Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
veliki_ah wrote:Ispred arene i tržnog je nepotrebno napravljeno da se na svakom mjestu prelazi
Od kružnog toka u Crkvicama do kružnog toka kod Lamele postoje dva pješačka prelaza. Prvi je između platoa Arene i stepenica (u pravcu Jalijskog mosta), a drugi je nešto niže na sredini saobraćajnog ostrva. Donedavno ni prvi navedeni pješački nije postojao. Ne samo da nije prelaz na svakom mjestu, nego ih je premalo.
Nevjerovatno je kako se perspektiva ljudi mijenja čim sjednu za volan. Doktor Džekil i mister Hajd su mala maca.
@kakavdanakneiskustvu imaš li kakav komentar na kritike upućene policiji ili se po običaju ušutiš dok forumaši ne pređu na neku drugu temu?
kad kazes kritike policiji to mislis na iste one koje nedavno nazivas drotovima ili su drotovi neki drugi ljudi?,ovo oko okretanja glave od nekih vozaca a pisanja kazni sirotinji?pa zna se zna da toga ima
veliki_ah wrote:Ispred arene i tržnog je nepotrebno napravljeno da se na svakom mjestu prelazi
Od kružnog toka u Crkvicama do kružnog toka kod Lamele postoje dva pješačka prelaza. Prvi je između platoa Arene i stepenica (u pravcu Jalijskog mosta), a drugi je nešto niže na sredini saobraćajnog ostrva. Donedavno ni prvi navedeni pješački nije postojao. Ne samo da nije prelaz na svakom mjestu, nego ih je premalo.
Nevjerovatno je kako se perspektiva ljudi mijenja čim sjednu za volan. Doktor Džekil i mister Hajd su mala maca.
@kakavdanakneiskustvu imaš li kakav komentar na kritike upućene policiji ili se po običaju ušutiš dok forumaši ne pređu na neku drugu temu?
kad kazes kritike policiji to mislis na iste one koje nedavno nazivas drotovima ili su drotovi neki drugi ljudi?,ovo oko okretanja glave od nekih vozaca a pisanja kazni sirotinji?pa zna se zna da toga ima
nacho_ wrote:Ispred arene i tržnog je nepotrebno napravljeno da se na svakom mjestu prelazi
Mislim na one koji maštaju o besplatnom bureku. [/quote]
A sto se tice farbanja biciklistickih staza Heleg vam je porucio da je to tako ostavljeno jer nemaju para. Zna se kako se na selu gradi pomalo. Te navike vidimo uspjesnp se implementiraju i u urbanim sredinama. 600 000 ce kostati ovo zadovoljstvo renoviranja ulice. Veli isto tako da imaju nijet da urade od Velme do Bulevara isto ovo ali nemaju novca.
Budite ponosni. Budite sretni. Glasajte srcem. U jedinstvu je snaga.
Jah ima i nekava kalkulacija u kojoj on objasnjava da su mogki uraditi do sipada i trotoare ili citavu ulicu i samo ovo farbanje. Nista ne kaze za ovu "zelenu" povrsinu koju cemo gaziti kad parkiramo automobile prije nego sto nas biciklo na biciklistickoj stazi pregazi. Zivjela SDA i njeni lokalni vizionari.
Ci-Nick wrote:Prije par jutara krenuo sam autom ispred tržnog od Konzuma i hoću prema Crkvicama (iako je tu stajala policijska patrola) kad policajac mi rukom pokazuje na znak obaveznog skretanja desno i da moram ići desno. Prvo taj znak je dosta nespretno postavljen, drugo ne mrzi me napraviti krug ispod nadvožnjaka i uključiti se propisno ali prije godinu dana je isto tako stajala patrola i posmatrala kako mi lutalice izgrizoše gumu i blatobran i od tad nerado idem sa te strane.
Dalje saobraćaj oko tržnog je loše urađen pa nije ni jednostavno proći od tog skretanja ispod nadvožnjaka pa do parkinga, posebno ovog prednjeg na glavnom ulazu.
A evo ove radarske zasjede pokazuju da je cilj uzeti lovu a ne dovesti u red saobraćajnu kulturu.
Prije par dana su predvečer stajali sa radarom na skretanju za trening centar, sunce je bilo na zalasku tako da ih je bilo teško primjetiti. Naravno mnogi vozači (takav sam i sam) na usponima stisnu gas i za tren eto te na 40 ili 50 kmh a dozvoljeno 30 .
Ono što je najsmešnije poslije kružnog sam na tren pomislio da malo pritisnem gas i ne znam ni sam zašto to ne učinih,..neka me nevidljiva sila spasila globe.
ovo je samo pravdanje. cim ti ukljucis "ali" kao opravdanje to je sranje druze. to sto oni nisu reagovali na neku stvar nije opravdanje da ne reaguju na drugu. da bude jos smjesnije, ja i ti smo na istoj strani, jer i ja kazem da je ogranicenje od 30 na onom mjestu glupost. lijepo sam rekao da se moze i sta bih ja uveo. bas onako kako si u ovom svom iducem postu pomenuo:
Ci-Nick wrote:Sve je to polovično ili bolje rečeno nedovoljno dobro riješeno.
Od lamele možeš i dopušteno je skrenuti pred tržni lijevo ali nema trake za prestrojavanje pa da imaš obavezu napraviti mjesta za ove koji idu pravo.
Sa parkinga tržnog je obavezan smjer prema lameli na oba uključenja i svi koji žele prema Crkvicama moraju voziti kroz parking naići na ulaz iz pravca Crkvica sa nedefinisanim pravom prvenstva prolaza pa se tu putevi presjecaju jer nema jasno definisane ceste kroz parking.
Dalje ukoliko bi svi koji idu prema Crkvicama išli ispod podvožnjaka i svi koji dolaze od lamele koristili taj put onda bi bio problem pješački kod stepenica jer je tu uvijek puno pješaka.
Tako da je upitno da li bi sa ovakvim uključenjima / isključenjima TC Dženanović u nekoj uređenijoj zemlji uopšte dobio upotrebnu dozvolu.
upravo sve sto si nabrojao je razlog da se napravi ono sto pomenuh. da se u potpunosti zabrani lijevo iz pravca Lamele.
za boldovano: onda tu skoro pa i nema problema, jer onim putem niko i ne ide preko 30. kada bi pjesaci takodjer isli podvoznim putem onda ne bi bilo razloga za ova glupa ogranicenja na putu koji je jako prometan i gdje takvo nesto nema smisla.
Zeda je prije nekoliko godina pravila projekat za EU da se napravi žičara (umjesto tog projekta BiH je dobila pare da napravi one turističke table/putokaze).
Kad su tražili ponudu, od firme koja pravi žičare su umjesto ponude dobili odgovor da se "ne isplati praviti žičaru ako postoji ikakav asfaltiran put do te lokacije".
U znak zahvalnosti, za donacije koje je Zenica dala za organizaciju olimpijade,...Sarajevo nam je obećalo žićaru,... al zaboravilo se.
Sjećam se da sam bio iznenađen kad sam poslije olimpijade naletio na izvještaj o donacijama,... Zenica je bila ubjedljivo na prvom mjestu, ispred Beograda, Sarajeva,...jer samo si u Zenici mogao natjerati 20.000 željezaraca da doniraju po jednu dnevnicu,.. pa rudnici, pa Izgradnja, pa ostala preduzeća.
Ci-Nick wrote:U znak zahvalnosti, za donacije koje je Zenica dala za organizaciju olimpijade,...Sarajevo nam je obećalo žićaru,... al zaboravilo se.
Sjećam se da sam bio iznenađen kad sam poslije olimpijade naletio na izvještaj o donacijama,... Zenica je bila ubjedljivo na prvom mjestu, ispred Beograda, Sarajeva,...jer samo si u Zenici mogao natjerati 20.000 željezaraca da doniraju po jednu dnevnicu,.. pa rudnici, pa Izgradnja, pa ostala preduzeća.
zna li se je li samo usmeno obecalo ili ima pisani dokument ?
Ne znam da li postoji neki pisani trag ali se sjećam da se mnogo pričalo o tome da ćemo dobiti žićaru koja će ići sa Kamberovića polja ili sa Crkvičkog polja i da ćemo dobiti topove za snijeg.
Jer ako je Olimpijada koštala 142,6 miliona $ po tadašnjem kursu cca. 400 miliona DM.
"Organizacija Zimskih olimpijskih igara 1984. godine koštala je 142,6 miliona američkih dolara, a putem TV-a događaj su pratile oko dvije milijarde ljudi na planeti. Ukupno je prodato 250 000 ulaznica, od čega samo u inostranstvu 200 .000"