Irak

Post Reply
Ironmen

#10701 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ironmen »

Savoxxee kad si vec kod Palestine vidim da nisi upucen ISIL je pozdravio smrt svakog palestinca i proglasio ih nevjernicima 2014 godine kada je Mahmoud Abbas cestitao Assadu pobjedu na izborima, tako da nemoj vise provlaciti ovako pricu o palestincima i Iranu kao nekom njihovom neprijatelju.Takodjer su objavili rat citavom svijetu i postavili mapu njihovog plana invazije i zauzimanja Afrike, Azike i Evrope najvece zlo u skorijoj istoriji posle Hitlera je ISIL.
zvizdan

#10702 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zvizdan »

I sta kazes savoxx, Iran u talu s Izraelom i Amerikancima, opstepoznata cinjenica? :D Jaka ekipa, nema sta, garant je kvota na njih 1.05, ko na Real protiv Herculesa u Kupu Kralja :D
sarajevoxxxx

#10703 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Kada i gdje je međunarodna zajednica bombardovala Sirijce ili Iračane lojalne Asadu ili iračkom premijeru Malikiju? Naravno da su mezimćad!

Izrael, Asad, i iracki premijer El Abadi su jedna ekipa jedna raja, i imaju punu podršku onoga što poznajemo kao međunarodna zajednica.
zrakomlat

#10704 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zrakomlat »

zvizdan wrote:I sta kazes savoxx, Iran u talu s Izraelom i Amerikancima, opstepoznata cinjenica? :D Jaka ekipa, nema sta, garant je kvota na njih 1.05, ko na Real protiv Herculesa u Kupu Kralja :D
Plus saudijska arabija i njeno mezimče, hezbolah.
Ironmen

#10705 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ironmen »

zvizdan wrote:Stani malo, pa jesu li onda prijetnja covjecanstvu ili nisu? Kontradiktorno mi to sto pricas. Najveca su prijetnja, cisto zlo, ovo, ono, ali bas i nisu tolika da bi neko ginuo boreci se protiv njih izuzev irackih siita. Koji su, uzgred, oslobodili skoro svako mjesto gdje je siita bilo vise od 20%. A nesto sumnjam da se plase kako ce se oni pecinari suknuti na Nedzef ili Basru. Tako da mi i dalje nema logike.

Opet ti mogu dati primjer iz Istorije ove skorije kada je Hitler okupirao pola Cehoslovacke britanski premijer je tada izjavio da je postignut dogovor saHitlerom i da se vjeruje u trajan mir u Evropi da da to je izjavio tek kada se Hitler narugao cijelom Svijetu i prisvojio Poljsku i objavio rat Francuskoj i VB onda je svijet reagirao.

Zasto bi jos svijet reagirao na ISIL kada nisu u opasnosti zasto??? Isil je u Iraku zauzeli su pola Iraka napravili bezbroj zlocina porusili kuca, dzamija, skola i normalno da ce Iracani da se bore za svoju zemlju bili siti ili suniti.
walter kurtz

#10706 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

jbt kako kurdi pocistise hasaku impresivno :thumbup:
sarajevoxxxx

#10707 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Ironmen wrote:Savoxxee kad si vec kod Palestine vidim da nisi upucen ISIL je pozdravio smrt svakog palestinca i proglasio ih nevjernicima 2014 godine kada je Mahmoud Abbas cestitao Assadu pobjedu na izborima, tako da nemoj vise provlaciti ovako pricu o palestincima i Iranu kao nekom njihovom neprijatelju.Takodjer su objavili rat citavom svijetu i postavili mapu njihovog plana invazije i zauzimanja Afrike, Azike i Evrope najvece zlo u skorijoj istoriji posle Hitlera je ISIL.
Da i Sadam je bio najveće zlo. Kako ide ona izmišljotina o hemijskom oružju. Ah da, tada su bili okorjeli lažovi.Ono sada je 100 % istina vjeruje te mi.Sravnite im gradove ovaj put sigurno se nećete pokajati. Mislim u čemu je fol. Mi smo kao neki posmatraci koje treba uvjeriti da je opravdana dozvola za ubijanje. Tu i tamo slažu, ali Bože moj, dešava se.

Ono kad ti dokazani lažov govori i ubjeduje te da je Isil losa fora, nema druge nego mu vjerovati. Ono zanemariti i činjenicu da je lažov usput i razorio jednu zemlju milione ljudi na toj svojoj laži usmrtio ranio i prognao.
Ironmen

#10708 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Kada i gdje je međunarodna zajednica bombardovala Sirijce ili Iračane lojalne Asadu ili iračkom premijeru Malikiju? Naravno da su mezimćad!

Izrael, Asad, i iracki premijer El Abadi su jedna ekipa jedna raja, i imaju punu podršku onoga što poznajemo kao međunarodna zajednica.

Izrael je jedan od tvoraca ISILA i njima najvise odgovara ovakvo stanje na BI propast Libije, Sirije i Iraka njima daje dodatnu stabilnost i mirnocu.
zvizdan

#10709 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zvizdan »

Ironmen wrote:
zvizdan wrote:Stani malo, pa jesu li onda prijetnja covjecanstvu ili nisu? Kontradiktorno mi to sto pricas. Najveca su prijetnja, cisto zlo, ovo, ono, ali bas i nisu tolika da bi neko ginuo boreci se protiv njih izuzev irackih siita. Koji su, uzgred, oslobodili skoro svako mjesto gdje je siita bilo vise od 20%. A nesto sumnjam da se plase kako ce se oni pecinari suknuti na Nedzef ili Basru. Tako da mi i dalje nema logike.

Opet ti mogu dati primjer iz Istorije ove skorije kada je Hitler okupirao pola Cehoslovacke britanski premijer je tada izjavio da je postignut dogovor saHitlerom i da se vjeruje u trajan mir u Evropi da da to je izjavio tek kada se Hitler narugao cijelom Svijetu i prisvojio Poljsku i objavio rat Francuskoj i VB onda je svijet reagirao.

Zasto bi jos svijet reagirao na ISIL kada nisu u opasnosti zasto??? Isil je u Iraku zauzeli su pola Iraka napravili bezbroj zlocina porusili kuca, dzamija, skola i normalno da ce Iracani da se bore za svoju zemlju bili siti ili suniti.
Pa bas zato ti i govorim. Iracki siiti bi trebali osigurati svoja podrucja (sto im i nije neki problem) i razvijati svoje drustvo u svakom pogledu, a ovi neka fino konsoliduju divljakistan. Pa kad krenu sa svojim "prosvjetiteljskim aktivnostima" po Evropi i Americi, neka se onda Ameri i Evropa obracunavaju sa svojim cedom.
Challenger__

#10710 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:To da je Iran u istoj ekipi gdje je Izrael gdje su Rusi i Amerikanci nije ništa novo. Ista ekipa posmatra Palestinu decenijama.
Vjeruješ u ovo ili karikiraš?
celava_dlaka

#10711 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by celava_dlaka »

Trebaju oni jos puno dogurati da budu najvece zlo poslije adolfa
sarajevoxxxx

#10712 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Ironmen wrote:
sarajevoxxxx wrote:Kada i gdje je međunarodna zajednica bombardovala Sirijce ili Iračane lojalne Asadu ili iračkom premijeru Malikiju? Naravno da su mezimćad!

Izrael je jedan od tvoraca ISILA i njima najvise odgovara ovakvo stanje na BI propast Libije, Sirije i Iraka njima daje dodatnu stabilnost i mirnocu.
Tu foru muslimanski svijet prihvata već 50 godina.Pa to je omiljena priča svakog pravog diktatora. Vidite Izraela jest ružan, ono nismo mi vjerujte nam. Sve je to Izrael zakuhao. Mislim to su gluposti. I više je nego jasno da muslimanske zemlje štite Izrael koji im dođe samo kao dobar fazon za skretanje pažnje od njih samih.
walter kurtz

#10713 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Image
Ironmen

#10714 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ironmen »

zvizdan wrote:
Ironmen wrote:

Pa bas zato ti i govorim. Iracki siiti bi trebali osigurati svoja podrucja (sto im i nije neki problem) i razvijati svoje drustvo u svakom pogledu, a ovi neka fino konsoliduju divljakistan. Pa kad krenu sa svojim "prosvjetiteljskim aktivnostima" po Evropi i Americi, neka se onda Ameri i Evropa obracunavaju sa svojim cedom.

Pa kako da osiguraju svoja podrucja kada ISIL svaki dan izvodi auto bombe skoro pola drzave im kontrolise ISIL i normalno je da ce se boriti za svoju zemlju. Ti hoces da kazes da bi Irak trebao stati u brobi protiv ISILA i pustit ih da se normalno razvijaju dok oni ne napadnu neku drugu zemlju i prebace svoj problem u tudje dvoriste nema ti to logike nikako a i ta prica oko sunita i sita nepodrzavaju svi suniti ISIL imas ih veliki broj i u Irackoj i u Siriskoj vojsci tako da ni ta teza nema oslonac,
sarajevoxxxx

#10715 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:To da je Iran u istoj ekipi gdje je Izrael gdje su Rusi i Amerikanci nije ništa novo. Ista ekipa posmatra Palestinu decenijama.
Vjerujem.
walter kurtz

#10716 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:
Vjerujem.
:pisnuo:
Ironmen

#10717 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:
Ironmen wrote:

Tu foru muslimanski svijet prihvata već 50 godina.Pa to je omiljena priča svakog pravog diktatora. Vidite Izraela jest ružan, ono nismo mi vjerujte nam. Sve je to Izrael zakuhao. Mislim to su gluposti. I više je nego jasno da muslimanske zemlje štite Izrael koji im dođe samo kao dobar fazon za skretanje pažnje od njih samih.

Ja mislim da ni ti sam vise ne znas sta pricas ni sta hoces reci po tvome stavu da se zakljuciti da si na strani ISILA u jednom trenutku spominjes palestince ja ti kazem da Sirija vec 30 godina pomaze palestince i kada je Abbas cestitao Assadu na izborima ISIL je objavio rat svim palestincima i pozdravio njihova stradanja.

Nemamo mi ostatak normalnog islamskog svijeta sta pusiti foru i Izraelu dovoljno nam je da pogledamo najveci logor na svijetu pojas Gaze i da vidimo kako se Izrael odnosi prema muslimanskom narodu.

I ta teza ISIL-Palestina koju vec dugo vremena provlacis po forumu nepije ti vode iz vec gore objasnjenog teksta tako da nema vise smisla da podrzavas ISIL a govoris o stradanju palestinaca.
sarajevoxxxx

#10718 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Iran, Izrael, Rusi, Amerikanci, Jordan, Egipat, Hezbollah, YPG, irački premijer El Abadi i Huti su jedna ekipa jedna raja i jako dobro se slažu.
walter kurtz

#10719 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

sarajevoxxxx wrote:Iran, Izrael, Rusi, Amerikanci, Jordan, Egipat, Hezbollah, YPG, irački premijer El Abadi i Huti su jedna ekipa jedna raja i jako dobro se slažu.
a mezimce :zoka:
walter kurtz

#10720 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Image
sarajevoxxxx

#10721 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

@Ironmen

Ne podržavam Isil. Najveći logor nije Gazza nego Istočna Guta u Damasku i grad Douma.Muslimanske zemlje jesu gore od Izraela a Asad je to samo praktično pokazao
Ironmen

#10722 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Iran, Izrael, Rusi, Amerikanci, Jordan, Egipat, Hezbollah, YPG, irački premijer El Abadi i Huti su jedna ekipa jedna raja i jako dobro se slažu.

Izrael SAD , KSA i sateliti su odgovorni za stradanje sirijaca, iracana i stvaranja ISILA to je svima jasno.
zvizdan

#10723 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zvizdan »

@Ironman, kako onda objasnjavas da Mosul, grad od skoro 2 miliona stanovnika, okupira i cvrsto drzi par hiljada ISIL-ovaca? Nemoj mi samo o manjku organizacije, oruzja i slicno, jer konstelacija snaga je takva da bi ih ljudi u Mosulu mogli lopatama istjerati iz grada. A ako opet biraju da sute i trpe dok ih iracki siiti ili Kurdi ne oslobode, onda ih tek ne treba niko ni oslobadjati.

Dakle, ako se vecini irackih sunita svidja Islamska drzava i ona sto im ona nudi, treba ih pustiti da uzivaju u svim blagodatima hilafeta. To je jednostavno posteno. Mislim, da sam iz Basre, nema te sile koja bi me, u takvim okolnostima, natjerala da stavljam glavu u torbu radi tog svijeta. Evo, konkretno, jel se za sve ove godine u tom Mosulu javio ikakav znak pokreta otpora? Makar najbenigniji. Ja nisam cuo za to dosad. Zato, sirok im hilafet i mnogo srece u srednjem vijeku.
zrakomlat

#10724 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zrakomlat »

I naravno,

Image
sarajevoxxxx

#10725 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

walter kurtz wrote:
a mezimce :zoka:
Naravno i Asad je u toj ekipi. Za 4 godine niti jedan grad koji je ostao lojalan Asadu nije bombardovan.
Post Reply