Splinter wrote:sve dok ne dodje do veceg tektonskog pomjeranja...korijal wrote: Stvarno smiješno! Dokad više ovako?!
atomska majka
Splinter wrote:sve dok ne dodje do veceg tektonskog pomjeranja...korijal wrote: Stvarno smiješno! Dokad više ovako?!
I preko 3 metra betona, da slucajno ko ne bi izasaoamrica wrote:Splinter wrote:sve dok ne dodje do veceg tektonskog pomjeranja...korijal wrote: Stvarno smiješno! Dokad više ovako?!
atomska majka
Sto Semiha?hz__semir wrote:Semiha, je li frizura najbitnija?
riko-ga wrote:Mozda je to nastavak obracuna.Kazem samo mozda jer je isto naselje.baklava2 wrote:najzad novinari počeli raditi. valjda im je od 9 radno vrijeme
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 110916008/
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110606063
Nazalost, vjerovatno ste svi svjesni da se vecina djela ne prijavi. Ljudi nece iz raznih razloga da prijavljuju dzeparenje, rezbojnistvo na ulici, obijanje stana ili automobila...Chmoljo wrote:hm, za ponedjeljak će biti objavljena uporedna statistika krivičnih djela u KS...mislim, na skupštini KS.
razlika između prošle godine i ove je u 20-ak... vjerovali ili ne. ali po riječima ministra, uopšte ne predstavlja realno stanje, jer je nemoguće da je npr. tako malo obrađenih KD iz korupcije kad ona evidentno cvjeta na svakom koraku.![]()
ako bude prenos sjednice skupštine KS, biće interesantno pogledati, ako Budimlić bude izlagao... i mislim da će se mnogi iznenaditi kada vide da je čovjek svjestan svih problema. i da zna o čemu priča kada govori o tim stvarima. samo bojim se da mnogi neće prihvatiti činjenicu da ovaj porast kriminaliteta neće riješiti samo hapšenje i procesuiranje aktuelnih počinilaca, nego mnogo šira društvena akcija...![]()
tako...
zakon je mrtvo slovo na papiru. promjena zakona ima smisla onda kada postoje koji ga žele ispoštovati, ali samo da se pozovu na njega. zakon neće sam ništa. a i sada ima sasvim dovoljno zakonskih rješenja gdje se može djelovati.quasar wrote:
Nazalost, vjerovatno ste svi svjesni da se vecina djela ne prijavi. Ljudi nece iz raznih razloga da prijavljuju dzeparenje, rezbojnistvo na ulici, obijanje stana ili automobila...
Podaci bi bili katastrofalni da je sve prijavljeno. Evo samo da se sjetim u zadnjih mjesec-dva sto se desilo ljudima koje znam ili njihovim porodicama a da nije prijavljeno: jedna provala u stan (neke gluposti odnesene, covjek nema ni zlata ni novaca), dvije provale u automobil, jedno razbojnistvo (otet lancic na ulici), jedno dzeparenje.
Mozda bi trebalo apelovati na sve gradjane da prijave svako djelo, da bi i na taj nacin izvrsili pritisak na ministarstvo da pojaca napore, i na politicare da mijenjuju zakone.
Mislim, ili to ili da se naoruzavamo...?
Chmoljo wrote:ma čuj, inicijativa je u ministrovim rukama. mislim, trebala bi biti. i tu bi trebala biti njegova odgovornost.
ali, rezultata će biti samo ako se što više društvenih segmenata uključi u rješavanje ovih problema. to je moja poenta. bez toga rezultat može vrlo lako izostati, jer uvijek će biti nezadovoljnih radom, onih koji bi voljeli ostanak ovakvog stanja, mutnog i neizvjesnog. pa takvih ima i u samom ministarstvu... mi smo društvo koje je u stanju permanentnog sukoba sa vlastitim zakonima i pravilima. tu mislim na sitne prekršaje, na koje se i ne obaziremo iako smo ih svjesni. sigurno je onda kraći put do KD kada društvo toleriše činjenje prekršaja.
ali dobro, to je priča za druge teme... mislim...
kaži nam, kako bi to ti riješio? pravljenjem zatvora? oblačenjem ministra u triko superheroja? batinati počinioce KD?VjecitiStudent wrote:
![]()
Prije pet godina je bilo tajina i mamin ostavka ili potop. A sad "mi smo takvo drustvo, tu pomoci nema".
Njihova djeca i moja djeca su dva svijeta... Ne pravi se blesav...quasar wrote:Ne vidim zasto bi ikom e ko zivi ovdje i ko ima djecu ovdje bilo i na kakav nacin u interesu da ima stanje nestabilnosti.
Slucajno vidjeh danasnju naslovnicu ABA3-a, nesto kao:
"Turković imao veze sa vrhom SDA".
o, evo i nosare. jel te to ne plaća više SDP?nosara wrote:Da vlast hoce da rijesi problem sigurnosti u gradu, mogla bi to uciniti za tri mjeseca... Ali, ocigledno, i ovima je u interesu stanje trajne nesigurnosti... Sramota za bezmudi sdp...
možemo pričati normalno, ili se gađati frazama. ovo gore - NE MOŽE. taman da je Duško Zgonjanin ministarnosara wrote: Sto se tice zatvora, u roku od tri mjeseca bi mogli napravit neki privremeni smjestaj na drzavnoj zemlji, nekakve kontejnere, satore, ne treba bagri zidat hilton... Pa lopate u sake i kopanje, ciscenje, razminiravanje... Pa da vidimo te visestruke povratnike kad im pukne kicma od teglenja balvana...
Ali, to je zahmet, shvacam...
quasar wrote:Nazalost, vjerovatno ste svi svjesni da se vecina djela ne prijavi. Ljudi nece iz raznih razloga da prijavljuju dzeparenje, rezbojnistvo na ulici, obijanje stana ili automobila...Chmoljo wrote:hm, za ponedjeljak će biti objavljena uporedna statistika krivičnih djela u KS...mislim, na skupštini KS.
razlika između prošle godine i ove je u 20-ak... vjerovali ili ne. ali po riječima ministra, uopšte ne predstavlja realno stanje, jer je nemoguće da je npr. tako malo obrađenih KD iz korupcije kad ona evidentno cvjeta na svakom koraku.![]()
ako bude prenos sjednice skupštine KS, biće interesantno pogledati, ako Budimlić bude izlagao... i mislim da će se mnogi iznenaditi kada vide da je čovjek svjestan svih problema. i da zna o čemu priča kada govori o tim stvarima. samo bojim se da mnogi neće prihvatiti činjenicu da ovaj porast kriminaliteta neće riješiti samo hapšenje i procesuiranje aktuelnih počinilaca, nego mnogo šira društvena akcija...![]()
tako...
Podaci bi bili katastrofalni da je sve prijavljeno. Evo samo da se sjetim u zadnjih mjesec-dva sto se desilo ljudima koje znam ili njihovim porodicama a da nije prijavljeno: jedna provala u stan (neke gluposti odnesene, covjek nema ni zlata ni novaca), dvije provale u automobil, jedno razbojnistvo (otet lancic na ulici), jedno dzeparenje.
Mozda bi trebalo apelovati na sve gradjane da prijave svako djelo, da bi i na taj nacin izvrsili pritisak na ministarstvo da pojaca napore, i na politicare da mijenjuju zakone.
Mislim, ili to ili da se naoruzavamo...?
Jebes vlast koja NE MOZE... Ukratko...Chmoljo wrote:možemo pričati normalno, ili se gađati frazama. ovo gore - NE MOŽE. taman da je Duško Zgonjanin ministarnosara wrote: Sto se tice zatvora, u roku od tri mjeseca bi mogli napravit neki privremeni smjestaj na drzavnoj zemlji, nekakve kontejnere, satore, ne treba bagri zidat hilton... Pa lopate u sake i kopanje, ciscenje, razminiravanje... Pa da vidimo te visestruke povratnike kad im pukne kicma od teglenja balvana...
Ali, to je zahmet, shvacam...
Nista ti ja ne trpam, evo samo sa ove stranice ...Chmoljo wrote:kaži nam, kako bi to ti riješio? pravljenjem zatvora? oblačenjem ministra u triko superheroja? batinati počinioce KD?VjecitiStudent wrote:
![]()
Prije pet godina je bilo tajina i mamin ostavka ili potop. A sad "mi smo takvo drustvo, tu pomoci nema".
ili možda, ne znam, možda glupo rezonujem, poslušati šta struka ima za reći, pa da se krene od uzroka...
i Vjeciti, kao i uvijek, trpaš drugima riječi u usta... reci mi tačno, gdje to rekoh da nema pomoći?
ovaj porast kriminaliteta neće riješiti samo hapšenje i procesuiranje aktuelnih počinilaca, nego mnogo šira društvena akcija...![]()
Kako to urade drugi:mi smo društvo koje je u stanju permanentnog sukoba sa vlastitim zakonima i pravilima. tu mislim na sitne prekršaje, na koje se i ne obaziremo iako smo ih svjesni. sigurno je onda kraći put do KD kada društvo toleriše činjenje prekršaja.
No, izvinjavam se, zaboravio sam da je prioritet prvo dobro uhljebiti 1001 clana SDP-a, jel drzava za (njihovog) covjeka ili nije.Long troubled by violent street crime, New York City had been further ravaged by the crack cocaine epidemic. The city was considered a case study in urban decay, and was thought by many to be beyond repair.
When Giuliani took office, more than a million New Yorkers were on welfare -- every seventh resident of the city. The new administration initiated the country's largest "workfare" program, and over the next eight years, 691,000 people moved from the welfare rolls to work and self-sufficiency.
The new Mayor adopted the controversial "Broken Windows" theory of crime prevention, in which the smaller signs of disorder -- such as graffiti and vandalism -- are suppressed, to alter the perception that a neighborhood is out of control. Computer mapping enabled the New York Police Department to identify precise locations with the highest incidence of violent crime and direct their resources accordingly. In only two years, serious crime had been reduced by more than one-third and murder by almost half.
Many attributed the drop in crime to the improved national economy and declining national crime rates, but crime in New York continued to decline during an economic downturn, even while it rose in the rest of the country. While a few cases of police misconduct or excessive force received intense publicity, klix police shootings declined by 40 percent during Giuliani's administration, and long overdue reforms reduced violence in the city jails by 95 percent. Over Giuliani's eight years in office, New York's crime rate fell by 57 percent, and the FBI rated New York as America's safest large city.
http://www.achievement.org/autodoc/page/giu0bio-1
ne može naređivati kako će ljudi živjeti, ali mogu poboljšati situaciju, ako budu znali... i opet, ako budu imali širu podršku.nosara wrote: Jebes vlast koja NE MOZE... Ukratko...
Sto nisu prije izbora rekli da NE MOGU...?
Represija je majka... Neka iniciraju nekakve drasticne promjene u sistemu, pa ako im neko jaci stavi tarabu, neka se povuku i kazu... To je casno... Ovo je pederluk i tal s bagrom... Eto, ovlastenja, eto taki zakoni, ljudska prava, eto mi bi, ali jebi ga... Ali se mogu prilagodit tom stanju, to mogu... I guslat projekte dok kasikare lete po gradu i ceric jase na celu kolone... Bljak...
ok, znači da krenemo sa brisanjem grafita i situacija u gradu će nam biti bolja?VjecitiStudent wrote:No, izvinjavam se, zaboravio sam da je prioritet prvo dobro uhljebiti 1001 clana SDP-a, jel drzava za (njihovog) covjeka ili nije.
de mi reci ta svoja rješenja. i kako je ovaj primjer New Yorka uopšte primjenjiv na Sarajevo?Vjecitom, jer odmah trči da nekog hrakne i smjesti na neko mjesto odakle ga može gađati svojim nakupljenim frazama