FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sumirprimus

#10726 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

ono missiim..dobro,nije negativan rezultat,kakoj sve bilo ostalo...sramotno imena velkog milana stankovica :D
teren,sreca pa ce ove kiborg djedice morat trcat po kamp nou...
sve u svemu pozitivan rezultat,jerbo ovi kako su igrali kod kuce,ne znam sta su samo onako pompezno najavljivali kako se ne boje,a noge zakocile od straha... il su od starosti :D
sumirprimus

#10727 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:Ne vjerujem da je Milan namjerno ostavio loš teren, pogotovo protiv Arsenala. U toj utakmici im je trebao što bolji rezultat koji su i postigli... a nije baš da su ekipa koja nabija loptu u rangu Stokea.

Iako sam navijao za Arsenal u toj utakmici, katastrofa koju su doživjeli je samo njihova krivica... isto kao što je i krivica Barcinih igrača i trenera što nisu postigli gol sinoć (neefikasnost Alexisa, Xavi i Iniesta na neprirodnim pozicijama da bi se ubacio destruktivac Keita itd.)
ja ba,okopavali kompir ljudi prije lp-a pa ih iznenadilo... :D
ono najvise godilo ibri,... :D
igra frajko ko na terminu :thumbup: ,al ima onu ublehu od robinja preko puta,sreca :lol: :skoljka:
oridjidji

#10728 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

505sCrtom wrote:
oridjidji wrote: sta si ti sinoc gledao molim te :D covjek ga je par puta nadskocio, jednom uz rub predriblao, covjek ga je cupo gurao, vukao za dres da bi ga savladao jer se zlaja idealno gradi. pike jeste odradio odlican posao, ali milan nije imao 20 prilika da se ima cime hvaliti vec 6 od kojih su dvije bile go prilike. Robinho i Zlaja kada su šutali još u prvom poluvremenu. U drugom su imali par poluprilika koje su glupim upošljavanjem Zlaje upropastili i jednim nesnalaženjem Nočerina i potom Emanuelsona tj. lošim primanjem lopte kada je praktično ostao sam na desnoj strani gdje je samo trebao opaliti po njoj.
milan je pokusavao cijelu utakmicu dugim loptama proigrati ibrahimovica. dvije stvari. lopte su uglavnom bile neprecizne, a one koje su bile dobre sve i jednu je pique skinuo ispred ibrahimovica.
ultima_palabra wrote: Da, i Wenger se žalio. Kako onda da nikome nije palo na pamet da je teren San Sira loš već decenijama, a ne da se radi o nekoj zavjeri Milana?

A ne bi bilo loše da smanjiš malo svoju prepotenciju spram Milana, kojeg uzgred ne gotivim ni najmanje. Samoproglašeni vizionar igre je tako potcjenjivao Milan, pa mu se desio poraz od kojeg se nikad nije oporavio.
http://www.guardian.co.uk/sport/blog/20 ... eague-1994

prepotenciju naspram milana? sinoc sam napisao da je milan barcelonin najbolji protivnik ove sezone. mislim da milanovi navijaci zasluzuju vise od onoga sinoc. cak sta vise, mislim da su dali barceloni previse postovanja. ili jednostavno nisu mogli drukcije.
sto se travnjaka tice i to ce biti zadnje sto cu o tome napisati, (slazem se da je trava losa na san siru inace, ali...) mislim da je namjerno bio pripremljen onako za sinocnu utakmicu. ako hoces, mozemo pogledati interovu utakmicu protiv genoa-e 1.4. pa cemo usporediti. siguran sam da je i tebi jasno da je sinocni travnjak bio dio "strategije". nije bio problem u losoj travi nego sto ni takvu nisu poljevali. vidio si sinoc kakve su posljedice toga. (mislis li da je slucajno da milan ne polijeva teren u dvije zadnje utakmice, protiv brzih i tehnicki jacih timova?) napravi odmak i probaj mi odgovoriti samo na to pitanje. bas me zanima da li mislis da je teren juce bio namjerno "zapusten" ili je takav uvijek.
sretan sam da se niko nije povrijedio proklizavajuci.

ne znam sta je relevantno danas, sta se desilo prije 20 godina. koja je usporedba?
Ti si navijački orijentisan i sud ti je totalno navijački orijentisan. Dođe mi maksuz zbog ovakvih pojedinaca da skinem, kompletnu utakmicu sa fullmatches. net i izrežem svaki duel, napravim kompilaciju duela i postavim na web, pa da vidiš koliko je zračnih duela dobio Pike, a koliko Ibrahimović. Pike nije imao mnogo posla, s toga je izgledao kao da je odradio dobar posao, ali da je dobijao duele sa Zlajom kako ti kažeš nije. Zlatan je sinoć dosta puta primio loptu sa igračima Barselone na sebi, zagradio se i dodao loptu drugome. E sad to što Zlaja je imao tek jednu priliku u cijeloj utakmici, to se trebamo zahvaliti Barsinom veznom redu koji je nametnuo svoju dominaciju duž cijele utakmice, a ne Barsinoj odbrani jer Barsina odbrana nije imala mnogo posla.

Što se tiće terena, priča ti liči na navlačenje priče o Murinju i prskalicama i namjernom zaljevanju terena. Pa nije San Siro Bilino polje da se na njemu nemože odigrati utakmica i da se na njemu noge lome i lopta odskaće. Klasično preseravanje i traženje alibija za remi kojim ni Gvardiola ni igrači Barse nisu zadovoljni.
Zašto? Zato što sa ovakvim x u Milanu Barsa može biti znatno nezadovoljnija, a faktor iznenađenja je veći.
Last edited by oridjidji on 29/03/2012 13:52, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10729 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Entropio wrote:Ovdje mi stvarno nisu jasni neki ljudi... Suđenje sinoć je bilo besprijekorno, dostojno Lige prvaka. Sudija je odradio vrhunski posao. Baš se vidi razlika u kvaliteti suđenja u LP i u Primeri.

Teren je bio veoma loš, sramotan za utakmicu LP. Niko nije rekao da je Milan namjerno uništio teren (ja lično mislim oni to nikad ne bi uradili), nego je jednostavno loš teren (zbog milion razloga). Činjenica je da loš teren značajno utiče na igru Barce.... Na Camp Nou će biti savršen teren i Barca će imati priliku da pokaže šta zna.

Ostavimo napadanje sudija Mourinhu i njegovim sljedbenicima.
Onda su Puyol i Xavi Mourinhovi sljedbenici :mrgreen:
A i sam kazes da nije bilo opravdanih razloga za neke prigovore.
ganjeta

#10730 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

Entropio wrote:Ovdje mi stvarno nisu jasni neki ljudi... Suđenje sinoć je bilo besprijekorno, dostojno Lige prvaka. Sudija je odradio vrhunski posao. Baš se vidi razlika u kvaliteti suđenja u LP i u Primeri.

Teren je bio veoma loš, sramotan za utakmicu LP. Niko nije rekao da je Milan namjerno uništio teren (ja lično mislim oni to nikad ne bi uradili), nego je jednostavno loš teren (zbog milion razloga). Činjenica je da loš teren značajno utiče na igru Barce.... Na Camp Nou će biti savršen teren i Barca će imati priliku da pokaže šta zna.

Ostavimo napadanje sudija Mourinhu i njegovim sljedbenicima.
:thumbup:

Glas razuma .
Milan je pokazao da je gospodski klub, mogao je igrati seljački, oštro, kako igraju od Specijalnog ekipa, ali nije. Nadigravo se koliko se može nadigravati sa Bracom.
San siro ima problem sa terenom od rekonstrukcije stadiona od 90. godine, manjak svjetlosti. Ali jok lakše je napisati da je to namjerno odrađeno :-) . Kad su dobili u grupi tad je sve bilo po taman, teren, sudija ma sve. Sad sve neke zavjere.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#10731 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Barca stays in Milan until Friday. They will train at Inter's youth centre.

Evo šanse Interu da se osveti i upali prskalice dok budu trenirali... :lol:
5 0 5

#10732 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ganjeta wrote: @ 505 nemam ja šta tebi dokazivati, kad ti ne vidiš pored očiju, i da ti stavim dokaze ti ćeš opet po svom, čisti penali i tako taj stil. :zzzz:
pa eto nemas. znam da nemas. ali, eto, istini za volju. molim te opet, nadji mi bar jedan nepravedan penal za barcelonu. jer tvrdis nesto, jos stavis one smajlije kao ti si jako bistar i zafrkan a kad trebas napraviti malo truda da podkrijepis ono sto tvrdis onda od jednom zzzzzz... ne vidis pored ociju... zzzzz.... sto da se trudim kad... zzzzz....

budi frajer pa pokazi da znas o cemu pricas. ili si obicni klaun. ali onda bar znam da se ne osvrcem na tvoje ...zzzzzz.... :zzzz:

@ultima: slazem se da je barcelona sinoc zakazala. treba li su i morali dati bar jedan gol. sam keita od pocetka je bio znak kako ce barcelona igrati. sve kad se sabere, milan moze biti zadovoljan rezultatom ali nikako igrom. ako im je to bio krajnji cilj, da zasutave barcelonu a ne da igraju svoju igru onda super. sto kaze @sumirprimus, morat ce potrcati kad tad. mozda je postava barcelone sinoc isto imala veze sa uslovima pod kojima su igrali. drugacije ce biti na camp nou pred 100 000 navijaca.

oridjidji wrote:
Ti si navijački orijentisan i sud ti je totalno navijački orijentisan. Dođe mi maksuz zbog ovakvih pojedinaca da skinem, kompletnu utakmicu sa fullmatches. net i izrežem svaki duel, napravim kompilaciju duela i postavim na web, pa da vidiš koliko je zračnih duela dobio Pike, a koliko Ibrahimović. Pike nije imao mnogo posla, s toga je izgledao kao da je odradio dobar posao, ali da je dobijao duele sa Zlajom kako ti kažeš nije. Zlatan je sinoć dosta puta primio loptu sa igračima Barselone na sebi, zagradio se i dodao loptu drugome. E sad to što Zlaja je imao tek jednu priliku u cijeloj utakmici, to se trebamo zahvaliti Barsinom veznom redu koji je nametnuo svoju dominaciju duž cijele utakmice, a ne Barsinoj odbrani jer Barsina odbrana nije imala mnogo posla.
moguce je da sam navijacki nastrojen pa nisam vidio sve te genijalne virtuoze zlatana ibrahimovica. a ja imam utakmicu od sinoc. samo mi reci minut i ja cu se potruditi da ti napravim, bar screen shot iz te situacije. ja sam konkretno govorio o vazdusnim loptama koje su bile upucene njemu, sve i jednu mu je pique skinuo. koliko je bilo takvih lopti ne znam sad tacno ali ako hoces izbrojat cu veceras pa cu ti i to napisati.
sumirprimus

#10733 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

505 zapamti,ovde ne smijes bit navijac ,samo simpatizer... :mrgreen:
oridjidji

#10734 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

505sCrtom wrote:
ganjeta wrote: @ 505 nemam ja šta tebi dokazivati, kad ti ne vidiš pored očiju, i da ti stavim dokaze ti ćeš opet po svom, čisti penali i tako taj stil. :zzzz:
pa eto nemas. znam da nemas. ali, eto, istini za volju. molim te opet, nadji mi bar jedan nepravedan penal za barcelonu. jer tvrdis nesto, jos stavis one smajlije kao ti si jako bistar i zafrkan a kad trebas napraviti malo truda da podkrijepis ono sto tvrdis onda od jednom zzzzzz... ne vidis pored ociju... zzzzz.... sto da se trudim kad... zzzzz....

budi frajer pa pokazi da znas o cemu pricas. ili si obicni klaun. ali onda bar znam da se ne osvrcem na tvoje ...zzzzzz.... :zzzz:

@ultima: slazem se da je barcelona sinoc zakazala. treba li su i morali dati bar jedan gol. sam keita od pocetka je bio znak kako ce barcelona igrati. sve kad se sabere, milan moze biti zadovoljan rezultatom ali nikako igrom. ako im je to bio krajnji cilj, da zasutave barcelonu a ne da igraju svoju igru onda super. sto kaze @sumirprimus, morat ce potrcati kad tad. mozda je postava barcelone sinoc isto imala veze sa uslovima pod kojima su igrali. drugacije ce biti na camp nou pred 100 000 navijaca.

oridjidji wrote:
moguce je da sam navijacki nastrojen pa nisam vidio sve te genijalne virtuoze zlatana ibrahimovica. a ja imam utakmicu od sinoc. samo mi reci minut i ja cu se potruditi da ti napravim, bar screen shot iz te situacije. ja sam konkretno govorio o vazdusnim loptama koje su bile upucene njemu, sve i jednu mu je pique skinuo. koliko je bilo takvih lopti ne znam sad tacno ali ako hoces izbrojat cu veceras pa cu ti i to napisati.
jednom je ibra prošao pikea i to ga kvalitetno izbacio driblingom na rubu šesnesterca, par puta je primio loptu i sa pikeom na leđima i dodao saigracima, pike ga je rukama zaustavljao da ne prođe par minuta prije kraja, za šta je dobio faul, cak i za karton. sto se tice zracnih duela, nije svaki dobio pike, kako ti pricas jer ibra je i suvise puno puta spustio glavom loptu svojim igracima u napadu. e sada sto ti ne zelis to da vidis to je druga stvar. ti pricas o tome kao da je tih situacija bilo i previse i kao da je pike imao mnostvo posla sinoc.

e sada u tome nije bilo nikakve genijalnosti ibrahimovića, jer je to sto svaki igrač njegovih konstitucija sa malo kvalitetnijim vladanjem moze.

ovo je sinoc najbolji potez ibrahimovica bio:

http://tacno.net/SportNovost.aspx?id=15000
oridjidji

#10735 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

sumirprimus wrote:505 zapamti,ovde ne smijes bit navijac ,samo simpatizer... :mrgreen:
ma nema to veze sa tim sto je on navijac, vec sto nerealno rezonuje sinocnju igru pikea i los teren za koje je eto namjenski kriv milan. ispade da je sinoc pike izgledao bolje u odbrani od starog neste u dresu milana, te kao da se podero od posla i intervencija, kao da je dominiro milan svo vrijeme, a ne barsa.

eh volio bih vidjeti pikea u utakmici u kojoj bi milan odigrao sa 60 posto posjeda lopte i 19 suteva na go i kako bi se barsa branila, a da ne primi go.

sinoc je barsa bila bolji tim na terenu. sad se pravdati sto nisu zabili i prebacivati na sudije, teren i na neke trivijalne stvari i pored toga sto su imali dosta sansi je bezveze i milan se mogao zaliti na sudjenje, jbg keita, sanchez, alves i pike su pravili par puta faulove za zuti, pa nikome nista. pravili su i faulove koje je sudija nije svirao. igra se dalje... pa keita umalo ne slomi nogu nocerinu, ko biva na loptu, pa pravac po zglobu, pa na kraju nikome nista. dobi tek poslje 5 minuta zuti. pa kad je sedorf pozutio bukvalno su sudiji iznudili zuti. svi navikli ko u spaniji moze im se trcati sudiji u krilo zbog faula i praviti pritisak na njega. potrca sudija da da karton sancezu za simuliranje, igraci ga barselone sputavaju ... mislim jbg, moze im se progledati kroz prste :D

budimo realni malo... sinoc nije bilo povlastenih u sudjenju i sudija je uradio dobar posao. teren je bio los i jednim i drugima. sad mi mozemo pricati sta bi bilo kad bi bilo da je usla ova ili ona lopta. barsa je bila bolja, milan se odlicno branio. idu sa 0-0 na nou kamp traziti svoju sansu i to je to...
5 0 5

#10736 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

oridjidji wrote: jednom je ibra prošao pikea i to ga kvalitetno izbacio driblingom na rubu šesnesterca, par puta je primio loptu i sa pikeom na leđima i dodao saigracima, pike ga je rukama zaustavljao da ne prođe par minuta prije kraja, za šta je dobio faul, cak i za karton. sto se tice zracnih duela, nije svaki dobio pike, kako ti pricas jer ibra je i suvise puno puta spustio glavom loptu svojim igracima u napadu. e sada sto ti ne zelis to da vidis to je druga stvar. ti pricas o tome kao da je tih situacija bilo i previse i kao da je pike imao mnostvo posla sinoc.

e sada u tome nije bilo nikakve genijalnosti ibrahimovića, jer je to sto svaki igrač njegovih konstitucija sa malo kvalitetnijim vladanjem moze.

nisam nikad tvrdio da je pique odigrao vanserijsku utakmicu ali ono sto mu je bio zadatak, da sprijeci ibrahimovica da svojim majstorijama odigra na dugu loptu i da gol, u tome je uspio. osim tog predriblavanja u 20. minuti, kada je ibrahimovic dodao loptu puyolu, nista drugo nije napravio. a pogledat cu utakmicu jos jednom danas i bas cu obratiti paznu na ta zlatanova spustanja lopte svojim saigracima. izvinut cu ti se za svaki pique/ibra duel koji je ibrahimovic osvojio. ok?
a to sto bi volio vidjeti utakmicu kada milan ima 60% posjeda protiv barcelone, pa bujrum. milan je veliki klub. mogu oni to. mozda bas u utorak to naprave.
oridjidji wrote:
sumirprimus wrote:505 zapamti,ovde ne smijes bit navijac ,samo simpatizer... :mrgreen:
ma nema to veze sa tim sto je on navijac, vec sto nerealno rezonuje sinocnju igru pikea i los teren za koje je eto namjenski kriv milan. ispade da je sinoc pike izgledao bolje u odbrani od starog neste u dresu milana, te kao da se podero od posla i intervencija, kao da je dominiro milan svo vrijeme, a ne barsa.

eh volio bih vidjeti pikea u utakmici u kojoj bi milan odigrao sa 60 posto posjeda lopte i 19 suteva na go i kako bi se barsa branila, a da ne primi go.

sinoc je barsa bila bolji tim na terenu. sad se pravdati sto nisu zabili i prebacivati na sudije, teren i na neke trivijalne stvari i pored toga sto su imali dosta sansi je bezveze i milan se mogao zaliti na sudjenje, jbg keita, sanchez, alves i pike su pravili par puta faulove za zuti, pa nikome nista. pravili su i faulove koje je sudija nije svirao. igra se dalje... pa keita umalo ne slomi nogu nocerinu, ko biva na loptu, pa pravac po zglobu, pa na kraju nikome nista. dobi tek poslje 5 minuta zuti. pa kad je sedorf pozutio bukvalno su sudiji iznudili zuti. svi navikli ko u spaniji moze im se trcati sudiji u krilo zbog faula i praviti pritisak na njega. potrca sudija da da karton sancezu za simuliranje, igraci ga barselone sputavaju ... mislim jbg, moze im se progledati kroz prste :D

budimo realni malo... sinoc nije bilo povlastenih u sudjenju i sudija je uradio dobar posao. teren je bio los i jednim i drugima. sad mi mozemo pricati sta bi bilo kad bi bilo da je usla ova ili ona lopta. barsa je bila bolja, milan se odlicno branio. idu sa 0-0 na nou kamp traziti svoju sansu i to je to...
ja se stvarno nisam nigdje zalio na sudjenje. cak sta vise, sudija je mogao s obrazom pokazati jos par zutih kartona za oba tima. puyol je npr. izbjegao zuti (za povlacenje) sto bi znacilo da ne moze igrati na camp nou. messi je isto mogao dobiti karton za faul na seedorfu... sudijska je bila odluka da ne svira faul za svako malo, sto mi se na kraju svidja. milan je bas pred kraj utakmice pokusavao sa "malim" faulovima usporiti tempo. jer nisu vise mogli meda.

sto se tice terena, jeste teren bio los za oba tima, pogotovo je bio los za robinha koji je najvjerovatnije zbog terena i obnovio ozlijedu. utakmica sa onako brzim tempom moze biti jako opasna kada je teren suh. alves je pao par puta, messi se okliznuo na slobodnom i tako. to je sve posljedica suhog terena. mislim ja. mozda ima neko ko se bolje razumije oko tih stvari. ja znam osnovno ali nisam strucnjak za travu.

kako god, na camp nou nece moci biti bilo kakvog izgovora. barcelona mora pobijediti i ako su stvarno sampioni i hoce. ako milan pobijedi, skidam kapu. nadigrali su barcu i neka im je sa srecom onda dalje. ako bih ja mogao birati sampiona ove godine a da nije barca, onda je to sigurno milan.
oridjidji

#10737 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

505sCrtom wrote:
oridjidji wrote: jednom je ibra prošao pikea i to ga kvalitetno izbacio driblingom na rubu šesnesterca, par puta je primio loptu i sa pikeom na leđima i dodao saigracima, pike ga je rukama zaustavljao da ne prođe par minuta prije kraja, za šta je dobio faul, cak i za karton. sto se tice zracnih duela, nije svaki dobio pike, kako ti pricas jer ibra je i suvise puno puta spustio glavom loptu svojim igracima u napadu. e sada sto ti ne zelis to da vidis to je druga stvar. ti pricas o tome kao da je tih situacija bilo i previse i kao da je pike imao mnostvo posla sinoc.

nisam nikad tvrdio da je pique odigrao vanserijsku utakmicu ali ono sto mu je bio zadatak, da sprijeci ibrahimovica da svojim majstorijama odigra na dugu loptu i da gol, u tome je uspio. osim tog predriblavanja u 20. minuti, kada je ibrahimovic dodao loptu puyolu, nista drugo nije napravio. a pogledat cu utakmicu jos jednom danas i bas cu obratiti paznu na ta zlatanova spustanja lopte svojim saigracima. izvinut cu ti se za svaki pique/ibra duel koji je ibrahimovic osvojio. ok?
a to sto bi volio vidjeti utakmicu kada milan ima 60% posjeda protiv barcelone, pa bujrum. milan je veliki klub. mogu oni to. mozda bas u utorak to naprave.
oridjidji wrote:

ja se stvarno nisam nigdje zalio na sudjenje. cak sta vise, sudija je mogao s obrazom pokazati jos par zutih kartona za oba tima. puyol je npr. izbjegao zuti (za povlacenje) sto bi znacilo da ne moze igrati na camp nou. messi je isto mogao dobiti karton za faul na seedorfu... sudijska je bila odluka da ne svira faul za svako malo, sto mi se na kraju svidja. milan je bas pred kraj utakmice pokusavao sa "malim" faulovima usporiti tempo. jer nisu vise mogli meda.

sto se tice terena, jeste teren bio los za oba tima, pogotovo je bio los za robinha koji je najvjerovatnije zbog terena i obnovio ozlijedu. utakmica sa onako brzim tempom moze biti jako opasna kada je teren suh. alves je pao par puta, messi se okliznuo na slobodnom i tako. to je sve posljedica suhog terena. mislim ja. mozda ima neko ko se bolje razumije oko tih stvari. ja znam osnovno ali nisam strucnjak za travu.

kako god, na camp nou nece moci biti bilo kakvog izgovora. barcelona mora pobijediti i ako su stvarno sampioni i hoce. ako milan pobijedi, skidam kapu. nadigrali su barcu i neka im je sa srecom onda dalje. ako bih ja mogao birati sampiona ove godine a da nije barca, onda je to sigurno milan.
mogo bi milan imati 60% posjeda lopte jedino kada bi pola tima barse slomilo nogu sto je trenutno nemoguce da naprave, pa makar u 5 minuta utakmice.bio bih sretan kada bi milan dogurao do penala.
5 0 5

#10738 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

oridjidji wrote: mogo bi milan imati 60% posjeda lopte jedino kada bi pola tima barse slomilo nogu sto je trenutno nemoguce da naprave, pa makar u 5 minuta utakmice.bio bih sretan kada bi milan dogurao do penala.
nekako mi je tesko za povjerovati da barcelona i milan mogu igrati 3 i po sata bez golova. sto je uslov za penale. 1:1; 2:2 je vjerovatnije ako gledamo prednost za milan. barceloni bi jedno 3:1 bio idealan rezultat negdje tamo oko 70. minuta. 2:1 bi bio pakao do zadnje sekunde.

btw. pogledao sam opet utakmicu. vidio sam zlatanove lopte koje je osvojio i uputio naprijed (20' 67' i 89'), pored onog driblinga koji si spomenuo. sve ostalo je vratio nazad. u prvom sam vidio 3 piqueove osvojene lopte ali u drugom sam prestao brojati oko 15tak (sa zlatanom). pogledaj drugo poluvrijeme opet ako imas priliku.
Zmijuga loma

#10739 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Image
Image

Da je Valdes vako oborio Robinha ili Puyol sa dvije ruke vukao Ibrahimovića (7 koraka :lol: ) sad bi čitali lamentovanje o zaštićenoj Barceloni, Villaru, Platiniju, Kataru, Unicefu, a vjerovatno bi se i spominjala riječ 'ciganija'. :D

Inače, ova kombinacija kod slobodnog udarca prije ove šanse Sancheza je genijalna. Kako kraljevi utiliziraju prazan prostor iza živog zida. Ovi duduci gledaju šta se dešava. :lol: . Ovaj fol su i Unitedu u finalu prodali, ali Pedro zakasnio. U 2 pasa do 100% šanse.
Baltazar_khan

#10740 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

bezveze polemišete. ima utorak i novi duel. eto šanse barceloni da savlada milan na terenu kakav njima paše, zar ne? a što se tiče ovih spornih situacija, drago mi je da sudija nije dosudio udarce sa 11 metara u korist barcelone. odmah bi se upalili ovi što im se ne sviđa "peglativni" stil igre, kako oni kažu :roll:

nek messi poludi, ionako mu je odbrana milana ostala dužna zbog onih startova na njemu. lično smatram da je barcelona u prednosti jer ipak nisu izgubili, svaka pobjeda ih vodi dalje, za razliku od onog duela sa interom gdje su došli sa -2 gola u barcelonu. na kraju krajeva, ne bi bila ni sramota da ispadnu da kojim slučajem milan odigra na remi sa postignutim golom.ipak je milan veliki klub.
armin071

#10741 Re: FC Barcelona

Post by armin071 »

Baltazar_khan wrote:bezveze polemišete. ima utorak i novi duel. eto šanse barceloni da savlada milan na terenu kakav njima paše, zar ne? a što se tiče ovih spornih situacija, drago mi je da sudija nije dosudio udarce sa 11 metara u korist barcelone. odmah bi se upalili ovi što im se ne sviđa "peglativni" stil igre, kako oni kažu :roll:

nek messi poludi, ionako mu je odbrana milana ostala dužna zbog onih startova na njemu. lično smatram da je barcelona u prednosti jer ipak nisu izgubili, svaka pobjeda ih vodi dalje, za razliku od onog duela sa interom gdje su došli sa -2 gola u barcelonu. na kraju krajeva, ne bi bila ni sramota da ispadnu da kojim slučajem milan odigra na remi sa postignutim golom.ipak je milan veliki klub.
Ma koja crna šansa pa ono sinoć je bilo tužno gledati. Jedan u evropskim okvirima objektivno jaki Milan brani se ko Žepa haman čitavu utakmicu gdje im igra najviše podsjeća na igru zmajeva pa nabij do Džeke a u ovom slučaju do Ibrahimovića. U uzvratu sve ispod tri razlike za Barcu može se smatrati uspjehom Milana. Ja ovoj ekipi Barce i njihovoj filozofiji, pristupu utakmici, angažovanosti te uigranosti ne vidim ravne ni sada a ni u budućnosti. Jednostavno njihove utakmice su uživancija za svakoga ko voli i zna šta je fudbal.
Entropio

#10743 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Nisu se trebali službeno žaliti... Bespotrebno.

Sjetih se... kako majstor igra na oranici. :D

5 0 5

#10744 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

uvijek ga je bilo uzitak gledati. :)

zadnje oko travnjaka :lol:

Milan reply to Barca complaints

Image

Milan have posted a brief statement defending the quality of San Siro’s playing surface, after Barcelona launched an official protest.

The Catalan side complained via the media last night of the poor condition they believed the turf to be in, whilst they also launched an official complaint with the match’s UEFA delegate.

In response to this, the Rossoneri have issued a reply through their official website.

“In reference to the official protest presented to UEFA by FC Barcelona regarding the conditions of the San Siro pitch, AC Milan communicates that:

1) The watering of the field, to be done within one hour prior to the game as agreed in the organisational meeting yesterday morning and per the regulations of the UEFA Champions League in section 14.15, has not been carried out due to the conditions of high humidity on the field.

2) The general conditions of the field, on which FC Barcelona had trained on the night before [pictured above] without raising any questions, have been deemed suitable by both the referee and the delegate from UEFA during their site visit yesterday morning.”
oridjidji

#10745 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

armin071 wrote:
Baltazar_khan wrote:bezveze polemišete. ima utorak i novi duel. eto šanse barceloni da savlada milan na terenu kakav njima paše, zar ne? a što se tiče ovih spornih situacija, drago mi je da sudija nije dosudio udarce sa 11 metara u korist barcelone. odmah bi se upalili ovi što im se ne sviđa "peglativni" stil igre, kako oni kažu :roll:

Ma koja crna šansa pa ono sinoć je bilo tužno gledati. Jedan u evropskim okvirima objektivno jaki Milan brani se ko Žepa haman čitavu utakmicu gdje im igra najviše podsjeća na igru zmajeva pa nabij do Džeke a u ovom slučaju do Ibrahimovića. U uzvratu sve ispod tri razlike za Barcu može se smatrati uspjehom Milana. Ja ovoj ekipi Barce i njihovoj filozofiji, pristupu utakmici, angažovanosti te uigranosti ne vidim ravne ni sada a ni u budućnosti. Jednostavno njihove utakmice su uživancija za svakoga ko voli i zna šta je fudbal.
pa zanimljivije je gledati bielsin atletiko bilbao i fudbal koji oni igraju jer ljudi igraju ljepo, daju i primaju golove i protivnika nemoraju pregaziti da bi ga dobili nego barseloninu nika taka i 65% posjeda lopte protiv svake ekipe. kakav tika tak fudbal, kada su imali utakmica u kojim su posjed lopte imali fenomenalan a zabiljezili tek par udaraca na go, a protivnicke ekipe puno vise i koje su ih iz kontre unakazile. u evropi nisu tako nemilosrdni kao u spaniji inace iako su u zadnjoj deceniji osvojili 3 puta ligu prvaka, dostojno su se napatili protiv svojih protivnika i mnoge bitne utakmice su rijesili u godinama kada su osvajali sudijskoj naklonoscu. necu da se bavim nabrajanjem gresaka sudijskih u korist barselone i losim sudjenjem jer znam da je i barsa protiv intera ostecena za par sudijskih gresaka, ali sve je to fudbal.

sinoc barsa nije odigrala samo da je imala posjed, odigrali su fenomenalno, nevjerovatan je sraz prilika koji su imali, protiv ekipe koja je limitirana mnogo cime i koja je na terenu imala neuporedivo stariju ekipu od barselone. ne mogu sada objasnjavati cime je barsa limitirana, a cime njeni protivnici. ali kada u timu imate ekipu koja je gotovo vas pogon 9 od 11 igraca sinoc je poniklo u barsi, onda i znate razlog sto je barsa tako uigrana i kada imate kvalitetne a neuporedivo mladje igrace onda nnije nista cudno u tome sto barsa igra tako dobro i moze da ima ubitacan tempo. nije barsina filozofija igranja fudbala stara nedjelju dana, vec je to nesto sto se u kontinuitetu stvara vec decenijama.

barselonu niko nije nadigrao u smislu mi imamo posjed lopte, dominaciju tokom cijelog meca i par golova u mrezi barse. zadnjima kojima je poslo za rukom da dobiju barsu sa dva razlike u ligi prvaka jeste murinhoov inter, ali svi znamo da je inter kontrama prakticno u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat i pobjedio sa dva gola razlike. jedno fenomenalno poluvrijeme i fanaticno branjenje u drugom mecu bilo je dovoljno da inter prodje.

milan objektivno nije jak kao sto je bio prije, inace 2 godine unazad nebi im krajnji domet bio 8 finala. ovo je prvi put da nisu ispali u 3 godine zaredom u 8 finala od neke engleske ekipe, prosle godine ih je izbacio totenhem, pretprosle mancester, a godinu dana prije toga su pali od arsenala u četvrtfinalu. a prije su te ekipe glat ispadale od one cuvene generacije milanovih igraca dida, cafu, kaladze, nesta, maldini, pirlo, sedorf, rui kosta, kaka, inzagi, sevcenko i dr, jer su bili mladji a bogme i neprkosloveni mnogim ekipama.

milan je sa osvajanjem titule pokazao da bi ove godine mogli dobaciti duze u ligi prvaka jer su u nju usli kao sampioni, a vidno su popravili i igracki kadar a i bogme svoju igru u odnosu na tri sezone unazad. ovaj dvomec sa barselonom pokazace koliko je milan zreo da napravi senzaciju u ligi prvaka jer barsa je najbolja ekipa unazad 3-4 godine u evropi, a milan je jos daleko od toga nivoa igara i sa allegrijem je pokazao da bi mogao da se vrati na stare staze slave. milan je velik po imenu i imenima igraca, ali kada na jednom terenu imate 36-godisnjeg nestu i sedorfa,35-godisnjeg ambrosinija i abiatija, 31-godisnjeg boneru, onda mozes biti sretan sto si i remizirao protiv puno mladje i trenutno najbolje ekipe na svijetu u kojoj su najstariji pojedinci pujol i xavi.
oridjidji

#10746 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

nego sta vi mislite o utakmici izmedju barselone i atletiko bilbaa i kakva bi mogla biti?
erik2

#10747 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Jebo tim koji slavi 0:0 kao pobjedu ! ;-)
oridjidji

#10748 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

erik2 wrote:Jebo tim koji slavi 0:0 kao pobjedu ! ;-)
Jebo tim koji se zali na teren tek kad odigra utakmicu, a ne i na treningu :lol:
Entropio

#10749 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

oridjidji wrote:nego sta vi mislite o utakmici izmedju barselone i atletiko bilbaa i kakva bi mogla biti?
Očekujem da uživam u dobroj igri obje ekipe. To je sve.
LSD

#10750 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Cuj šta ocekujemo :shock: :-) ocekujemo pregaz preko baskijaca, šta drugo možemo ocekivati :? ...necemo valjda ocekivati poraz ili remi na Campu :D
Post Reply