Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
julisiz es grant

#10701 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by julisiz es grant »

JanuaryJones wrote:E doktore, usput pitanje i od mene. Smijem li davat krv ako dojim?
Ako nema malokrvnosti, onda svakako ;-)
JanuaryJones

#10702 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by JanuaryJones »

julisiz es grant wrote:
JanuaryJones wrote:E doktore, usput pitanje i od mene. Smijem li davat krv ako dojim?
E svaka vam dala :thumbup:
julisiz es grant

#10703 Re: Trudnjače i porodilje online

JanuaryJones wrote:
julisiz es grant wrote:
E svaka vam dala :thumbup:
:thumbup: :D
CherryLips

#10704 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Moze li Kanesten vaginalna krema uz dojenje?
julisiz es grant

#10705 Re: Trudnjače i porodilje online

CherryLips wrote:Moze li Kanesten vaginalna krema uz dojenje?
Može.
CherryLips

#10706 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

julisiz es grant wrote:
CherryLips wrote:Moze li Kanesten vaginalna krema uz dojenje?
Može.
Hvala doktore
Baba_Droga

#10707 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Baba_Droga »

Eh :staima: :)
Moram još malo sačekati na drugi UZ da se sve fino vidi, ali potvrđena je rana rana trudnoća.
Samo da hajrli sve bude ali puno toga je preda mnom. Moram dječaka od 14 mjeseci konačno odviknuti od dojenja. Odavno to pokušavamo ali ide dosta teže nego što sam očekivala.
Doktoru sam to svakako napomenula tu situaciju, ALI opet mi neki crv u glavi :skoljka:
On mi je propisao DUPHASTON 10 mg, pa ja zaboravila (ja k'o ja čovjeku se zavrti u glavi od mojih pitanja) da još jednom potvrdim da nema nekih štetnosti za dječaka kojeg dojim?!
Pa dragi doktore, jednako ste dobri, ljubazni i pristupačni kao moj doktor :thumbup: :thumbup: :wink: (ne bi da dosađujem i uznemiravam telefonom) , pa mi vi recite ono što možda već znam :) ali eto da izbacim crva iz glave.

Tek ju :thumbup:
JanuaryJones

#10708 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by JanuaryJones »

Baba_Droga wrote:Eh :staima: :)
Moram još malo sačekati na drugi UZ da se sve fino vidi, ali potvrđena je rana rana trudnoća.
Samo da hajrli sve bude ali puno toga je preda mnom. Moram dječaka od 14 mjeseci konačno odviknuti od dojenja. Odavno to pokušavamo ali ide dosta teže nego što sam očekivala.
Doktoru sam to svakako napomenula tu situaciju, ALI opet mi neki crv u glavi :skoljka:
On mi je propisao DUPHASTON 10 mg, pa ja zaboravila (ja k'o ja čovjeku se zavrti u glavi od mojih pitanja) da još jednom potvrdim da nema nekih štetnosti za dječaka kojeg dojim?!
Pa dragi doktore, jednako ste dobri, ljubazni i pristupačni kao moj doktor :thumbup: :thumbup: :wink: (ne bi da dosađujem i uznemiravam telefonom) , pa mi vi recite ono što možda već znam :) ali eto da izbacim crva iz glave.

Bojim se da ćeš morati zvati svog doktora jer je naš forumski doktor dobio ban na mjesec dana na temi o referendumu.
suza81

#10709 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by suza81 »

vezano za dojenje... ako je tvoja trudnoca uredna i dobro se osjecas nemas zdravstvenih razloga da prekidas dojenje. Osim ako tebi to sada nije ugodno, naravno. Ja sam dojila do osmog mjeseca trudnoce i onda su vec polozaji postali problem :) pa sam prestala.
vezano za tablete... ako ne skode djetetu u tebi valjda su ok i za dijete koje doji. Manja se koncentracija izlucuje u mlijeko od one koju tvoj plod putem krvi dobiva. Trudnice i dojilje su uglavnom u istoj kategoriji kad su lijekovi u pitanju.
Sretno i uzivaj u trudnoci!
palestinka

#10710 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by palestinka »

JanuaryJones wrote:

Bojim se da ćeš morati zvati svog doktora jer je naš forumski doktor dobio ban na mjesec dana na temi o referendumu.
:shock:
Baba_Droga

#10711 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Baba_Droga »

suza81 wrote:vezano za dojenje... ako je tvoja trudnoca uredna i dobro se osjecas nemas zdravstvenih razloga da prekidas dojenje. Osim ako tebi to sada nije ugodno, naravno. Ja sam dojila do osmog mjeseca trudnoce i onda su vec polozaji postali problem :) pa sam prestala.
vezano za tablete... ako ne skode djetetu u tebi valjda su ok i za dijete koje doji. Manja se koncentracija izlucuje u mlijeko od one koju tvoj plod putem krvi dobiva. Trudnice i dojilje su uglavnom u istoj kategoriji kad su lijekovi u pitanju.
Hvala puno! Znam da se može dojiti i u trudnoći ali i prije nove trudnoće već je moj mališan pretjerivao sa dojenjem i da se on pitao bio bi non-stop "konektovan" za mene :D Sve je izmaklo kontroli :-) :-) :-) , a za mene je postalo iscrpljujuće nakon noći i noći nespavanja. (ima 14 mjeseci i od rođenja nikad nije prespavao noć u komadu, a vrhunac su dva buđenja...to se zovu extra dobre noći :) )

Polahko ćemo , pa ćemo vidjeti kako će sve to ići! Hvala suza81 :thumbup:
Baba_Droga

#10712 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Baba_Droga »

palestinka wrote:
JanuaryJones wrote:

:shock:
Mjesec dana !!! O maj gad....Doktor vragolanko pravi :brusli:
Hvala za info!
JanuaryJones

#10713 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by JanuaryJones »

Iz mire vrazi vire :D
Satori

#10714 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Satori »

Baba_Droga wrote:
suza81 wrote:vezano za dojenje... ako je tvoja trudnoca uredna i dobro se osjecas nemas zdravstvenih razloga da prekidas dojenje. Osim ako tebi to sada nije ugodno, naravno. Ja sam dojila do osmog mjeseca trudnoce i onda su vec polozaji postali problem :) pa sam prestala.
Hvala puno! Znam da se može dojiti i u trudnoći ali i prije nove trudnoće već je moj mališan pretjerivao sa dojenjem i da se on pitao bio bi non-stop "konektovan" za mene :D Sve je izmaklo kontroli :-) :-) :-) , a za mene je postalo iscrpljujuće nakon noći i noći nespavanja. (ima 14 mjeseci i od rođenja nikad nije prespavao noć u komadu, a vrhunac su dva buđenja...to se zovu extra dobre noći :) )

Polahko ćemo , pa ćemo vidjeti kako će sve to ići! Hvala suza81 :thumbup:
Samo bih savjetovala odmah obloge od kupusa (prevencije radi) i posto si trudna, niposto caj od zalfije, sto je inace preporucljivo.
Sretno ti bilo. Moj je prestao sa 2 godine. Jedva. :mrgreen:
djana h

#10715 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by djana h »

Jako dobro pomognu i hladne obloge :thumbup:
Baba_Droga

#10716 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Baba_Droga »

Eh hvala Bogu za sada smo na dobrom putu. Dojenje se svelo samo pred spavanje i tokom noći par puta da utvrdi da nije šta pobjeglo haha
Nemam problema sa upalama, valjda jer smo išli postepeno. Nadam se što prije da će se ovaj proces provesti kraju. Hvala vam drage u svakom slučaju.
Trudnoća polahko ide...svi simptomi su tu. Bolucka, žiguca, iritirajuća mučnina koja se javlja u intervalima, do pospanosti, umora...

P.S. E baš je neobično bez doktora :zoka:
djana h

#10717 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by djana h »

Ja nisam išla sa postepenim odbijanjem od dojenja,pa sam imala vrlo jake upale.
Ali,nisam mogla zamisliti da odbijanje razvlačim danima i sedmicama :)
Satori

#10718 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Satori »

Baba_Droga wrote:Eh hvala Bogu za sada smo na dobrom putu. Dojenje se svelo samo pred spavanje i tokom noći par puta da utvrdi da nije šta pobjeglo haha
Nemam problema sa upalama, valjda jer smo išli postepeno. Nadam se što prije da će se ovaj proces provesti kraju. Hvala vam drage u svakom slučaju.
Trudnoća polahko ide...svi simptomi su tu. Bolucka, žiguca, iritirajuća mučnina koja se javlja u intervalima, do pospanosti, umora...

P.S. E baš je neobično bez doktora :zoka:
Sve ce biti ok, samo strpljivo. Dajes li mu neku tecnost nocu? Caj, mlijeko? Sa vodom je najlakse, brzo se naviknu da prespavaju noc u komadu bez daljih budjenja (nemaju se zbog cega buditi. :mrgreen: ). Bar iz mog i iskustva mojih prijateljica.
girl

#10719 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by girl »

radenska wrote:Image

ja imam ovakvu, kakva je ova za bebice

mame znate li gdje ima ovih vrecica za vece djecake? djecaku je 3 god i normalne je visine, ali mu je frotirna vrecica broj 6 iz fisa nakon kojeg pranja - mala. (visok 102 cm otprilike).
JanuaryJones

#10720 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by JanuaryJones »

girl wrote:

mame znate li gdje ima ovih vrecica za vece djecake? djecaku je 3 god i normalne je visine, ali mu je frotirna vrecica broj 6 iz fisa nakon kojeg pranja - mala. (visok 102 cm otprilike).
Bude velikih vreća u Azel Baby a ako hoćeš baš po mjeri, Babysaurus će ti sašiti i veličinu i debljinu koju želiš.
CherryLips

#10721 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

I ja kontam da za bebu narucim. Imam dvije od ranije bas iz Babysaurusa ali nisu s nogavicama a malom se dusa uhvatiti za stopala. Bas ga srklet hvata u vreci.
A vidjela sam da i Dolisa ima vreca ,po narudzbi
CherryLips

#10722 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

girl wrote:

Zar ti trogodisnjak hoce u vrecu? Pokusavam svog malca da zamislim u njoj...no-no
girl

#10723 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by girl »

Ne zali se , navikao je. dok je bio manji stavljala sam ga u vrecu kad zaspe, nije ga to budilo. Hvala, javit cu se babysaurus :)
JanuaryJones

#10724 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by JanuaryJones »

I moj spava u vreći od rođenja, nikad se nije bunio. Imam tanku (ljetnu), 4 srednje debljine za proljeće/jesen i 2 debele za zimu (jedna je velika iz HMa bila na sniženju 9,99 eur). Sad i djevojčica spava u vreći, jednu ima svoju a ostale je naslijedila od brata :)
CherryLips

#10725 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Ima li gdje doktora ili ban jos traje?
Post Reply