Sirija vol. 2
-
MaliDuje
#106751 Re: Sirija vol. 2
Fali Insomnia...Da se provali da li je pro Asad ili pro kozojeb...
- Kikibombona
#106752 Re: Sirija vol. 2
https://twitter.com/hxhassan/status/968865594773852160What a fatwa! The Syrian Islamic Council permits fighting with Turkey against the YPG. Details of the fatwa are horrifying, calling for sparing only non-combatant women and children, not combatant women, treating the injured as combatants, other things in the following tweets:
Turkey rejects U.S., French calls for Afrin ceasefire in SyriaUS @statedeptspox says 30-day ceasefire inc “entirety” of Syria. Reporter: Is Afrin included in Syria? Nauert: if u look at map, yes Afrin is in Syria. R: When Turkey says not bound w/ceasefire to go after Kurds? Nauert: I encourage Turkey to read unanimously agreed resolution.
https://www.reuters.com/article/us-mide ... ld+News%29
-
sarajevoxxxx
#106753 Re: Sirija vol. 2
UN: Zabilježeni su novi napadi režima plinom hlor na Istočnu Gutu
-
sarajevoxxxx
#106754 Re: Sirija vol. 2
Hamza Bajrakdar, glasnogovornik Džejš El-Islama: Povukli smo se sa položaja Hus Ed-Devahire, i formirali liniju iza naselja.
Režim je danas zauzeo jedan objekat u Hus Ed-Devahire koji je bio prva linija odbrane Džejš El Islama.
Režim je danas zauzeo jedan objekat u Hus Ed-Devahire koji je bio prva linija odbrane Džejš El Islama.
- muhafuca
#106755 Re: Sirija vol. 2
Opet klasicna strucna analiza geopolKikijaKikibombona wrote:
Ne zajebavaj, pola Zenice je u Holandiji.Svi kukaju na vrijeme i Holandeze, ali opet, u pitanju je lova.
![]()
Meni moja dajddjinca rekla
samo sad
Imam ja jarana u Holandiji = Svi idu u Holandiju
Imam i ja Kiki jarana - u Cesku otisao - otac mu davno tamo otisao preko zeljezare pa sad i on ode
Dakle ljudi Ceska je zemlja buducnosti - citirajte me slobodno
Ako planiras zivjeti - na mjesec ti 1000 Eura u Rusiji traje kao i 2000 u Svedskoj - samo sto su to neke druge kalkulacije
Dosta ih se planira vratiti u Bosnu u pocetku (malo ko se vrati doduse) pa se ocima gleda uglavnom na iznos koji se dobije a ne sta on moze priustiti u zemlji u kojoj se radi
al hajd vec se tema moze otvoriti nova na ovu raspravu pa da ne zacatavamo - misli sta hoces slusaj dajdjincu i jarana i to je to.
- fosna2014
#106756 Re: Sirija vol. 2
Zauzeli su sav Haws Dawahirah. I povlace se prema predgradju. Ne petljaj. Al Shifuniah je tokom noci na redu. Kasne ti vijesti malo.sarajevoxxxx wrote:Hamza Bajrakdar, glasnogovornik Džejš El-Islama: Povukli smo se sa položaja Hus Ed-Devahire, i formirali liniju iza naselja.
Ukoliko Shifuniah i Autaya padnu, tekfirlije se moraju 5km povuci do predgradja jer bi se nalazili na brisanom prostoru. Tacnije na njivama i hiljadu manjih imanja, a tu su donji.
- fosna2014
#106757 Re: Sirija vol. 2
Stanja na terenu - Guta - istocna linija

Zapadna linija

Zapadna linija
- fosna2014
#106758 Re: Sirija vol. 2
#Idlib / W. #Aleppo : #HTS launched a counteroffensive & recaptured Dana, Dayr Hashshan, Aqrabat, Kafaldīn, Qah, Atmeh, Salwa, Rakaya & Kfar Sejena. #JTS expelled #HTS from Morek (N. #Hama)
-
MaliDuje
#106760 Re: Sirija vol. 2
Jel se ovo izmedju sebe rokaju?fosna2014 wrote:#Idlib / W. #Aleppo : #HTS launched a counteroffensive & recaptured Dana, Dayr Hashshan, Aqrabat, Kafaldīn, Qah, Atmeh, Salwa, Rakaya & Kfar Sejena. #JTS expelled #HTS from Morek (N. #Hama)
-
RepublikanskaGarda
#106761 Re: Sirija vol. 2
Ovo u Idlibu je skolski prikaz kako bi bilo i u ostatku Sirije da ovi intelektualci dodju na vlast. Treba fino pričekat da se posamaraju medjusobno pa konacno zavrait pricu sa Idlibom.
- habanero68
#106762 Re: Sirija vol. 2
"Humanitarna pomoc" namjenjena Istocnoj Guti.
-
solar7
#106763 Re: Sirija vol. 2
Nisi mi mrzak pa cak si mi i drag al tvoje ruzne rijeci naspram meni najbitnije stvari su veliko zlo.Znam da volis kurde i to je ok i mrzis sultana i turke i to je ok i da ne mozes smisliti dzihadlije i o je najvise ok,al nemoj psovat moju vjeru.Sta mislis da ja tebi pocnem psovati ono sto ti je najmilije kako bi to izgledalo.Kiki i ja sam GORILO kako ti to nazivas kao i oni u proslom ratu,Ni jedna akcija nam nije bez toga tekbiranja prosla a borili smo se izmedju ostalog i za zemlju po kojoj ti hodis.Kikibombona wrote:Cuj sto gorilaju, ista sorta kao oni iz Gute... ne cine se kao mentalno zdravi ljudi...
https://twitter.com/agire_cudi/status/9 ... 8548635649
Slavlje ispred ceskog suda nakon sto je oslobodjen Salih Muslim
https://twitter.com/mustefaebdi/status/ ... 2509889536
Jezidi Kurd
https://twitter.com/ezidxelo/status/968419452067897344Can Êzîdxelo /Jan/
@ezidxelo
3h3 hours ago
My town #Jindires has been facing a barbaric attack since 38 days. Turkish jets& helicopters attacking it everyday. The town is mostly destroyed and ran out of every facilities, people still living in the basements. A footage from on of Jindires basements #Afrin @hrw @amnesty
38 dan opsade i granatiranja Dzindiresa!
- fosna2014
#106764 Re: Sirija vol. 2
U Idlibu trenutno vlada anarhija. Obje strane (HTS i JTS) koriste priliku nenapadanja od strane SAA da zauzme sto veci teritorij. Na stotine poginulih u ovom dvoboju u zadnjih mjesec dana. Nekako kao u Mad-Maxu.MaliDuje wrote:Jel se ovo izmedju sebe rokaju?fosna2014 wrote:#Idlib / W. #Aleppo : #HTS launched a counteroffensive & recaptured Dana, Dayr Hashshan, Aqrabat, Kafaldīn, Qah, Atmeh, Salwa, Rakaya & Kfar Sejena. #JTS expelled #HTS from Morek (N. #Hama)
-
MaliDuje
#106765 Re: Sirija vol. 2
Jel se ovo izmedju sebe rokaju?[/quote]
U Idlibu trenutno vlada anarhija. Obje strane (HTS i JTS) koriste priliku nenapadanja od strane SAA da zauzme sto veci teritorij. Na stotine poginulih u ovom dvoboju u zadnjih mjesec dana. Nekako kao u Mad-Maxu.
Hval
- Kikibombona
#106766 Re: Sirija vol. 2
Vec sam objasnio...solar7 wrote:Nisi mi mrzak pa cak si mi i drag al tvoje ruzne rijeci naspram meni najbitnije stvari su veliko zlo.Znam da volis kurde i to je ok i mrzis sultana i turke i to je ok i da ne mozes smisliti dzihadlije i o je najvise ok,al nemoj psovat moju vjeru.Sta mislis da ja tebi pocnem psovati ono sto ti je najmilije kako bi to izgledalo.Kiki i ja sam GORILO kako ti to nazivas kao i oni u proslom ratu,Ni jedna akcija nam nije bez toga tekbiranja prosla a borili smo se izmedju ostalog i za zemlju po kojoj ti hodis.Kikibombona wrote:Cuj sto gorilaju, ista sorta kao oni iz Gute... ne cine se kao mentalno zdravi ljudi...
https://twitter.com/agire_cudi/status/9 ... 8548635649
Slavlje ispred ceskog suda nakon sto je oslobodjen Salih Muslim
https://twitter.com/mustefaebdi/status/ ... 2509889536
Jezidi Kurd
https://twitter.com/ezidxelo/status/968419452067897344Can Êzîdxelo /Jan/
@ezidxelo
3h3 hours ago
My town #Jindires has been facing a barbaric attack since 38 days. Turkish jets& helicopters attacking it everyday. The town is mostly destroyed and ran out of every facilities, people still living in the basements. A footage from on of Jindires basements #Afrin @hrw @amnesty
38 dan opsade i granatiranja Dzindiresa!
Da neko na ovakav nacin 'gorila' i velica bilo sta, da uzvikuju moje ime, rekao bih da je mentalno poremecen. Da u transu gorila 'Celik Zenica', klub za koji navijam, rekao bih da su mentalno poremeceni.
Njihovo ponsanje je bolesno, u njihovom ponasanju vidim ubice, silovatelje, zlocince...
- fosna2014
-
sarajevoxxxx
#106768 Re: Sirija vol. 2
Još uvijek nije bilo niti jednog pravog okršaja. HTŠ se povlači bez borbe, u nekim mjestima bilo je razmjene vatre, dosta naselja je ponovo pod kontrolom HTŠ-a. Nije poznato da li je bilo poginulih u ovim sukobima, naravno režimska propaganda radi svoj posao.MaliDuje wrote:
U Idlibu trenutno vlada anarhija. Obje strane (HTS i JTS) koriste priliku nenapadanja od strane SAA da zauzme sto veci teritorij. Na stotine poginulih u ovom dvoboju u zadnjih mjesec dana. Nekako kao u Mad-Maxu.Heroji Idliba (o Boze - Savo).
Hval
Ahrar Šam i Zenki nemaju toliki broj vojnika da mogu ozbiljnije napredovati. Plan je vjerovatno bio ''mi ćemo krenuti a ostali će nam se priključiti''. Ova boja na karti Idliba i Haleba na kojoj je označeno da je pod kontrolom JTS-a pod tim se misli i na sva ona mjesta koja su pod kontrolom Fejleku Šama, Džejš El Izze, HIT-a, Džejš En-Nasra. Sve te vojne formacije su neutralne, u većini gradova nema niti jednog vojnika. JTS je tražio od Fejleku Šama da im se priključi ovi su odbili, i objavili saopćenje da su neutralni, a oni su velika vojna formacija FSA i bliska Turskoj.
Idlib je pogodan za manipulacije, sva mjesta koja su pretrpjela velika razaranja u njima vlada veliko siromaštvo, a to i jeste karta na koju sada igra režim, a na koju će sutra vjerovatno igrati neki drugi veći igrači na cijeloj teritoriji Sirije.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#106769 Re: Sirija vol. 2
Ma kakvo rokanje između revolucionara?Obična razmjena mišljenja i argumenata. 
-
sarajevoxxxx
#106770 Re: Sirija vol. 2
To tvoje je više seljaćki pogled na stvari, mišljenje jednog provincijalca (ili čovjeka nasilnika koji šamara svoju ženu, kao što si ranije spominjao) koji ljudima sudi po izgledu, ili pak mišljenje nekog islamofoba, koji iz dna duše mrzi sve što ima i najmanje veze sa islamom, a tekbir mu dođe samo kao izgovor da iz sebe izbaci nakupljenu žuč.Kikibombona wrote:
Vec sam objasnio...
Da neko na ovakav nacin 'gorila' i velica bilo sta, da uzvikuju moje ime, rekao bih da je mentalno poremecen. Da u transu gorila 'Celik Zenica', klub za koji navijam, rekao bih da su mentalno poremeceni.
Njihovo ponsanje je bolesno, u njihovom ponasanju vidim ubice, silovatelje, zlocince...
Prije par dana opsovao si nešto što je za vjernika svetinja, ne znam da li je to dozvoljeno na forumu, mislim da nije, ali i tu si pokazao da je taj za kojeg kažeš da ''gorila'' zapravo doktor nauka za tebe, primjer za tebe u svemu pa i u ponašanju. Što se tiče njihovog slavlja, mislim da previše daješ značaja tome. To ništa apsolutno ne govori. Ubice i silovatelji mogu biti mirni i povučeni ljudi. Svi ovi što danas posmatraju nasilje u Istočnoj Guti ili u njemu aktivno učestvuju vjerovatno su mirni porodični ljudi. Zagrle svoje dijete prije nego sjednu u avion i usmrte desetine nečije djece.
Sve frca od smijeha, ljubavi, razdraganosti, vjerovatno i sluša neku muziku, i pjevuši, dok pritišće dugme i ubija na desetine ljudi kao što je slučaj sa ovim zadnjim masakrom u Bejt Seva u Istočnoj Guti gdje su ubili 42 osobe u skloništu skoro sve žene i djeca.
-
karakters
#106771 Re: Sirija vol. 2
O savo kolumnisto, kad ce u smjeni opet biti onaj polupismeni:
"Istina je da na Kuds, tj. veci dio Palestine muslimani imaju historisko pravo na njega a ne zidovi. Izrael i da imao pravo na tu teritoriju kao sto tvrde nacin na koji zele da povrate tu teritoriju je pogresan. Nasilno naseljavanje svoga stanovnistva na tudju teritoriju samo govori da oni na taj dio zemlje nikada nisu imali pravo. Nekoliko rezolucija u UN je jasno potvrdilo ko je nepravedno zauzeo zemlju drugoga. A Prof. Newfel je kada je govorio o sukobu arapa i zidova, samo je se zapitao zasto je otvoren konflikt na podrucju Palestine izmedju zidova i muslimana arapa kada su evropljani ti koji su pocinili zlocin nad Jevrejima. A arapi, istina, ratovali su sa Jevrejima ali onda kada je na silu oteta zemlja od Palestinaca. Covjek je se samo upitao zasto Nijemci zbog onoga sto su uradili Jevrejima nisu konkretnu odstetu dali recimo u teritoriji i tome slicno, da je to uradjeno vjerovatno nebi ni bilo sukoba izmedju Palestinaca I Jevreja."
"Istina je da na Kuds, tj. veci dio Palestine muslimani imaju historisko pravo na njega a ne zidovi. Izrael i da imao pravo na tu teritoriju kao sto tvrde nacin na koji zele da povrate tu teritoriju je pogresan. Nasilno naseljavanje svoga stanovnistva na tudju teritoriju samo govori da oni na taj dio zemlje nikada nisu imali pravo. Nekoliko rezolucija u UN je jasno potvrdilo ko je nepravedno zauzeo zemlju drugoga. A Prof. Newfel je kada je govorio o sukobu arapa i zidova, samo je se zapitao zasto je otvoren konflikt na podrucju Palestine izmedju zidova i muslimana arapa kada su evropljani ti koji su pocinili zlocin nad Jevrejima. A arapi, istina, ratovali su sa Jevrejima ali onda kada je na silu oteta zemlja od Palestinaca. Covjek je se samo upitao zasto Nijemci zbog onoga sto su uradili Jevrejima nisu konkretnu odstetu dali recimo u teritoriji i tome slicno, da je to uradjeno vjerovatno nebi ni bilo sukoba izmedju Palestinaca I Jevreja."
-
sarajevoxxxx
#106772 Re: Sirija vol. 2
Ne znam, ja mislim da još uvijek u ovih osam dana nije bilo niti jednog pravog sukoba, ako ga bude, prvi ću o tome pisati. Glavna snaga HTŠ-a vojna formacija ''Džundul Melahim'' i ''El Badije'' nije metka ispalila. Ako se oni uključe, to je kraj za Ahrar Šam i za Zenki, daleko su slabiji, sve bi se vjerovatno brzo završilo.prljavi Hare wrote:Ma kakvo rokanje između revolucionara?Obična razmjena mišljenja i argumenata.
Po meni HTŠ je do sada sarađivao sa Turskom, sve što su Turci od njih tražili dobili su. Po ovome do sada stiće se dojam da je sve akcija lokalaca koji su od nekog dobili novac, ne znam koliko ima istine u tome da Turska stoji iza ovoga.
Last edited by sarajevoxxxx on 28/02/2018 23:25, edited 1 time in total.
-
karakters
#106773 Re: Sirija vol. 2
Nusra, autenticno vojno i ideolosko lice revolucije.sarajevoxxxx wrote:
Ne znam, ja mislim da još uvijek u ovih osam dana nije bilo niti jednog pravog sukoba, ako ga bude, prvi ću o tome pisati. Glavna snaga HTŠ-a vojna formacija ''Džundul Melahim'' i ''El Badije'' nije metka ispalila. Ako se oni uključe, to je kraj za Ahrar Šam i za Zenki, daleko su slabiji, sve bi se vjerovatno brzo završilo.
- insomnia78
#106774 Re: Sirija vol. 2
A ta je zemlja bila palestinska?karakters wrote:O savo kolumnisto, kad ce u smjeni opet biti onaj polupismeni:
-
sarajevoxxxx
#106775 Re: Sirija vol. 2
Ma to je mislim moj post od prije 12 ili 13 godinainsomnia78 wrote:A ta je zemlja bila palestinska?karakters wrote:O savo kolumnisto, kad ce u smjeni opet biti onaj polupismeni: