Pozdrav dobri narode,
suprug i ja imamo malu djecu (kuci smo i vikendom vec u 7 sati navecer ) pa smo se odlucili pocastiti PS5.
On se sa PS1 sjeca Fife, ja mucenica Crash Bandicoota.
Znaci nismo zahtjevni, cak sta vise pojma nemamo osim da nam je dosadno.
Trenutni deal koji sam nasla na OLX-u je Playstation 5 Slim PS5 1TB konzola sa dva kontrolera i kosta 1149 KM ili
PlayStation 5 Slim D chassis PS5 1TB Disc Edition za 1025 KM.
Ako ko zna za pametiju opciju slusam? Kupila bih u naredna dva tri dana.
Kod nas kako vidim na Olxu trgujemo tim digitalnim igricama jer kod nas nesto nije dostupno, pretpostavljam taj sony store ili ako sam provalila jeste ali se mora drzava pri unosenju kartice i placanja istom unijeti kao USA, ne drzite me za rijec, vjerovatno bubam i duduk sam pa ce mi neko od vas pojasniti? i ne vidim da su nesto igrice strasno skupe kad tako preprodaju i daju ti da koristis njihove accounte. Vjerovatno je pametnije imati svoju pretplatu.
S druge strane mislili smo da uzmemo disk verziju jer jelte sto ne dodati bas smijesnu razliku u cijeni a moci igrati i digitalne i fizicki kupljene igrice (diskovi su strasno skupi po meni u BIH, novi naravno, a mozda i tu grijesim, jer ne bih da mijenjamo i uzimamo polovne) ali kontam da bi mozda tu i tamo kupili neki ako naletimo, ne zanima nas nikakvo mijenjanje i trampa i mozda osteceni diskovi jer jedva vremena imamo da igramo to sto kupimo kamoli jos nam samo fali da se mijenjamo) ali vidim da vecina ljudi naginje vise na forumima ka disc verziji ako vec biraju, jer sto da ne... (slobodno me i tu demantujte, mozda pricam gluposti i digitalna verzija je skroz ok ako se u Bosni vise kupuju digitalne igrice, nego fizicke)
Bilo kakvo pametno misljenje cijenim i dobro ce nam doci (a sva su pametnija i sa vise znanja od mog) generalno o tome sta kupiti sta ne kupiti, sta nama uopste od dodataka treba (procitala sam da vertikalno postolje je ok ali da sony moze i sam stajati, mozda grijesim), punjac za dzojstike? Nesto pored toga?
Puno vam hvala svima koji cete doprinijeti da ovu Novu Godinu ne zaspimo kao kokosi u 21 sat jer cemo igrati Sony
PS. Nasla sam da je Indija kao neka druga zemlja preko koje se kupuje ma sta to znacilo trenutno best buy, ako mi i to neko moze pojasniti bila bi mu bas zahvalna.
PPS. I sad cemo izgledati igrati prokletu Fifu i Crash Bandicoot igrice, mozda za nas i jeste disc verzija. Kupimo te igrice u fizickoj formi i Bog da nas vidi.