj animaciji su (po propisima u BiH, a sudeći po tome šta je napisano na ovome sajtu sa kojega si skinuo animacije, i u Srbiji) suvišna ... Nema prestrojavanja, nema potrebe za lijevim žmigavcem.MOSALJOZE wrote: ...
Jel toliko teško
POENTA POENTA POENTA!!!
- triconja
#10742 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To sto nema logike nema veze, mi se moramo toga pridrzavati, nije ni prva ni zadnja stvarSeawolf wrote:Paljenja lijevog žmigavca koja su prikazana na drugoj i trećoj animaciji su (po propisima u BiH, a sudeći po tome šta je napisano na ovome sajtu sa kojega si skinuo animacije, i u Srbiji) suvišna ... Nema prestrojavanja, nema potrebe za lijevim žmigavcem.MOSALJOZE wrote: ...
Jel toliko teško
- amar1994
-
Seawolf
#10744 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije u Njemačkoj, a Njemačka je za tu normalnu zemlju koju Ti spominješ, i figurativno i doslovno izmislila automobil.muha_sa wrote:kod nas je sve naopako te nas ništa ne treba ni cuditSeawolf wrote:Paljenja lijevog žmigavca koja su prikazana na drugoj i trećoj animaciji su (po propisima u BiH, a sudeći po tome šta je napisano na ovome sajtu sa kojega si skinuo animacije, i u Srbiji) suvišna ... Nema prestrojavanja, nema potrebe za lijevim žmigavcem.MOSALJOZE wrote: ...
Jel toliko teško![]()
u normalnoj zemlji koja je ispred nas nekoliko svjetlosnih godina u svemu pa i u kružnim tokovima lijevi žmigavac je obavezan prilikom ulaska u kružni ako ne izlaziš na prvom izlazu
- bleee_sa
#10745 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
"Debil" jeste imao prednost.muha_sa wrote:NIKAD a možda ni tadSeawolf wrote:Sigurno si svjestan činjenice da je debil imao prednost.mali_milojica wrote:Neki dan umalo debila da udarim u kruznom na Ilidzi. Idem unutrasnjom trakom,hocu da izadjem prema Butmiru,na vrijeme dao desni zmigavac. Ali sreca,kao da sam znao,na faci kretenu vidis da ce ici pravo iz vanjske trake,a ne iskljuciti se sa mnom i na sirenu,samo gas dade i pobjeze kao misu kružnom toku prednost ima onaj ko je u lijevoj traKi
![]()
pošto smo mi najpametniji i kružni tok je naš izum mi mEremo kako nam cejf
- Rofix
#10746 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kruzni tokovi su jos uvijek tamna misterija SA ulica 
- triconja
#10747 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Trebali su prvo ljude poslati da se doedukuju jedno dva casa i test prije ovih kruznih tokova, ovako ovo nema smisla, ljudi ceraju ko da konjska kola voze, ne zna se ni ko pije ni ko placaRofix wrote:Kruzni tokovi su jos uvijek tamna misterija SA ulica
- arslanica
#10748 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sve dok budete/budemo izmišljali pravila, vozit će se tako kako se vozi ...
do sada sam pročitala najmanje sto varijanti vožnje kroz kružni tok ... slabo ko se od nas/vas učio pravililma kružnog toka .. ali "ja sam najpametniji, jer sjedim s ove strane volana"
IZBACUJU SE SEMAFORI I RASKRSNICE .... A UBACUJU KRUŽNI TOKOVI ... ZAŠTO? JER JE KRUŽNIM TOKOM BRŽI PROTOK VOZILA ... KRAJ PRIČE
do sada sam pročitala najmanje sto varijanti vožnje kroz kružni tok ... slabo ko se od nas/vas učio pravililma kružnog toka .. ali "ja sam najpametniji, jer sjedim s ove strane volana"
IZBACUJU SE SEMAFORI I RASKRSNICE .... A UBACUJU KRUŽNI TOKOVI ... ZAŠTO? JER JE KRUŽNIM TOKOM BRŽI PROTOK VOZILA ... KRAJ PRIČE
-
Seawolf
#10749 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Poenta je jasna ... ali radi se samo o preporuci, a ne o zakonom propisanoj obavezi.MOSALJOZE wrote:Zanemari lijevi migalecSeawolf wrote:Paljenja lijevog žmigavca koja su prikazana na drugoj i trećoj animaciji su (po propisima u BiH, a sudeći po tome šta je napisano na ovome sajtu sa kojega si skinuo animacije, i u Srbiji) suvišna ... Nema prestrojavanja, nema potrebe za lijevim žmigavcem.MOSALJOZE wrote: ...
Jel toliko teško
POENTA POENTA POENTA!!!
Prilikom voženja kroz kružni tok, moraju se poštovati slijedeće zakonom propisane stvari:
- poštivanje prava prvenstva prolaza definisano vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, pravilom desne strane i pravilom nemijenjanja trake kretanja;
- poštivanje pravila prestrojavanja i davanja žmigavca pri prestrojavanju i
- poštivanje zabrane prelaska (i gaženja) preko pune linije.
Propisi ne definišu i ne obavezuju na izbor određene trake prilikom prolaska kroz kružni tok, sve dok se poštuju gore navedeni propisi ili ako je drugačije definisano horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.
-
__Phoenix__
#10750 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jedini normalni kružni je onaj prema Hrasnici, svi ostali su tijesni i neopravdavaju svrhu, pogotovo onaj na ulazu u Ilidžu, i ne možeš očekivati da ako skrećeš iz unutrašnje trake prema Butmiru da imaš prednost nad nekim ko nastavlja pravo.