IRAN

Post Reply
sandromen

#10726 Re: IRAN

Post by sandromen »

salik79 wrote:
Nisi vrijedan. Izgooglaj sam, ako te zanima. Valjda toliko znas!?
Več mi reče kako sam glup, pa valjda i misliš da ne znam. Hajde mi onda i stavi kad imaš takvo mišljenje. Al lakše ti se natezati ovako i to kod poštenih ljudi još više pali sumnju u istinu koju nam želiš podvaliti.

Pošteno je da nam nešto tu staviš odmah kad kažeš. A ne ovako.
salik79

#10727 Re: IRAN

Post by salik79 »

sandromen wrote:
salik79 wrote:
Več mi reče kako sam glup, pa valjda i misliš da ne znam. Hajde mi onda i stavi kad imaš takvo mišljenje. Al lakše ti se natezati ovako i to kod poštenih ljudi još više pali sumnju u istinu koju nam želiš podvaliti.

Posten covjek pogleda naziv proizvodjaca, ode na google, ukuca taj naziv i doda njemacki pojam "traktoren und landmaschinen", te pronadje sve sto ga zanima. ;-) Molim, prijatno.
sandromen

#10728 Re: IRAN

Post by sandromen »

salik79 wrote:
sandromen wrote:
salik79 wrote:

Posten covjek pogleda naziv proizvodjaca, ode na google, ukuca taj naziv i doda njemacki pojam "traktoren und landmaschinen", te pronadje sve sto ga zanima. ;-) Molim, prijatno.
Ne znam njemački. Šta je sad insan jedino normalan ako zna njemački? Ako ne on je glup. :-)
salik79

#10729 Re: IRAN

Post by salik79 »

Koji su levati oni Ameri, Hrvati im "tuse" svoje puske, snajpere, pistolje,... Ne znaju cestit' pistolj napravit' :roll:
salik79

#10730 Re: IRAN

Post by salik79 »

sandromen wrote:
Ne znam njemački. Šta je sad insan jedino normalan ako zna njemački? Ako ne on je glup. :-)

Ne znas ti ni maternji bas najbolje, pa se opet nesto upinjes. Gledaj slike, to je za tebe ;-)
General War

#10731 Re: IRAN

Post by General War »

zvizdan wrote:
General War wrote:
sandromen wrote: Ne znaš nam brate istoriju domovine. :kiss:

http://www.imt.co.rs/Istorija.php

1964
Započeta je proizvodnja traktora IMT 555 prema sopstvenoj dokumentaciji.
samo trebas bit precizniji koje domovine? One u srcu ili one u kojoj trenutno zivi :lol:
Slusaj, kompleksasu maleni, ja sam za svoju domovinu, jedinu koju imam, dao sto je trebalo dati. Ono sto ti nisi. I sto ti nikad i ne bi, jer takvi sto, kao ti, sanjaju "da je meni ratova i vojski" u pravilu se negdje izgube bas onda kad im se pruzii prilika da ostvare snove. Zato bih te lijepo zamolio da me zaobilazis u sto je moguce sirem luku.

P.S. Pocinjem shvatati @Opetja u vezi nekih reakcija na kojima sam mu zamjerao.
Zato je lijepo jedan jako pametan vojskovodja rekao: nije cilj zrtvovati se za svoju domovinu nego napraviti da protivnik se zrtvuje za svoju. :bih:
Pamet si trebao sacuvati a ne i nju dati za domovinu...mani se glupih prozivki. :zzzz:
sandromen

#10732 Re: IRAN

Post by sandromen »

Svako dobro.
Nisam ja klasa za ovo. Umorili me brate ni sam ne znam gdje mi je glava. Tako mi bude i kad vas samo čitam, a tek sada. :-)

Sva sreća imaju drugovi kao General War pa se ima nešta i za pročitat, ja ne mogu više.
General War

#10733 Re: IRAN

Post by General War »

sandromen wrote: Već i mene počeše vrijeđati.
Pa to tako ide, kad im dirnes u ovcara, nista druge i ne znaju nego:...vidi mu glo00ve, pravopis... :-)
General War

#10734 Re: IRAN

Post by General War »

sandromen wrote:Svako dobro.
Nisam ja klasa za ovo. Umorili me brate ni sam ne znam gdje mi je glava. Tako mi bude i kad vas samo čitam, a tek sada. :-)

Sva sreća imaju drugovi kao General War pa se ima nešta i za pročitat, ja ne mogu više.
No sikirejšn :bih:

Image
salik79

#10735 Re: IRAN

Post by salik79 »

Pih, Iranci uzese 8 probnih traktorcica, a i Ameri, pored Austrijanaca i Nijemaca se loze na ove hrvatske traktore. Ja mislio da im je samo vojna industrija u q...u :skoljka: :lol:

Ovi citavu paletu Hittnerovih traktora uvoze :lol: :lol: :lol: :
http://www.agriculture-xprt.com/product ... nd-ecotrac
pirpa

#10736 Re: IRAN

Post by pirpa »

sandromen wrote:Gledao danas na HRT-u

http://www.hrt.hr/318085/vijesti/bjelov ... a-sankcija
Iz bjelovarske tvornice Hittner krenula je isporuka prvih osam malih poljoprivrednih traktora za Iran. Iako je posao već prije dogovoren, isporuka je omogućena tek nakon što su Iranu ukinute sankcije slijedom dogovora o iranskom nuklearnom programu.

Bjelovarska tvrtka otvara to tržište, no kažu ovo je tek početak, a pregovori s iranskim partnerima mogli bi im donijeti poslove milijunske vrijednosti.

Ne radi se sad tu samo o traktorima, radi se i proključcima. Već sad razgovaramo o većoj količini traktora. Ovo je samo jedan mali pokusni dio što ide tamo prema njima. No, međutim radi se o većoj količini traktora, koji bi mogao biti itekako veliki posao za firmu Hittne, izjavio je Stjepan Hittner, vlasnik tvornice.
Ja Iranske tehnologije kada se iz Hrvatske ona uvozi. :lol:
Ni traktorčić s četverotaknim motorom neznaju uraditi.
http://www.itm.co.ir/EN/ppe001t.aspx
Image
salik79

#10737 Re: IRAN

Post by salik79 »

Ovo se desava kada "genijalac" pocne kontat kako je on i zaista genijalac :mrgreen:
Tipicni Fox news konzument.
Challenger__

#10738 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

- izraelski ministar Moshe Ya’alon: Iran je najveći izraelski neprijatelj

Image

:arrow: I would prefer Islamic State to Iran in Syria

- tzv. "Islamska država", magazin Dabiq:

Image
In its new issue Dabiq, #ISIS is tickling anti-Iran rhetoricpublishing an image of #Iran leader Khaminei as a target
_______

Potpuna ideološka komplementarnost.
General War

#10739 Re: IRAN

Post by General War »

...S nuklearne bombe...vratismo se na traktore, taaako treba :thumbup:
salik79

#10740 Re: IRAN

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:- izraelski ministar Moshe Ya’alon: Iran je najveći izraelski neprijatelj

Image

:arrow: I would prefer Islamic State to Iran in Syria

- tzv. "Islamska država", magazin Dabiq:

Image
In its new issue Dabiq, #ISIS is tickling anti-Iran rhetoricpublishing an image of #Iran leader Khaminei as a target
_______

Potpuna ideološka komplementarnost.

Ne znam da li si vec ovo vidio?
http://forum.klix.ba/iran-t80981s10675.html#p12174872
Challenger__

#10741 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:Ne znam da li si vec ovo vidio?
Jesam...
salik79

#10742 Re: IRAN

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:
salik79 wrote:Ne znam da li si vec ovo vidio?
Jesam...
Zato me nista ne cudi...Da li su polupismena stoka, kakvom ih je Pahlavi nastojao napraviti, bili bi im glavni saveznici.
Challenger__

#10743 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Teško. U dubini Irana je nešto što se ne može izmanipulisati. Ovo sam htio reći. Razmjere antiranske histerije su tolike da je to zapanjujuće. Nevjerovatno...
pirpa

#10744 Re: IRAN

Post by pirpa »

The new strategy of the arrogant regimes, particularly the US, is based on the discourse of undermining Iran’s defense power. However, Iran's response will come in the real battlefield."
Deputy Chief of Staff of the Iranian Armed Forces Brigadier General Masoud Jazayeri
“Upgrading the country’s defense and missile equipment is among the Armed Forces' priorities and its process will not stop even for a moment,” General Jazayeri said on Tuesday.
salik79

#10745 Re: IRAN

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:Teško. U dubini Irana je nešto što se ne može izmanipulisati. Ovo sam htio reći. Razmjere antiranske histerije su tolike da je to zapanjujuće. Nevjerovatno...
Naravno, ono je bilo cisto hipoteticki. Sah je htio, ali narod ne. Meni je najsimpaticnije u svemu sto Irance zaboli neka stvar za tu histeriju. Zato, ko god ode posjetit tu zemlju, a prije toga makar malo bude pod masmedijskim uticajem , dozivi takav pozitivni preokret (u svojoj glavi) da se to rijecima opisati ne moze. Neki ljudi, kada se vrate, doslovno placu :)
salik79

#10746 Re: IRAN

Post by salik79 »

pirpa wrote:
The new strategy of the arrogant regimes, particularly the US, is based on the discourse of undermining Iran’s defense power. However, Iran's response will come in the real battlefield."
Deputy Chief of Staff of the Iranian Armed Forces Brigadier General Masoud Jazayeri
“Upgrading the country’s defense and missile equipment is among the Armed Forces' priorities and its process will not stop even for a moment,” General Jazayeri said on Tuesday.

Jenkiji, odnosno cio-jastrebovi, bi najradije pokusali uvesti sankcije Iranu dok ovi ne ukinu vojsku, samo da im moze proci :mrgreen: Sad' su vec skontali da im je raketni program problem :-) Srecom, pa je ostali svijet sit svega i ne pusi te folove...
Challenger__

#10747 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:
Naravno, ono je bilo cisto hipoteticki. Sah je htio, ali narod ne. Meni je najsimpaticnije u svemu sto Irance zaboli neka stvar za tu histeriju. Zato, ko god ode posjetit tu zemlju, a prije toga makar malo bude pod masmedijskim uticajem , dozivi takav pozitivni preokret (u svojoj glavi) da se to rijecima opisati ne moze. Neki ljudi, kada se vrate, doslovno placu :)

Znam.

Iz moje perskeptive, ova histerija je najbolja preporuka za Iran. Pa, npr, ako Orci posthumno razapinju Safavide (što rade u zadnjem broju Dabiqa), ja odmah dobijem impuls da još jednom pređem taj dio historije i revidiram svoj stav, u korist Safavida, naravno.

Itd.
salik79

#10748 Re: IRAN

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:
salik79 wrote:

Znam.

Iz moje perskeptive, ova histerija je najbolja preporuka za Iran. Pa, npr, ako Orci posthumno razapinju Safavide (što rade u zadnjem broju Dabiqa), ja odmah dobijem impuls da još jednom pređem taj dio historije i revidiram svoj stav, u korist Safavida, naravno.

Itd.
Tamam tako. Na kraju ce im se ta histerija obiti od glavu. Zivi bili pa vidjeli :)
Challenger__

#10749 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Potpuno kontraproduktivna kod najboljih. A na najboljim a ne masi, svijet stoji: "..oni naprijed, uvijek naprijed..."

:wink:
muzicar_iz_parka

#10750 Re: IRAN

Post by muzicar_iz_parka »

Slabo su se iranske vojne i paravojne snage pokazale u Siriji, smatrao sam ih za ozbiljnije.
Post Reply