FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
oridjidji

#10701 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

erik2 wrote:
oridjidji wrote:
erik2 wrote:Treba biti realan pa se prisjetiti bliske prošlosti zvane Arsenal, tad se Milan provukao poslije 4:0. Računica je jednostavna svaka pobjeda igra, dakle ako nisu u stanju to napraviti na Nou Campu, onda nisu ni vrijedni LP. Malo me zbunilo nepružanje šanse Cescu bez obzira na lošu formu. Činjenica je da je neigranje Ville hendikep, ipak sumnjam da Barca može odigrati dvije utakmice za redom sa nulom u rubrici golovi. Naravno prije svega ide utakmica koja može biti jako teška, ona protiv jako nezgodnog Bilbao -a.
Arsenal je dao dva gola poslje dvije katastrofalne reakcije Milanove odbrane. Prvi go su dali kada je Koscielny ostao sam kod kornera na prvoj stativi. Drugi go je Thiago Silva uposlio praktično Rosickog. Treči go je bio penal. Međutim Milan je u drugom poluvremenu vratio se sa 4-3-3 formacije, na svoju 4-3-1-2 i Arsenal je mogao dati, a bogme i primiti koji go ili dva u drugome poluvremenu.

Barselona je fenomenalna ekipa, ali žabari su žabari. Špancima nikada nisu odgovarali. Barselona je igrala sa Milanom zadnji put 2006 godine u nakaut fazi, izbacili su ih jedva (poništen čist izjednačujući gol Ševčenka na Nou Kampu u uzvratu, zato što se Pujol okliznuo metar dalje od Ševčenka a sudija pomislio da je faul :), bizarno ali istinito). Tada je Barsa pobjedila prvu utakmicu golom Žilija. Sa Interom su igrali 2010 godine, ovo je bio sudar tada dvoje najačih klubova u Italiji i Španiji. Inter ih je izbacio.

Nije nemoguće da takvo što ponovi i Milan. Međutim Barsa jeste mnogo bolja ekipa od Milana kompaktniji su, mlađi, svježiji i bolji jer Milan je ekipa koja prolazi kroz remont tima i jednu generaciju starih a odličnih igrača teško je zamjeniti odjednom, pogotovo kad znamo da je teško nači kvalitetnu zamjenu jednom Nesti, Sedorfu, Ambrosiniju, Gatuzu, Zambroti, Pipu. Milan još nije našao tako dobre bekove kao što ih je nekada imao. U vezi su deficitarni za jednog klasičnog plejmejkera, kao što je bio Pirlo. Što se tiće novca i kupovina igrača, ne mogu praviti goleme kupovine, ako zavise od novca koji klub zaista posjeduje. Mogli bi u koliko bi Berluskoni odriješio kesu, međutim Berluskoni vodi klub već par sezona unazad na način koliko zaradite toliko i možete potrošiti na pojačanja, neulažući mnogo u svoj klub. Ove godine je najavio kupovinu par vrsnih igrača i odriješenje kese. Najskuplji igrač Milana Ibrahimović je doveden za 24 miliona eura i to prvo kao posuđen igrač. Robinho za 10 miliona, kao i Kasano. Boateng cini mi se za 4 miliona. Nocerino za pola miliona eura. Flamini, Mexes su došli džaba. Akvilani je na posudbi, ako zadovolji kriterije biće kupljen za 10 miliona. Maxi lopez, El Sharawy su kupljeni za siću, kao i mnogi drugi igrači. A recimo jedna Barsa sa pjesmom kupi Fabregasa i Sancheza i iskešira odjednom koliko Milan iskešira u par sezona.

Italija ima najoštrije poreze i kupovna moc ekipa je znatno manja u odnosu na druge lige. Jedino se Inter i šašavi naftaš Morati istiću golemim ulaganjima u igrače.
Ma sjećam se poništenog regularnog gola Ševčenka, iako sam simpatizer Barce to potvrđujem i nisam ja simpatizer Barce od Ronaldhina ili Messi -ja, nego još igračkih dana Krojfa...dalje ne bih elaborirao u mnogome se slažem, u ponečemu i ne, ali vidim da se radi o realnom znalcu koji ne dolazi na ovu temu iz samo podjebavačkih pobuda :thumbup:
Pratim Barsu draga mi je, jes da me nekada nervira previše njihovo pepanje lopte na 25 metara od gola i nastojanja da se svaki put ušetaju u šesnesterac i daju go. Ali ova generacija igrača im je neprkoslovena. Messi je nevjerovatan najbolji igrač koji sam gledao. Mada ja sam veliki ljubitelj Dinha, on je meni u Barsi bio mag i neko ko je bio u svojim najboljim godinama najbolji tehničar kojeg sam ikada vidio i igrača koji je nenadjebiv po načinu igre, znao je i da naniže par igrača i da stoji u mjestu i poigrava se sa igračima, da opali iz slobodnjaka, da glavom. Nijedan igrač nije izgledao kompletnije od njega tada. Čak je i Messi tada izgledao maleno u odnosu na njega. Nikad neću zaboraviti njegovo pimplanje među 2 igrača Bilbaa i poigravanje sa tom ekipom cijelu utakmicu.

skenderija04

#10702 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ganjeta wrote:Teorija je jedno, praksa nešto sasvim drugo. Onakvih situacija ima po utakmici 5-6 i toliko bi bilo penala na svakoj da se svako povlačenje svira.
A zasto je Ambrozini dobio zuti karton? Zbog povlacenja messija za dres. Naravno, kako se ista situacija desila u senaestercu nije sudio jer je vise mislio na kaznu neko na prekrsaj koji se dogodio. Pravila igre su tu da se postuju a sudije su tu da ih primjenjuju.
ganjeta

#10703 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

skenderija04 wrote:
ganjeta wrote:Teorija je jedno, praksa nešto sasvim drugo. Onakvih situacija ima po utakmici 5-6 i toliko bi bilo penala na svakoj da se svako povlačenje svira.
A zasto je Ambrozini dobio zuti karton? Zbog povlacenja messija za dres. Naravno, kako se ista situacija desila u senaestercu nije sudio jer je vise mislio na kaznu neko na prekrsaj koji se dogodio. Pravila igre su tu da se postuju a sudije su tu da ih primjenjuju.
Greška. Dobio je žuti zbog toga što je Čavi održao predavanje sudiji, niti zbog čega drugo. Pravila su da Mascerano dobije žuti zbog čupanja nogama i rukama Ibre, pravila su da se dobije katrton za preoštru igru Keite nad Noccerinom, pravila su da Puyol dobije karton zbog prekršaja nad Egipćaninom, ali oni ne dobiše kartone. Što li?

Da imaju obraza kao što nemaju šutili bi ko zaliveni, jer je Barcelona u zadnje 2-3 sezone lige prvaka najviše gurana od strane sudija.
ultima_palabra

#10704 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:
ultima_palabra wrote::lol: Ne mogu vjerovati...
Image
Ako u ligi sampiona postoji sastanak pred utakmicu i dogovori se jedna stvar i jedna strana ne ispostuje dogovor najmanje sto druga strana moze uraditi je da ulozi protest. Ne vidim sta je cudno u svemu tome.
Ma vidi... postaje malo dosadno sa tim izgovorima. Ako Barcelona ne dobije utakmicu, ili je trava preduga, ili je sudija dopustio pregrubu igru, ili je proradio vulkan na Islandu, ili sudija nije priznao gol koji je bio "mrvicu u ofsajdu" (finale Kupa kralja).

Treba se suočiti sa činjenicom da ne postoji tim koji ima božansko pravo da dobije svaku utakmicu... u fudbalu se moraš uvijek iznova dokazivati.
skenderija04

#10705 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Pazi, necu da diskutujem oko sudija. Na kraju krajeva ti si to sve vidio kros jednu prizmu a ja kroz drugu i nikada se necemo usaglasiti. A te stereotipe da su sudije gurale Barcu u zadnje tri godine tesko da mozes odbraniti. Ekipa koja je vec cetiri godine u polufinalu LS i bori se za peti nastup da nije dobra nema tog sudije da to nasilji.
skenderija04

#10706 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ Ultima palabra
Naravno da niko nema bozansko pravo. Ovdje govorimo o protestu zbog nepostivanja dogovora i nista drugo.
5 0 5

#10707 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote:
Ako u ligi sampiona postoji sastanak pred utakmicu i dogovori se jedna stvar i jedna strana ne ispostuje dogovor najmanje sto druga strana moze uraditi je da ulozi protest. Ne vidim sta je cudno u svemu tome.
ma @ultima sugerira da kao barcelona svaki put kada ne pobijede uloze zalbu na nesto? jesam upravu ultima? sad, cinjenica da je teren bio jako los nije toliko ni bitna za sve to. naravno, i wenger se zalio na istu stvar prije par sedmica kada su igrali protiv milana. naravno, milan ima pravo da si pripremi teren po mogucnostima/limitacijama svojih fudbalera. zato postoje utakmice kuci i u gostima. ako je milanu dovoljan jedan sut kuci naspram 17 barceloninih sa strane onda sam i ja zadovoljan.
treba ipak imati malo razumjevanja prema milanu. jer i na onako sporom i opasnom terenu jedva da su mogli stici barcelonu. sta mislis kako bi bilo da su morali malo i potrcati. no, imat ce priliku da se naigraju na camp nou.
razlika izmedju intera i milana je u tome da je inter ipak isao sa 2 gola prednosti u barcelonu. a vidjeli smo neki dan, opet protiv arsenala da milanu nekad ni 4 gola skoro pa nije dovoljno.

@ganjeta: izignorirao si moje pitanje. cak sta vise, nisi se ni osvrnuo. a bio si jako brz kada je trebalo optuziti barcelonu da su se navikli na "poklonjene penale". zato te opet molim, potkrijepi svoju tvrdnju. inace ostajes (u mojim ocima) kao provokativno prazno lupetalo.
oridjidji

#10708 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

skenderija04 wrote:
isto je povlaćenje za dres imao i pike na ibrahimoviću pa nije svirao faul. još se na njega zakačio ko pijavica.
jedini sudijski propust je bio što keiti nije dao žuti kada je nagazio nočerina po zglobu uz aut liniju, prije nego je i dobio žuti par minuta kasnije.
ganjeta

#10709 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

Naravno da guraju, to je opće poznato, to znaju svi na forumu, a i šire ne treba biti slijep pored očiju. Niko ne spori da nije dobra, i niko ne spori da ih ne guraju.

Evo jedan koji mi pade na pamet Ovrebo, on to uspije na šiljiti i to kavalitetno.
erik2

#10710 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Joj kad se sjetim onog terena koji je Chelsea pripremio za gostovanje Barcelone :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#10711 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

@ganjeta, sad si naje.bo. U svetinju diras..... :roll:

A sto se tice opravdanja za neodgovarajuci rezultat, uvijek ce ih biti. Uvijek se mogu naci razlozi za neuspjeh. Barcelona sinoc nije pobijedila Milan, jer nisu bili dovoljno dobri na utakmici. To je validan argument. Trava, prskalice, nedosudjeni penali (nepostojeci prekrisaji?!), zavjere, vise sile....to su sve izgovori.
Ako Milan ispadne, bice neki izgovor zasto je to tako. Isto tako i Barcelona. Niko nece priznati da je ispao, jer je ovaj drugi bio bolji. Bolje je ipak biti pobjednik, nego onaj koji smislja izgovore. :mrgreen:
skenderija04

#10712 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ganjeta wrote:Naravno da guraju, to je opće poznato, to znaju svi na forumu, a i šire ne treba biti slijep pored očiju. Niko ne spori da nije dobra, i niko ne spori da ih ne guraju.

Evo jedan koji mi pade na pamet Ovrebo, on to uspije na šiljiti i to kavalitetno.
To sto je "opce poznato".. A da li je bilo i drugih sudija osim njega? Da li je Barca "ponekad" bila u situaciji da se zali na sudije? Hocu da ti kazem da kada zelis nekoga da optuzis za nesto prvo pogledas arhiv i vidis da li je taj koga optuzujes bio i ostecen. Zato ja ne volim da pricam o sudijama jer na kraju uvijek mozes izvuci situaciju gdje se kaze " a sta je bilo na onoj utakmici taj i taj dan........." i ide se u nedogled. Hajde da ostavimo ovu pricu o sudijama. Nego reci mi kako vidis revans?
ultima_palabra

#10713 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:ma @ultima sugerira da kao barcelona svaki put kada ne pobijede uloze zalbu na nesto? jesam upravu ultima? sad, cinjenica da je teren bio jako los nije toliko ni bitna za sve to. naravno, i wenger se zalio na istu stvar prije par sedmica kada su igrali protiv milana. naravno, milan ima pravo da si pripremi teren po mogucnostima/limitacijama svojih fudbalera. zato postoje utakmice kuci i u gostima. ako je milanu dovoljan jedan sut kuci naspram 17 barceloninih sa strane onda sam i ja zadovoljan.
treba ipak imati malo razumjevanja prema milanu. jer i na onako sporom i opasnom terenu jedva da su mogli stici barcelonu. sta mislis kako bi bilo da su morali malo i potrcati. no, imat ce priliku da se naigraju na camp nou.
razlika izmedju intera i milana je u tome da je inter ipak isao sa 2 gola prednosti u barcelonu. a vidjeli smo neki dan, opet protiv arsenala da milanu nekad ni 4 gola skoro pa nije dovoljno.
Da, i Wenger se žalio. Kako onda da nikome nije palo na pamet da je teren San Sira loš već decenijama, a ne da se radi o nekoj zavjeri Milana?

A ne bi bilo loše da smanjiš malo svoju prepotenciju spram Milana, kojeg uzgred ne gotivim ni najmanje. Samoproglašeni vizionar igre je tako potcjenjivao Milan, pa mu se desio poraz od kojeg se nikad nije oporavio.
http://www.guardian.co.uk/sport/blog/20 ... eague-1994
Tomahawk11
Globalni moderator

#10714 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

I meni nije jasno sto se prepotentno gleda na jedan Milan, ko da sa Lecceom igraju?! :? Kakav god da je, ipak je to Milan. Treba imati respekta. Ja sam siguran da Guardiola gleda puno ozbiljnije na revans. Prva utakmica nije donijela nijednom timu prednost. Ne valja biti bahat, obije se o glavu.
Pade mi nesto na pamet, kad smo vec kod zavjera, teorija i sl., kako bi bilo da Barci zabrane igranje na Camp Nou, mislim, preveliki je teren ostalim ekipama, ipak je to prednost? :mrgreen:
erik2

#10715 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

ganjeta wrote:Naravno da guraju, to je opće poznato, to znaju svi na forumu, a i šire ne treba biti slijep pored očiju. Niko ne spori da nije dobra, i niko ne spori da ih ne guraju.

Udaviste sa Ovrebom, slabo ko pominje Colinu ( mislim da mu je to bila jedna od zadnjih utakmica koju je sudio ) kad je priznao apsolutno neregularan gol Chelsea -a....Carvalho je držao Valdesa dok je Terry zabijao..mislim da je završilo 4 : 2, sječam se onog gola Ronadhina iz mjesta.
oridjidji

#10716 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

505sCrtom wrote:
skenderija04 wrote:
ma @ultima sugerira da kao barcelona svaki put kada ne pobijede uloze zalbu na nesto? jesam upravu ultima? sad, cinjenica da je teren bio jako los nije toliko ni bitna za sve to. naravno, i wenger se zalio na istu stvar prije par sedmica kada su igrali protiv milana. naravno, milan ima pravo da si pripremi teren po mogucnostima/limitacijama svojih fudbalera. zato postoje utakmice kuci i u gostima. ako je milanu dovoljan jedan sut kuci naspram 17 barceloninih sa strane onda sam i ja zadovoljan.

@ganjeta: izignorirao si moje pitanje. cak sta vise, nisi se ni osvrnuo. a bio si jako brz kada je trebalo optuziti barcelonu da su se navikli na "poklonjene penale". zato te opet molim, potkrijepi svoju tvrdnju. inace ostajes (u mojim ocima) kao provokativno prazno lupetalo.
Jeli ko gledao Milanovu utakmicu sa Arsenalom od vas live? Arsenal ih jeste unistio u prvom poluvremenu, ali golove su dali spletom okolnosti, mahom grešaka odbrane, a ne zbog prikazane igre na terenu. Imali su cijelo drugo poluvrijeme da zabiju. Nisu jer je Milan vratio kontrolu lopte u drugom poluvremenu sa vračanjem na svoju provjerenu formaciju 4-3-1-2. Jednu su stopostotnu šansu fulili za go i to odbijanac koji nije spremio Van Persi u go. Međutim i Milan je dosta promašio u drugom poluvremenu. Gotovo istu šansu je fulio Nočerino, kao i Van Persi desetak minuta kasnije. Još je tu bilo par poluprilika za go i jednih i drugih. Milan nije imao katastrofalnu utakmicu, kao sto je Arsenal imao u Milanu i to je na kraju i presudilo da Milan prođe.

Međutim Milan može podbaciti narednu utakmicu, dali će to je pitanje. Malo je utakmica u kojim igrači naprave vezano dvije ili ti greške u fazi odbrane, a da tako budu kažnjeni surovo golovima kao što su protiv Arsenala.

Barsa ih može pobjediti, realno su bolji od ovoga Milana, ali odnositi se prema Milanu kao da je to neka osrednja ekipa u Evropi, malo je neukusno i nešto zbog čega bi vrlo lako mogla ekipa Barselone biti kažnjena jer ipak ne igraju sa 4-plasiranom ekipom u Italiji već njenim šampionom.

E sada Milan nije jedina ekipa koja izgleda loše protiv Barse, na to se moramo navići i priznati da je Barse dominantnija od svih ekipa iz prošlosti pa čak i od Sakijevog Milana nekada, ali nije nepobjedljiva jer su je pacerski izbacili Celzi, Mancester, Liverpul, i Inter. Od kad je krenula nova Barsina era u fudbalu 2006 godine niko nije Barsu nadigrao. Svako je iskoristio onoliko koliko im je Barsa dala prostora.
ganjeta

#10717 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

@ barbarez ok završićemo o suđenju. Po meni Milan je povećao svoje šanse za prolaz, sad su one 60 % - 40 % u korist Barcelone, velika je stvar što nisu prinili gol sinoć, to malo kome uspjeva. Zavisi kakav će tim izvesti Alegri, tačnije ko će biti spreman. Ja vjerujem u prolaz.

@ 505 nemam ja šta tebi dokazivati, kad ti ne vidiš pored očiju, i da ti stavim dokaze ti ćeš opet po svom, čisti penali i tako taj stil. :zzzz:

@ Ultima nemoj im to postavljati :mrgreen: , oni i dalje sanjaju da vrate slično Milanu ali im ne uspjeva nikako.

Dimenzije terena u Milanu i Barceloni su identične.
oridjidji

#10718 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

Na Barsinom terenu se ne igra svakih 7 dana utakmica, nekad se podje i u goste, neigraju na njemu dvije ekipe. Milan i Inter su ove godine preorali kao i svih drugih godina San Siro jer fakticki bilo je i dana kada je svaka tri dana bila utakmica nekoga od ova dva tima na San Siru jer opcepoznato je da su obje ekipe krema italijanskog fudbala koje igraju mnostvo utakmica sto u ligi, sto u kupu, sto u ligi prvaka.

Pa i Milanu je sinoc bio los teren, ne samo Barseloni. Sad ce neko reci njima je to savrseno odgovaralo. Sad bi se neki ubogi Milanez mogao zaliti kako je upravo to bio razlog sto je Milan stvorio samo dvije 100% prilike u cijeloj utakmici. Umjesto da realno prihvati cinjenicu da je Barsa bila bolja, mada nedovoljno dobra da postigne go.

:D
skenderija04

#10719 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ oridjidji

Milan je uvijek Milan. Sta ce biti u utorak niko ne zna. Barca ove godine ne djeluje svjeze.Sada je tu dodatni problem lijeve strane gdje je Guardiola prije tri mjeseca imao tri igraca da izabere a sada nema niti jednog. Improvizuje se sa Iniestom,Pedro nije uhvatio formu a Tello iako je jedini igrac tog profila jos uvijek nema povjerenje Guardiole da pocne kao starter. Ja se nadam da ce Barca uspjeti zabiti do poluvremena iako sumnjam da ce Milan bilo sta mjenjati do eventualnih 2-0. Znaju vrlo dobro da ih jedan gol otvata. U revansu se vise bojim Boatenga i Robinha nego Zlatana. Ibra ce biti zrtvovan kao ostrvo i pokusace da igra ledjima golu i da salje povratne.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10720 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Ma i u Barceloni igraju obicni ljudi, ko i svi ostali i oni se zale na sudjenje. Normalno da se neces zaliti dok ide glatko i dok bilo kakva moguca greska sudije nece bitnije promijeniti konacan rezultat. Sad kad je gutavo, sudija je kriv :dance: Lahko je izigravati svece kad ti ne gori pod nogama, hajd' sad.
oridjidji

#10721 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

skenderija04 wrote:@ oridjidji

Milan je uvijek Milan. Sta ce biti u utorak niko ne zna. Barca ove godine ne djeluje svjeze.Sada je tu dodatni problem lijeve strane gdje je Guardiola prije tri mjeseca imao tri igraca da izabere a sada nema niti jednog. Improvizuje se sa Iniestom,Pedro nije uhvatio formu a Tello iako je jedini igrac tog profila jos uvijek nema povjerenje Guardiole da pocne kao starter. Ja se nadam da ce Barca uspjeti zabiti do poluvremena iako sumnjam da ce Milan bilo sta mjenjati do eventualnih 2-0. Znaju vrlo dobro da ih jedan gol otvata. U revansu se vise bojim Boatenga i Robinha nego Zlatana. Ibra ce biti zrtvovan kao ostrvo i pokusace da igra ledjima golu i da salje povratne.
Ma nece Barsa dati go, a bogme ni Milan u prvom poluvremenu, jer Milan i kad bi ga dao, a najčešče ga daju u prvom poluvremenu, nebi baš imao poslje toga mnogo šansi da prođe jer bi po njih pritisak bio još veći. Mislim da će Milan ići na opstrukciju igre i čuvanje svoga gola i da će pokušati dati go tek u drugom poluvremenu u padanju utakmice. Očekujem tvrdu utakmicu, možda i sa manje prilika u odnosu na ovu juče, te sa mnogo kalkulisanja i Barselone i Milana jer rizik je golem poptuno se otvoriti u ovakvim utakmicama. Ko zna možda Milan bude krenuo hrabrije u ovaj duel i iznenadi ofanzivnijom igrom. Međutim to je pod domenom rekla kazala. Nemoguće je predviditi tako hladno konačni rezultat ove utakmice. Sve je moguće...
oridjidji

#10722 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

Tomahawk11 wrote:Ma i u Barceloni igraju obicni ljudi, ko i svi ostali i oni se zale na sudjenje. Normalno da se neces zaliti dok ide glatko i dok bilo kakva moguca greska sudije nece bitnije promijeniti konacan rezultat. Sad kad je gutavo, sudija je kriv :dance: Lahko je izigravati svece kad ti ne gori pod nogama, hajd' sad.
Pa recimo prosle godine im je Busaka mnogo pomogao protiv Arsenala, da ih izbace. Hem je dao crveni karton Persiju po meni opravdano, po nekom drugom neopravdano, te dosudio penal koji je u krajnju ruku bio sumnjiv kojim su preokrenuli rezultat. Sto je na kraju bilo eleminatorno za Arsenal.

Trener Barselone Pep Gvardiola rekao je da mu je Venger posle meča prišao sa jednim zahtevom.

“Venger mi je rekao da čestitam sudiji. Realnost je da Arsenal nije mogao da poveže tri pasa, nisu bili sposobni da jednom šutnu ka golu. Suosjećam sa njima jer znam kako Arsenal igra. Ne znam kako će gledati na ovaj poraz, možda će ga analizirati sa stanovišta da je njih 10 igralo protiv nas 11. Mogu to da razumijem”, rekao je Gvardiola.
5 0 5

#10723 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

oridjidji wrote: sta si ti sinoc gledao molim te :D covjek ga je par puta nadskocio, jednom uz rub predriblao, covjek ga je cupo gurao, vukao za dres da bi ga savladao jer se zlaja idealno gradi. pike jeste odradio odlican posao, ali milan nije imao 20 prilika da se ima cime hvaliti vec 6 od kojih su dvije bile go prilike. Robinho i Zlaja kada su šutali još u prvom poluvremenu. U drugom su imali par poluprilika koje su glupim upošljavanjem Zlaje upropastili i jednim nesnalaženjem Nočerina i potom Emanuelsona tj. lošim primanjem lopte kada je praktično ostao sam na desnoj strani gdje je samo trebao opaliti po njoj.
milan je pokusavao cijelu utakmicu dugim loptama proigrati ibrahimovica. dvije stvari. lopte su uglavnom bile neprecizne, a one koje su bile dobre sve i jednu je pique skinuo ispred ibrahimovica.
ultima_palabra wrote: Da, i Wenger se žalio. Kako onda da nikome nije palo na pamet da je teren San Sira loš već decenijama, a ne da se radi o nekoj zavjeri Milana?

A ne bi bilo loše da smanjiš malo svoju prepotenciju spram Milana, kojeg uzgred ne gotivim ni najmanje. Samoproglašeni vizionar igre je tako potcjenjivao Milan, pa mu se desio poraz od kojeg se nikad nije oporavio.
http://www.guardian.co.uk/sport/blog/20 ... eague-1994

prepotenciju naspram milana? sinoc sam napisao da je milan barcelonin najbolji protivnik ove sezone. mislim da milanovi navijaci zasluzuju vise od onoga sinoc. cak sta vise, mislim da su dali barceloni previse postovanja. ili jednostavno nisu mogli drukcije.
sto se travnjaka tice i to ce biti zadnje sto cu o tome napisati, (slazem se da je trava losa na san siru inace, ali...) mislim da je namjerno bio pripremljen onako za sinocnu utakmicu. ako hoces, mozemo pogledati interovu utakmicu protiv genoa-e 1.4. pa cemo usporediti. siguran sam da je i tebi jasno da je sinocni travnjak bio dio "strategije". nije bio problem u losoj travi nego sto ni takvu nisu poljevali. vidio si sinoc kakve su posljedice toga. (mislis li da je slucajno da milan ne polijeva teren u dvije zadnje utakmice, protiv brzih i tehnicki jacih timova?) napravi odmak i probaj mi odgovoriti samo na to pitanje. bas me zanima da li mislis da je teren juce bio namjerno "zapusten" ili je takav uvijek.
sretan sam da se niko nije povrijedio proklizavajuci.

ne znam sta je relevantno danas, sta se desilo prije 20 godina. koja je usporedba?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#10724 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Ovdje mi stvarno nisu jasni neki ljudi... Suđenje sinoć je bilo besprijekorno, dostojno Lige prvaka. Sudija je odradio vrhunski posao. Baš se vidi razlika u kvaliteti suđenja u LP i u Primeri.

Teren je bio veoma loš, sramotan za utakmicu LP. Niko nije rekao da je Milan namjerno uništio teren (ja lično mislim oni to nikad ne bi uradili), nego je jednostavno loš teren (zbog milion razloga). Činjenica je da loš teren značajno utiče na igru Barce.... Na Camp Nou će biti savršen teren i Barca će imati priliku da pokaže šta zna.

Ostavimo napadanje sudija Mourinhu i njegovim sljedbenicima.
ultima_palabra

#10725 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Ne vjerujem da je Milan namjerno ostavio loš teren, pogotovo protiv Arsenala. U toj utakmici im je trebao što bolji rezultat koji su i postigli... a nije baš da su ekipa koja nabija loptu u rangu Stokea.

Iako sam navijao za Arsenal u toj utakmici, katastrofa koju su doživjeli je samo njihova krivica... isto kao što je i krivica Barcinih igrača i trenera što nisu postigli gol sinoć (neefikasnost Alexisa, Xavi i Iniesta na neprirodnim pozicijama da bi se ubacio destruktivac Keita itd.)
Post Reply