Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- studiorum_tuzlaensis
#10726 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pa tako ide inače. Ništa ne ide brzo (niti može ići brzo) u ovoj birokratskoj megalomaniji, jer svi se drže maksimalnih rokova. 
- jao_situacije
-
archi_a
#10728 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kako je ovo megaprojekt. Ovo nema ni u SanFranciscu.
Al ce i da kosta.
Al ce i da kosta.
- avenija
#10729 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Zenica Jug

Dalje prema Zenica Sjever

Dalje prema Zenica Sjever

- drug_profi
#10730 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
auu pa nije ovo nidokle
- Dope_Man
#10731 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jeste.. izrovljeno je ako nista.. bude do 2022 i koji metar asfalta, taman pred izbore 
-
Labirint
#10732 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
drugi profil wrote:auu pa nije ovo nidokle
Biće bićeeeee...
- Matzan
#10733 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Može li neko da pojasni šta konkretno znači za koridor Vc deblokada ovih 250 mil €?
Tu prvenstveno mislim na zeničku zaobilaznicu.
Jesu li ovo dovoljna sredstva da se nešto konkretno završi i pusti u promet ili i dalje ovisimo o akcizama?
Znam da je dosad postavljano raznih šema i planova izgradnje, ali je ova dionica toliko podijeljena na neke poddionice i nekoliko izvora finansiranja da mi više nije jasno ni ko, ni šta, ni kad će.
Tu prvenstveno mislim na zeničku zaobilaznicu.
Jesu li ovo dovoljna sredstva da se nešto konkretno završi i pusti u promet ili i dalje ovisimo o akcizama?
Znam da je dosad postavljano raznih šema i planova izgradnje, ali je ova dionica toliko podijeljena na neke poddionice i nekoliko izvora finansiranja da mi više nije jasno ni ko, ni šta, ni kad će.
- kurty
#10734 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
ovaj video je sniman oko 20 jula... velikog, na oko vidljivog, napretka ima od ovog videa, do danas
- shake69
#10735 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ma stipu zenicku zaobilaznicu, gdje su radovi u vodi na mostu kod Svilaja? To se speTakl!kurty wrote:ovaj video je sniman oko 20 jula... velikog, na oko vidljivog, napretka ima od ovog videa, do danas
- So What!
#10736 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Džaba sve, može bit tunel u tunelu, kad će to bit slijepa ulica. Tender za treću pod-dionicu se još ne nazire.
Mislio sam da se ovaj novac od transportne zajednice može kako tu uglaviti, ali nema ništa sad za sad.
Mislio sam da se ovaj novac od transportne zajednice može kako tu uglaviti, ali nema ništa sad za sad.
- johntra
#10737 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Koliko BiH dnevno prikupi novca od naplate cestarina?
Pročitajte više na: http://avaz.ba/vijesti/teme/297887/nasa ... -cestarina
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10738 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Koje su najoptimisticnije prognoze kad bi ovo moglo proc?kurty wrote:ovaj video je sniman oko 20 jula... velikog, na oko vidljivog, napretka ima od ovog videa, do danas
Sjebali su ljudima pristpune puteve do ovih naselja duz trase
- shake69
#10739 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ako u Republici Mrskoj skupe ovoliko putarine koliko pise, a svjedok sam njihovih praznih cesta, ja cu odmah pojesti stare patike bez soli!johntra wrote:Koliko BiH dnevno prikupi novca od naplate cestarina?
- avenija
#10740 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne znam sta je cudno, 2500 vozila dnevno je 5 puta manje nego SA-ZE sto je i realno.shake69 wrote:Ako u Republici Mrskoj skupe ovoliko putarine koliko pise, a svjedok sam njihovih praznih cesta, ja cu odmah pojesti stare patike bez soli!johntra wrote:Koliko BiH dnevno prikupi novca od naplate cestarina?
- shake69
#10741 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ma nema ni toliko, avenijo. Lažu!avenija wrote:Ne znam sta je cudno, 2500 vozila dnevno je 5 puta manje nego SA-ZE sto je i realno.shake69 wrote:Ako u Republici Mrskoj skupe ovoliko putarine koliko pise, a svjedok sam njihovih praznih cesta, ja cu odmah pojesti stare patike bez soli!johntra wrote:Koliko BiH dnevno prikupi novca od naplate cestarina?
- kurty
#10742 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Prva 2,5 kilometra sredinom marta idu ce godine... Ostatak, zenicke zaobilaznice jos 2 godine, bar, ako sam dobro razumio neki dan pricu. Najgora je geologija. Ja sam poslom na najgorim mjestima, na obje dionice i stvarno je haos... Nikad ne znas na sta ces naletiti kad krenes sa iskopam..._BataZiv_0809 wrote:Koje su najoptimisticnije prognoze kad bi ovo moglo proc?kurty wrote:ovaj video je sniman oko 20 jula... velikog, na oko vidljivog, napretka ima od ovog videa, do danas
Sjebali su ljudima pristpune puteve do ovih naselja duz trase
A jbg... Putevi su kolateralna steta... Bar ce na kraju balade imati dobre puteve. Mada, moram priznati da su, kao komsije "na gradilistu" svi korektni, bar na ovim sektorima na kojima sam ja
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10743 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ma da...tako sam i mislio, 2 do 3 godine jos sigurno. Uradit ce se pristupni putevi i bice novi i sigurno bolji nego sto su bili, ali valja to docekat. Znam licno nekoliko ljudi koji zive u naseljima koje kaci trasa, bas im je zajebano.kurty wrote: Prva 2,5 kilometra sredinom marta idu ce godine... Ostatak, zenicke zaobilaznice jos 2 godine, bar, ako sam dobro razumio neki dan pricu. Najgora je geologija. Ja sam poslom na najgorim mjestima, na obje dionice i stvarno je haos... Nikad ne znas na sta ces naletiti kad krenes sa iskopam...
A jbg... Putevi su kolateralna steta... Bar ce na kraju balade imati dobre puteve. Mada, moram priznati da su, kao komsije "na gradilistu" svi korektni, bar na ovim sektorima na kojima sam ja
Sto veli jedan od njih, autoputevi nam trebaju, ali tesko onom kome dodju pod prozor...
- kurty
#10744 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sve to stoji... Imas tu i drugu stranu medalje, po pitanju komsiluka, recimo.._BataZiv_0809 wrote:Ma da...tako sam i mislio, 2 do 3 godine jos sigurno. Uradit ce se pristupni putevi i bice novi i sigurno bolji nego sto su bili, ali valja to docekat. Znam licno nekoliko ljudi koji zive u naseljima koje kaci trasa, bas im je zajebano.kurty wrote: Prva 2,5 kilometra sredinom marta idu ce godine... Ostatak, zenicke zaobilaznice jos 2 godine, bar, ako sam dobro razumio neki dan pricu. Najgora je geologija. Ja sam poslom na najgorim mjestima, na obje dionice i stvarno je haos... Nikad ne znas na sta ces naletiti kad krenes sa iskopam...
Sto veli jedan od njih, autoputevi nam trebaju, ali tesko onom kome dodju pod prozor...
mnogi od njih su iznajmili kuce radnicima, neki preprodaju robe u kojekakvim "granapima", neki su angazovani kao nocni cuvari... Uzmi jednu stvar da je u Zenici svaki dan bar 500 ljudi, koji ce tu ostaviti marku, dvije, pet, deset...
Imas one kratkorcne dobre stvari i lose stvari... Isto tako i dugorocne...
Imas neke probleme koji traju godinama, a sad ce biti rjesenji...
-
mahalik
-
probook
#10746 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kakav konjmahalik wrote:http://bljesak.info/rubrika/business/cl ... opi/211707
Treba hajvanu objasniti da izracuna koliko na zapadu sa prosjecnom platom mogu litara da naspu, a koliko mi u BiH i eto mu racunice o "jeftinom" gorivu
- Alfons Kauders
#10747 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pa sta hoce kreten? Da placam litar 3KM a vozim preko Karaule?
Niko nema nista protiv poskupljenja goriva, pod uslovom da se gradi - ali ne gradi se, i jednostavno nemaju osnova traziti vise novca.
Prikupi se bruka kroz akcize - ne potrosi se na ceste, daj jos
Dodje ruski dug - ne potrosi se na ceste, daj jos
Dobijemo pare za transportnu zajednicu - niko ne govori kako ce se potrositi, daj jos
Jasno je da problem nije u parama i akcizama. Para ima, akciza ima. Problem je sto se novac ne koristi za gradnju, a ne sto ga nema. I sad traze jos milijardu na lijepe oci? Dobrim dijelom za nove, ambiciozne projekte za koje ne postoji ni salveta dokumentacije, kraj nedovrsenih projekata sirom zemlje. Da bi pred izbore mogli otvoriti jos gradilista koja ce nakon pola godine biti pusta? Da opet asfaltiraju puteve za vikendice?
Ali sad ce im to SDP i DF omoguciti, sacekajte jos koju sedmicu, kako sam i najavio.
Dobijemo pare za transportnu zajednicu - niko ne govori kako ce se potrositi, daj jos
Jasno je da problem nije u parama i akcizama. Para ima, akciza ima. Problem je sto se novac ne koristi za gradnju, a ne sto ga nema. I sad traze jos milijardu na lijepe oci? Dobrim dijelom za nove, ambiciozne projekte za koje ne postoji ni salveta dokumentacije, kraj nedovrsenih projekata sirom zemlje. Da bi pred izbore mogli otvoriti jos gradilista koja ce nakon pola godine biti pusta? Da opet asfaltiraju puteve za vikendice?
Ali sad ce im to SDP i DF omoguciti, sacekajte jos koju sedmicu, kako sam i najavio.
- So What!
- shake69
#10749 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Svilaj - temeljenje centralnih stubova mosta (skyscrapercity)

- Henry Chinaski
#10750 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
SDA pretpostavlja da će prilično zaginuti na sljedećim izborima.Alfons Kauders wrote:Pa sta hoce kreten? Da placam litar 3KM a vozim preko Karaule?Niko nema nista protiv poskupljenja goriva, pod uslovom da se gradi - ali ne gradi se, i jednostavno nemaju osnova traziti vise novca.
Zato sakrijte sve para što imate do izbora, biće ih teško sačuvati ovih godinu dana...