PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

hellue

#10701 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

JoseMujica wrote:blokirana lova od EU fondova....aaaa uj tomu grmu leži bojan zec filipovič

zato su se vovi ndžioejvi nadigli i stali u prve redove....nema para ;-)
IPA Fondovi :D
omar little

#10702 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by omar little »

JoseMujica wrote:blokirana lova od EU fondova....aaaa uj tomu grmu leži bojan zec filipovič

kako blokirana? zasto?
hellue

#10703 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Radna grupa za medjuplenumsku suradnju..hell yes
palermo

#10704 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by palermo »

hellue wrote:

IPA Fondovi :D
Pa dobro, nisu to mala sredstva.

Samo, ako to spominju , onda se moraju dotaći ustavnog uređenja BiH.
nedim73m

#10706 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

titinho wrote:Imam osjecaj da bi ovi organizatori i najglasniji na plenumu bili 3 puta gori od ovih danas na vlasti

Plenum koji bi trebao da izbaci par najpametnih ljudi koji ce u buducnosti predstavljati gradjane i za kojim bi narod krenuo i u 10 puta vece proteste, sveo sa na iznosenje vlastitih dozivljaja iz zivota pod vlascu bh tajkuna.

Osnovni zahtjev koji bi bio smanjivanje plata u KS i FBIH izgleda niko ne sugerise

Zato imamo Lijanovice sa 100-inama miliona KM kapitala koji ulaze u politiku jer im je bolje u politici nego da vode vlastitu firmu. I takvih je milione. Sve dok bude bolje na budzetu nego privatluk do tada ce nam drzava biti u cundari

Lijanović u politici radi ministarske plaće, daj ne nasmijavaj me. Usrecio se lik dobija od države 3.000 milje plate. Nadam se da ne misliš ovo ozbiljno i da ti je jasno što je on u politici (70 miliona KM godišnji buđet za poticaje poljoprivredi pola njemu pola poljoprivrednicima9

70 miliona godišnji poticaji, 40 hiljada ministarska godišnja plaća. Lijanović se okanio biznisa radi plaće :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
say_cheese

#10707 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

microPHONE <--- zvuk

osevapi te se i dojavite ovim govornicima na bini da ne treba napinjati vratne zile, odlicno ih cujemo :josipalisac:
guber90

#10708 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

arshavin wrote:Mangupski je ovo odradio Niksic,nema sta.
Sto jeste, jeste :D.

Ili je siguran toliko da je sve dobro sakrio ili je stvarno posten, a treca je da je lud :D.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10709 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Max Bunker wrote:ovo je psihoterapije ovim ljudima i ja da sam vlast, ja bih im ovo stalno organizovao jer oni na ovaj nacin ispoljavaju i rjesavaju se svog nezadovoljstva
:thumbup: that is fucking point...zamisli još im kamere uključiš i stalni prenos da ih familija i komšije gledaju....pa online voting ...Plenum bi zgazio Farmu
jastuk1

#10710 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jastuk1 »

omar little wrote:

kako blokirana? zasto?
1 decembar 2013 Izmijenjeno 16:32 CET
Evropska komisija je Bosni i Hercegovini uskratila 45 miliona eura iz IPA fondova zbog neprovođenja odluke u predmetu Sejdić-Finci.
Posebni odjel za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine pokrenuo je istragu protiv “nepoznatog počinioca” zbog neprovođenja odluke Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/is ... pa-fondova
guber90

#10711 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

jastuk1 wrote:
omar little wrote:

kako blokirana? zasto?
1 decembar 2013 Izmijenjeno 16:32 CET
Evropska komisija je Bosni i Hercegovini uskratila 45 miliona eura iz IPA fondova zbog neprovođenja odluke u predmetu Sejdić-Finci.
Posebni odjel za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine pokrenuo je istragu protiv “nepoznatog počinioca” zbog neprovođenja odluke Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/is ... pa-fondova
Jah, bas je nepoznat :lol: :lol: .
L u c i f e r

#10712 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

JoseMujica wrote:
Max Bunker wrote:ovo je psihoterapije ovim ljudima i ja da sam vlast, ja bih im ovo stalno organizovao jer oni na ovaj nacin ispoljavaju i rjesavaju se svog nezadovoljstva
:thumbup: that is fucking point...zamisli još im kamere uključiš i stalni prenos da ih familija i komšije gledaju....pa online voting ...Plenum bi zgazio Farmu
...i da se Ekrem nogira iz kuhinje!
palermo

#10713 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by palermo »

L u c i f e r wrote:
:shock: :lol: :-)

:violina:
moram reći, da koliko god sam bio protiv neartikulisane i nažalost vrlo često orkestrirane kampanje na ovom fourmu od strane onih koji su podržavali demonstracije, da mi je jako bljutavo vidjeti naslađivanje nad onim u što su se protesti izrodili.
Koliko god ja lično smtarao da ovi protesti jesu bili i nejasni, i dijelom i režirani, opet, koje god izašao na ulicu, i pričao sa ljudima, osjetio neku vrstu nade koja se u njima budila. Čak i kod onih koji su znali da ne ide u pravom smjeru.

da, rekoh, bljutavo je ovo naslađivanje
Reglan

#10714 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Jee li ovo Divljak prica?
JoseMujica

#10715 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Divjak prvi reče nešto konkretno i pokaza prstom na leglo zmija, koje je i početak i kraj ove močvare
hellue

#10716 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

L u c i f e r wrote:
JoseMujica wrote:
...i da se Ekrem nogira iz kuhinje!
Javan ko mesija
titinho

#10717 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by titinho »

nedim73m wrote:
titinho wrote:Imam osjecaj da bi ovi organizatori i najglasniji na plenumu bili 3 puta gori od ovih danas na vlasti

Plenum koji bi trebao da izbaci par najpametnih ljudi koji ce u buducnosti predstavljati gradjane i za kojim bi narod krenuo i u 10 puta vece proteste, sveo sa na iznosenje vlastitih dozivljaja iz zivota pod vlascu bh tajkuna.

Osnovni zahtjev koji bi bio smanjivanje plata u KS i FBIH izgleda niko ne sugerise

Zato imamo Lijanovice sa 100-inama miliona KM kapitala koji ulaze u politiku jer im je bolje u politici nego da vode vlastitu firmu. I takvih je milione. Sve dok bude bolje na budzetu nego privatluk do tada ce nam drzava biti u cundari

Lijanović u politici radi ministarske plaće, daj ne nasmijavaj me. Usrecio se lik dobija od države 3.000 milje plate. Nadam se da ne misliš ovo ozbiljno i da ti je jasno što je on u politici (70 miliona KM godišnji buđet za poticaje poljoprivredi pola njemu pola poljoprivrednicima9

70 miliona godišnji poticaji, 40 hiljada ministarska godišnja plaća. Lijanović se okanio biznisa radi plaće :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kako si ti "pametan" to je cudo !
Samo si me trebao demantovati a ne potvrditi moje rijeci !
pozdrav
hellue

#10718 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

palermo wrote:
L u c i f e r wrote:

moram reći, da koliko god sam bio protiv neartikulisane i nažalost vrlo često orkestrirane kampanje na ovom fourmu od strane onih koji su podržavali demonstracije, da mi je jako bljutavo vidjeti naslađivanje nad onim u što su se protesti izrodili.
Koliko god ja lično smtarao da ovi protesti jesu bili i nejasni, i dijelom i režirani, opet, koje god izašao na ulicu, i pričao sa ljudima, osjetio neku vrstu nade koja se u njima budila. Čak i kod onih koji su znali da ne ide u pravom smjeru.

Ovo je Sarajevo, tako je kod na....Mi i nobelovce sprdamo
JoseMujica

#10719 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

a voditeljica se ubila za Satričića ili da Kiketa zamjeni :-)
Reglan

#10720 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Traze zakon o amnesiji za ljude koji su palili zgrade :run:
jastuk1

#10721 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jastuk1 »

JoseMujica wrote:Divjak prvi reče nešto konkretno i pokaza prstom na leglo zmija, koje je i početak i kraj ove močvare
Ali se provali na kraju da se ukine finansiranje nacionalnih stranaka. Mislim.... I reče da je planum anacionalan.

Da se izglasa amnestija svih demonstranata????????????????

FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ
Alfons Kauders

#10722 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

dobra teorija zavjere vidis... EU zavrne pipu... enžio fundamentalisti organizuju false flag napad na institucije kako bi pipa ponovo procepila i kako bi imali jos kome prodavati ublehe

jedino grebo i jovo su pozitiva... al kojekakve alickovice i brkane su trebali zaobici u sirokom luku... to sam vec govorio i to ce jebat sarajevski plenum - previse je endzija, a mala bara... u svim gradovima ce bolje proci nego u sarajevu, svuda ima pozitivnih pomaka - u sarajevu nista osim par casnih i cestitih pojedinaca, koji nece doci do izrazaja od lovaca u mutnom... i likova koji zagovaraju stvari koje nemaju veze s kantonalnim nivoom vlasti (npr kako moze traziti amnestiju za krivicna djela pocinjena po kz bih - kanton nema blage veze s tim)
nedim73m

#10723 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

titinho wrote:
nedim73m wrote:

Kako si ti "pametan" to je cudo !
Samo si me trebao demantovati a ne potvrditi moje rijeci !
pozdrav
Nisam potvrio tvoje riječi ovo boldirano nije problem ja bi im dao duplo veće plaće, a ukinuo ovih 70 miliona. Nisu problem plaće problem su buđetska sredstva pogotovo transferi.
Alfons Kauders

#10724 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
L u c i f e r wrote:

mozda ponekad izgleda ko nasladjivanje, ali nije valjda da vjerujes da ni mi mudroseri nismo za promjene?

ali brate mili, ovo u sarajevu fakat i lici na TLN - a u drugim gradovima ide, kako tako, ali ide - i vec se realiziraju neki zahtjevi...
palermo

#10725 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by palermo »

hellue wrote:
Ovo je Sarajevo, tako je kod na....Mi i nobelovce sprdamo
Nemaju veze nobelovci sa ovim. Sa njima je legitimno sprdati se, ovdje se sprda sa nadom ljudi.

Naravno, da se plenum pretvorio u sprdnju (mislim, on je već kao ideja bio osuđen na neuspjeh), ali zaista nema potrebe za slavodobitničkim postovima i što bi se reklo, šamaranjem mrtvog magarca.
Post Reply