Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
veljaca

#10676 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

victim lamb wrote: Čovjek ti već nekoliko puta kaže da je odgovorio na tvoje pitanje, a ti opet... Misliš li da je Peđa neiskren, da nešto krije, da je glup pa ne zna odgovor??? Mislim ako ti kaže da je odgovorio a ti i dalje navaljuješ!?? :-)

Zatrpavanje teme.
Izvini, ali ako moze da pronadjes post u kome je odgovorio o RAZLICI izmedju opcije: a) Suzdrzan i opcije b ) Ne glasanja ...

Mozda sam ja previdio odgovor, pa bih ti bio zahvalan ako mi pokazes taj odgovor ... Stvarno ....
miki.ba

#10677 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by miki.ba »

Zar nije coek još jednom odgovorio. :-)
Ako se neko ne slaže sa odgovorom ne znaci da nije odgovoreno.
veljaca

#10678 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Posto vidim da pojedini forumasi misle da zatrpavam temu - evo ja cu se povuci sa komentarima, ali Pedja, ocekujem da procitas mojih nekoliko zadnjih postova - pa donesi zakljucak i kako god postupis:

:sax:

Sretno u zivotu,

Veljaca,

s.r.
victim lamb

#10679 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by victim lamb »

veljaca wrote:
victim lamb wrote: Čovjek ti već nekoliko puta kaže da je odgovorio na tvoje pitanje, a ti opet... Misliš li da je Peđa neiskren, da nešto krije, da je glup pa ne zna odgovor??? Mislim ako ti kaže da je odgovorio a ti i dalje navaljuješ!?? :-)

Zatrpavanje teme.
Izvini, ali ako moze da pronadjes post u kome je odgovorio o RAZLICI izmedju opcije: a) Suzdrzan i opcije b ) Ne glasanja ...

Mozda sam ja previdio odgovor, pa bih ti bio zahvalan ako mi pokazes taj odgovor ... Stvarno ....
Ti smatraš da ti nije odgovorio, ali on smatra da jeste. Ne vidim zašto i dalje insistiraš? Pokušavam pratiti temu, samim tim i tvoje postove, ali kad god ih krenem čitati vidim stalno jedno te isto. nhf
pino silvestre

#10680 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pino silvestre »

Novi sam na forumu, tako da mi se ne da citati sve postove sa ove teme. Mene interesuje slijedece, zasto ne napravite veci otklon od Sdp-a, na osnovu dosadasnjeg rada cini mi se da se distancirate od crvenih taman toliko da vas neko ne poistovjeti sa njima, ali da ste tu uvjek kad im treba sacuvati gujce.
Tarantula_ba

#10681 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Tarantula_ba »

plain vanilla je napisao/la:ja sam uvjerena da ce i u TZ bar proci Dusica i jos neko..mislim da ce i u Zenici biti rezultata, boljih nego u TZ...zato i kazem da ne vjerujem svom drugaru, vise vjerujem forumashima

i naravno da je dobro, sto je veca konkurencija medju njima, bolje je za nas...valjda ce se napokon poceti boriti za nase glasove, ali ne samo tokom kampanje nego za vrijeme cijelog mandata

ja ti kazem da ces se iznenaditi koliko ce im u zenici biti los rezultat
kandidat za nacelnika jel nosilac liste je lik koji se zove josip dujmovic a taj je jedno vrijeme vodio kafanu spektakularnog naziva "Hard rock caffe" s orginalnim amblemom pravog hard rock kafea i lozio narod da je licenciran...jedno duze vrijeme i onda se malo proculo i bilo malo za usi i od tada se kafana zove nesto samo rock caffe il tako nesto...inace nako,birtija rokerske provinijencije...
isto taj se mislim jos uvijek tuzi s suprugom pokojnog davorina popovica jer je lik pokrenuo svoj davorin festival pa ga zena tuzila pa malo i tu cirkus...dakel jedna klasicna carsijska varalica...
kandidate za vijece ne znam...nikad nisam bio u prilici da mi kakav letak dodje do ruke a svojski se trudim da upoznam sto vise kandidata...makar preko kakve slike
dakle u zenici fenjer

Pozdrav Pedja. Posto vidim da se malo rasprava usmjerava gdje ne treba a volim konkrete stvari zelio bih odgovor na nekoliko pitanja odnosno stav NS . Pisao je vec to neko na ovom forumu ali je ostalo bez odgovora.

U Zenici je nosilac liste NS izvjesni Dujmovic poznat po nekoliko zanimljivih stvari od kojih izdvajamo samo dvije.

1- Vlasnik kafica koji je svojevoljno ukrao licencirani naziv Hard rock caffe pa je bila tuzba ! Hajde kako drugi kradu to bas i nije problem. Vec je kolega na ovom forumu pisao o tome. Ili sam to vec negdje drugo procitao.Jeste li upoznati sa ovim i kakav je Vas stav ?
2- Sta ukoliko izgubi spor koji se vodi u Sarajevu , zbog plagijata ili koristenja imena pok. Davorina Popvica i Indexa u vezi organizacije koncerata bez znanja porodice a on bude npr. vijecnik! Da li cete traziti njegovo napustanje strake i prelazak u nezavisne vijecnike jer se, cinjenica je, radi o kriminalu ?
Ovo sve pod pretpostavkom da niste znali ko je nosilac liste NS u Zenici i kakve su njegove moralne predispozicije. A trebali ste jel de?
Medutim ukoliko ste znali za ovo ... pa pobogu ko je Vama ili partiji koju predstavljate dao mandat da takvog covjeka postavite na mjesto nosioca liste NS!
Molim konkretan odgovor !
Hvala
nosara

#10682 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Nije valjda taj dujmovic na listi ns...? :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10683 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

nosara wrote:Nije valjda taj dujmovic na listi ns...? :lol:
nosilac liste za Zenicu
drug profi

#10687 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug profi »

Nemamo svi FB profil i nemamo ga namjeru otvarati, niti bi to trebao biti uslov za neku komunikaciju. Mozda je najlakse, ali ima nas koji ne zelimo drustvene mreze u nasu butigu, pa ne bi losa bila opcija foruma.
Pedja Kojovic

#10688 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Mislim da sam vam u jednom od prvih odgovora napisao da opcija ne glasati ne postoji.
Dakle, ukoliko ste prisutni na sjednici - ukoliko je kartica u masini - ne glasati(ne pritisnuti niti jedno od tri dugmeta) je prekrsaj po Poslovniku.(Izvuci karticu i izaci iz sale znaci da niste prisutni na sjednici.

p.k.
volant

#10689 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volant »

veljaca wrote:Posto vidim da pojedini forumasi misle da zatrpavam temu - evo ja cu se povuci sa komentarima, ali Pedja, ocekujem da procitas mojih nekoliko zadnjih postova - pa donesi zakljucak i kako god postupis:

:sax:

Sretno u zivotu,

Veljaca,

s.r.
mislim da pedji niko vise nije zazelio srece u zivotu a vise ga ispeglo od veljace :D
pemanapemani

#10690 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pemanapemani »

Znam da upadam kao padobranac, ali čisto da dam jedan :thumbup: NS. Treba imati konjske živce i učestvovati u BiH izbornoj šizofreniji.
Veliki naklon zbog plakata (fakat, niti jedan divlji plakat u Sarajevu).

Koliko sam shvatio Žene ih pravo nerviraju, namjerno ovo veliko Ž. Posebno Sabina. :D :thumbup: :thumbup:

Kandidati za načelnike općina mantraju o manjem entitetu, nosaju zastave, štite vitalne nacionalne interese..., a One pričaju o čistim haustorima, parkovima, igralištima za djecu, socijalno ugroženim, itd.
convict

#10691 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

Peđa, kakvi su utisci iz Zenice? Kakve su procjene, hoće li biti bar 1 vijećnik ovaj put?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10692 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Pedja Kojovic wrote:veljaca

Mislim da sam vam u jednom od prvih odgovora napisao da opcija ne glasati ne postoji.
Dakle, ukoliko ste prisutni na sjednici - ukoliko je kartica u masini - ne glasati(ne pritisnuti niti jedno od tri dugmeta) je prekrsaj po Poslovniku.(Izvuci karticu i izaci iz sale znaci da niste prisutni na sjednici.

p.k.
daj Peđa molim te stavi veljaču na NS listu za Kanton 2014 pa nek sam utvrđuje šta je šta...smori

evo ja ću glasat za njega pa nek se igra s tipkama vas bogovi dan
veljaca

#10693 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Pedja Kojovic wrote:veljaca

p.k.

Hvala na odgovoru, znaci ipak po tebi ne zatrpavam ti temu. :thumbup:

Kako onda objasnjavas ovo: ( uzeto: Izvještaj sa nastavka 19. redovne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo održanog u ponedeljak 24.09.2012.godine )

10. Prijedlog odluke o imenovanju zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva Kantona Sarajevo Sanele Karić;
14 za 7 uzdrzano, 6 protiv, 3 nije glasalo
- nije usvojeno

Kako onda ovo ?

Hvala na odgovoru,

Puno srece u zivotu,

Veljaca

s.r.
Innovation

#10694 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Zatrpavanje teme.
Kad vec tvrdis da neko zatrpava temu i smara druge, molim te odgovori meni na pitanje, na koje nisam dobila odgovor od g. Pedje. Prosla sam sa ovakvim komentarima, kao i Veljaca.

PostPostao/la Innovation dana 26/09/2012 17:29
Moram i ja "pilat"ili "smarat" g. Kojovica. Zar je toliki problem odgovoriti, da li je nesto tacno ili netacno?

PostPostao/la Innovation dana 26/09/2012 10:08
Zao mi je sto Vas smaram g. Kojovicu , ali za nesto sto je argumentovano, a ne pausalno receno,smatram da je posteno odgovoriti "jeste pogrijesio sam". Ni u sto Vas ja ne pokusavam ubijediti.Vase ostale pristalice na ovoj temi smatraju da sam dosadna, pa bih ih zamolila da mi neko od njih, ako vec necete Vi, odgovori sta je od ovo dvoje istinito i ja vise necu nikoga smarati. Hvala :)

Ministri SDA su desetak dana prije te sjednice na kojoj su smjenjeni prestali dolaziti na posao. Ovo ste vi izjavili g.P.K.

PostPostao/la Innovation dana 25/09/2012 18:10
Kako mozete tako izmisljati g.Kojovicu. :?
31.05.2012.g./cetvrtak/ odrzana 72. sjednica Vlade u punom sazivu. Jedna od tacaka su bili amandmani na Ustav, sto su u dijelu presude Sejdic-Finci podrzali ministri SDA. To smo, cini mi se u nasim prepiskama, Vi i ja razjasnili /i sami ste rekli, da premijer nije rekao istinu/.Vratite se malo unazad, na postove koje smo razmjenili. :mrgreen:

4.06.2012.g./ponedjeljak/ odrzana hitna sjednica SKS, o cemu nisu bili ni na koji nacin, obavjesteni ministri SDA.

6.06.2012.g./srijeda/ su poslali odluke o razrjesenju ministrima,po kuriru na kucne adrese.

Ministri su dolazili na posao do 8.06.2012.g. /petak/

14.06.2012.g.postavljena nova Vlada.

Kojih to 10 dana, nisu dolazili na posao? LP

Prosta matematika.
Marifeta

#10695 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Marifeta »

Vjernik sam, prakticiram, ali moj glas nikada nije otišao SDA, hvala Bogu. I boli me što se vjera kojoj pripadam, čije je učenje potpuno čisto od sitno i krupno-šidžarčijskih interesa koje su kod nas na sceni u zadnjih 18 godina, izjednačava sa takvim jednim skupom. I ne mogu da smislim i iz duše prezirem tu njihovu drskost i hrabrost da koriste religiju u ostvarivanje svojih niskih interesa. Ima tu poštenih individua, ne mogu da generaliziram. Ali sve u svemu, bruka, brate, bruka...
Dosad nisam razmišljala o NS kao o ozbiljnoj partiji kojoj bih ja mogla dati svoj glas. Liberalizam kao pokret koji jamči prava svakom pojedincu je ok za mene, ali sve dok ne pokreće nešto što se u potpunosti kosi sa mojim svjetonazorom. Hoćeš da se drogiraš? Pa drogiraj se brate, tvoj izbor, ali nemoj da ti ja još utabam put za to. Voliš isti spol? Voli, radi šta želiš, ali među svoja četiri zida. Naravno da imaš pravo na svoj izbor i na posao i na sve ostalo kao i svaki drugi građanin ali i imaj toliko uviđavnosti i ne daj mi da gledam parade i da mi u mislima lete slike neprirodnih sjedinjavanja, jer to je jedini efekat koji ta parada može kod mene izazvati, a znam i kod većine drugih. I to u noći koja je za mene čista i toliko spiritualna da želim da zaboravim čak i na svoju vlastitu tjelesnost i to u onom bazičnom smislu potrebe hrane i vode. Sloboda ok, ali sve dok nije agresija na tuđu.

Međutim, s druge strane:
Oduševio me izbor mladih žena za načelnice, svaka zna o čemu priča.
Divim se Peđinoj aktivnosti kako na ovom forumu tako i na blogu, svaka čast (pratim blog redovno, jedini zanimljivi način izvještavanja dešavanja sa sjednica).
Jako mi se svidio stav suzdržan, jedina prava opcija u datim okolnostima.
Mnogo, ali baš mnogo, mi se dopala definicija „udruženi kriminalni poduhvat”.
Naravno, prošla sam kroz njihov program i osim navedenog, nemam zamjerki i svaki prijedlog koji su dosad iznijeli je potpuno na mjestu.

Dakle, odlučila sam dati glas NS na lokalnim izborima. Hoće li to biti moj izbor na opštim, ne znam. Iskreno, osjećam određeni negativni naboj (primijetih na forumu) nekih simpatizera NS prema religijskom, konkretnije prema Islamu, koje se čak graniči sa vrijeđanjem. Zato, pitanje: hoće li Naša Stranka uključiti u svoj program i zaštite prava i onih koji se na prvi pogled ne čine kao da su ugrožena grupa? Recimo, kakva bi bila vaša reakcija u slučaju druge Alžirske grupe, i da li biste uopšte reagovali? Kakav je stav NS prema zabrani nikaba u pojedinim evropskim zemljama?
NKVD

#10696 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by NKVD »

Marifeta... potpuno je jasno da su stavovi NS po pitanju zaštite onih kojima zaštita treba principijelne a nikako ideološke ili nedajbože sitnosopstveničke prirode!

Ako se stalo u odbranu Q, ako se glasalo u KS kako se glasalo u slučaju Silos i ranije 99 to ti je pokazatelj kako bi se postupilo i u, recimo, slučaju Alžirske grupe. Svakome su ljudska prava zagarantovana i mora ih se zaštititi bez obzira na njegove svjetonazore.

Ako je neko proglašen za prijetnju nacionalnom interesu i društvu (dakle, kriminalac), postoje procedure po kojima se sa njima postupa. Dosadašnje vlasti su tu, kao i mnoge druge, procedure zanemarivale. U stvari, bahato se ponašanjući, bolio ih je kurac za procedure. Jer im se može i jer im prolazi.

A procedure, zato se tako i zovu, podrazumijevaju isnošenje određenih podataka, njihovu analizu i donošenje adekvatnih zaključaka. Po mom mišljenju a u slučaju Alžirkse grupe, te procedure nisu ispoštovane (ili barem nije tako javnosti predstavljeno) te je ostao grozan osjećaj nakon sve te furtutme.

Druge stranke i pokreti, pa i oni koji se svojim imenima i programima deklarišu suprotno (ovdje uključujem SDP a pogotovo SDP) nastupaju sa pozicije opstanka najjačih, slično opasnoj teoriji socijalnog darvinizma. Ugroženima lafo pružaju zaštitu ali se ona surovo ograničava na sadaku koja sitnu raju i socijalno ugrožene limitira golfom dvojkom, deset ćevapa i vikendom na Faletićima. Dakle, zakucava ih se na samo dno na kojem moraju ostati jer u protivnom bi mogli početi razmišljati svojom glavom a ne onom "odozgo".

Garant razvoja države u njihovoj viziji nije jako družtvo po vertikali i horizontali nego potpuno pogrešan i civilizacijiski davno prevaziđen princip po kojem elite vladaju. To je, recimo, ideja vodilja Alije Izetbegovića ka njegovoj viziji Bosne u kojem će desetak bošnjačkih familija biti garant opstanka države i nacije. Kakva kolosalna gupost koja nas je koštala potpune destrukcije društva!

Ono što ja znam i čujem od predstavnika NS-a je obećanje da će se ozdravljenju društva, a samim tim i države, pokušati doći drugim, ispravnijim putem.

Imaju li oni za to snage, znanja, mts-a i ljudstva? Sad zasad, sigurno nemaju. Ali, ako im se da prilika siguran sam da će ono što sada zvuči kao ispravno ali skoro utopijsko principijelno teoretisanje u dogledno vrijeme prerasti u nešto od čega svi zajedno možemo samo profitirati. Sa naglaskom na svi a ne samo elite kao kod ovih što vladaju od uspostave maloumlja na ovim prostorima.
Pedja Kojovic

#10697 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

marifeta

Hvala vam na lijepim rijecima i glasu na lokalnim izborima.

Dosta cesto cujem od svojih prijatelja, koji su vjernici, da oni imaju percepciju da je NS "stranka ateista".
Moram priznati da ne znam zasto je to tako.(Moja, neformalna, procjena je da su vecina ljudi u organima stranka u kojima sjedim vjernici.To zakljucujem iz sporadicnih dogadjaja i komentara)
NS vjeru tretira kao jedno od fundamentalnih, neotudjivih, ljudskih prava. Mi insistiramo na odvajanju drzave i religije
jer smatramo da su i jedno i drugo upravo tako najbolje zasticeni.

Sto se tice "alzirske grupe"...
Mislim da sam zahvaljujuci poznanstvu sa ljudima koji su ucestvovali u to slucaju sa svim okolnostima i formalnim i neformalnim pritiscima koje je USA vrsila na nasu tadasnju vlasti i koji su, nema sumnje, bili enormni, skoro prijeteci.
(Necu ulaziti u detalje i baviti se nepovjerenjem (primitivnim bezobrazlukom, silejdzijstvom) u nase najvise sudove i sudije koja je tom prilikom iskazana od USA)

Nas odgovor na njihov zahtjev pod istim uslovima bio bi, ne.

p.k.
Pedja Kojovic

#10698 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Potpuno ste u pravu. To se cesto dogadja.
Na portalu kantona mozete pronaci Poslovnik Skupstine i u njemu clan koji govori
o glasanju i o tome da se poslanik mora izjasniti jednom od tri opcije.
Na posljednjoj sjednici se govorilo o sankcijama koje bi trebalo primjeniti protiv onih poslanika
koji dodju na zasjedanje, stave karticu u masinu, i onda sjede ili u hodniku ili negdje u gradu, dok njihove kolege
pritiscu dugmad za njih ili, kao sto je u slucaju koji ste naveli, formalno (kartica je u masini) su tu, ali ne glasaju.

Danis i ja smo takodje jednom napravili taj prekrsaj.Radilo se o slucaju "SIlos"i mi smo tim cinom htjeli da izrazimo protest zbog cinjenice da se takva diskusija uopste vodi na Skupstini i da se glasa, izmedju ostalog, o zakljucku kojim se osudjuje nacin na koji je SIPA uhapsila optuzene.

p.k.
Pedja Kojovic

#10699 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

convict

Bilo je dobro u Zenici. Relativno mala sala, ali puna.
S obzirom na finansijske i organizacione mogucnosti tog odbora ljudi zaista rade i vise nego sto mogu.(Nemaju puno bilboarda i vecina kandidata je zaposlena i kampanju vode u slobodno vrijeme).
Nadam se da ce bar nekoliko ljudi biti izabrano u vjece jer bi to stvorilo preduslove za bolju opstinsku organizaciju.
Kandidati na listi su kvalitetni ljudi koji su u uspjesni i postovani u svojim profesijama. Mislim da je Josip Dujmovic, nosilac liste, jako dobar i bilo bi odlicno da neko kako on ulaskom u vjece dobije glas i u vjecnickim klupama i u medijima.Program im je vrlo konkretan - mozda i konkretniji nego program drugih nasih kandidata.(Oni imaju sve razradjeno po datumima za prvu godinu dana)

p.k.
nosara

#10700 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote: Sto se tice "alzirske grupe"...
Mislim da sam zahvaljujuci poznanstvu sa ljudima koji su ucestvovali u to slucaju sa svim okolnostima i formalnim i neformalnim pritiscima koje je USA vrsila na nasu tadasnju vlasti i koji su, nema sumnje, bili enormni, skoro prijeteci.
(Necu ulaziti u detalje i baviti se nepovjerenjem (primitivnim bezobrazlukom, silejdzijstvom) u nase najvise sudove i sudije koja je tom prilikom iskazana od USA)

Nas odgovor na njihov zahtjev pod istim uslovima bio bi, ne.

p.k.
:lol:

Genijalno... "nasa stranka - heroji a ne zlocinci!"...

Jesi li siguran da ne bi bili "suzdrzani"...? :?
Locked