Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
dragonz

#10726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dragonz »

Marifeta wrote:Vjernik sam, prakticiram, ali moj glas nikada nije otišao SDA, hvala Bogu. I boli me što se vjera kojoj pripadam, čije je učenje potpuno čisto od sitno i krupno-šidžarčijskih interesa koje su kod nas na sceni u zadnjih 18 godina, izjednačava sa takvim jednim skupom. I ne mogu da smislim i iz duše prezirem tu njihovu drskost i hrabrost da koriste religiju u ostvarivanje svojih niskih interesa. Ima tu poštenih individua, ne mogu da generaliziram. Ali sve u svemu, bruka, brate, bruka...
Dosad nisam razmišljala o NS kao o ozbiljnoj partiji kojoj bih ja mogla dati svoj glas. Liberalizam kao pokret koji jamči prava svakom pojedincu je ok za mene, ali sve dok ne pokreće nešto što se u potpunosti kosi sa mojim svjetonazorom. Hoćeš da se drogiraš? Pa drogiraj se brate, tvoj izbor, ali nemoj da ti ja još utabam put za to. Voliš isti spol? Voli, radi šta želiš, ali među svoja četiri zida. Naravno da imaš pravo na svoj izbor i na posao i na sve ostalo kao i svaki drugi građanin ali i imaj toliko uviđavnosti i ne daj mi da gledam parade i da mi u mislima lete slike neprirodnih sjedinjavanja, jer to je jedini efekat koji ta parada može kod mene izazvati, a znam i kod većine drugih. I to u noći koja je za mene čista i toliko spiritualna da želim da zaboravim čak i na svoju vlastitu tjelesnost i to u onom bazičnom smislu potrebe hrane i vode. Sloboda ok, ali sve dok nije agresija na tuđu.

Sve ovo gore napisano treba da ti bude vodilja da ne dadneš njima glas jer se zalažu sa sve ono što je protivno islamu i tebi kao vjernici.
I neću te ubjeđivati kome da dadneš glas jer je 23 dana prošlo kako su objavljeni spiskovi stranaka i drugih kandidata za opštinske izbore.
Pedja Kojovic

#10727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

tv sabina

Naravno da necemo.

p.k.
Challenger__

#10728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Marifeta wrote: Možda da pojednostavimo: optuženi za ratni zločin na području bivše Jugoslavije idu u Hag, ne u Gvantanamo. Ako imaš lažni pasoš, a strane si guzice, oduzima ti se i pokreće postupak deportacije u zemlju iz koje dolaziš, a nikako u Gvantanamo.
Otprilike tako, Hag, Sud BiH i ostali predmetno nadležni sudovi, te proces oduzimanja državljanstva i deportacija za strance, protivpravno naturalizovane "državljane" BiH. Međutim, za ovo drugo nema političke volje, niti snage, uključujući i NS.
Saosjećam s tobom u žalu za starim dobrim vremenima kada su se spaljivale osobe na javnim mjestima samo na osnovu antipatija i sumnje skupine ili pojedinca, ali ko zna... Kakva nam je omladina možda nam se to i vrati
Ne znam o kakvim situacijama pričaš.

Simpatije i antipatije ne mogu i ne smiju da budu vodilje pravne države. One mogu da budu sadržaj naklonosti ili nenaklonosti skupina i pojedinaca (kao što vidimo u primjeru Cool-a, koji u psima rata vidi "nevine ljude"), a ne nikako pravne države.
Pedja Kojovic

#10729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

nosara

Ja razumijem, odnosno, mislim da razumijem, vas odnos prema strankama i politici koji ste ovdje iznijeli i iznosite.
Veliki dio gradjana sa kojima pricamo ovih dana na manje vise slican govori o jednoj zgadjenosti nad cijelom situacijom, politicarima, strankama, kampanjama.
Isto tako, moram priznati, jedan veliki dio ljudi sa kojima sjedim u skupstinskim i parlamentarnim klupama ima, po meni, arogantan, potcjenjivacki odnos prema glasacima i to, bez imalo uzdrzavanja ili stida, argumentiraju cinjenicom da ih glasaci iz izbornog u izborni ciklus, bez obzira na odsustvo rezultata i sve skandale o kojima pisu mediji, ponovo i ponovo biraju.
Dakle, odnos jednog velikog broja politicara i glasaca je uzajamno nipodastavanje, neka vrsta sadomazohistickog odnosa.

Ali vidite.
Ja vam kazem, nase su namjere casne, vjerovatno utopisticke, i mi ne znamo hoce li misija Nase stranke da gradjane ove zemlje probudi iz jednog kosmara koji traje 20 godina uspjeti ili ne. Ali mi osjecamo da nemamo izbora nego da pokusamo i radimo to sto radimo, jer bi, po nama, nemoralno bilo mirno gledati ovo sto se desava, a ne pokusati uraditi nista da to prestane.(Kao da gledate da neko na ulici tuce dijete i okrenete glavu).

Naravno, vi mozda mislite da nase namjere nisu casne, ili da jednostavno nismo dorasli zadatku.
Ja vas rijecima na ovom forumu tesko mogu razuvjeriti u to.
Ali, ako zelite da ucinite nesto za sebe, za svoje sugradjane, za ovu zemlju, ako vam je stalo...
Nemojte siriti apatiju i cinizam.
Propagirajte ideje za koje mislite da su bolje od nase, rjesenja koja su bolja od nasih, pozivajte ljude da glasaju za neke druge ljude, stranke, da izlaze na ulice i protestima uticu na vlast, ali ih nemojte pozivati da okrenu glavu od politicke stvarnosti i dignu ruke od ove zemlje. Naravno, ako vam je do nje stalo. A ako ne, onda nastavite pisati kao do sada.

p.k.
drug profi

#10730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug profi »

Bravo Pedja, samo podebljavas moj glas.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#10731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Pedja Kojovic wrote: Ja vam kazem, nase su namjere casne, vjerovatno utopisticke, i mi ne znamo hoce li misija Nase stranke da gradjane ove zemlje probudi iz jednog kosmara koji traje 20 godina uspjeti ili ne.
Ovim odgovorom nosari ste natjerali mene, da nekih sedam dana ranije, pošaljem kao pojedinka , kao stanovnica Sarajeva i Bosne i Hercegovine poruku svim stanovnicima/ama BiH , te simpatizerima,glasačima i članovima Naše Stranke.(to sam planirala tamo četvrtak , petak)

Nemate pojma koliko mi je drago , koliko sam ponosna , koliko sam sretna kada vidim svaki pokušaj razbijanja letargično-mafijaškog oklopa oko našeg prelijepog grada - zemlje.

Kojoviću zbilja ne znam zašto - no kao pojedinka Vam vjerujem iako su me političari iznevjerili mnogo puta.
Možda zato što gradite novi , gotovo nestvaran imidž bh političara ?
Nisam od ranijih očekivala kule i gradove - znala sam da neće učiniti mnogo toga ali sam davala glas u nadi da će makar ljevica biti jaka i da desnica samim tim neće biti tako slobodna - drska.
Onda su učinili najgore. Spojili su ljevicu sa ekstremnom desnicom.
Bez obrazloženja , bez pitanja , odobrenja. Kakva uvreda !!! Kakav šamar ! Užas! Katastrofa! Samo zbog (da izvinete) uhljebljenja vlastitih guzica.

Nisam mogla ostati politički neoprijedjeljena tj. nisam mogla zamisliti da nemam za koga glasati da NEMA NADE.
Onda sam po nekom slijedu (drugi izbor nekada) "otkrila" Našu Stranku , čitala mnogo i informisala se.
Oduševljena sam koliko ste "ispred" onih za koje sam nekada glasala , koliko je vaša misija TEŽA a hvatate se u koštac iako su kod vas većinom zaposleni , "obični" ljudi ili "kulturnjaci".

Ponavljam , Vama vjerujem , vjerujem misiji Naše Stranke , čvrsto vjerujem da se MOŽE a podhitno MORA mijenjati kompletan sistem i način funkcionisanja istog.
Inače odosmo dođavola.
Od srca želim sve najbolje Vama lično a Našoj Stranci želim većinu u svim opštinama gdje se bori za vijećnićka mjesta te načelnik/ce opština tamo gdje ima kandidate/kinje.
Ostanite , budite , PRINCIPIJELNI i NEZAVISNI - rezultati će doći.

A poruka koju sam htjela poslati je vrlo jednostavna. U nedelju sedmog glasajte za Našu Stranku.
Zašto ? Eto zato...vidjećete... :-D
NS :thumbup:
Tarantula_ba

#10732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Tarantula_ba »

Pedja Kojovic wrote:tarantula be

Zaista nisam upoznat sa ovim sto pisete o nasem kandidatu Josipu Dujmovicu.
To je bio posao nase kadrovske komisije.
Ako je spor, kao sto kazete, na sudu onda cemo sacekati da se taj proces zavrsi.

p.k.
BRAVO.
Sada ste se svrstali medju sve one iste stranke koje kazu da nista nisu znale kada se otkrije nesto sto nije u redu. ( Alija je bio dobar ali krali oko njega ; Tito je bio dobar ali krali oko njega ; NS je dobra ali druge partije ne valjaju ... ) Po tom covjek moze biti ratni zlocinac i opet biti na listi NS. A niko nije kriv otkud on tu. Hvala Vam na odgovoru na pitanje koje postavljam vec dva puta. Sada sam debelo uvjeren da svoj glas ne dam ni vama, ni onima, ni ovima. Ovi izbori bez mene.
Cuj, na listi 10-tak ljudi a kadrovska komisija NS nije mogla provjeriti makar na Googl-u koji je kandidat kakav?! Ma dajte. Neozbiljno, bezobrazo, ruzno sa vase strane. Dakle ovi Izbori bez mene. Cekam KOmsica a vama predvidam vrlo los izborni rezultat. Jer nije vodoti stranku isto sto i snimati filmove.
Ovakav odgovor zaista od vas nisam ocekivao, ali bas ono razocarano ZAISTA!
Pedja Kojovic

#10733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

tarantula ba

Mislim da prebrzo donosite zakljucke.(A tek ste se, koliko juce, registrovali na forum)
Ne mozete biti na nasoj listi ukoliko ste ratni zlocinac.

p..
Last edited by Pedja Kojovic on 30/09/2012 18:15, edited 1 time in total.
Marifeta

#10734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Marifeta »

dragonz wrote:
Marifeta wrote:Vjernik sam, prakticiram, ali moj glas nikada nije otišao SDA, hvala Bogu. I boli me što se vjera kojoj pripadam, čije je učenje potpuno čisto od sitno i krupno-šidžarčijskih interesa koje su kod nas na sceni u zadnjih 18 godina, izjednačava sa takvim jednim skupom. I ne mogu da smislim i iz duše prezirem tu njihovu drskost i hrabrost da koriste religiju u ostvarivanje svojih niskih interesa. Ima tu poštenih individua, ne mogu da generaliziram. Ali sve u svemu, bruka, brate, bruka...
Dosad nisam razmišljala o NS kao o ozbiljnoj partiji kojoj bih ja mogla dati svoj glas. Liberalizam kao pokret koji jamči prava svakom pojedincu je ok za mene, ali sve dok ne pokreće nešto što se u potpunosti kosi sa mojim svjetonazorom. Hoćeš da se drogiraš? Pa drogiraj se brate, tvoj izbor, ali nemoj da ti ja još utabam put za to. Voliš isti spol? Voli, radi šta želiš, ali među svoja četiri zida. Naravno da imaš pravo na svoj izbor i na posao i na sve ostalo kao i svaki drugi građanin ali i imaj toliko uviđavnosti i ne daj mi da gledam parade i da mi u mislima lete slike neprirodnih sjedinjavanja, jer to je jedini efekat koji ta parada može kod mene izazvati, a znam i kod većine drugih. I to u noći koja je za mene čista i toliko spiritualna da želim da zaboravim čak i na svoju vlastitu tjelesnost i to u onom bazičnom smislu potrebe hrane i vode. Sloboda ok, ali sve dok nije agresija na tuđu.

Sve ovo gore napisano treba da ti bude vodilja da ne dadneš njima glas jer se zalažu sa sve ono što je protivno islamu i tebi kao vjernici.
I neću te ubjeđivati kome da dadneš glas jer je 23 dana prošlo kako su objavljeni spiskovi stranaka i drugih kandidata za opštinske izbore.
Hvala ti na savjetu, razumijem tvoj stav i šta želiš da kažeš. Razmišljala sam dosta o svemu i odluka je sazrela. Dajem NS svoj glas jer sam sanjala o stranci sa ljudima kojima se možeš direktno obratiti, koji će te saslušati s poštovanjem, gdje vlada kultura dijaloga, socijalna pravda se stavlja visoko i gdje je vladavina prava za sve na prvom mjestu. To želim srcem svim. Jasno mi je da ne može sve biti potaman, ali kad stavim na vagu ostale i njihove štete i koristi sve mi je jasno kao dan. SDA je mojoj vjeri napravila više štete nego koristi. Islam nije zatvorena religija, islam želi da prigrli druge, u njemu su riješene mnoge pravne stvari i u njemu vlada socijalna pravda. U Islamu nema krađe, korupcije i laži. Ne štite se silovatelji i ne pravdaju se kriminalci. Eto, vidiš, ja mislim da bi svaki vjernik trebao razmisliti o tome. Ali odosmo OT. Glasam za NS, mislim da se mora krenuti u jednu opštu reformu društva i na zdravim osnovama graditi sve iznova. I na zdravim osnovama se boriti i ugrađivati svoja prava kroz jedan civiliziran dijalog. Nema druge.
Tarantula_ba

#10735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Tarantula_ba »

Pedja Kojovic wrote:tarantula ba

Mislim da prebrzo donosite zakljucke.(A tek ste koliko juce registrovali na forum)

p..
Sada se znanje , kako Peda kaze, mjeri po tome koliko dugo je neko registrovani clan nekog foruma ??? O tempora, o mores !
Još jedan vaš vrlo nemušt odgovor, drzak i bezobrazan, podcjenjivački, arogantan... Vjerujte da ste mi sa ova dva odgovora dali odgovore na sva moja pitanja. I vjerujte ... da ste me duboko razocarali !
Mislim da nemate potrebe odgovarati na ovo jer cete jos jednom pokusati uvrijediti moju inteligenciju! Hvala VAM Peda !!! Ovi izbori bez mene
Pozdrav
suncandan

#10736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by suncandan »

Nasa stranka jos uvijek ima moje simpatije...

Tarantula ba, razumijem vase razocarenje u politiku, ista sam takva...

Kako kaze p.k. optimista sam i vjerujem u bolje....
nosara

#10737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Marifeta wrote:
dragonz wrote:

Hvala ti na savjetu, razumijem tvoj stav i šta želiš da kažeš. Razmišljala sam dosta o svemu i odluka je sazrela. Dajem NS svoj glas jer sam sanjala o stranci sa ljudima kojima se možeš direktno obratiti, koji će te saslušati s poštovanjem, gdje vlada kultura dijaloga, socijalna pravda se stavlja visoko i gdje je vladavina prava za sve na prvom mjestu. To želim srcem svim. Jasno mi je da ne može sve biti potaman, ali kad stavim na vagu ostale i njihove štete i koristi sve mi je jasno kao dan. SDA je mojoj vjeri napravila više štete nego koristi. Islam nije zatvorena religija, islam želi da prigrli druge, u njemu su riješene mnoge pravne stvari i u njemu vlada socijalna pravda. U Islamu nema krađe, korupcije i laži. Ne štite se silovatelji i ne pravdaju se kriminalci. Eto, vidiš, ja mislim da bi svaki vjernik trebao razmisliti o tome. Ali odosmo OT. Glasam za NS, mislim da se mora krenuti u jednu opštu reformu društva i na zdravim osnovama graditi sve iznova. I na zdravim osnovama se boriti i ugrađivati svoja prava kroz jedan civiliziran dijalog. Nema druge.
:-)

Ovo ko skolica politickog marketinga... :D

Kad ce prigodan program za katolike, pravoslavce, jevreje...? :?
Marifeta

#10738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Marifeta »

Challenger__ wrote:
Marifeta wrote: Možda da pojednostavimo: optuženi za ratni zločin na području bivše Jugoslavije idu u Hag, ne u Gvantanamo. Ako imaš lažni pasoš, a strane si guzice, oduzima ti se i pokreće postupak deportacije u zemlju iz koje dolaziš, a nikako u Gvantanamo.
Otprilike tako, Hag, Sud BiH i ostali predmetno nadležni sudovi, te proces oduzimanja državljanstva i deportacija za strance, protivpravno naturalizovane "državljane" BiH. Međutim, za ovo drugo nema političke volje, niti snage, uključujući i NS.
Saosjećam s tobom u žalu za starim dobrim vremenima kada su se spaljivale osobe na javnim mjestima samo na osnovu antipatija i sumnje skupine ili pojedinca, ali ko zna... Kakva nam je omladina možda nam se to i vrati
Ne znam o kakvim situacijama pričaš.

Simpatije i antipatije ne mogu i ne smiju da budu vodilje pravne države. One mogu da budu sadržaj naklonosti ili nenaklonosti skupina i pojedinaca (kao što vidimo u primjeru Cool-a, koji u psima rata vidi "nevine ljude"), a ne nikako pravne države.
Pa radi se upravo o spaljivanju vještica na osnovu sumnje. Govoriš o njima kao o ratnim zločincima. Jesu li procesuirani kao takvi? Odležali? Pa čak i da jesu, a koliko znam nisu a možda griješim, nema ih se prava više goniti. Po čemu apriori zaključuješ da su svi dobili državljanstvo na nevaljan način? Zato što su Arapi? Pa skoro svaka zemlja na svijetu ima pravila po kojima se dobija državljanstvo, što bismo mi bili izuzetak. Ako je pravna država onda mora biti pravna za sve bez obzira na boju kože i kojem se Bogu mole, man.
nosara

#10739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote:nosara

Ja razumijem, odnosno, mislim da razumijem, vas odnos prema strankama i politici koji ste ovdje iznijeli i iznosite.
Veliki dio gradjana sa kojima pricamo ovih dana na manje vise slican govori o jednoj zgadjenosti nad cijelom situacijom, politicarima, strankama, kampanjama.
Isto tako, moram priznati, jedan veliki dio ljudi sa kojima sjedim u skupstinskim i parlamentarnim klupama ima, po meni, arogantan, potcjenjivacki odnos prema glasacima i to, bez imalo uzdrzavanja ili stida, argumentiraju cinjenicom da ih glasaci iz izbornog u izborni ciklus, bez obzira na odsustvo rezultata i sve skandale o kojima pisu mediji, ponovo i ponovo biraju.
Dakle, odnos jednog velikog broja politicara i glasaca je uzajamno nipodastavanje, neka vrsta sadomazohistickog odnosa.

Ali vidite.
Ja vam kazem, nase su namjere casne, vjerovatno utopisticke, i mi ne znamo hoce li misija Nase stranke da gradjane ove zemlje probudi iz jednog kosmara koji traje 20 godina uspjeti ili ne. Ali mi osjecamo da nemamo izbora nego da pokusamo i radimo to sto radimo, jer bi, po nama, nemoralno bilo mirno gledati ovo sto se desava, a ne pokusati uraditi nista da to prestane.(Kao da gledate da neko na ulici tuce dijete i okrenete glavu).

Naravno, vi mozda mislite da nase namjere nisu casne, ili da jednostavno nismo dorasli zadatku.
Ja vas rijecima na ovom forumu tesko mogu razuvjeriti u to.
Ali, ako zelite da ucinite nesto za sebe, za svoje sugradjane, za ovu zemlju, ako vam je stalo...
Nemojte siriti apatiju i cinizam.
Propagirajte ideje za koje mislite da su bolje od nase, rjesenja koja su bolja od nasih, pozivajte ljude da glasaju za neke druge ljude, stranke, da izlaze na ulice i protestima uticu na vlast, ali ih nemojte pozivati da okrenu glavu od politicke stvarnosti i dignu ruke od ove zemlje. Naravno, ako vam je do nje stalo. A ako ne, onda nastavite pisati kao do sada.

p.k.
Ne trosi vrijeme na mene, prestar sam za saltanje... :wink:
Izbori su besmislica... Sve i kad bi neka stranka imala iskrenu namjeru da unese promjene koje su neophodne, nema kapaciteta da sama nesto ucini... Zali boze love i resursa koji se trose svaki put...

Ionako nista nije do nas, sve uvozimo i sve nam diktiraju izvana...

Glasacu na ulici, kad dodje vrijeme... :D
Eto...
Co0l

#10740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Govorim o ljudima koje su ovi nasi uhljupi isporucili u Guantanamo za koje se ispostavilo da su nevini,inace bi i sad trunuli tamo.A obzirom da su imali nase drzavljanstvo,kad vec spominjes pravnu drzavu,i da nisu bili nevini nije ih se smjelo isporuciti.

A,takodjer,ako vec govoris o simpatijama i antipatijama,dog god spominjes afroazijske dobrovoljce koji su dosli da se bore ovdje i pokusavas da ih izjednacis sa vec spomenutim najvecim zlocincima koje je Evropa vidjela od WWII a pri tom presucujes dobrovoljce iz Rusije,Ukrajine,Bjelorusije,Grcke,Rumunije...kojih je bilo bar toliko koliko i ovih iz arapskih zemalja jasno je ko ima simpatije i antipatije.

Svoje revizionisticke stavove mozes poturati nekom drugom i na nekoj drugoj temi,pokusaj medju bajkama ako na gorumu ima takva tema,ovdje im nije mjesto.
convict

#10741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

convict wrote:Peđa,

Našao sam na internetu snimak izborne debate za Novi Grad sa TVSA. Bilo je 5 kandidata, ali ne i Ajla Šišić. Zašto?

Njeni su mi stavovi poznati isključivo u tekstualnoj formi, ali nisam još nijednom uspio da je "uhvatim" na nekoj TV ili na radiju. Imaš li kakav link?
Ima li kakav odgovor, link?
Challenger__

#10742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Co0l wrote: Govorim o ljudima koje su ovi nasi uhljupi isporucili u Guantanamo za koje se ispostavilo da su nevini,inace bi i sad trunuli tamo.A obzirom da su imali nase drzavljanstvo,kad vec spominjes pravnu drzavu,i da nisu bili nevini nije ih se smjelo isporuciti.

A,takodjer,ako vec govoris o simpatijama i antipatijama,dog god spominjes afroazijske dobrovoljce koji su dosli da se bore ovdje i pokusavas da ih izjednacis sa vec spomenutim najvecim zlocincima koje je Evropa vidjela od WWII a pri tom presucujes dobrovoljce iz Rusije,Ukrajine,Bjelorusije,Grcke,Rumunije...kojih je bilo bar toliko koliko i ovih iz arapskih zemalja jasno je ko ima simpatije i antipatije.

Svoje revizionisticke stavove mozes poturati nekom drugom i na nekoj drugoj temi,pokusaj medju bajkama ako na gorumu ima takva tema,ovdje im nije mjesto.
Tvoj komentar nema blage veze sa onim što ja pišem. Tvoj komentar je samo slikovit primjer socijalnog autizma i projekcija unutar BiH. Ne pišem ja ko je dobar, a ko je loš.

Ja pišem o problemima koje vlast, skoro decenijama "gura pod tepih" ili ih rješava ad hoc, od pritiska do pritiska. Taj problem treba sistemski riješiti, mehanizmima pravne države a ne demagogije, koju ti sada demonstriraš.
Pedja Kojovic

#10743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

convict

Nasi kandidati su ucestvovali u svim emisijama u koje su ih pozvali, a koje su zakonska obaveza javnog servisa.
Nazalost broj takvih emisija je manji u odnosu na one u kojima se ucesce kandidata placa.
Nas je stav da javni servisi koje finansiraju gradjani ne bi smjeli ovakvo, debatno, predstavljanje kandidata tretirati kao priliku za marketinsku zaradu.

p.k.
Co0l

#10744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote: Govorim o ljudima koje su ovi nasi uhljupi isporucili u Guantanamo za koje se ispostavilo da su nevini,inace bi i sad trunuli tamo.A obzirom da su imali nase drzavljanstvo,kad vec spominjes pravnu drzavu,i da nisu bili nevini nije ih se smjelo isporuciti.

Tvoj komentar nema blage veze sa onim što ja pišem. Tvoj komentar je samo slikovit primjer socijalnog autizma i projekcija unutar BiH. Ne pišem ja ko je dobar, a ko je loš.

Ja pišem o problemima koje vlast, skoro decenijama "gura pod tepih" ili ih rješava ad hoc, od pritiska do pritiska. Taj problem treba sistemski riješiti, mehanizmima pravne države a ne demagogije, koju ti sada demonstriraš.
Mozda bih ti i povjerovao da,onako,kao slucajno,usput,nisi naveo ''nemali broj ratnih zlocina'' onih koje si koristio da bi dokazao kako vlast ''gura pod tepih probleme'' i time ustvari,otkrio stvarnu namjeru komentara,namjeru kojom odise vecina tvojih postova koje sam procitao na ovom forumu a koje se ticu perioda '92.-'95. u BiH a to je istorijski revizionizam kroz pokusaj izjednacavanja strana.
A ti nastavi o demagogiji,projekcijama i socijalnom autizmu.

P.S.izvinjavam se na off-u Peđa,necu vise :) :run:
Erzsebet

#10745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Erzsebet »

Peđa, za koga navijaš od ova naša četiri sarajevska kluba? Ako mi kažeš da ne pratiš fudbal, zamisli da te neko pištoljem tjera da se odlučiš, pa mi reci šta si odlučio :).
Challenger__

#10746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Co0l wrote: Mozda bih ti i povjerovao da,onako,kao slucajno,usput,nisi naveo ''nemali broj ratnih zlocina'' onih koje si koristio da bi dokazao kako vlast ''gura pod tepih probleme'' i time ustvari,otkrio stvarnu namjeru komentara,namjeru kojom odise vecina tvojih postova koje sam procitao na ovom forumu a koje se ticu perioda '92.-'95. u BiH a to je istorijski revizionizam kroz pokusaj izjednacavanja strana.
A ti nastavi o demagogiji,projekcijama i socijalnom autizmu.

P.S.izvinjavam se na off-u Peđa,necu vise :) :run:
Ne pada mi na pamet da tebe ili bilo koga uvjeravam u bilo šta. Mišljenja i uvjerenja sam da se svi, ali svi problemi, moraju rješavati sistemski, mehanizmima pravne države.

A što se tiče tvoje tvrdnje da revidiram nešto iz perioda 92-95 "većinom postova" je notorna laž jer o ratnom periodu, ili ratnim temama NIKADA NE PIŠEM. Osim ovoga danas, a tiče se više mira nego rata, ne postoji ni jedan jedini komentar. Cool, imaš ozbiljan problem sa percepcijom.

I ja se izvinjavam na off-u, dosta i od mene.
veljaca

#10747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Pedja Kojovic wrote:veljaca

Mislim da sam vam u jednom od prvih odgovora napisao da opcija ne glasati ne postoji.
Dakle, ukoliko ste prisutni na sjednici - ukoliko je kartica u masini - ne glasati(ne pritisnuti niti jedno od tri dugmeta) je prekrsaj po Poslovniku.(Izvuci karticu i izaci iz sale znaci da niste prisutni na sjednici.

p.k.
Ja nakon ovoga navedem primer da ima ipak opcija ne glasati i cijenjeni Pedja :thumbup: , mi odgovori :
Pedja Kojovic wrote:veljaca

Potpuno ste u pravu. To se cesto dogadja.
Na portalu kantona mozete pronaci Poslovnik Skupstine i u njemu clan koji govori
o glasanju i o tome da se poslanik mora izjasniti jednom od tri opcije.
Na posljednjoj sjednici se govorilo o sankcijama koje bi trebalo primjeniti protiv onih poslanika
koji dodju na zasjedanje, stave karticu u masinu, i onda sjede ili u hodniku ili negdje u gradu, dok njihove kolege
pritiscu dugmad za njih ili, kao sto je u slucaju koji ste naveli, formalno (kartica je u masini) su tu, ali ne glasaju.

Danis i ja smo takodje jednom napravili taj prekrsaj.Radilo se o slucaju "SIlos"i mi smo tim cinom htjeli da izrazimo protest zbog cinjenice da se takva diskusija uopste vodi na Skupstini i da se glasa, izmedju ostalog, o zakljucku kojim se osudjuje nacin na koji je SIPA uhapsila optuzene.

p.k.
Ne bih se vise javljao ( kazem opet nisam dobio konkretan odgovor - ali to neka ide na savjest cijenjenom Pedji ) ali samo zelim reci ovima koji odgovaraju na moje pitanje Pedji, da to ne rade jer:
1. Pedja, ako zeli, ima kapacitet da odgovori
2. Ja trazim odgovor od cijenjenog Pedje, a ne od njegovih "advokata" ( time nimalo ne doprinosite Pedji ) ...
3. Nakon svakog glasanja predsjedavajuca SKS Malic - kaze koliko je glasalo: A) Za, B) Protiv, C) Suzdrzano ( ovo mi nikako nisu jasni koji koriste ovu opciju ), D) Nije glasalo ( ovi mi pogotovo nisu jasni ) ....

Mnogo srece i uspjeha u zivotu,

Veljaca,

s.r.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

Koliko sam mogla primijetiti i Pedja je vise smoren od kampanje, pitanja, provokacija, pa veceras nema one politicke uctivosti po svaku cijenu. Valjda ce u tom tonu rijesiti i ovaj problem suzdrzanosti :D
Pedja Kojovic

#10749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Ja sam zaista sve dao od sebe da vam pokusam odgovoriti.
Odustajem.

p.k.
kamen spoticanja

#10750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kamen spoticanja »

Pedja Kojovic wrote:tarantula ba

Mislim da prebrzo donosite zakljucke.(A tek ste se, koliko juce, registrovali na forum)

p..
pedja ja sam dugo na forumu...i mene direktno zanima zasto je josip dujmovic nosilac liste u jednom velikom gradu kakav je Zenica,,,ne moguce je da nije bilo boljih jer jeste...tesko mi je povjerovati da josipovu biografiju niste znali(kad kazem vi mislim na tu kadrovsku komisiju koj ko biva bira likove za liste)
realno kad sam mu vidio lik na plakatu mislio sam da je dobra zahebancija :-)
Locked