Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- avenija
#10726 Re: Zeničani
Znam da je Zenica najvise dala novcanih sredstava za ZOI zato i pitam , imam od djeda neki pehar kao zahvalnicu Vatrostalnoj Zenica za ucesce u finansiranju ZOI 84 .
- commendatore
#10727 Re: Zeničani
Freamon Lester wrote:Seljadija nije u stanju organizovati autobus 5 puta dnevno vikendom tokom citave godine do smetova, a gradili bi zicaru...
a i kad posalju bus gore ode onaj crveni raštelovan ko da je u ratu bio
mnogi su izgubili vezu sa realnoscu izgleda zajedno sa smijesnim fontanama kruznim tokovima te gomilom infrastrukture sumnjive isplativosti a napose sumnjive kvalitete.....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10728 Re: Zeničani
Danak, jedno pitanjce iz tvog faha:kakavdanakneiskustvu wrote:...
Situacija je slijedeca: frajer kupuje neregistrovano auto. Iz nekih razloga ne zeli ga odmah registrovati, ali ga mora prevuci od prodavca do svoje garaze.
Da li se situacija moze rjesiti probnim tablicama?
Ili je lakse platit slep sluzbu?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#10729 Re: Zeničani
Moze na probne ako je auto na njemu tj ako je sklopio kupoprodajni ugovor. Moj drug je ljetos uvezo Volva iz Njemacke, kad su mu istekle table platio je probne ja msm 50-60 maraka 3 dana da ga odvice prodat.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#10730 Re: Zeničani
Aha aha, pa to kosta ko i slepa, mada BIHAMK dzabe slepa na blize lokacije.Jimmy McNulty wrote:Moze na probne ako je auto na njemu tj ako je sklopio kupoprodajni ugovor. Moj drug je ljetos uvezo Volva iz Njemacke, kad su mu istekle table platio je probne ja msm 50-60 maraka 3 dana da ga odvice prodat.
Eh sad jedina je caka je li osim tih 50-60 KM morao platiti i policu osiguranja, zbog cega se nadam da ce danak odgovoriti. Ja sam 99,9% siguran da bez osiguranja auto ne bi smjelo pipnuti cestu, mislim po zakonu jelte
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#10731 Re: Zeničani
Ubrojo sam i policu u te pare.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#10732 Re: Zeničani
A tehnicki pregled?Jimmy McNulty wrote:Ubrojo sam i policu u te pare.
Ne zajebavam se
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#10733 Re: Zeničani
E to vec ne znam.
- dajdza-ze
#10734 Re: Zeničani
Par puta sam vozio na probnim i nije trebao tehnicki. prije 1-2 godine. Sad ne znam._BataZiv_0809 wrote:A tehnicki pregled?Jimmy McNulty wrote:Ubrojo sam i policu u te pare.
Ne zajebavam se
-
Throttle
#10735 Re: Zeničani
Ako se sjećam dobro, 3 dana probnih oko 46KM. To je najkraci period na koji mozes uzeti. Bihamk slepa ako je auto registrovano i u kvaru. Ako nije registrovano nisi ni platio godisnji izdatak za Bihamk pa mislim da ne bi dzaba tovarili. Kolika je udaljenost
-
kakavdanakneiskustvu
-
channel10
#10737 Re: Zeničani
Jbt dokle je došlo, da se ljudi ibrete kako je projekat ručno urađen (upravo na RTVZE ide prilog o žičari). A o žičari da se i ne govori. Guraju projekat koji je fancy bio prije 30 i kusur godina.
Mada kad čovjek skonta koliko su nas ovi iz SDA i drugih stranaka vratili unazad, ipak to dodje tu negdje.
Mada kad čovjek skonta koliko su nas ovi iz SDA i drugih stranaka vratili unazad, ipak to dodje tu negdje.
-
kakavdanakneiskustvu
#10738 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Danak, jedno pitanjce iz tvog faha:kakavdanakneiskustvu wrote:...
Situacija je slijedeca: frajer kupuje neregistrovano auto. Iz nekih razloga ne zeli ga odmah registrovati, ali ga mora prevuci od prodavca do svoje garaze.
Da li se situacija moze rjesiti probnim tablicama?
Ili je lakse platit slep sluzbu?
može
-
kakavdanakneiskustvu
#10739 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Aha aha, pa to kosta ko i slepa, mada BIHAMK dzabe slepa na blize lokacije.Jimmy McNulty wrote:Moze na probne ako je auto na njemu tj ako je sklopio kupoprodajni ugovor. Moj drug je ljetos uvezo Volva iz Njemacke, kad su mu istekle table platio je probne ja msm 50-60 maraka 3 dana da ga odvice prodat.
Eh sad jedina je caka je li osim tih 50-60 KM morao platiti i policu osiguranja, zbog cega se nadam da ce danak odgovoriti. Ja sam 99,9% siguran da bez osiguranja auto ne bi smjelo pipnuti cestu, mislim po zakonu jelte
i ja sam mislim da bez polise ne bi smio,ali ne mogu to 100 % tvrditi,ne radim bas sa tim stvarima
- Norm
#10740 Re: Zeničani
ja o podhodniku ti o podvoznjaku...podvoznjak je u ovom slucaju takodje pausalno rjesenje, nesto sto se koristi silom prilika jer nema pravog...znaci svi trebamo pristati na pausalna rjesenja? i prihvatiti ih kao nesto normalno? OK...zasto onda raspravljamo o bilo cemu?belfy wrote: u potpunosti tacno. uvijek se bolje kajati za nesto sto si ucinio, nego za nesto sto nisi.
no, da se nadovezem i za ovu tvoju: "...niti jednog pjesackog podhodnika niti jednog pješačkog nathodnika..." nije bas da nemas podhodnika kod Centra. svi mogu ici ispod crkvickog podvoznjaka, cak ni trasa nije dalja. a ovo sa ogranicenjem 30 je glupost. to se samo stavlja kod osnovnih skola, zato sto je tu veliki broj djece...a djeca bas i ne idu da kupuju po trznom. definitivno ne sama. ja prvi koristim "podhodnik" 50% vremena kada idem pjeske. cak i vise kada autom dolazim iz pravca Lamele. logicno je da time ne pokusavam presijecati ljude koji idu prema Lamelli i time nuditi prostor supcima koji misle da su najpametniji obilazeci kolovoz preko parkinga trznog da ustede 20 metara. cak bih bio najsretniji da se totalno zabrani skretanje u lijevo kada ides od Lamele, bas kao sto bih ukinuo onaj pjesacki na usponu prema nadvoznjaku.
Za podhodnik kod stacionara, neko rece da se koristio samo kao javni wc...cija je to greska? nadzorne kamere su izmisljene prije 'milion' godina...da li je bilo moguce rijesiti taj problem jbn kamerama ili je sada pravo 'rjesenje' prelazak radnika u 15:00 preko pjesackih u kruznom toku?
ko je dozvolio onakva ukljucenja i iskljucenja kod trznog? neko je imao muda pa zabranio jedno vrijeme da se iz trznog sjece kolovozna traka i ide na nadvoznjak i zabranio da se iz pravca lamele takodje sjece kolovozna traka i skrece u trzni...iz pravca lamele ima odvojak ispod nadvoznjaka i eto te na parkingu...iz trznog hoces u crkvice, ispod nadvoznjaka i eto te na cesti, hoces u grad, lijepo na most i eto te kod lamele...ali ne, treba napraviti haos jer neciji sin nece da obilazi 50m sa autom, hoce odmah na ulazu da se nacrta, jos da moRe kako sa aVdijom da uNidje unutrI ma merak...i policija aminuje, mi kazemo, ma to je OK pa pustice me neko, onaj sto je bahat ili se nezna prestrojiti napravi guzvu, ali je to OK i svi samo komentarisu ogranicenje od 30Km/h...
no understand...
- commendatore
#10741 Re: Zeničani
eh eto....commendatore wrote:Freamon Lester wrote:Seljadija nije u stanju organizovati autobus 5 puta dnevno vikendom tokom citave godine do smetova, a gradili bi zicaru...![]()
![]()
![]()
![]()
a i kad posalju bus gore ode onaj crveni raštelovan ko da je u ratu bio
mnogi su izgubili vezu sa realnoscu izgleda zajedno sa smijesnim fontanama kruznim tokovima te gomilom infrastrukture sumnjive isplativosti a napose sumnjive kvalitete.....

zivjeli slupani milioni u dzepove privatnickog olosa i seoskih varalica
- muhafuca
#10742 Re: Zeničani
Kad vec o novim projektima pricamo - cujem sad ce i Plava Voda proci

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#10743 Re: Zeničani
Cekaj je li to znaci da mozes probne uzeti na, sta znam-mjesec dva?Throttle wrote:Ako se sjećam dobro, 3 dana probnih oko 46KM. To je najkraci period na koji mozes uzeti. Bihamk slepa ako je auto registrovano i u kvaru. Ako nije registrovano nisi ni platio godisnji izdatak za Bihamk pa mislim da ne bi dzaba tovarili. Kolika je udaljenost
Clan BIHAMK-a bi trebalo da ostvaruje clanske pogodnosti bez obzira na auto.
Udaljenost je mozda desetak kilometara, od jednog prigradskog naselja do drugog.
-
Throttle
#10744 Re: Zeničani
Ok ako si clan, al ako imas samo one njihove usluge koje idu uz registraciju (2 slepanja u toku godine), onda ne vjerujem da bi dosli ako auto nije registrovano_BataZiv_0809 wrote:Cekaj je li to znaci da mozes probne uzeti na, sta znam-mjesec dva?Throttle wrote:Ako se sjećam dobro, 3 dana probnih oko 46KM. To je najkraci period na koji mozes uzeti. Bihamk slepa ako je auto registrovano i u kvaru. Ako nije registrovano nisi ni platio godisnji izdatak za Bihamk pa mislim da ne bi dzaba tovarili. Kolika je udaljenost
Clan BIHAMK-a bi trebalo da ostvaruje clanske pogodnosti bez obzira na auto.
Udaljenost je mozda desetak kilometara, od jednog prigradskog naselja do drugog.
http://www.regodobrenja.net/index.php?a ... 21&jezik=1
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#10745 Re: Zeničani
Hvala drugThrottle wrote: Ok ako si clan, al ako imas samo one njihove usluge koje idu uz registraciju (2 slepanja u toku godine), onda ne vjerujem da bi dosli ako auto nije registrovano
http://www.regodobrenja.net/index.php?a ... 21&jezik=1
Mada za tu razdaljnu i relaciju je mozda najpametnije napravit se lud i prevuci auto na divljaka. Ali eto vicemo sta ce biti i kako.
Hvala svima na informacijama
-
Throttle
#10746 Re: Zeničani
Kad sam vec zakacio na Auto pdf, mozda nekom bude od koristi
Po mom iskustvu najbolja navigacija za telefon. Inace je Garminova,mislim da je 70-tak $ da se kupi licencirana
Potrebno je na telefonu raspakovat winrarom, i ukljucit da se može instalirat sa nepoznatih izvora-ako već nije uključeno
Nakon čto skine aplikaciju, odaberete koje mape želite i gas
Ima ucrtane stacionarne radare, ogranicenja, zvucno i vizuelno upozorenje na prekoracenje brzine. Radila je gdje god sam bio bez problema.
Radi i po BiH i manje-više sve što mi je trebalo sam uspio pronaći
Po mom iskustvu najbolja navigacija za telefon. Inace je Garminova,mislim da je 70-tak $ da se kupi licencirana
Code: Select all
https://www.sendspace.com/file/hrjc9tPotrebno je na telefonu raspakovat winrarom, i ukljucit da se može instalirat sa nepoznatih izvora-ako već nije uključeno
Nakon čto skine aplikaciju, odaberete koje mape želite i gas
Ima ucrtane stacionarne radare, ogranicenja, zvucno i vizuelno upozorenje na prekoracenje brzine. Radila je gdje god sam bio bez problema.
Radi i po BiH i manje-više sve što mi je trebalo sam uspio pronaći
-
Throttle
#10747 Re: Zeničani
Nema na cemu. Pustis nekog ispred sebe i laganini, kakva šlepa, kakve probne_BataZiv_0809 wrote: Hvala drug![]()
Mada za tu razdaljnu i relaciju je mozda najpametnije napravit se lud i prevuci auto na divljaka. Ali eto vicemo sta ce biti i kako.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#10748 Re: Zeničani
U tom slucaju ja cu biti taj sto pokriva ispredThrottle wrote:
Nema na cemu. Pustis nekog ispred sebe i laganini, kakva šlepa, kakve probneCvaja u saobraćajnu i to je to
-
Throttle
#10749 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote: U tom slucaju ja cu biti taj sto pokriva ispred

-
Ci-Nick
#10750 Re: Zeničani
Ako se radi o samo desetak km nazovi Target mislim da neće uzeti više od 30 KM, koliko se sjećam moje auto su vozili od Radakova do Viteza za 50 KM._BataZiv_0809 wrote:Hvala drugThrottle wrote: Ok ako si clan, al ako imas samo one njihove usluge koje idu uz registraciju (2 slepanja u toku godine), onda ne vjerujem da bi dosli ako auto nije registrovano
http://www.regodobrenja.net/index.php?a ... 21&jezik=1![]()