Referendum(i) u RS-u

Locked
SmokingMan

#10726 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by SmokingMan »

Pa šta su te silno najavljivane vehabije danas radile po RS-u.Anketa prošla Dodick osta živ.
dezurni_ucenik

#10727 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dezurni_ucenik »

dale cooper wrote:
dezurni_ucenik wrote:Dodik po svom ide a minvajl Bakir i Camil ne vade glave iz Vuciceve guzice.
Nisam fan dotičnog, ali realno, u ovom momentu, i nema mnogo opcija, osim da čeka. Sačekati i vidjeti reakcije
državnih organa, međunarodne zajednice, pa se onda očitovati o daljnim potezima. Strpljenje i
korištenje svih raspoloživih demokratskih sredstava je za za sada jedini i najbolji kurs kojim se može
krenuti.

Ne bude li nikakvih reakcija mi smo nesposobni debili. Tuzilastvo mora da radi svoj posao. Ovo vec nisu male stvari. Dodik se mora bacit na zemlju. Ako mu ovo prodje bez kazne, iskreno strah me 2018. godine. Ali u svakom slucaju, sto ti kazes sacekat reakcije.
Bosanski_kralj

#10728 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Bosanski_kralj »

Danguba wrote:
Bosanski_kralj wrote:
Danguba wrote:
Sta vam je ljudi. Pa sada ni granap ne radi a kamo li neki OHR ili Inzko.

Sacekajte makar do jutra da se butika otvori.
Zbilja misliš da će biti neke konkretne reakcije međunarodne zajednice?
Reakcije nece biti SAMO ako je ovo sve dogovoreni scenario da se raspakuje Dejton.
Raspakivanje Dejtona može biti pozitivno i negativno? Na koje ti raspakivanje aludiraš?
dječak sa šibicama

#10729 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dječak sa šibicama »

Image
cyprus

#10730 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by cyprus »

kowalski1 wrote:
cyprus wrote:
cyprus wrote:Znači ipak će biti referenduma...
Očekujem podatke o izlaznosti između 70 i 80 %... Bit ću prijatno iznenađen ako bude manja od 70%... Istovremeno, ako bude više od 80%, to znači da smo u većim govnima nego što sam dosad mislio...
U skladu sa onim što sinoć napisah - prijatno sam iznenađen :)
broj popisanih stanovnika u rs je 1.228.423 , a oni na tom spisku imaju otprilike toliko :-), još kad dodaš ogroman broj ljudi koji žive u inostranstvu i vjerovatno 10-tak % bošnjaka koji su bojkotovali, realna izlaznost je ogromna, sigurno preko 80%.
Kažem, sa svim tim - ja sam očekivao preko 70%...

PS Treba uzeti u obzir da je cifra o izlaznosti vrlo moguće i malo podignuta...
Last edited by cyprus on 25/09/2016 23:39, edited 1 time in total.
Danguba

#10731 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Bosanski_kralj wrote: Raspakivanje Dejtona može biti pozitivno i negativno? Na koje ti raspakivanje aludiraš?
Hajmo ovako, posto niko ne smije dati saglasnost za izmjene Dejtona jer ce automatski biti izdajnik svoga naroda, vi organizujte referendum, mi cemo to osudjivati a u stvari samim tim cinom vi rusite DMS pa bi po tome i drugi mogli organizovati razne referendume(a i vi bi mogli). U takvoj situaciji pozivaju se akteri da urade neke izmjene jer se pokazalo da ima rupa i u zakonu i u institucijama i da takva zemlja ne moze dalje.
dezurni_ucenik

#10732 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dezurni_ucenik »

Iduce godine ide koncert u ovom stilu u Zetri. "Festival ljubavi i mira" - SARS, Dubioza, TBF, Rambo, Letu Stuke, Edo. A na Dobrinji cetonje lagano barikade postavljaju.
mario001

#10733 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mario001 »

Da nije bilo one budaletine Sefera Halilovica izlaznost bi bila za 10-15% manja, ali on je vjerovatno jos uvijek dio te ekipe, nikada nije ni prestao da bude
Dasi

#10734 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Dasi »

Nakon 70% obrađenih glasova 99,79% glasača u RS-u reklo "DA" na referendumu
Eto dragi Bosanci i Bosnjaci, pa ih vi i dalje zaposljavjate po buticima, kaficima, javnim institucijama... po Sarajevu.
sahara1428

#10735 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by sahara1428 »

dezurni_ucenik wrote:

Iduce godine ide koncert u ovom stilu u Zetri. "Festival ljubavi i mira" - SARS, Dubioza, TBF, Rambo, Letu Stuke, Edo. A na Dobrinji cetonje lagano barikade postavljaju.
:izet: :izet: :izet: :izet:

Budjav_lebac

#10736 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

Dasi wrote:
Eto dragi Bosanci i Bosnjaci, pa ih vi i dalje zaposljavjate po buticima, kaficima, javnim institucijama... po Sarajevu.
I dalje pricajte o suzivotu, nabijem multietnicare na tuki. :)
sahara1428

#10737 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by sahara1428 »

mario001 wrote:

Da nije bilo one budaletine Sefera Halilovica izlaznost bi bila za 10-15% manja, ali on je vjerovatno jos uvijek dio te ekipe, nikada nije ni prestao da bude
Pojašnjenje molim...
radostan dan

#10738 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by radostan dan »

seln wrote:
radostan dan wrote:
Nikad robom, vazda ovisni milov i baketov vojnik, bog im zdravlja dao...
Imas neki problem s njima? :mrgreen:
Nikakav problem sa njima... jedan wannabe cenik i kriminalac, drugi wannabe Turcin i kriminalac.
Problem imam samo sa saloncima.
I hipicima rođo, i hipicima...
I sa percepcijom, al.dobro sad, da ne sitnicarimo...
SaraFina

#10739 Re: Refefendum(i) u RS-u

Post by SaraFina »

Pozitivno za nas je to da Srba u RS ima nešto više od 800k, aber negativno je to što je veći procenat onda izašao. .. no gdje će priznati stvarnu cifru ispade ih manje nego što popis pokazao.
dezurni_ucenik

#10740 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dezurni_ucenik »

sahara1428 wrote:
dezurni_ucenik wrote:

:izet: :izet: :izet: :izet:

Ova je jos idealnija za "ko nas bre zavadi" generaciju. :D
tlr

#10741 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

Forumašu referendumašu sa planete Srpske.

Jarane moj, shvataš li ti uopšte šta se danas desilo?
Možeš li pokušati pojmiti kako druga dva (konstitutivna) naroda u RS doživljavaju tu 'slavu'?
Možeš li, ako ne - pokušaću ti dočarati... Zamisli NDH, pa zamisli da je '45 NDH nekim mirovnim sporazumom utvrđena kao entitet SFRJ. Pokušaj sada zamisliti da se kao praznik te iste NDH, dvadeset godina uzastopno, slavi dan osnivanja te iste 'države' iz '41 godine. Države koja je u vremenu 41-45 podignuta na kostima i krvi, ne ustaša - nego njihovih žrtava, jer je puno više takvih položilo život za tu 'državu'.

Zamisli sada da je problem tog 'praznika' dignut na savezni nivo, te da ustavni sud odluči da je takav praznik sporan, a kako bi zaštitio konstitutivnost (koja je istovremeno temelj i ustava SFRJ, kao i ustava NDH).
...

Zamisli sada da si Hrvat i da je tvoja odluka danas bila - izaći na referendum ili ne.

Šta si učinio?

Zamisli da si Srbin i šta bi uradio na takvu provokaciju?

A sada vidi šta su učinili ti tvoji susjedi, koji su pukom greškom preživjeli?

Sjeli i skuhali kahvu.
Bosansku.

Taj fildžan kahve ili kafa, kakogodtidrago - to je taj odgovor, mjerica, drama - to je ta nebeska praznina koja dijeli naša dva svijeta.

Ja se danas osjećam ponosito i puno i Svemir mi je mali.
Jer sam Bosanac i TLR
Last edited by tlr on 26/09/2016 00:10, edited 4 times in total.
BHCluster

#10742 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

Kaze KRMAK mrtav hladan Drzava se pravi politickom voljom naroda i ta se volja mora postovati. Pa mater ti jebem sta bi nakon referenduma o nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ko mi pobi porodicu stoko jedna?
Last edited by BHCluster on 25/09/2016 23:49, edited 1 time in total.
smijesni_ste

#10743 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by smijesni_ste »

Dernek u Beogradu. Ajde nek se neko barem veseli ako ništa drugo :D ;-)

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1180871
mario001

#10744 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mario001 »

sahara1428 wrote:
mario001 wrote:

Pojašnjenje molim...
Pa covjek je stari KOS-ovac, kad jednom to postanes obicno nikada ne prestanes biti.
Suti godinama i onda par dana pred referendum prijeti ratom, kome to najvise odgovara u tom trenutku zna se..
Sta on ili mi imamo na kraju od njegove izjave??
smijesni_ste

#10745 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by smijesni_ste »

Dasi wrote:
Za IT firme takodjer mogu potvrditi. Sve u svemu odron...
dale cooper

#10746 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dale cooper »

TLR wrote:Forumašu referendumašu sa planete Srpske.

Jarane moj, shvataš li ti uopšte šta se danas desilo?
Možeš li pokušati pojmiti kako druga dva (konstitutivna) naroda u RS doživljavaju tu 'slavu'?
Možeš li, ako ne - pokušaću ti dočarati... Zamisli NDH, pa zamisli da je '45 NDH nekim mirovnim sporazumom utvrđena kao entitet SFRJ. Pokušaj sada zamisliti da se kao praznik te iste NDH, dvadeset godina uzastopno, slavi dan osnivanja osnivanja te iste 'države' iz '41 godine. Države podignute na kostima i krvi, ne Srba, nego žrtava, jer je puno više takvih dalo život za tu 'državu'.

Zamisli sada da je problem tog 'praznika' dignut na savezni nivo, te da ustavni sud odluči da je takav praznik sporan, a kako bi zaštitio konstitutivnost (koja je istovremeno temelj i ustava SFRJ, kao i ustava NDH).
...

Zamisli sada da si Hrvat i da je tvoja odluka danas bila - izaći na referendum ili ne.

Šta si učinio?

Zamisli da si Srbin i šta bi uradio na takvu provokaciju?

A sada vidi šta su učinili ti tvoji susjedi, koji su pukom greškom preživjeli?

Sjeli i skuhali kahvu.
Bosansku.

Taj fildžan kahve ili kafa, kakogodtidrago - to je taj odgovor, mjericda, drama - to je ta nebeska praznina koja dijeli naša dva svijeta.

Ja se danas osjećam ponosito i puno.
Jer sam Bosanac i TLR
:thumbup:
Dasi

#10747 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Dasi »

Budjav_lebac wrote:
Dasi wrote:
I dalje pricajte o suzivotu, nabijem multietnicare na tuki. :)
Pola Istocnog Sarajeva radi u "Teheranu", redovno zaokruzuju Dodika i DA a ovde platu uzimaju. Zaokruzice DA i 2018, gdje ce onda raditi? U Beogradu? How yes no.
Budjav_lebac

#10748 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

Gorazde hrani najvece vukojebine poput Cajnica, a od tih Cajnicana su u ratu mnogo propatili. Koji smo mi retardi od naroda.
dezurni_ucenik

#10749 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dezurni_ucenik »

BHCluster wrote:
Kaze KRMAK mrtav hladan Drzava se pravi politickom voljom naroda i ta se volja mora postovati. Pa mater ti jebem sta bi nakon referenduma o nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ko mi pobi porodicu stoko jedna?

Jebali mater svoju, pa taj narod mora katarzu da dozivi ali vojnim putem. Od Beograda napraviti novi Drezden. Steta sto 1999.godine nije prosla ideja Wesleya Clarka o kopnenoj invaziji.
sahara1428

#10750 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by sahara1428 »

mario001 wrote: Pa covjek je stari KOS-ovac, kad jednom to postanes obicno nikada ne prestanes biti.
Suti godinama i onda par dana pred referendum prijeti ratom, kome to najvise odgovara u tom trenutku zna se..
Sta on ili mi imamo na kraju od njegove izjave??
Kad jednom postaneš, oooobično ... pa nećemo naglabati

Da šuti "godinama" nije istina evo jedan od dokaza, od prošle godine.... :lol:

O tome da li su njegove izjave prikladne o tome se da raspravljati, ali ipak činjenice treba pisati prije naglabanja
Locked