Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- south
#10701 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pitanje za ove sa duo paketima ako imas 2 tv-a u kuci je li svi moraju gledati isti kanal odnosno kad npr prebacis neki kanal odmah na drugom tv-u se isto prebaci ili je kao kod analogne tv??
-
doff
#10702 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod duo,trio i mix paketa, dobiješ 1 STB uređaj, na ostalim tv imaš analognu ili ako želiš dodatno iznajmiš STBsouth wrote:pitanje za ove sa duo paketima ako imas 2 tv-a u kuci je li svi moraju gledati isti kanal odnosno kad npr prebacis neki kanal odmah na drugom tv-u se isto prebaci ili je kao kod analogne tv??
- Maharadza
#10703 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bilo da je u pitanju digitalna ili analogna, kanale šaltaš neovisno za svaki TV.south wrote:pitanje za ove sa duo paketima ako imas 2 tv-a u kuci je li svi moraju gledati isti kanal odnosno kad npr prebacis neki kanal odmah na drugom tv-u se isto prebaci ili je kao kod analogne tv??
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- avaks
#10704 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne iznajmljuješ STB nego ga dobiješ na korištenje uz digitalni paket koji uzmeš.doff wrote:Kod duo,trio i mix paketa, dobiješ 1 STB uređaj, na ostalim tv imaš analognu ili ako želiš dodatno iznajmiš STBsouth wrote:pitanje za ove sa duo paketima ako imas 2 tv-a u kuci je li svi moraju gledati isti kanal odnosno kad npr prebacis neki kanal odmah na drugom tv-u se isto prebaci ili je kao kod analogne tv??
-
doff
#10705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo ne znam šta si ti ovim postom rekao što ja već nisamavaks wrote:Ne iznajmljuješ STB nego ga dobiješ na korištenje uz digitalni paket koji uzmeš.doff wrote:Kod duo,trio i mix paketa, dobiješ 1 STB uređaj, na ostalim tv imaš analognu ili ako želiš dodatno iznajmiš STB
- Praetorious
#10706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A dobro, nije čovjek skont'o da govoriš o iznajmljivanju dodatnog STB-a u slučaju da želi imati digitalnu na 2 TV-a ... no frkenzi 
- Telemach
-
lajk
#10708 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako moze da mi odgovorite ,da li ja mogu potpisati ugovor umjesto oca uz njegovu licnu kartu ?Telemach wrote:http://telemach.ba/Obavijesti/2120/Vrhu ... etri.shtml
- bato99
#10709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
koliko treba ovom telemachu da obriše uređaje na D3GO?..evo prođe 24 sata i sada ne mogu pristupiti
(stavio drugi OS)
- Rene Higuita
#10710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach?Rene Higuita wrote:Pitanje za Telemach: Kad cete posjetiti malo i Vas zvanicni forum http://forum.telemach.ba/, ljudi tamo piskaraju, a korisnicki servis se nije oglasio godinu dana?
- aura lajt
#10711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne mogu a da ne pohvalim kolegicu @Telemach, sinoc u kasnim satima poslana poruka u vezi sa problemom, ekipa vec danas bila i rijesila stvar. Svaka cast. 
-
Recruit_bb
#10712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozz. Jel neko ima slican problem? Naime, imam trio paket, i na ruteru mi blonka lampic tel 2, a tel pored mene, niko ga ne koristi, tel mi ne radi sad nikako. A lampica link ukljucena, a treba da blinka, a opet imam internet. Pa jel zna neko,jel crko ovaj ruter ili sta? Resetovao sam ga najmanje 15 puta,ali isto.
- Rene Higuita
#10713 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ista situacija i kod mene.Recruit_bb wrote:Pozz. Jel neko ima slican problem? Naime, imam trio paket, i na ruteru mi blonka lampic tel 2, a tel pored mene, niko ga ne koristi, tel mi ne radi sad nikako. A lampica link ukljucena, a treba da blinka, a opet imam internet. Pa jel zna neko,jel crko ovaj ruter ili sta? Resetovao sam ga najmanje 15 puta,ali isto.
-
Recruit_bb
#10714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Otkad imas taj problem? Jesil iz Zenice?Rene Higuita wrote:Ista situacija i kod mene.Recruit_bb wrote:Pozz. Jel neko ima slican problem? Naime, imam trio paket, i na ruteru mi blonka lampic tel 2, a tel pored mene, niko ga ne koristi, tel mi ne radi sad nikako. A lampica link ukljucena, a treba da blinka, a opet imam internet. Pa jel zna neko,jel crko ovaj ruter ili sta? Resetovao sam ga najmanje 15 puta,ali isto.
- Rene Higuita
#10715 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Iz Ze.Nisam ni obracao paznju do unazad 1-2h. Resetovao par puta, ali ne ide. Pisao sam telemachu na PM, pa cemo vidjeti.Recruit_bb wrote:Otkad imas taj problem? Jesil iz Zenice?Rene Higuita wrote:Ista situacija i kod mene.Recruit_bb wrote:Pozz. Jel neko ima slican problem? Naime, imam trio paket, i na ruteru mi blonka lampic tel 2, a tel pored mene, niko ga ne koristi, tel mi ne radi sad nikako. A lampica link ukljucena, a treba da blinka, a opet imam internet. Pa jel zna neko,jel crko ovaj ruter ili sta? Resetovao sam ga najmanje 15 puta,ali isto.
- avaks
#10716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne iznajmljuju STB (resiver) na to sam ciljao hehe. Znači svaki tv posebno treba imati neki od digitalnih paketa (najjeftiniji je 3KM koliko znam tj onaj START paket) tako da plaćaš to a resiver kao dobiješ od njih (na isto se svodi samo kažem da nebi bilo zabuna).doff wrote:Samo ne znam šta si ti ovim postom rekao što ja već nisamavaks wrote:Ne iznajmljuješ STB nego ga dobiješ na korištenje uz digitalni paket koji uzmeš.doff wrote:Kod duo,trio i mix paketa, dobiješ 1 STB uređaj, na ostalim tv imaš analognu ili ako želiš dodatno iznajmiš STB
-
rizibizi
#10717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo da podijelim iskustva s narodom i da se odjavim s teme.Prije mozda mjesec sam na neciju preporuku sa foruma kontaktirao clana Telemach jer oni jednostavno ne znaju gdje mogu pruziti uslugu.Kod buraza u zgradi su unistili kompletan ulaz postavljanjem svoje "infrastrukture" i onda kao trebaju provjeravati tehnicke mogucnosti.Ok samo nikad nista niko nije provjerio.Elem,posaljem poruku,kaze Telemach ima tehnickih mogucnosti dodjite u korisnicki centar.Buraz nije imao vremena,zovne da podnese zahtjev za prikljucenje i opet prica o tehnickim mogucnostima i provjeri.Ponovo ja kontaktiram clana Telemach,reko momak hoce da predje s HS-a kod vas, mozete li sta pomoci da bi on odgovorio 31.12. Prosle godine kako nema tehnickih mogucnosti, a to sto kablovi vise ko u crtanom o Tarzanu i sto je njihova teta zaskakala jedno pola godine sve zivo sto se krece ulazom ne bi li preslo na Telemach nikom nista.Jebo te, kad nove,potencijalne korisnike pravite budalama na ovaj nacin, kakoje tek korisnicima koji stvarno koriste vase usluge.Ako ste vi najbolji na trzistu, onda je trziste u banani da se kulturno izrazim.Sad sve i da nekad bude tehnickih mogucnosti vi u ovaj stan necete.Sve su prilike da ce moja tv dobiti jos jednog korisnika,ako nista ljudi dodju,naprave,odu i sve radi,a vi ne znate ni gdje ste suplji.
-
AnalitikaS
#10718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam ja potpuno identičan problem na tabletu arnova 10d 3g. Kao što kažeš, skinuo sam par aplikacija za provjeru stanja (root checker pro ...) i javlja da uređaj nije rutovan. Ako si šta riješio/la , javi. Ja ću također tebi. Ako još neko zna nešto više o ovome nek napiše. Unaprijed hvala.jacojaco wrote:Pozdrav
U Bhtelecomu sam kupio mob LG G2. Na njemu je originalni softver, znaci nije rootovan. Prilikom otvaranja aplikacije D3GO dobijem poruku da je uređaj rootovan. Skidao sam razne aplikacije sa Google Play za privremeno isključenje roota ali sve javljaju da tel nije rootovan. Da li neko ima slično iskustvo?
-
Mustang1
#10719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Skinite aplikaciju unroot ili kako vec da iskljucite root .. Iskljucite preko te aplikacije i moci ce
-
jacojaco
#10720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Probao sam sve moguće aplikacije tipa unroot nijedna ne radi jer telefon nije rootovan.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
AnalitikaS
#10721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Baš tako. Da li je neko imao i riješio sličan problem? Znači aplikacija d3go traži da se uređaj privremeno ili trajno unrootuje, a isti uopšte nije rutan, bar ako je vjerovati ovim aplikacijam check root i sl.jacojaco wrote:Probao sam sve moguće aplikacije tipa unroot nijedna ne radi jer telefon nije rootovan.
-
NediM17
#10722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam na DUO MIX, nemam telefon preko Telemacha, ali od kada su prikljucili modem lampica TEL2 blinka, i ove LAN lampice o aktivnosti mreze, sve cetiri konstantno gore zeleno, iako su iskoristena samo tri porta. Ukratko, ovaj modem/ruter je smece na kvadrat.Recruit_bb wrote:Pozz. Jel neko ima slican problem? Naime, imam trio paket, i na ruteru mi blonka lampic tel 2, a tel pored mene, niko ga ne koristi, tel mi ne radi sad nikako. A lampica link ukljucena, a treba da blinka, a opet imam internet. Pa jel zna neko,jel crko ovaj ruter ili sta? Resetovao sam ga najmanje 15 puta,ali isto.
-
Recruit_bb
#10723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A ovog Telemach izgleda moras cekati 7 dana da odgovori na poruku iako ga svi hvale da je azuran.NediM17 wrote:Ja sam na DUO MIX, nemam telefon preko Telemacha, ali od kada su prikljucili modem lampica TEL2 blinka, i ove LAN lampice o aktivnosti mreze, sve cetiri konstantno gore zeleno, iako su iskoristena samo tri porta. Ukratko, ovaj modem/ruter je smece na kvadrat.Recruit_bb wrote:Pozz. Jel neko ima slican problem? Naime, imam trio paket, i na ruteru mi blonka lampic tel 2, a tel pored mene, niko ga ne koristi, tel mi ne radi sad nikako. A lampica link ukljucena, a treba da blinka, a opet imam internet. Pa jel zna neko,jel crko ovaj ruter ili sta? Resetovao sam ga najmanje 15 puta,ali isto.
-
Mustang1
#10724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kazem vam i meni je isto tako i skinuo neku aplikaciju sa kojom sam unroot i radiloAnalitikaS wrote:Baš tako. Da li je neko imao i riješio sličan problem? Znači aplikacija d3go traži da se uređaj privremeno ili trajno unrootuje, a isti uopšte nije rutan, bar ako je vjerovati ovim aplikacijam check root i sl.jacojaco wrote:Probao sam sve moguće aplikacije tipa unroot nijedna ne radi jer telefon nije rootovan.
-
acer5101
#10725 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imate li problema sa telefonijom / internetom?
Meni su rekli u telemachu da generalno imaju problem sa telefonijom
U zadnje vrijeme se vise cujem sa ovim gospodjama iz sluzbe za korisnike nego sa ...
Al su mogli barem postaviti jedno javno obavjestenje da imaju probleme sa telefonijom i tim pizdarijama, u pm. vise
Meni su rekli u telemachu da generalno imaju problem sa telefonijom
U zadnje vrijeme se vise cujem sa ovim gospodjama iz sluzbe za korisnike nego sa ...
Al su mogli barem postaviti jedno javno obavjestenje da imaju probleme sa telefonijom i tim pizdarijama, u pm. vise