BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
doff
#10701 Re: BHTelecom All About
Na jednoj temi ovog foruma, pojedinci hvale BHT na sve strane kako je konekcija izuzetno stabilna??? U čemu je problem? Žalosno je kad radiš speedtest prema vlastitoj mreži a rezultati ti budu poražavajući. mijenjaj providera, ha ya.
-
iceman2010
#10702 Re: BHTelecom All About
A ti donosis zakljucke na osnovu pojedinacnih smetnji. Sljedom tvoje logike jedan operater je trebao ostati bez korisnika jer dva dana je net bio po sistemu "ladi, ne ladi" (uglavnom ne radi) svima. A na tom provajderu bi toga moglo biti jos. Ide gradjevinska sezona, a samo jedan link. Drzi fige naredni 7-8 mjeseci kakav bager ne cjepne optiku na 30-tak cm dubine.doff wrote:Na jednoj temi ovog foruma, pojedinci hvale BHT na sve strane kako je konekcija izuzetno stabilna??? U čemu je problem? Žalosno je kad radiš speedtest prema vlastitoj mreži a rezultati ti budu poražavajući. mijenjaj providera, ha ya.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- ala7
#10703 Re: BHTelecom All About
U zadnje vrijeme dolazi do oscilacija, kako vec da nazovem to stanje, kada je u pitanju internet veza.. Otvara stranicu, stane, pa opet nastavi.. Nije se desavalo prije.. Ping je skocio prema EU do sad bio je oko 40-50, negdje cak oko 25, sad i do 70 ide ping.. Nek im je Bog na pomoci nakon 1.marta..
Pa gdje ta veza Sarajevo - Budimpesta - EU.. umjesto manjeg pinga, brze veze, dobih samo gore..
Gdje su ta poboljsanja kada je u pitanju multimedijalna usluga MojaTV..
Gdje timeshift na drugim kanalima..
Gdje snimalica na drugim kanalima..
Za pohvalu uvodjenje xDSL paketa tj. i VDSL-a pored ADSL-a ali konstantno se zanemaruje MojaTV usluga. Cak sto vise i volim sto se Telemach siri i pritiska BH Telecom da malo vise radi..
Budite malo objektivni vi koji vodite rat na temama "BHT vs Telemach".. Nek ima svako, imaces i ti
Pa gdje ta veza Sarajevo - Budimpesta - EU.. umjesto manjeg pinga, brze veze, dobih samo gore..
Gdje su ta poboljsanja kada je u pitanju multimedijalna usluga MojaTV..
Gdje timeshift na drugim kanalima..
Gdje snimalica na drugim kanalima..
Za pohvalu uvodjenje xDSL paketa tj. i VDSL-a pored ADSL-a ali konstantno se zanemaruje MojaTV usluga. Cak sto vise i volim sto se Telemach siri i pritiska BH Telecom da malo vise radi..
Budite malo objektivni vi koji vodite rat na temama "BHT vs Telemach".. Nek ima svako, imaces i ti
-
doff
#10704 Re: BHTelecom All About
Iceman, na mom provideru nije bio problem 2 dana nego nekih max 7-8 sati. Nadalje, na BHT ima masa pojedinačnih smetnji a žalbe čitam na zvaničnoj fb staranici kao i na bihnet forumu.iceman2010 wrote:A ti donosis zakljucke na osnovu pojedinacnih smetnji. Sljedom tvoje logike jedan operater je trebao ostati bez korisnika jer dva dana je net bio po sistemu "ladi, ne ladi" (uglavnom ne radi) svima. A na tom provajderu bi toga moglo biti jos. Ide gradjevinska sezona, a samo jedan link. Drzi fige naredni 7-8 mjeseci kakav bager ne cjepne optiku na 30-tak cm dubine.
Na kablovskom internetu sam 6 godina i uopšte nisu toliki problemi koliko vi ADSL-ovci izmišljate.
- drug_profi
#10705 Re: BHTelecom All About
Od slucaja do slucaja.
Ja sam na ADSL vec godinama. Mislim od 2005. ili tako nesto.
Nikad nikavih problema nisam imao, osim sto je jednom neciji bager na CVili iscupao komplet instalaciju poste kao i optiku, pa nisam imao ni telefon ni net nekih 24 sata. To je visa sila. Kad je nevrijeme npr. nemam pola kanala na kablovskoj TV, a kako je sa netom, necu ni da mislim.
Doduse, imao jednom neki problem sa konekcijom, nije zatvorena prethodna sesija, ne znam na kraju jel to bilo do mene ili do BHT, ali sam telefonom rjesio stvar za 20 minuta. I to se vise nikad nije ponovilo.
Ja sam na ADSL vec godinama. Mislim od 2005. ili tako nesto.
Nikad nikavih problema nisam imao, osim sto je jednom neciji bager na CVili iscupao komplet instalaciju poste kao i optiku, pa nisam imao ni telefon ni net nekih 24 sata. To je visa sila. Kad je nevrijeme npr. nemam pola kanala na kablovskoj TV, a kako je sa netom, necu ni da mislim.
Doduse, imao jednom neki problem sa konekcijom, nije zatvorena prethodna sesija, ne znam na kraju jel to bilo do mene ili do BHT, ali sam telefonom rjesio stvar za 20 minuta. I to se vise nikad nije ponovilo.
-
iceman2010
#10706 Re: BHTelecom All About
Majstore, BH Telecom ima skoro 150.000 korisnika Interneta. Samo 1% od 150.000 je 1.500, a ako je samo 1% smetnji to je super usluga. Ja koliko sam vidio na tvom provajderu je problem bio barem dvije noci i dio dana izmedju te dvije noci. Dakle ipak malo vise od 7-8 sati, i to generalni problem. A citam ja i pojedinacne smetnje korisnika telemach-a na ovom forumu. Ima ih daleko vise nego Telecom-ovih iako Telecom ima daleko vise korisnika. Cudno, zar ne?doff wrote:Iceman, na mom provideru nije bio problem 2 dana nego nekih max 7-8 sati. Nadalje, na BHT ima masa pojedinačnih smetnji a žalbe čitam na zvaničnoj fb staranici kao i na bihnet forumu.iceman2010 wrote:A ti donosis zakljucke na osnovu pojedinacnih smetnji. Sljedom tvoje logike jedan operater je trebao ostati bez korisnika jer dva dana je net bio po sistemu "ladi, ne ladi" (uglavnom ne radi) svima. A na tom provajderu bi toga moglo biti jos. Ide gradjevinska sezona, a samo jedan link. Drzi fige naredni 7-8 mjeseci kakav bager ne cjepne optiku na 30-tak cm dubine.
Na kablovskom internetu sam 6 godina i uopšte nisu toliki problemi koliko vi ADSL-ovci izmišljate.
btw:
http://www.speedtest.net/result/2513127820.png

ping sasvim ok, a ukljucen interleave (mojatv).
-
doff
#10707 Re: BHTelecom All About
Ponavljam ti da nije bilo 2 noći nego 7-8 sati. Drugu noć ako je pojedinac imao problem, petero ga je demantovalo, pogledaj ponovo Telemach Topic
O procentima ne mogu pričati jer komentare koje čitam su uglavnom oni gdje su korisnici nezadovoljni uslugom. Inače prati fb, tamo vam se korisnic žale, ovdje slabije jer im na ovom forumu niko ne odgovara, zato su ovdje slabije aktivni.
Vidim čitavo vrijeme pričate kako Telecom ima više korisnika. To niko ne spori, ali na koji način poredite?? Gdje je prošao Telemach, pokupio vam je korisnike, zar ne? Drugo, nije li Telemach saam izgradio infrastrukturu, odnosno kupio, dok je Telecom naslijedio. Za ovih desetak godina, koliko je prošlo od osnivanja Telecoma, do sada je trebao biti nenadjebiv po kvaliteti usluge (koliko su para samo zgnuli, a minimum ulagali u proširenje i nadogradnju). Šta bi bilo da su morali nanovo graditi infrastrukturu???
Za kraj pozdrav sa sličicom (ps ova usluga košta 22KM a uskoro još veća brzina

Jebeno je kad je neko zavidan a još neće da prizna
O procentima ne mogu pričati jer komentare koje čitam su uglavnom oni gdje su korisnici nezadovoljni uslugom. Inače prati fb, tamo vam se korisnic žale, ovdje slabije jer im na ovom forumu niko ne odgovara, zato su ovdje slabije aktivni.
Vidim čitavo vrijeme pričate kako Telecom ima više korisnika. To niko ne spori, ali na koji način poredite?? Gdje je prošao Telemach, pokupio vam je korisnike, zar ne? Drugo, nije li Telemach saam izgradio infrastrukturu, odnosno kupio, dok je Telecom naslijedio. Za ovih desetak godina, koliko je prošlo od osnivanja Telecoma, do sada je trebao biti nenadjebiv po kvaliteti usluge (koliko su para samo zgnuli, a minimum ulagali u proširenje i nadogradnju). Šta bi bilo da su morali nanovo graditi infrastrukturu???
Za kraj pozdrav sa sličicom (ps ova usluga košta 22KM a uskoro još veća brzina

- Maharadza
#10708 Re: BHTelecom All About
Posljednja rečenica: Mes'čini da je definicija za to što si opisao 'kompleks'!?doff wrote:Ponavljam ti da nije bilo 2 noći nego 7-8 sati. Drugu noć ako je pojedinac imao problem, petero ga je demantovalo, pogledaj ponovo Telemach Topic![]()
Za kraj pozdrav sa sličicom (ps ova usluga košta 22KM a uskoro još veća brzina![]()
Tapatalked
- Zatamnjena stakla
#10709 Re: BHTelecom All About
Moze li kod vas Arena3 i ostali sportski kanali?
Nešto me zeza cijeli dan.
Nešto me zeza cijeli dan.
-
iceman2010
#10710 Re: BHTelecom All About
Haj sve ali sto lazes? Usluga koja kosta 22 km je 4 Mbps, odnosno 6 ako potpises na 12 mjeseci, odnosno 6 i 8 od 1.3. Kod telecoma ce 5 Mbps biti 17+pdv. A sto se tice infrastrukture, telecom nije nasljedio opticku, a boga mi i svu drugu mrezu koja se nanovo postavljala. Telecom je dosao tamo gdje telemach nikada nece sa optikom i novom mrezom, jer telecom zeli svima da pruzi svoju uslugu. Sto to telemacha nema u pendicicima, dejcicima.... A sto se tice interneta sanjas majstore. Telecom ima na podrucju sarajeva gdje telemach ima bruku korisnika ubjedljivo vise internet korisnika. Telecom ima oko 40.000 korisnika interneta u sarajevu. Telemach taj broj moze samo sanjati.doff wrote:Ponavljam ti da nije bilo 2 noći nego 7-8 sati. Drugu noć ako je pojedinac imao problem, petero ga je demantovalo, pogledaj ponovo Telemach Topic![]()
Za kraj pozdrav sa sličicom (ps ova usluga košta 22KM a uskoro još veća brzina![]()
-
iceman2010
#10711 Re: BHTelecom All About
A od koga je to telecom nasljedio staru mrezu? Od sebe samoga?
- drug_profi
#10712 Re: BHTelecom All About
Od civilizacije koja je bila ovdje prije nas, valjda.
Mada hebem ja telekomu sve po spisku za fiksni telefon i bezobrazan racun, ali neise. Vidjecemo sta ce odluciti po zalbi.
Htio sam na telemach telefon preci, ali tamo bi me tek oderali. Ovdje nigdje ne mozes naci paket za stedise koji ne pricaju puno.
Mada hebem ja telekomu sve po spisku za fiksni telefon i bezobrazan racun, ali neise. Vidjecemo sta ce odluciti po zalbi.
Htio sam na telemach telefon preci, ali tamo bi me tek oderali. Ovdje nigdje ne mozes naci paket za stedise koji ne pricaju puno.
-
doff
#10713 Re: BHTelecom All About
Hočeš da ti račun pokažem da vidiš koliko košta usluga? Nema potrebe da lažem, uglavnom znam da me daleko jeftinije izađe nego tebi i to za kvalitetniju uslugu.
KSS 15.00 KM
D3 2.90 KM
Net 22.00 KM (10/1 uskoro 15/1.2)
+D3 GO 0.00 KM
Znamo svi od koga je Telecom naslijedio infrastrukturu, uglavnom je nisu sami gradili. To što pričaš za neka sela, BHT tamo pruža uslugu fiksne telefonije a o kvaliteti ADSL i mogućnosti mojatv je priča za sebe. Nemojmo se lagati
Ja bih volio da je usluga, kvalitet i cijena Telecoma daleko bolja i privlačnija, al sad za sad mi se ne čini povoljnom. Al ti haman nisi čuo za uslugu alternatihvnih operatera i njihove prednosti, koji za menje para pružaju bolju uslugu, ali da si probao možda bi se i uvjerio.
KSS 15.00 KM
D3 2.90 KM
+D3 GO 0.00 KM
Znamo svi od koga je Telecom naslijedio infrastrukturu, uglavnom je nisu sami gradili. To što pričaš za neka sela, BHT tamo pruža uslugu fiksne telefonije a o kvaliteti ADSL i mogućnosti mojatv je priča za sebe. Nemojmo se lagati
Ja bih volio da je usluga, kvalitet i cijena Telecoma daleko bolja i privlačnija, al sad za sad mi se ne čini povoljnom. Al ti haman nisi čuo za uslugu alternatihvnih operatera i njihove prednosti, koji za menje para pružaju bolju uslugu, ali da si probao možda bi se i uvjerio.
-
pathyeshme
#10714 Re: BHTelecom All About
Ja nikada ne bih mijenjao nešto sa čim nemam problema i sa čim sam zadovoljan, za nešto što mi je nepoznato. Tako u ovom slučaju ne bih ADSL nikada mijenjao jer do sada nisam imao nikad nikakvih problema (osim što je jednom pukla konekcija u trajanju od 2 sata).
-
iceman2010
#10715 Re: BHTelecom All About
Lazi, lazi, lazi me.doff wrote:Hočeš da ti račun pokažem da vidiš koliko košta usluga? Nema potrebe da lažem, uglavnom znam da me daleko jeftinije izađe nego tebi i to za kvalitetniju uslugu.
KSS 15.00 KM
D3 2.90 KM
+D3 GO 0.00 KM
http://telemach.ba/112/Paketi+i+cijene. ... av_start=0
haj na link pa mi reci sta pise da je za 22 KM. Podsjecam te, govorio si o Internetu a ne o integrisanim uslugama. Posebna prica je sto kod njih nista ne mozes uzeti ako ne uzmes i analognu kablovsku.
U tim selima mojaTV radi odlicno. Potpuno nova mreza i optika do tih sela. Ono sto Telemach nikad nece uraditi jer neka "ekonomske racunice".
- skafiskafsnjak
#10716 Re: BHTelecom All About
Ovaj telecom je odron svih odrona. Pa jbt kad nudis nesto i to reklamiras, onda pruzi tu uslugu .Od prvog dana od kad sam prikljucio usranu MojaTv , ne prodje veceer da bar 30 puta kanal zaledi na minut - dva.
Ako nesto i gledam, iznerviram se i ugasim. U ponedjeljak odoh da im sve po spisku .
Ako nesto i gledam, iznerviram se i ugasim. U ponedjeljak odoh da im sve po spisku .
-
doff
#10717 Re: BHTelecom All About
Ja znam da ti je teško povjerovati ali džaba.

Ako posebno uzimaš uslugu, kod ADSL je brzina 2 Mbps 20 KM a tek će biti 5, a Telemach sad 4/6 a bit će 6/8 za 22 KM
Uzeo sam duo paket jer su mi pogodnosti daleko veće a ne kao u Telekomu, uzmeš paket pa ga popušiš
Ne vidim neku štetu što moram plačati KSS, pa ne veli mi gledati 7-8 kanala koje mogu uhvatiti sa ribljom!
Za sela ne izmišljaj, znam da imaju fixni, ADSL nemaju deklarisanu brzinu, moja tv
možda u 2-3 sela da ima ostalo.
Ja ti opet ponavljam, ako Telecom bude povoljniji i kvalitetniji od Telemacha sigurno ću koristiti njihove usluge, ali kako stvari stoje.... nisam optimista

Ako posebno uzimaš uslugu, kod ADSL je brzina 2 Mbps 20 KM a tek će biti 5, a Telemach sad 4/6 a bit će 6/8 za 22 KM
Uzeo sam duo paket jer su mi pogodnosti daleko veće a ne kao u Telekomu, uzmeš paket pa ga popušiš
Za sela ne izmišljaj, znam da imaju fixni, ADSL nemaju deklarisanu brzinu, moja tv
Ja ti opet ponavljam, ako Telecom bude povoljniji i kvalitetniji od Telemacha sigurno ću koristiti njihove usluge, ali kako stvari stoje.... nisam optimista
- fireman2013
#10718 Re: BHTelecom All About
Ja sto ti mozes sr**i ko foka. Tu cijenu sto si naveo uvecaj za jos 15KM koliko kosta mjesecno odrzavanje KKS. Drugo, BHT je u selima uveo FTTC rjesenje tako da Dejcici i donji mudici imaju bolju TM nego ijedan korisnik u Sarajevu. Trece, telemach nije uzeo BHT-u korisnike vec obratno. BHT je tek nekih 2 godine na kablovskom trzistu tako da trenutni broj ok 70 hiljada korisnika nije iz have nastao. Cetvrto (za kraj), Dobrica Cosic (otac nacije koja je vecinska u zemlji iz koje Telemach dolazi) kaze: "Mi lazemo, lazemo vesto i stvaralacki. Laz je deo naseg nacionalnog identiteta. Lazemo da bi smo opstali".doff wrote:Ja znam da ti je teško povjerovati ali džaba.
Uzeo sam duo paket jer su mi pogodnosti daleko veće a ne kao u Telekomu, uzmeš paket pa ga popušišNe vidim neku štetu što moram plačati KSS, pa ne veli mi gledati 7-8 kanala koje mogu uhvatiti sa ribljom!
Za sela ne izmišljaj, znam da imaju fixni, ADSL nemaju deklarisanu brzinu, moja tvmožda u 2-3 sela da ima ostalo.
-
doff
#10719 Re: BHTelecom All About
Da i tebi začepim ustafireman2013 wrote: Ja sto ti mozes sr**i ko foka. Tu cijenu sto si naveo uvecaj za jos 15KM koliko kosta mjesecno odrzavanje KKS. Drugo, BHT je u selima uveo FTTC rjesenje tako da Dejcici i donji mudici imaju bolju TM nego ijedan korisnik u Sarajevu. Trece, telemach nije uzeo BHT-u korisnike vec obratno. BHT je tek nekih 2 godine na kablovskom trzistu tako da trenutni broj ok 70 hiljada korisnika nije iz have nastao. Cetvrto (za kraj), Dobrica Cosic (otac nacije koja je vecinska u zemlji iz koje Telemach dolazi) kaze: "Mi lazemo, lazemo vesto i stvaralacki. Laz je deo naseg nacionalnog identiteta. Lazemo da bi smo opstali".

Nije ovo BHT pa da bude sto nekih dodatnih naknada, a prikažu samo jednu cijenu
Kad Telecom izbaci barem ovakvu ponudu, može bit da postanem njihov korisnik
- Maharadza
#10720 Re: BHTelecom All About
Ma uzalud se trudiš, ti njemu da račun pokažeš skeniran da si toliko platio, opet bi on neku šuplju izmislio i ponavljao je ko' papagaj! Ipak valja platu i bonuse zaraditi!doff wrote:Da i tebi začepim ustafireman2013 wrote: Ja sto ti mozes sr**i ko foka. Tu cijenu sto si naveo uvecaj za jos 15KM koliko kosta mjesecno odrzavanje KKS. Drugo, BHT je u selima uveo FTTC rjesenje tako da Dejcici i donji mudici imaju bolju TM nego ijedan korisnik u Sarajevu. Trece, telemach nije uzeo BHT-u korisnike vec obratno. BHT je tek nekih 2 godine na kablovskom trzistu tako da trenutni broj ok 70 hiljada korisnika nije iz have nastao. Cetvrto (za kraj), Dobrica Cosic (otac nacije koja je vecinska u zemlji iz koje Telemach dolazi) kaze: "Mi lazemo, lazemo vesto i stvaralacki. Laz je deo naseg nacionalnog identiteta. Lazemo da bi smo opstali".(znam da je i tebi ponuda nevjerovatna)
Nije ovo BHT pa da bude sto nekih dodatnih naknada, a prikažu samo jednu cijenu
Kad Telecom izbaci barem ovakvu ponudu, može bit da postanem njihov korisnik
Posljednja rečenica: Potpisujem, prvi sam koji će preći kada isto ponude što ovi imaju!
-
nickname-83
#10721 Re: BHTelecom All About
Gledaj telemahovaca što su navrli
Šta je bilo, gdje gori? Jesu li vam se to shefovi necega uplasili pa vas mobilisali da posjecujete BHT temu 
- Maharadza
#10722 Re: BHTelecom All About
Dovoljno je da pogledaš ponudu sa gornje slike i uporediš je sa ponudom telekoma da bi znao ko uistinu ima razloga da se 'uplaši'. Ako ni to ne shvaćaš, onda i jesi klasična 'krava-muzara' od pretplatnika a kakvoga vole u telelkomu. Ne brini, i ja sam bio isto dugo godina dok nije došla alternativa. Saburi, stigne valjda i u tvoje selo za koju godinu (ako ne ovi onda možda HS ili LoL).nickname-83 wrote:Gledaj telemahovaca što su navrliŠta je bilo, gdje gori? Jesu li vam se to shefovi necega uplasili pa vas mobilisali da posjecujete BHT temu
Tapatalked
-
iceman2010
#10723 Re: BHTelecom All About
Haha. Koja ponuda? Ova od 70 analognih kanala i bez telefona sa nekom dobrom brzinom koja ne treba 90% korisnika Interneta? Fino uzmes phone+netflat5 za 42+pdv,jeftinije od tria, pravi flat telefon bez uspostave poziva i bez prekidanja nakon odredjenog vremenskog perioda da bi ti naplatili ponovnu uspostavu, bez doplate za neki dodatni tv paket.... Nabere se za taj trio. Dok je ovaca koje se hvataju na brzine koje prosjecan korisnik ne treba bice i vune.Maharadza wrote:Dovoljno je da pogledaš ponudu sa gornje slike i uporediš je sa ponudom telekoma da bi znao ko uistinu ima razloga da se 'uplaši'. Ako ni to ne shvaćaš, onda i jesi klasična 'krava-muzara' od pretplatnika a kakvoga vole u telelkomu. Ne brini, i ja sam bio isto dugo godina dok nije došla alternativa. Saburi, stigne valjda i u tvoje selo za koju godinu (ako ne ovi onda možda HS ili LoL).nickname-83 wrote:Gledaj telemahovaca što su navrliŠta je bilo, gdje gori? Jesu li vam se to shefovi necega uplasili pa vas mobilisali da posjecujete BHT temu
Tapatalked
Da ne govorim o tome da mozes za 17km+pdv imati internet bez dodatnih uslova. Kada dodjes u telemach i kazes da hoces internet prvo moras platiti 15 km za odrzavanje kks, plus najmanje 22 km za paket. Dakle bez 37 km nema price.
-
Domy31
#10724 Re: BHTelecom All About
pa pisite peticiju telecomu da vam ne povecava brzine

-
Sehro1
#10725 Re: BHTelecom All About
Hoce li biti ova Xperia Z u BH Telecom-u u dogledno vrijeme..ocekivana cijena..
?