PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10726 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Rudar svaka čast! ovo je jedini autentični lik ovdje...radnik
spreca

#10727 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by spreca »

arshavin wrote:Traze zakon o amnesiji za ljude koji su palili zgrade :run:
ako nas politika pali i krade zadnjih 20 godina,zasto i demostranti nebih imali "festu" bar jedn dan
omar little

#10728 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by omar little »

palermo wrote:
hellue wrote:
Ovo je Sarajevo, tako je kod na....Mi i nobelovce sprdamo
Nemaju veze nobelovci sa ovim. Sa njima je legitimno sprdati se, ovdje se sprda sa nadom ljudi.

Naravno, da se plenum pretvorio u sprdnju (mislim, on je već kao ideja bio osuđen na neuspjeh), ali zaista nema potrebe za slavodobitničkim postovima i što bi se reklo, šamaranjem mrtvog magarca.
pa, oni koji prave plenume se najvise sprdaju sa ljudskom mukom. daju ljudima nekakve nade, a nista konkretno iz ovoga nece izaci. najmanje rjesenja njihovih ozbiljnih i stvarnih problema.
hellue

#10729 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

palermo wrote:
hellue wrote:
Nemaju veze nobelovci sa ovim. Sa njima je legitimno sprdati se, ovdje se sprda sa nadom ljudi.

Naravno, da se plenum pretvorio u sprdnju (mislim, on je već kao ideja bio osuđen na neuspjeh), ali zaista nema potrebe za slavodobitničkim postovima i što bi se reklo, šamaranjem mrtvog magarca.
Ovaj plenum se iz dana u dan pretvara u mamuzanje mrtvog konja, cim njega prestavlja ovaj Alickovic to je kraj jer neces naci 50 ljudi u gradu koji ce se moci identifikovati sa svojim prestavnikom ili ovim ostalim NVO ublehasima.
Ja se ne sprdam sa idejom nego sa njihovom tehnikom
L u c i f e r

#10730 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

palermo wrote:
L u c i f e r wrote:
:shock: :lol: :-)

:violina:
moram reći, da koliko god sam bio protiv neartikulisane i nažalost vrlo često orkestrirane kampanje na ovom fourmu od strane onih koji su podržavali demonstracije, da mi je jako bljutavo vidjeti naslađivanje nad onim u što su se protesti izrodili.
Koliko god ja lično smtarao da ovi protesti jesu bili i nejasni, i dijelom i režirani, opet, koje god izašao na ulicu, i pričao sa ljudima, osjetio neku vrstu nade koja se u njima budila. Čak i kod onih koji su znali da ne ide u pravom smjeru.

da, rekoh, bljutavo je ovo naslađivanje

au contraire mon ami
au contraire

gdje ti vidiš naslađivanje nad onim u što su se protesti izrodili
ja vidim radost zbog postepenog otvaranja očiju naroda

kao što se roditelj raduje kad mu dijete odbaci pomoćne točkove na biciklu
tako se ja radujem što vidim da ljudi postaju svjesni da je korjenita društvena promjena proces
koji zahtijeva konstantan i racionalan trud

nema revolucionarnog čarobnog štapića
nema prečice
nema mesije
samo ZNANJE I RAD
Alfons Kauders

#10731 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
hellue wrote:

nije mrtav magarac, ali na izdisaju je... ko zna, mozda ima nade i mozda na kraju dana fakat izadju sa setom realnih i pametnih zatjeva koji ce rezultirati ustedama - koje ce zaista podrzati velika vecina gradjana... ja prvi... ali nebuloze NVO tipova i ljudi koji ekonomiju razumiju kao staljin necu podrzati

ono sto se meni ne svidja je fokus na trivijalne stvari... koji imamo i kod ostalih plenuma, a vala i kod vecine nasih formalnih i neformalnih grupa gradjana i politickih organizacija... u sustinu se ne dira, vec se ide na "buzzwords" sto neko maloprije napisa, tipa bijelog hljeba (sinoc je bilo rijeci o tome na forumu)
JoseMujica

#10732 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

evo žena mi suflira sa strane novu riječ u Bosanskom jeziku:

Prvoprotestnik
Alfons Kauders

#10733 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

L u c i f e r wrote:
palermo wrote:
moram reći, da koliko god sam bio protiv neartikulisane i nažalost vrlo često orkestrirane kampanje na ovom fourmu od strane onih koji su podržavali demonstracije, da mi je jako bljutavo vidjeti naslađivanje nad onim u što su se protesti izrodili.
Koliko god ja lično smtarao da ovi protesti jesu bili i nejasni, i dijelom i režirani, opet, koje god izašao na ulicu, i pričao sa ljudima, osjetio neku vrstu nade koja se u njima budila. Čak i kod onih koji su znali da ne ide u pravom smjeru.

au contraire mon ami
au contraire

tako se ja radujem što vidim da ljudi postaju svjesni da je korjenita društvena promjena proces

nema prečice
nema mesije
samo ZNANJE I RAD
takooo jeeee :D
Styling

#10734 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

JoseMujica wrote:
Max Bunker wrote:ovo je psihoterapije ovim ljudima i ja da sam vlast, ja bih im ovo stalno organizovao jer oni na ovaj nacin ispoljavaju i rjesavaju se svog nezadovoljstva
:thumbup: that is fucking point...zamisli još im kamere uključiš i stalni prenos da ih familija i komšije gledaju....pa online voting ...Plenum bi zgazio Farmu
Ja bih plenum uvela kao konstantu,da narod ima gdje da istrese svoju frustraciju vlascu bez ikakvih sankcija (freedom of speach).
nedim73m

#10735 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

spreca wrote:
ako nas politika pali i krade zadnjih 20 godina,zasto i demostranti nebih imali "festu" bar jedn dan
nisu demostranti palili nego samo 20tak HULIGANA.

s obzirom da u ovoj državi ima malo više od 20 stanovnika koje je politika krala. Predlažem da se propiše da 10 građana ima pravo zapaliti jednu zgradu kako bi svi bili ravnopravni, da opet nebi bilo neki mogu palit i palili su a drugi ostali suha k....

Ako nema dovoljno zgrada, treba preći na kuća samo bi trbalo odrediti na koliko građana ide jedna kuća (predlažem maksimalno pet)

Ako opet ne bude dovoljno nek iz buđeta izgrade nove zgrade koje bi popalili.
L u c i f e r

#10736 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote:
L u c i f e r wrote:
palermo wrote:

au contraire mon ami
au contraire

nema prečice
nema mesije
samo ZNANJE I RAD
takooo jeeee :D
:kakoste:
palermo

#10737 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:
... ko zna, mozda ima nade i mozda na kraju dana fakat izadju sa setom realnih i pametnih zatjeva koji ce rezultirati ustedama -)
ne mogu izaći sa setom realnih i pametnih zahtjeva, niti su od samih početaka mogli.

Ali , nema veze. Nisu tamo samo NVO aktivisti, ima i običnog svijeta, sa svojom mukom i tugom, ako je , kako neko reče već, to makar sesija psihološkog iskaljivanja bijesa, pa neka je. Dopustite im.
nedim73m

#10738 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

Ko je ovome pisao zahtjeve, ovaj ih ne zna ni pročitati
Last edited by nedim73m on 17/02/2014 19:13, edited 1 time in total.
hellue

#10739 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

palermo wrote:
Alfons Kauders wrote:
... ko zna, mozda ima nade i mozda na kraju dana fakat izadju sa setom realnih i pametnih zatjeva koji ce rezultirati ustedama -)
ne mogu izaći sa setom realnih i pametnih zahtjeva, niti su od samih početaka mogli.

Ali , nema veze. Nisu tamo samo NVO aktivisti, ima i običnog svijeta, sa svojom mukom i tugom, ako je , kako neko reče već, to makar sesija psihološkog iskaljivanja bijesa, pa neka je. Dopustite im.
Imaju li oni legitimitet????
JoseMujica

#10740 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Styling wrote:
JoseMujica wrote:
Max Bunker wrote:ovo je psihoterapije ovim ljudima i ja da sam vlast, ja bih im ovo stalno organizovao jer oni na ovaj nacin ispoljavaju i rjesavaju se svog nezadovoljstva
:thumbup: that is fucking point...zamisli još im kamere uključiš i stalni prenos da ih familija i komšije gledaju....pa online voting ...Plenum bi zgazio Farmu
Ja bih plenum uvela kao konstantu,da narod ima gdje da istrese svoju frustraciju vlascu bez ikakvih sankcija (freedom of speach).
ma na ovome će se uraditi jedno 2-3 doktorata i napisati par knjiga u kojima se veliča direktna demokratija (Grubačič i slični postmoderni ublehaši), glas naroda....zapravo u ovo se svalila kompletna terminologija nekadašnjeg marksizma, ali sada potpuno integrirana u pravcu pacifikacije masa i opravdavanje neoliberalnog načina rada kao jedinog ispravnog

ovo je doba iRevolucionara
Last edited by JoseMujica on 17/02/2014 19:16, edited 1 time in total.
titinho

#10741 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by titinho »

Rece covjek da bi dao 3 puta vece plate u svim drzavnim institucijama al da bi ukino 70 miliona poticaja za privredu (koji doduse i ne ode u prave ruke)

E ja se onda pitam dal ta osoba ima svoj mozak

U drzavnim firmama koje propadaju direktori imaju 15 000 km, penzioner od 2500 km ima povecanje od 300 km dok moja nana sa 400 km ima povecanje 5 km. Jel to pravda, drzava za covjeka i jel to narod zna ?

Plan izlaska iz krize je vjerovatno samo jedan- smanjivanje nezasluzenih plata citavoj administraciji i sve te pare preusmjeriti u razvoj industrije i privrede. Naravno da tu dolazi i rad sudova koji moraju procesuirati svaki vid privrednog kriminala.

Namjestanje tendera,konkursa itd mora postati proslost koja ce se kaznjavati sa 40 godina zatvora.

Ovako nam se valja opet zaduziti kod mmf-a da isplatimo plate administraciji koja cini 40% ukupno zaposlenih !
spreca

#10742 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by spreca »

nedim73m wrote:
spreca wrote:
nisu demostranti palili nego samo 20tak HULIGANA.

s obzirom da u ovoj državi ima malo više od 20 stanovnika koje je politika krala. Predlažem da se propiše da 10 građana ima pravo zapaliti jednu zgradu kako bi svi bili ravnopravni, da opet nebi bilo neki mogu palit i palili su a drugi ostali suha k....

Ako nema dovoljno zgrada, treba preći na kuća samo bi trbalo odrediti na koliko građana ide jedna kuća (predlažem maksimalno pet)

Ako opet ne bude dovoljno nek iz buđeta izgrade nove zgrade koje bi popalili.
netreba nista graditi....dovoljno je ovo sto ima
nedim73m

#10743 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

titinho wrote:Rece covjek da bi dao 3 puta vece plate u svim drzavnim institucijama al da bi ukino 70 miliona poticaja za privredu (koji doduse i ne ode u prave ruke)

E ja se onda pitam dal ta osoba ima svoj mozak

U drzavnim firmama koje propadaju direktori imaju 15 000 km, penzioner od 2500 km ima povecanje od 300 km dok moja nana sa 400 km ima povecanje 5 km. Jel to pravda, drzava za covjeka i jel to narod zna ?

Plan izlaska iz krize je vjerovatno samo jedan- smanjivanje nezasluzenih plata citavoj administraciji i sve te pare preusmjeriti u razvoj industrije i privrede. Naravno da tu dolazi i rad sudova koji moraju procesuirati svaki vid privrednog kriminala.

Namjestanje tendera,konkursa itd mora postati proslost koja ce se kaznjavati sa 40 godina zatvora.

Ovako nam se valja opet zaduziti kod mmf-a da isplatimo plate administraciji koja cini 40% ukupno zaposlenih !
Čisto za tvoju informaciju državne firme koje propadaju nisu državne institucije. Još jednom preduzeća sa večinskim državnim kapitalom nisu državne institucije. Još jednom preduzeća sa večinskim državnim kapitalom nisu državne institucije. Još jednom preduzeća sa večinskim državnim kapitalom nisu državne institucije. Još jednom preduzeća sa večinskim državnim kapitalom nisu državne institucije. Još jednom preduzeća sa večinskim državnim kapitalom nisu državne institucije.

Predsjednik države ima plaću 5000 KM, federalni premijer 3.500 KM, federalni ministri 3300 KM.

Još jednom preduzeća sa večinskim državnim kapitalom nisu državne institucije. Još jedno preduzeća sa večinskim državnim kapitalom nisu državne institucije.

Još jedno plate rukovodiocima u državnim institucijama nisu problem, problem su buđetski novci kojima raspolažu.
Last edited by nedim73m on 17/02/2014 19:22, edited 1 time in total.
nedim73m

#10744 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

jesam li napisao da preduzeća sa večinskim državnim kapitalom nisu državne institucije.
Danguba

#10745 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

JoseMujica wrote:Divjak prvi reče nešto konkretno i pokaza prstom na leglo zmija, koje je i početak i kraj ove močvare
mora neko od autoriteta da ovo vodi inace, pretvorit ce se u copor...
nedim73m

#10746 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

Direktor holdeja pije, kocka i još divnu kuću napravio. Ko ti je kriv što ne kockaš mogla bi se i ti obogatii :izet:
Aspekt

#10747 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Aspekt »

jastuk1 wrote:
JoseMujica wrote:Divjak prvi reče nešto konkretno i pokaza prstom na leglo zmija, koje je i početak i kraj ove močvare
Ali se provali na kraju da se ukine finansiranje nacionalnih stranaka. Mislim.... I reče da je planum anacionalan.

Da se izglasa amnestija svih demonstranata????????????????

FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ
hej polako dusmanine bosanski je li ti rod izebegovic ili mladic ratko . stani malo vise na loptu , pretjero si u svom maloumnom ponasanju koje brani fasizam i vlastodrsce . Jovan Divjak je general Armije BiH . Za razliku od tvojih igraca koji su pljackali i ubijali ovaj narod on ga je branio . Divjak je narodni heroj . Pod jedan . Pod dva on se ne moze provaliti . On je previse dobrog ucinio za ovu zemlju da bi provalio . Da se posere na sred ceste to bi neki trebali pojesti . i da im bude cast da su to pojeli . sto se tice nacionalnih stranaka ( citaj fasistickih i rasistickih govana ) ne samo da ih ne treba finansirati nego ih je 91 trebalo zabraniti i odvesti na robiju od 45 godina . Stranke koje su pobijedile na prvim izborima u BiH su na zapadu zabranjene zakonom . sve i jedna . HDZ SDA I SDS . Takve stranke se ne mogu registrovati vani a njihovo djelovanje povlaci kaznenu odgovornost . Sto se tice Divjaka Sibera Vikica Talijana Sefera i slicnih skrati jezik i sakrij se u podrum stranke koja krala i ubijala bosnu i bosanski narod dok su potonji ratovali .
JoseMujica

#10748 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

jao Vuče Vuče vučiću...spika o represivnoj vlasti a nije represija paljevina? Hebga nema logike

a iskreno da je vlast imala muda paljevine ne bi bilo
say_cheese

#10749 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

Tajming is krushl 8-)

Mora da je neka popularna serija na ekranu, 2/3 sale se izpraznilo.
Last edited by say_cheese on 17/02/2014 19:30, edited 1 time in total.
Država

#10750 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Država »

JoseMujica wrote:evo žena mi suflira sa strane novu riječ u Bosanskom jeziku:

Prvoprotestnik

... ima nova pasmina Tornjaka:

ZDEPASTI HUŠKAČ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply