Alfons Kauders wrote:To "takijanje" je relativno nova furka, ja sam bio aktivniji prije... Ali zamro forum, pa u zadnje vrijeme slabo da se ima i sta procitati, kamoli trollatSaraFina wrote:Dobra gluma. Takijaš više nego dobro. LOL
Dajjj baš nije!
Alfons Kauders wrote:To "takijanje" je relativno nova furka, ja sam bio aktivniji prije... Ali zamro forum, pa u zadnje vrijeme slabo da se ima i sta procitati, kamoli trollatSaraFina wrote:Dobra gluma. Takijaš više nego dobro. LOL
Nije.512MB wrote:Jel Hafizaga Junuz?
Dosadilo dogovarati strategije za Srbima iz NVZBHCluster wrote:Koliko ih je aktivno na forumu 5 ili 6 ko na poskoku.

Napiši na kući HVO ZAUZETO a bijelu tehniku sakrij negdje.Alfons Kauders wrote:Mene straheto gardijskih brigada, samo sto nisu krenule...
Moram te ispravit ako ne grijesim Srba ima oko 7 miliona. Tu dodaj i oko 2 i nesto miliona Boshnjaka, Bosanaca.Alfons Kauders wrote: Sad nije fol sto bi oni da sa 400,000 ljudi drze glavnu rijec u BiH, vec sto bi da takvo rjesenje unose i u novu Jugoalbaniju. Nesto ne vjerujem da je 8 miliona Srba i 5 miliona Albanaca spremno dati nekom tamo HDZ-u sa 100,000 glasova pravo veta i 50% vlasti u toj zajednici, a vi?
Ne stvara se nikakva drzava, ne crtaju se nove granice. Makedonce prestanu handrit Albanci i Grci, Srbi prestanu zajebavat oko Kosova i BiH, Crnogorci su dobar NATO tie-breaker.Lincoln-Burrows wrote:Ako sam dobro razumio vi bi da se stvori jedna država Srba i Albanaca,
mislim da i jedni i drugi to drže kao mission Impossible.
nista ti razumio nisi.Lincoln-Burrows wrote:Ako sam dobro razumio vi bi da se stvori jedna država Srba i Albanaca,
mislim da i jedni i drugi to drže kao mission Impossible.
Posteno.155_mm wrote:sva dogadjanja u vezi ove nove drzave stvorene u trstu treba ovdje postavljati i diskutirati. jer je naslov teme upravo najveci razlog zbog ceg se BiH nasla u toj zajednici..
i ja sam se pitao sto EU iskesira one stotine milione eurica za most na peljescu kad ce taj most biti poslije beskoristan. sad mi je jasno da ce taj most povezivati EU teritoriju u buduci najmanje 10 a mozda i vise godina.Alfons Kauders wrote:Posteno.155_mm wrote:sva dogadjanja u vezi ove nove drzave stvorene u trstu treba ovdje postavljati i diskutirati. jer je naslov teme upravo najveci razlog zbog ceg se BiH nasla u toj zajednici..![]()
No, kada se na to ukazivalo mjesecima i godinama ranije, nije se nailazilo na razumijevanje.
Jeli ti osobno ovo doživljavaš kao nešto pozitivno?Alfons Kauders wrote:
Ne stvara se nikakva drzava, ne crtaju se nove granice. Makedonce prestanu handrit Albanci i Grci, Srbi prestanu zajebavat oko Kosova i BiH, Crnogorci su dobar NATO tie-breaker.
Masa pitanja postaje nebitna, ili jako malo bitna, poput neke forme priznanja Kosova od strane Srbije, ili nekog "privremenog" rjesenja bez formalnog priznanja. Uglavnom, sve po EU i ISO umjesto po JUS-u.
Granice postaju nebitne ako ce zakoni biti u skladu s EU normama, ako cemo imati slobodan protok roba, ljudi, kapitala itd. Ako se pokaze kao uspjesna prica, nekad udjemo u uniju. Kad do tog todje, to ce biti puka formalnost, jer cemo prethodno implementirati EU acquis i de facto biti dio EU.
EU se ne isplati prebacivati sengensku granicu mic po mic, i za svaku malu drzavicu ponavljati masu istih formalnosti. Hrvati u BiH nemaju razloga za nezadovoljstvo. Imaju EU papire, a dobrim dijelom ce se naslanjati na sengensku granicu, sto je uvijek dobro za biznis.
PLENKOVIĆ PROTIV TREĆEG ENTITETA: “Hrvatska pozicija je vrlo jasna, BiH je koncipirana na načelu jedna država,
dva entiteta
i tri konstruktivna naroda
ovima sto jos nisu skontali sta je to tetka angela svojerucno potpisala u trstu treba prevesti ovaj tekst. da bar jednom u zivotu vide kako izgleda jedan novinarski tekst sa zapada. jer vecina u iduci 10-15 godina nece imati priliku da ga vide uzivo.Alfons Kauders wrote: