Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Challenger__

#10701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Pedja Kojovic wrote:
Sto se tice "alzirske grupe"...
Mislim da sam zahvaljujuci poznanstvu sa ljudima koji su ucestvovali u to slucaju sa svim okolnostima i formalnim i neformalnim pritiscima koje je USA vrsila na nasu tadasnju vlasti i koji su, nema sumnje, bili enormni, skoro prijeteci.
(Necu ulaziti u detalje i baviti se nepovjerenjem (primitivnim bezobrazlukom, silejdzijstvom) u nase najvise sudove i sudije koja je tom prilikom iskazana od USA)

Nas odgovor na njihov zahtjev pod istim uslovima bio bi, ne.
Ovo nisam vidio, hvala Nosara. Čekaj Peđa... Ako se naši državljani (svih nacionalnosti) izručuju u Hag (međunarodna obaveza), po kojoj logici treba štititi tuđinske guzice (makar bilo riječi o Gvantanamu), koje su sve redom ovdje na nezakonit način stekle državljanstvo i dokumenta, a Boga mi i počinile nemali broj ratnih zločina?

Otkud takva neravnoteža u pristupu? Otkud takva empatija za ove tuđince?
Pedja Kojovic

#10702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

challenger

Izrucenje Hagu se vrsi na osnovu medjunarodnog sporazuma/ugovora koji je BiH potpisala i nakon sto Hag nasem ili nadleznom(Srbija, Hrvatska,itd.) tuzilastvu posalje zahtjev u kome su predstavljeni razlozi za osnove sumnje da se radi o pociniocu krivicnog djela (ratni zlocin, itd) za koja je prema sporazumu nadlezan sud u Hagu.
U slucaju "alzirske grupe" USA je odbio da uvid u taj materijal dopusti-pod protokolom "drzavne tajne" - i sudijama u nasim najvisim sudskim instancama.

Ako neko ima BiH pasos onda je on nas drzavljanin i ima sva prava koja iz toga proisticu.
Ukoliko je pasos, dakle drzavljanstvo, steceno nelegalno onda se ono moze osporiti.

p.k.
Challenger__

#10703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Pedja Kojovic wrote:challenger U slucaju "alzirske grupe" USA je odbio da uvid u taj materijal dopusti-pod protokolom "drzavne tajne" - i sudijama u nasim najvisim sudskim instancama.

Ako neko ima BiH pasos onda je on nas drzavljanin i ima sva prava koja iz toga proisticu.
Ukoliko je pasos, dakle drzavljanstvo, steceno nelegalno onda se ono moze osporiti.

p.k.
Hag je neupitan, ali je krajnje upitna ovolika količina empatije (u formi proceduralnih prigovora) za dobro znane pse rata.
NKVD

#10704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by NKVD »

Challenger__ wrote: Hag je neupitan, ali je krajnje upitna ovolika količina empatije (u formi proceduralnih prigovora) za dobro znane pse rata.
Čenedžer... Kako god okreneš, dosadašnja vlast je potpuno zakazala. I ona SDA-ova i ona SDP-ovska. Jedna što je dijelila pasoše bjelosvjetskim varalicama i u najmanju ruku sumnjivim tipovima te ih poslije nije oduzimala, a ova druga što je ipak legitimne građane isporučila drugoj zemlji bez ikakve zakonske procedure.

Idealan teren za prebacivanje loptice odgovornosati, igre u kojem su se dosadašnji nosioci vlasti neviđeno uštelili.

Zašto upadati u tu, za naše standarde, ipak dobro postavljenu zamku? I zar nije ovaj Peđin stav potpuno ispravan i, u krajnju ruku, pošten i odgovoran?
volant

#10705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volant »

koliko se samo trudite da diskreditirate covjeka i koliko ste samo neuspjesni. fascinirajuce. 8-)
Challenger__

#10706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Vidiš da piše kao da hoda po staklu. "Ukoliko je...", kao, ne zna... mislim, no comment. Ama, neću da "cijedim komarca".

Ako je to "OK" Danisu i Denisu, ne pada mi na pamet da pritišćem Peđu.
Challenger__

#10707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

volant wrote:koliko se samo trudite da diskreditirate covjeka i koliko ste samo neuspjesni. fascinirajuce. 8-)
Ne pričaj gluposti. Rekao sam da ću im dati glas na lokalu, a ove stvari me zanimaju, itekako.

Zdrao.
nosara

#10708 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

NKVD wrote:
Challenger__ wrote: Hag je neupitan, ali je krajnje upitna ovolika količina empatije (u formi proceduralnih prigovora) za dobro znane pse rata.
Čenedžer... Kako god okreneš, dosadašnja vlast je potpuno zakazala. I ona SDA-ova i ona SDP-ovska. Jedna što je dijelila pasoše bjelosvjetskim varalicama i u najmanju ruku sumnjivim tipovima te ih poslije nije oduzimala, a ova druga što je ipak legitimne građane isporučila drugoj zemlji bez ikakve zakonske procedure.

Idealan teren za prebacivanje loptice odgovornosati, igre u kojem su se dosadašnji nosioci vlasti neviđeno uštelili.

Zašto upadati u tu, za naše standarde, ipak dobro postavljenu zamku? I zar nije ovaj Peđin stav potpuno ispravan i, u krajnju ruku, pošten i odgovoran?
Naknadna pamet nije pamet, samo se tako, iz zajebancije, naziva...

Sta, da ne bi Pedja stao izmedju tih nesretnika i specijalaca, razdrljen do pasa i sav u znoju uskliknuo "Pucaj, ja i sad drzim cas!"...? :D

Dalje, suprotstavljanje americkim kabadahijama tih dana znacilo bi i neprihvatanje zvanicne price oko napada na 9/11, a koliko se sjecam strancica se po tom pitanju nije cula...

Neka me neko od Pedjinih bojovnika demantuje sad, ili zasuti zauvijek... :D
Challenger__

#10709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Po pitanju 9/11, evo zvaničnog stava NS :-D

Hi hi hi :lol:
VjecitiStudent

#10710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Treba se takodjer prisjetiti da je NATO u to vrijeme imao neogranicena prava na teritoriji BiH, tako da bi i bez naseg pristanka, 'cetvorka' sasvim sigurno zavrsila na Kubi.
Ko god da se nalazio na vlasti u to vrijeme, ucinio bi isto.
nosara

#10711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:Treba se takodjer prisjetiti da je NATO u to vrijeme imao neogranicena prava na teritoriji BiH, tako da bi i bez naseg pristanka, 'cetvorka' sasvim sigurno zavrsila na Kubi.
Imao, ima, imat ce...

Ta svinjarija, koju obiljazava potpuno odustajanje od suvereniteta jedne drzave, naziva se kolokvijalno "evroatlanske integracije"... :-)
VjecitiStudent

#10712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:
VjecitiStudent wrote:Treba se takodjer prisjetiti da je NATO u to vrijeme imao neogranicena prava na teritoriji BiH, tako da bi i bez naseg pristanka, 'cetvorka' sasvim sigurno zavrsila na Kubi.
Imao, ima, imat ce...

Ta svinjarija, koju obiljazava potpuno odustajanje od suvereniteta jedne drzave, naziva se kolokvijalno "evroatlanske integracije"... :-)
Nema veze sa integracijama, vec sa potpisom Daytona kojim su NATO-u bila data sva moguca prava, famozna SOFA
NKVD

#10713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by NKVD »

Velika je razlika između voditi ljubav i biti zgužen. Kolokvijalno se i jedno i drugo može podvesti pod - integracije. Dakle, o intergacijama polako, detaljno i precizno a ne ho-ruk kako se kod nas naviklo. Nije sve, pa ni "integracije" crno-bijelo.
Co0l

#10714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Pedja Kojovic wrote:
Mislim da sam zahvaljujuci poznanstvu sa ljudima koji su ucestvovali u to slucaju sa svim okolnostima i formalnim i neformalnim pritiscima koje je USA vrsila na nasu tadasnju vlasti i koji su, nema sumnje, bili enormni, skoro prijeteci.
(Necu ulaziti u detalje i baviti se nepovjerenjem (primitivnim bezobrazlukom, silejdzijstvom) u nase najvise sudove i sudije koja je tom prilikom iskazana od USA)

Ovo nisam vidio, hvala Nosara. Čekaj Peđa... Ako se naši državljani (svih nacionalnosti) izručuju u Hag (međunarodna obaveza), po kojoj logici treba štititi tuđinske guzice (makar bilo riječi o Gvantanamu), koje su sve redom ovdje na nezakonit način stekle državljanstvo i dokumenta, a Boga mi i počinile nemali broj ratnih zločina?

Kako bijedan pokusaj izjednacavanja nevinih ljudi i ratnih zlocinaca koji pocinise najgore ratne zlocine u Evropi nakon Drugog svjetskog rata,sto je i visestruko sudski dokazano :-)
VjecitiStudent

#10715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja, kakav je stav vase stranke prema radu na crno, neuplacivanju doprinosa, (ne)postivanju radnickih prava?
Tarantula_ba

#10716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Tarantula_ba »

Tarantula_ba wrote:plain vanilla je napisao/la:ja sam uvjerena da ce i u TZ bar proci Dusica i jos neko..mislim da ce i u Zenici biti rezultata, boljih nego u TZ...zato i kazem da ne vjerujem svom drugaru, vise vjerujem forumashima

i naravno da je dobro, sto je veca konkurencija medju njima, bolje je za nas...valjda ce se napokon poceti boriti za nase glasove, ali ne samo tokom kampanje nego za vrijeme cijelog mandata

ja ti kazem da ces se iznenaditi koliko ce im u zenici biti los rezultat
kandidat za nacelnika jel nosilac liste je lik koji se zove josip dujmovic a taj je jedno vrijeme vodio kafanu spektakularnog naziva "Hard rock caffe" s orginalnim amblemom pravog hard rock kafea i lozio narod da je licenciran...jedno duze vrijeme i onda se malo proculo i bilo malo za usi i od tada se kafana zove nesto samo rock caffe il tako nesto...inace nako,birtija rokerske provinijencije...
isto taj se mislim jos uvijek tuzi s suprugom pokojnog davorina popovica jer je lik pokrenuo svoj davorin festival pa ga zena tuzila pa malo i tu cirkus...dakel jedna klasicna carsijska varalica...
kandidate za vijece ne znam...nikad nisam bio u prilici da mi kakav letak dodje do ruke a svojski se trudim da upoznam sto vise kandidata...makar preko kakve slike
dakle u zenici fenjer

Pozdrav Pedja. Posto vidim da se malo rasprava usmjerava gdje ne treba a volim konkrete stvari zelio bih odgovor na nekoliko pitanja odnosno stav NS . Pisao je vec to neko na ovom forumu ali je ostalo bez odgovora.

U Zenici je nosilac liste NS izvjesni Dujmovic poznat po nekoliko zanimljivih stvari od kojih izdvajamo samo dvije.

1- Vlasnik kafica koji je svojevoljno ukrao licencirani naziv Hard rock caffe pa je bila tuzba ! Hajde kako drugi kradu to bas i nije problem. Vec je kolega na ovom forumu pisao o tome. Ili sam to vec negdje drugo procitao.Jeste li upoznati sa ovim i kakav je Vas stav ?
2- Sta ukoliko izgubi spor koji se vodi u Sarajevu , zbog plagijata ili koristenja imena pok. Davorina Popvica i Indexa u vezi organizacije koncerata bez znanja porodice a on bude npr. vijecnik! Da li cete traziti njegovo napustanje strake i prelazak u nezavisne vijecnike jer se, cinjenica je, radi o kriminalu ?
Ovo sve pod pretpostavkom da niste znali ko je nosilac liste NS u Zenici i kakve su njegove moralne predispozicije. A trebali ste jel de?
Medutim ukoliko ste znali za ovo ... pa pobogu ko je Vama ili partiji koju predstavljate dao mandat da takvog covjeka postavite na mjesto nosioca liste NS!
Molim konkretan odgovor !
Hvala

Pozdrav Pedja.
Zelim da vjerujem da nisi vidio komentar koje su ti postavili prije mog a na osnovu kojeg sam izvukao pitanje za tebe tj. NS.
Zelim takodje da vjerujem da ne izbjegavas namjerno odgovor na pitanje u vezi nosioca liste u ZE Josipa Dujmovica.
Pitanje cu prosiriti i sta se desi sa Fondacijom koju je osnovao ?

http://www.superbosna.com/vijesti/muzik ... ima_u_bih/

Naravo, necu ti biti dosadan i vise pisati ni pitati. Ali se time svrstavate medu iste one stranke koje su nas dovele do ovoga postavljajuci ljude sa sumnjivom prosloscu na bitna mjesta. I naravno potvrdjujete da je politika ipak polikita !
Dakle ako i ne odgovorite .. dali ste mi odgovor ! Hvala

PS. http://www.davorin.ba/muzika/davorin.asp?clanak=40
Marifeta

#10717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Marifeta »

Challenger__ wrote:
Pedja Kojovic wrote:

Možda da pojednostavimo: optuženi za ratni zločin na području bivše Jugoslavije idu u Hag, ne u Gvantanamo. Ako imaš lažni pasoš, a strane si guzice, oduzima ti se i pokreće postupak deportacije u zemlju iz koje dolaziš, a nikako u Gvantanamo.
Saosjećam s tobom u žalu za starim dobrim vremenima kada su se spaljivale osobe na javnim mjestima samo na osnovu antipatija i sumnje skupine ili pojedinca, ali ko zna... Kakva nam je omladina možda nam se to i vrati
nosara

#10718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Marifeta wrote:Možda da pojednostavimo: optuženi za ratni zločin na području bivše Jugoslavije idu u Hag, ne u Gvantanamo. Ako imaš lažni pasoš, a strane si guzice, oduzima ti se i pokreće postupak deportacije u zemlju iz koje dolaziš, a nikako u Gvantanamo.
Saosjećam s tobom u žalu za starim dobrim vremenima kada su se spaljivale osobe na javnim mjestima samo na osnovu antipatija i sumnje skupine ili pojedinca, ali ko zna... Kakva nam je omladina možda nam se to i vrati
Gluho bilo... :roll:
Muslimanski demonstranti spalili budističke hramove i kuće

Na stotine muslimana u Bangladešu spalilo je najmanje četiri budistička hrama i 15 kuća budista u nedjelju nakon što su optužili budiste da su vrijeđali islam, saopćili su policija i mještani.
nosara

#10719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Koliko je funkcionera ns na placi kod ganica na ssst i nije li to malo degutantno...? Cak i gracic...!? :-)
Pedja Kojovic

#10720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

tarantula be

Zaista nisam upoznat sa ovim sto pisete o nasem kandidatu Josipu Dujmovicu.
To je bio posao nase kadrovske komisije.
Ako je spor, kao sto kazete, na sudu onda cemo sacekati da se taj proces zavrsi.

p.k.
Pedja Kojovic

#10721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

nosara

Mnogo clanova Nase stranke pripada akademskoj zajednici i vjerovatno neki od njih predaju i SSST-iju.
Ja zaista ne znam koliko njih osim na svojim maticnim akademijama i fakultetima predaje na toj ustanovi, niti me, pravo da vam kazem to narocito zanima.

p.k.
Pedja Kojovic

#10722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

nosara

Nasa stranka osnovana je 5.aprila, 2008.godine.

E da,...

Vise cete pomoci svojoj stranci ukoliko ovo ogromno vrijeme i energiju koje trosite napadajuci nasu upotrijebite da propagirate programe i stavove vase stranke.

p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 30/09/2012 16:55, edited 1 time in total.
nosara

#10723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote:nosara

Mnogo clanova Nase stranke pripada akademskoj zajednici i vjerovatno neki od njih predaju i SSST-iju.
Ja zaista ne znam koliko njih osim na svojim maticnim akademijama i fakultetima predaje na toj ustanovi, niti me, pravo da vam kazem to narocito zanima.

p.k.
Ne cudi me...

Kako ono ti rece "sda kriminalna organizacija"...? A dio rukovodstva nase stranke radi za jednog od osnivaca te organizacije...!?
nosara

#10724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote:nosara

Nasa stranka osnovana je 5.aprila, 2008.godine.

p.k.
Cuj to...? I...

Ne brini ti za moje vrijeme, imam ga napretek, ali nemam vise za koga drukat, pa drukam protiv svih, jer ste ko fotokopije... :D
Last edited by nosara on 30/09/2012 17:06, edited 2 times in total.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#10725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Ukoliko niti jedna od četiri kandidatkinje za načelnice sarajevskih opština , ne osvoji načelničku poziciju , da li će Naša Stranka takve rezultate izbora smatrati neuspjehom ?

Hvala
Locked