Pa sa Fahrom, pitaš i daješ odgovor. Legitimno je da to uradi DF.vee-jay wrote:
Dakle?
Al bez mene,i prilično sam siguran da neću biti usamljen u toj odluci.
A na rukovodstvu DF-a je da odluči jel dobija više na mostu ili ćupriji......
Pa sa Fahrom, pitaš i daješ odgovor. Legitimno je da to uradi DF.vee-jay wrote:
Dakle?
ova drzava ili će biti pravna drzava ili neće postojati. to isto vazi i za Emira Suljagića, bio on građanin ili šef države.Corto Maltese wrote:I već u prvom postu promoviše paljenje zgrada kao legitiman politički čin, i apelira na sudije da ne sude po zakonu, nego po savjesti. Emirovoj savjesti, naravno.
Sjajan ulazak u kampanju.
Slazem se, mada zgleda da se zaboravila marisana u februaru mjesecu, alternativa je da neko povede kad se put rascisti a ne da se bjezi od odgovornosti...za mene je Zeljko licno tu zavrsio kao pojedinac sto nije podrzao demostrante onako kako se to od njega ocekivalo kako je shvatan u javnosti.L u c i f e r wrote:Eh, upravo ovo ja govorim od starta.vee-jay wrote:Upravo zato bi najbolji potez bilo koje stranke bio kada bi unaprijed rekli da sa odredjenim strankama nece praviti vlast, mada to znacilo da vlasti nece vidjeti.VjecitiStudent wrote: Svi bi odmah prve godine po osnivanju u vlast po svaku cijenu, u upravne i nadzorne odbore, direktorska mjesta.
A mi se ostali poslije pitamo, zašto su svi isti.
Nije poenta ući u vlast, barem valjda ne bi trebala da bude.
Poenta je napraviti zdravu alternativu koja će kroz vlastito djelovanje postepeno dobijati masovnije povjerenje građana, a ne truhlim kompromisima i sađenjem tikvi sa đavolom (čitaj Fahrom).
ma samo luda osoba je mogla podrzati one pljackase iz februara.General War wrote:.za mene je Zeljko licno tu zavrsio kao pojedinac sto nije podrzao demostrante onako kako se to od njega ocekivalo kako je shvatan u javnosti.
TačnoDrinski wrote:ma samo luda osoba je mogla podrzati one pljackase iz februara.General War wrote:.za mene je Zeljko licno tu zavrsio kao pojedinac sto nije podrzao demostrante onako kako se to od njega ocekivalo kako je shvatan u javnosti.
Emir Suljagić: Huliganima u čast!
emir-suljagicU svijetu u kojem oni žive Esed Radeljaš je ugledni građanin. Radnici „Feroelektra“ ne gladuju i nisu na ivici kolektivnog nervnog sloma. „Hidrogradnja“ je i dalje firma koja je izgradila pola Bliskog istoka. Pravna država ima samo jedan problem: skupinu huligana koja je zapalila nekoliko zastora u Predsjedništvu BiH i stoga će im slomiti kičmu. Naočigled i za nauk narodu čiju su volju izražavali upadajući i u zgradu Vlade Kantona Sarajevo i u Predsjedništvo, federalni MUP je protiv dvadesetak mladića podnio prijave za terorizam.
Niko se u ovoj zemlji nije borio za zidove i zgrade – krv se proljevala za to što one znače. Zgrada Predsjedništva BiH danas više ne znači nikome ništa, osim ljudima koji u njoj dobijaju previsoke plate. Za mladiće koji su je u prošli petak napali, u njoj stanuje nepravda koja je njihove roditelje svela na prosjački štap, dok je svojim suprugama poklanjala cijele bolnice. Znate kako znam: tako što sam i poslije 1995. znao biti gladan, tako što sam do 2001. znao jesti jednom dnevno. I znam kakav prezir prema vlasti izaziva glad.
Nadam se da će Dragan Lukač da se sjeti odluke da skupinu navijača optuži za terorizam kada na izborima u oktobru SDA bude otpuhana i dođu novi šefovi. I kada ih idući put narod, ne navijači nego njihovi roditelji i svi mi zajedno budemo ganjali onom zaobilaznicom na kojoj fali tri centimetra asfalta, valjda će se tada sjetiti odluke da lome kičmu djeci koja su se na jedno popodne pobunila u ime svih nas.
I nemoj da se pravimo budale: ovo je politička odluka, jer je Lukač nezavisan taman onoliko koliko je nezavisan i njegov nominalni šef Predrag Kurteš. I niti jedan ne postoje izvan lične volje onih koji trenutno upravljaju njihovim strankama. Ovo je dakle, poslije svega što se dogodilo, i još uvijek se događa odluka koju su donijeli Izetbegović i Lagumdžija: da nakon što nikad ništa, nijednu muku, nisu podijelili sa ovim narodom, nakon što nam dvadeset godina guraju šake u oko i sipaju sol na sve rane i ne daju da zarastu, da nas još jednom, na kraju, dok ležimo na zemlji, isprebijani, kao u “Dervišu i smrti” – popišaju.
Oni koji vjeruju da su ove optužbe rezultat nezavisne pravosudne akcije, jer je tobože zgrada Predsjedništva simbol države treba da imaju jednu stvar na umu: svako od preduzeća koje su uništili Izetbegovićevi i Lagumdžijini prijatelji – uključujući i onoga kojeg sada optužuju za nerede koji su se sručili na njihove glave – je veći simbol državnosti jer je svako stavljalo hljeb na sto u hiljadama porodica. Sve što su dotakli je nestalo ili nestaje. Pedeset godina pregalaštva cijelog naroda su uništili za manje od dvije decenije. Zgazili, zatrli, sahranili. I sada još hoće da kriminaliziraju naše pravo da se protiv toga pobunimo. Gladni narodi ne prave države. Gladni narodi nestaju.
Za one koji nisu bili na Skenderiji prošlog petka, da kažem: sretao sam ratne vojne invalide koji za razliku od udomljenih šefova boračkih udruženja gladuju; šehidsku djecu koja za razliku od Emine Ganić nemaju planove i ambicije; radnike Hidrogradnje na kojima se vidi da gladuju. I znate šta im je jedino bilo zajedničko: to što su navijali za „huligane“ i govorili „Tako je, j….e im mater!“
A „plenumaši“: prvo što su „plenumaši“ založili su mladići koji su im omogućili da preko noći i na ravnoj nozi pregovaraju sa vlastima. Zato, na kraju, ako ima iko ko se slaže da prije navijača koji su napali zgrade Kantona i Predsjedništva tužitelji i sudije koje već dvije decenije postavlja vlast trebaju krivično goniti one koji su uništili našu ekonomiju, pozivam da zajedno pomognemo ovim mladićima, da učinimo nešto i ne stojimo skrštenih ruku dok vlast lomi ruke onima koji su za razliku od nas imali hrabrosti da progovore u naše ime. Jer, oni su taj dan bili časniji dio naše zemlje.
(Oslobođenje)
vajduga wrote:Kampanja je kažu počela,a evo i podrška krenula..
https://www.facebook.com/pages/DrEmir-S ... 4102447465
Ako si ikad imao posla sa pravosudjem znao bi sta to otprilike znaci...postujem te kao forumasa i mnogo toga si tacno predvidio Emir sigurno nije neka zvijezda vodilja, ali ko bi trebao biti bolji a koji se nudi?Corto Maltese wrote:I već u prvom postu promoviše paljenje zgrada kao legitiman politički čin, i apelira na sudije da ne sude po zakonu, nego po savjesti. Emirovoj savjesti, naravno.
Pa nema gladan narod vremena da se provodi po facebook-u niti za kompjutera (jos kad bi se vidilo u koje vrijeme je dobio 2000 glasova pa da vidimo kome je to opisu radnog vremena)...izbori ce se odvijati izlaskom i rucnim popunjavanjem obrazca.crvenebrigade wrote:vajduga wrote:Kampanja je kažu počela,a evo i podrška krenula..
Ha ha ha, za tri sata skupio 5 (pet) likova.![]()
Bakir Hadziomerovic za manje od dva dana 2000 (dvijehiljade).![]()
Emire, mnogo se ofiras. Stvarno ste smijesni, vas nekoliko pojedinaca koji bezuspjesno pokusavate spinovati u korist konfuznog Emira Suljagica.
Dzaba ste krecili, spinovali za Emira Suljagica, jer kad ne ide, ne ide.General War wrote:Pa nema gladan narod vremena da se provodi po facebook-u niti za kompjutera (jos kad bi se vidilo u koje vrijeme je dobio 2000 glasova pa da vidimo kome je to opisu radnog vremena)...izbori ce se odvijati izlaskom i rucnim popunjavanjem obrazca.crvenebrigade wrote:vajduga wrote:Kampanja je kažu počela,a evo i podrška krenula..
Ha ha ha, za tri sata skupio 5 (pet) likova.![]()
Bakir Hadziomerovic za manje od dva dana 2000 (dvijehiljade).![]()
Emire, mnogo se ofiras. Stvarno ste smijesni, vas nekoliko pojedinaca koji bezuspjesno pokusavate spinovati u korist konfuznog Emira Suljagica.
Ja sam ovdje samo da bih narod zamolio da se ne zajebe, i svoj glas ne dodijeli onom najgorem.General War wrote:Ako si ikad imao posla sa pravosudjem znao bi sta to otprilike znaci...postujem te kao forumasa i mnogo toga si tacno predvidio Emir sigurno nije neka zvijezda vodilja, ali ko bi trebao biti bolji a koji se nudi?Corto Maltese wrote:I već u prvom postu promoviše paljenje zgrada kao legitiman politički čin, i apelira na sudije da ne sude po zakonu, nego po savjesti. Emirovoj savjesti, naravno.
https://www.facebook.com/pages/DrEmir-S ... 4102447465baxul wrote:a nije mu to zvanicna. na zvanicnoj ima oko 2000.
Ovo lazljivo pseto nema nikakvih sansicrvenebrigade wrote:https://www.facebook.com/pages/DrEmir-S ... 4102447465baxul wrote:a nije mu to zvanicna. na zvanicnoj ima oko 2000.
Kako mu nije zvanicna, je li to ne trebamo vjerovati svojim ocima?!?![]()
E moj, Emire, nemoj da te hvale i zastupaju neki ovdje, jer te svojim losim spinovanjem vode u jos vecu katastrofu.
pazi uopste mi nije cilj reklamirat lika al kad već išćešcrvenebrigade wrote:https://www.facebook.com/pages/DrEmir-S ... 4102447465baxul wrote:a nije mu to zvanicna. na zvanicnoj ima oko 2000.
E moj, Emire, nemoj da te hvale i zastupaju neki ovdje, jer te svojim losim spinovanjem vode u jos vecu katastrofu.
Hamdo Omerhodzic nebih, iako sam patriota DF ovaj put necu glasati za njihovog predstavnika za clana predsjednistva a ostalo sve glasam za DF
5 hours ago · Like · 3
Matea Oroz Več, kapanja? ??????
5 hours ago · Like · 1
Fadila Pasic SDP uvijek postavi nekoga da glasa u njihovom interesu, a tako i Scepo i uvijek vode u anketama)) Oktobar ce tek pokazati pravo stanje i pokazat ce se da Dr. Emir Suljagic ima najvise pristalica !!!
5 hours ago · Like · 6
Eniz Hadzic Quattro odem da glasam i iznenadim se koje Smeće se nalazi na prvom mjestu i tko će danas sutra da odlučuje o dobrobiti ove Zemlje...strašnooo ako ovaki rezultati nedo Bog budu
5 hours ago · Like · 1
Sanel Sa Ja sam mislio da je to Avaz lol na kakvim portalima Vi zasnivate kampanje.....
5 hours ago · Like · 1
Najdin Nane Delibasic Pa ovo je smijesno, Bakir Hađiomerovic na prvom mjestu hahahahha cirkus
5 hours ago · Like · 1
Emir Corbo Od svih politicara za koje znam,naj vece politicko smece se ispostavilo da je Zeljko Komsic,zalosno a toliko su mu ljudi vjerovali.Prvi kiks na stvaranju stranke i pozivanje u stranku 3 naj veca Bosnjacka olosa,Alibabic,Dahic,Miletic,i u startu je igubio 20 posto glasaca i sada Suljagic sa Fahrudinom-Scepom naj vecim grobarom Bosnjackog naroda.E moj Ljiljane Zlatni.
5 hours ago · Like · 4
Zaim Bajric Razocarao sam se u covjeka kome sam 2 puta dao svoj glas kada je u pitanju predsjednistvo. Adios!
4 hours ago · Like · 3
Nermin Dzenita Vojic Zeljko da, ali za ostale veliki upitnik. Trebalo je malo vise razmisliti o postenju ljudi koji su stavljani na funkcije u stranci, bar u USK Kantonu.
4 hours ago · Like · 1
Jasmina Jaca Gurda Jadni mi na koga smo spali .....jadan ovaj narod jest mi nas zao.....najvise glasova ima obican neuredni i neobrijani klosar....pa vide li ovi nasi jadovi kako treba da izgleda predstavnik jednog naroda...nacije....drzave.....jadni mi!!!!!!!!!!
4 hours ago · Like · 1
Hamid Vejo Zeljko nemoze ostaviti stranku i sebe kandidovati, to bi trebali svi znati, u ostalom clan predsjednistva ni dosad nije niakva poboljsanja napraviti mogao od ostale bande, Ali prije rane najave za koalicije su greske.
4 hours ago · Like · 2
SeLma Dorić Moze se glasati do besvjesti, ovakve ankete apsolutno nisu vjerodostojne.
4 hours ago · Like · 2
Damir Šehić Poltroni!
4 hours ago · Like · 1
Esad Zolic Glupost, Hadziomerovic ima najvise glasova! Smijesno!
4 hours ago · Like · 1
Nihad Ibreljic zao mije mislio sam da je df jedna ozbiljna stranka ali emira postaviti za kandidata potpuni promasaj,dobronamjeran je komentar
3 hours ago · Like · 4
Damir Dado Alispahić Na ovoj anketi se može glasat neograničen broj puta, ne registruje se IP adresa. Tako da ne čudi da pojedini imaju toliko glasova.
3 hours ago · Like · 1
Dino Herceg i sta taj Suljagic sada nudi..zlatne kasike je Alija isfurao, bas me zanima Zeljkina spika
3 hours ago · Like · 3
Haris Mehic kako on ikako moze biti kandidat za bosnjackog clana predsjednistva kad je javno rekao da nije bosnjak... ???
2 hours ago · Like · 3
Ajdin Puric Covjek koji je negirao bosnjastvo i za sebe izjavio da nije bosnjak niti ga ko moze u to ubijediti.kandidat za bosnjackog clana predsjednistva.Nigdje veze.Ni ostali nisu nesto bolji.Sve u svemu najgora postava svih stranaka dosad.
2 hours ago · Like · 3
Emir Roki Uvejzovic Nikad u zivotu nebih dao glas Emiru Suljagicu, on niti je niti moze biti predstavnik Bošnjačkog naroda. Vi ste vec izbore izgubili.
2 hours ago · Like · 3
Adi Mehinović Ja bi za ovog Džebraila, ime mi nekako zvuči poznato i futuristički:)
about an hour ago · Like · 1
Hajrudin Mujkanovic Indira Radic lopov lopovu......
about an hour ago · Like
Emir Sejranic Ja ne vidim razlog glasanja jetrje opstepoznato da je portal Klix.ba medij SDPa...Nema svrhe glasati jer je unaprijed odredjen pobjednik ankete.Tako je i sa anketama na ostalim portalima tj. svaki promovira svog kandidata...Tako da cemo tek nakon Izbora imati rezultate a do tada valja trpjeti silnu predizbornu kampanju
about an hour ago · Like
Asim Delic Svi ti dzebralili su radili 20 godina posle evropskog rata u BIH i doveli ovaj isti narod da sada ponovo glasaju za ito.Borimo se narode BiH da u BiH ima samo jedan predsjednik Republike BiH pa neka bude jevrejin ili ciganin ili bisanac tako bi mogla da funkcionira BiH akobi bila saglasna evropsksa unija.
52 minutes ago · Like
Inga Hatta Zejko Komsic je najveci poltron na trenutnoj politickoj pozornici u BiH. Za poziciju u Kantonu Bošnjake je prodao Radoncicu, najvecem kriminalcu i prevarantu od kad je Bosne, a Hrvate Covicu, fasisti koji docekuje i velica ratnog zlocinca koji je ubijao ljude u Srednjoj Bosni, isti onaj nevini narod u koji se toboze Zeljko Komsic kune. Prestrasno je kako ljudi to ne vide. Jadni mi sa ovakvim Zlatnim ljiljanima i patriotama.
48 minutes ago · Edited · Like
Seid Imranić Anketa je jedna velika glupost, samim time sto nije ogranicena na jedno glasanje, instaliraju se programi koji sami glasaju (slično onome kad otvaras neku stranicu ali prvo pritisni like). Izgleda da neko ima dobre hakere, a neko nema.
38 minutes ago · Like
Pa sama svrha bosanske demokratije i izbora na svim nivoima je da narod izabere kako ce ga primiti: ili u stau ili supakCorto Maltese wrote:
Ja sam ovdje samo da bih narod zamolio da se ne zajebe, i svoj glas ne dodijeli onom najgorem.
Situacija u zemlji je katastrofalna, ne vidim da je i jedan od kandidata za predsjedništvo može popraviti. Ali, među njima jasno vidim jednoga koji je može još više sjebati, i to, što bi ameri rekli, "In no time".
Srećom taj nema nikavih šansi, tako da je rasprava koja se vodi na ovoj temi uglavnom akademsko cipelarenje budućeg gubitnika.
Emir S. je koncentrisana mržnja. Ostali kandidati iz reda Bošnjaka su: blato, mulj, proljev, balega, mućak i ostale gadne i neugodne pojave, koje tjeraju na povraćanje. Jedini koji se, na Bošnjačkoj listi za predsjedništvo, može okarakterisati zlim, je ovaj kabadahija. I jedini, u slučaju čijeg izbora, bih expresno rasprodao imovinu i odselio u neki mirniji dio planete. Irak, recimo.General War wrote:Pa sama svrha bosanske demokratije i izbora na svim nivoima je da narod izabere kako ce ga primiti: ili u stau ili supakCorto Maltese wrote:
Ja sam ovdje samo da bih narod zamolio da se ne zajebe, i svoj glas ne dodijeli onom najgorem.
Situacija u zemlji je katastrofalna, ne vidim da je i jedan od kandidata za predsjedništvo može popraviti. Ali, među njima jasno vidim jednoga koji je može još više sjebati, i to, što bi ameri rekli, "In no time".
Srećom taj nema nikavih šansi, tako da je rasprava koja se vodi na ovoj temi uglavnom akademsko cipelarenje budućeg gubitnika.
Zato pitam: ko je najmanje zlo po tvom misljenju?
Corto Maltese wrote:
Emir je jedino zlo. Ostali kandidati iz reda Bošnjaka su: blato, mulj, proljev, balega, i ostale gadne i neugodne pojave, koje tjeraju na povraćanje. Jedini koji se može okarakterisati zlim je ovaj kabadahija. I jedini, u slučaju čijeg izbora, bih expresno rasprodao imovinu i odselio u neki mirniji dio planete. Irak, recimo.
Kome ba, podvaljujes? Ta njegova facebook stranica je odavno aktivna?!baxul wrote:pazi uopste mi nije cilj reklamirat lika al kad već išćešcrvenebrigade wrote:https://www.facebook.com/pages/DrEmir-S ... 4102447465baxul wrote:a nije mu to zvanicna. na zvanicnoj ima oko 2000.
https://www.facebook.com/EmirSuljagic
kakav si ti pacijentcrvenebrigade wrote:
Kome ba, podvaljujes? Ta njegova facebook stranica je odavno aktivna?!
Ovo bi trebalo da je zvanicna.
Skraćeno izdanje:General War wrote:Corto Maltese wrote:
Emir je jedino zlo. Ostali kandidati iz reda Bošnjaka su: blato, mulj, proljev, balega, i ostale gadne i neugodne pojave, koje tjeraju na povraćanje. Jedini koji se može okarakterisati zlim je ovaj kabadahija. I jedini, u slučaju čijeg izbora, bih expresno rasprodao imovinu i odselio u neki mirniji dio planete. Irak, recimo.Pa dobro, sjecam se proslih izbora i tvog stava prema SDP-u i Z.L, prilicno si pogodio.
Sta je to toliko Emir ukakio da takav stav imas...ocito da sam nesto dobrano fulio u vezi njega...samo ako moze da ne bude njegov licni zivot i kako nekoga bombarduje u kuci.
Corto Maltese wrote:Godinama se borio da barem 100.000 ljudi dobije lične karte izdate u RS, ali za sebe nikada nije uzeo ni zrnce te privilegije.
Čak je dvanaest mjeseci živio na Bijelome Hljebu, tolika je njegova žrtva bila.
Pored svega je pristao i Bošnjak da bude, a znamo koliko mu to teško pada.
OK postujem, ali ipak pricamo o politicaru a ne o nasljedniku majke tereze, ima li ga u kakvom hapanju, nacionalistickoj retorici?Corto Maltese wrote:Skraćeno izdanje:General War wrote:Corto Maltese wrote:
Emir je jedino zlo. Ostali kandidati iz reda Bošnjaka su: blato, mulj, proljev, balega, i ostale gadne i neugodne pojave, koje tjeraju na povraćanje. Jedini koji se može okarakterisati zlim je ovaj kabadahija. I jedini, u slučaju čijeg izbora, bih expresno rasprodao imovinu i odselio u neki mirniji dio planete. Irak, recimo.Pa dobro, sjecam se proslih izbora i tvog stava prema SDP-u i Z.L, prilicno si pogodio.
Sta je to toliko Emir ukakio da takav stav imas...ocito da sam nesto dobrano fulio u vezi njega...samo ako moze da ne bude njegov licni zivot i kako nekoga bombarduje u kuci.
Corto Maltese wrote:Godinama se borio da barem 100.000 ljudi dobije lične karte izdate u RS, ali za sebe nikada nije uzeo ni zrnce te privilegije.
Čak je dvanaest mjeseci živio na Bijelome Hljebu, tolika je njegova žrtva bila.
Pored svega je pristao i Bošnjak da bude, a znamo koliko mu to teško pada.