Marifeta wrote:Vjernik sam, prakticiram, ali moj glas nikada nije otišao SDA, hvala Bogu. I boli me što se vjera kojoj pripadam, čije je učenje potpuno čisto od sitno i krupno-šidžarčijskih interesa koje su kod nas na sceni u zadnjih 18 godina, izjednačava sa takvim jednim skupom. I ne mogu da smislim i iz duše prezirem tu njihovu drskost i hrabrost da koriste religiju u ostvarivanje svojih niskih interesa. Ima tu poštenih individua, ne mogu da generaliziram. Ali sve u svemu, bruka, brate, bruka...
Dosad nisam razmišljala o NS kao o ozbiljnoj partiji kojoj bih ja mogla dati svoj glas. Liberalizam kao pokret koji jamči prava svakom pojedincu je ok za mene, ali sve dok ne pokreće nešto što se u potpunosti kosi sa mojim svjetonazorom. Hoćeš da se drogiraš? Pa drogiraj se brate, tvoj izbor, ali nemoj da ti ja još utabam put za to. Voliš isti spol? Voli, radi šta želiš, ali među svoja četiri zida. Naravno da imaš pravo na svoj izbor i na posao i na sve ostalo kao i svaki drugi građanin ali i imaj toliko uviđavnosti i ne daj mi da gledam parade i da mi u mislima lete slike neprirodnih sjedinjavanja, jer to je jedini efekat koji ta parada može kod mene izazvati, a znam i kod većine drugih. I to u noći koja je za mene čista i toliko spiritualna da želim da zaboravim čak i na svoju vlastitu tjelesnost i to u onom bazičnom smislu potrebe hrane i vode. Sloboda ok, ali sve dok nije agresija na tuđu.
Sve ovo gore napisano treba da ti bude vodilja da ne dadneš njima glas jer se zalažu sa sve ono što je protivno islamu i tebi kao vjernici.
I neću te ubjeđivati kome da dadneš glas jer je 23 dana prošlo kako su objavljeni spiskovi stranaka i drugih kandidata za opštinske izbore.