FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Kemal Malovčić

#10701 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Kemal Malovčić »

Cossack wrote:
nema me tamo wrote:
1946--1987 wrote:Momak ti si zalut'o ovdje izgleda :D
Ma brate od 9te sam na sjeveru, s pauzama naravno..
Al' s 9 sam prvi put na utakmici bio znaci..
I iskreno cu reci da mi je grupa na prvom mjestu kao i bar 80 % momaka sa sjevera..
Samo je furka raji rec da mu je klub na prvom mjestu. :D
A sada ti je 14?
:lol: :lol: :lol:

Ali u jednom je upravu: dosta njih stavlja "grupu" ispred kluba. Što je smiješno.
Ali_G

#10702 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Ali_G »

Ono sto se moze vidjeti na tvu iz Engleske i Spanije, baklji nema. U Njemackoj se i nadje. Sta se desava u nizim rangovima, ne znam.
Nije mi ni bila namjera da poredim organizacijski te lige sa nama, vec cisto da se razbije urbani mit kako se svuda pale i da eto nema fudbala bez toga.
Dize atmosferu, al nece propast' ni fudbal ni Saraj'vo ako ih ne bude. Valjda smo svi tu radi Saraj'va
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#10703 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by F&N »

U drugim ligama ljudi su prvo sredili sve ostalo pa se tek onda pozabavili bakljama. Sredili stadione, terene, postenu sudijsku organizaciju, rijesili problem kriminala i korupcije u savezu, pa tek onda se uhvatili u kostac s bakljama. Ako vec pricamo o savezima. Usput pitanja baklji rjesava policija sa fantasticnim sistemima videonadzora i gotovo stoprocentnom tacnosti hapsenja onih koji pale.

Drugo, i u engleskoj i u njemackoj i u spaniji navijaci vole baklje i nije tacno da kao oni su civilizivani pa ne pale. Govorim o navijacima ne o 60 000 turista iz kine, katara, malezije i... Kojih bude savaku tekmu na Camp Nou. Navijacki pokret u Engleakoj je iskorjenjen sa stadiona zbog preskupih karata i represivnog sistema, ali se preselio na ulice. Samo kod nas se to ne pishe. U italiji se pali pirotehnika svaku tekmu haman, u njemackoj se pali i na stadionima i mimo stadiona, samo ne u velikoj mjeri i uvijek na 2 ili 3 spratu gdje ne sjedi bogata krema...

I ako cemo iskreno, za moj ukus, jebo utakmicu bez navijaca, jebo derbi bez pirotehnike, jebo turist navijace... Da sam pratio Sarajevo zbog fudbala ne bih prisao groblju lav a kamo li stadionu. Nego pratim ovo Sarajevo jer ga volim i jer ga volim ko sto se voli zena, dijete, brat isl... I ta suplja prica o tome kako je sjeveru prvo grupa pa klub. Samo jos jedna floskula ljudi koji nikad u sustini nisu upoznali vecinu ljudi sa sjevera. Drugo sad sto vi ne kontate da su HZ ultra grupa, navijacki pokret, koji ce uvijek biti odan osnovama navijackog pokreta. A baklja, baklja ce da gori aBd jos dugo...
al-em

#10704 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by al-em »

Nikad ti na tvu neces vidjeti baklju ili belaj, jer kamere svjesno bjeze od tih dogadjaja. I kad neko uleti u teren, oni prikazuju neku debelu kravu na tribinama ili igraca kako cacka nos.

Kad je umrla margaret tacer, bilo je dosta baklji i petardi na utakmicama u engleskoj, smo sto su to prenijeli mediji na inernetu, a ne tv u toku prenosa utakmice.
Quaresma

#10705 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Quaresma »

kakvo je vrijeme u poljskoj, prži li i gore ovako ko kod nas
Maharadza

#10706 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Maharadza »

Quaresma wrote:kakvo je vrijeme u poljskoj, prži li i gore ovako ko kod nas
http://www.accuweather.com/en/pl/pozna/ ... ast/276594

Ni blizu kao ovdje! :x :x
jeza u ledja

#10707 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by jeza u ledja »

samo je fazon sto nas deru ko budale zbog tih baklji a niko nista ne rjesava po tom pitanju. cak sta vise, savez je fino skonto da im je to dobar nacin zarade. ironicno, dok ti mislis da se za nesto zalazes tako sto ces zapaliti baklju, oi te prave budalom uzimajuci od tebe lopatom. i sto je najtuznije, polako se i ta stavka prenosi sa kluba na navijace. klub je u minusu na utakmicama. nema problema platicete vi.
volim i ja vidjet baklje, ali jos vise mrzim da neko od mene uzima lopatom.
za pocetak bi bilo dovoljno da se baklje (nekad i masovno!) ne ubacuju preko ugrade.
Last edited by jeza u ledja on 20/07/2015 00:11, edited 1 time in total.
todd_smith

#10708 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by todd_smith »

To je do manjka inteligencije kod navijaca i nista vise.

Za derbi razumijem i podrzavam, sve ostalo je apsolutni nedostatak razvijanja mozga kod lika koji misli da je super i neki dobar potez upaliti baklju ili topovski udar protiv recimo Viteza, Slavije, Drine, Radnika, Travnika i slicno. Znaci bas imas nizak koeficijent inteligencije da kontas da vrijedi dvije milje baciti na takve utakmice cisto jer ti je cejf. I onda naravno zalis se jer su ti karte skupe. Ko te jebe kad si glup. Takvima treba gratis komdome urucivati na stadionu, samo neka se ne mnoze.
Sarajevski-Seljak

#10709 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Sarajevski-Seljak »

todd_smith wrote:To je do manjka inteligencije kod navijaca i nista vise.

Za derbi razumijem i podrzavam, sve ostalo je apsolutni nedostatak razvijanja mozga kod lika koji misli da je super i neki dobar potez upaliti baklju ili topovski udar protiv recimo Viteza, Slavije, Drine, Radnika, Travnika i slicno. Znaci bas imas nizak koeficijent inteligencije da kontas da vrijedi dvije milje baciti na takve utakmice cisto jer ti je cejf. I onda naravno zalis se jer su ti karte skupe. Ko te jebe kad si glup. Takvima treba gratis komdome urucivati na stadionu, samo neka se ne mnoze.

:?

:mrgreen:
Quaresma

#10710 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Quaresma »

utakmica protiv slobode, čeka se da zavrsi ona pauza i da pocne navijanje, pocelo navijanje, jedan degen sa istoka zapali baklju i baci je na teren, bez ikakvog povoda, bitno da je on nju zapalio i bacio.

ja sam da ostanu baklje, ali da se pale samo na kraju gornje tribine, bilo to na sjeveru ili istoku, a ne na pocetku tribine ili u sredini, pa da se narod guši
ovo govorim za ostale utakmice, dok za derbi podrzavam samo ne bacanje na teren

samo susedi se svake godine zajebu, zapale baklju i bace je na atletsku stazu i sav onaj dim se vrati na njih, dobro zivi ostanu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10711 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by -LIBERO- »

Okrenuste temu u raspravu pro i kontra baklji. :shock:

Tema nije to.
Logovan

#10712 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

Image
Kad nas Miloš odvede u treće pretkolo. :izet: :D
biske

#10713 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by biske »

:thumbup: hoće! samo ako do utakmice uspije sanirati povredu "vitalnog" organa. :D
Reglan

#10714 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Reglan »

Kakve su ovo tene :novine1:
Logovan

#10715 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

Reglan wrote:Kakve su ovo tene :novine1:
Zelene.
Cossack

#10716 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Cossack »

biske wrote::thumbup: hoće! samo ako do utakmice uspije sanirati povredu "vitalnog" organa. :D

Ko prizna pola mu se prašta, al' u ... :mrgreen:
Quaresma

#10717 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Quaresma »

ja ovog miloša ne mogu više očima, zgadio mi se lik totalno

idi nesrećo iz sarajeva
todd_smith

#10718 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by todd_smith »

Znas sta je najgora stvar u vezi Milosa, to sto je on fkt dobar igrac.

Eh to mene najvise nervira. On je vrhunski talenat, najjaci tehnicar u ekipi, ali lik jedostavno igra kao da mu je svejedno u zadnjih 12 mjeseci

To mene nervira

Da ne zna, rekao bi covjek ko ga jebe vidis da ne umije, ali zna i moze i to je ono sto najvise nervira insana kad ga gleda
Pitarrr82

#10719 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Pitarrr82 »

Lik nije shvacen u ovoj ekipi :mrgreen:
SmokingMan

#10720 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by SmokingMan »

Cossack wrote:
biske wrote::thumbup: hoće! samo ako do utakmice uspije sanirati povredu "vitalnog" organa. :D

Ko prizna pola mu se prašta, al' u ... :mrgreen:
Čovjek odiše negativnom energijom... :D
Cossack

#10721 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Cossack »

Pitarrr82 wrote:Lik nije shvacen u ovoj ekipi :mrgreen:
Samo su prava raja znala u čemu je trik... :)
Capajebo

#10722 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Capajebo »

Kakva negativna energija, covjek primjer depresije jbte :lol: :lol:
Maharadza

#10723 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Maharadza »

Talenat ali za mali nogomet, kuvveta nema ni za poluvrijeme, nek' se goni ili konačno proigra više u pm pa nije više ono vrijeme da ga takvog' moram trpiti, može se i Alispahić malo pogurati pa da vidimo više ima li kakve koristi od njega ili da ih obojicu nabijemo pa tražimo novu "desetku"! :skoljka:
Logovan

#10724 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

Sretno momcima koji idu u Poljsku. :thumbup:
TOM SCHOLZ

#10725 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by TOM SCHOLZ »

todd_smith wrote:Znas sta je najgora stvar u vezi Milosa, to sto je on fkt dobar igrac.

Eh to mene najvise nervira. On je vrhunski talenat, najjaci tehnicar u ekipi, ali lik jedostavno igra kao da mu je svejedno u zadnjih 12 mjeseci

To mene nervira

Da ne zna, rekao bi covjek ko ga jebe vidis da ne umije, ali zna i moze i to je ono sto najvise nervira insana kad ga gleda
Znao sam da je Miloš rođen u Beogradu,ali nisam znao da je Crnogorac :D .Dakle,klasa je i umjetnik,ali u skladu sa genetikom malo je polijen.On nije ZABORAVIO i NIKAD neće zaboraviti igrati.Golovi koje je prošle godine zabio i pripremio u Evropi,kao i golovi u proljetnom dijelu premijer lige NISU bili slučajni!!! Znam da vas najviše nervira njegovo osciliranje u formi,ali vjerujem da je to igrač koga vrijedi ČEKATI i ISTRPITI.Druga su stvar vaša,ili naša pitarska očekivanja.Ja volim Saida,ali sjetimo se da poslije fantastične partije protiv Levskog,nije ništa uradio protiv zete :shock:.Ne može ni Miloš,kao ni bilo ko drugi biti stalno u formi.Ne branim ga i znam da i on može bolje,ali fudbal nije posao kao svaki drugi,te smatram da bi bilo dobro da imamo psihologa u klubu koji bi vjerovatno mogao dosta pomoći igračima.Sa druge strane Alispahić neće nikad više nadoći i biti ni sjena onog Alispahića od prije koju godinu.Malo je igrača kojih se NK Dinamo riješio a da su poslije napravili neku karijeru,u stvari znam samo jednog na kome je Mamić pojeo jedno veliko debelo govno :pisnuo: ( i neka je),a to je Andrej Kramarić.Miloš je magistar ekonomije i nije glup frajer,možda je jednostavno vidio da uprava nema ambicije u Evropi ove godine i sam sebi rekao...koji se k..ac ja ovdje lomatam.Ljudi...DA SE NE LAŽEMO.Čim se vidjelo da će na golu u Evropi biti onaj džidžan,znalo se (bar sam ja znao) da od Evrope nema ništa.NE MOŽE se na trke sa običnim golfom dvicom,treba ti jači automobil ili jači motor u koji treba U-L-O-Ž-I-T-I MNOGO NOVCA.Tako to ide.I da se malo našalim na kraju...Gospoda iz uprave se sigurno dobro i kvalitetno hrane ali NE BI SMJELI misliti da samo zbog toga što smo mi pitari,možemo i moramo svariti svaku pitu od govana koju oni naprave.Ovaj oštraković NE MOŽE I NE SMIJE BITI prvi izbor čak ni u premijer ligi.IMA LI IKO OČI,IMA LI????????? :skoljka:
Post Reply