HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Tech-l4

#10676 Re: HS kablovska

Post by Tech-l4 »

Je li radi zvuk za Arenama?
Izlija

#10677 Re: HS kablovska

Post by Izlija »

Neznam šta je prevara ako mi kao korisnici koristimo usluge koje plaćamo, a kako će oni lovu dijeliti nije moj domen. Kanli neštopaju, internet piči, telefon nemam pa neću ni komentarisat.
ZPP

#10678 Re: HS kablovska

Post by ZPP »

Izlija wrote:Neznam šta je prevara ako mi kao korisnici koristimo usluge koje plaćamo, a kako će oni lovu dijeliti nije moj domen. Kanli neštopaju, internet piči, telefon nemam pa neću ni komentarisat.
Upravo tako. Mora se priznati da su se popravili u zadnjih par godina, za razliku od ranije.

Meni digitalna fercera bez ikakvih problema, internet isto tako.

Sinoć ne znaš koju ćeš utakmicu lige prvaka prije gledati na areni. Još od kako je i bht uveo hd za utakmice repke...
rizibizi

#10679 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Nisu korisnici prevareni, ljudi potpisali ugovor, dobijaju uslugu koja im je ugovorom zagarantovanan i ne vidim sta je tu prevara korisnika. Da nema usluge koja je potpisana to bi bila prevara korisnika, ovako ta prica HS-MH Company je mozda prevara i mecanje medju suvlasnicima oko talova i rastaljivanja. Kako to da se prije niste zalili, nego se sad odjednom sjetili, ovo sto pricate nije od juce ocigledno. Ja kad sam potpisivao ugovor i sa HS-om i sa BHT-om u zaglavlju je moglo da pise i Deutsche Telecom ili AT&T zaboli me dok znam gdje je sjediste, s kim sam dogovarao i ko je potpisnik u ime pruzaoca usluge pa kad sta ne radi i neko me zajebe kao korisnika a ja fino na sud.
miralemmi4

#10680 Re: HS kablovska

Post by miralemmi4 »

rizibizi wrote:Nisu korisnici prevareni, ljudi potpisali ugovor, dobijaju uslugu koja im je ugovorom zagarantovanan i ne vidim sta je tu prevara korisnika. Da nema usluge koja je potpisana to bi bila prevara korisnika, ovako ta prica HS-MH Company je mozda prevara i mecanje medju suvlasnicima oko talova i rastaljivanja. Kako to da se prije niste zalili, nego se sad odjednom sjetili, ovo sto pricate nije od juce ocigledno. Ja kad sam potpisivao ugovor i sa HS-om i sa BHT-om u zaglavlju je moglo da pise i Deutsche Telecom ili AT&T zaboli me dok znam gdje je sjediste, s kim sam dogovarao i ko je potpisnik u ime pruzaoca usluge pa kad sta ne radi i neko me zajebe kao korisnika a ja fino na sud.
Jesu korisnici prevareni jer su svi potpisali jer je receno da je HS isto MH i ljudi su potpisali. Sta ako je vlasnik MH Company Telemach? Da su ljudi htjeli Telemach uzeli bi Telemach i ne MH :izet: Kada pise na ugovoru samo MH i njgdje HS to je prevara. Neka kazu da su ukinuli HS. Nisu to htjeli jer ko bi potpisao ugoovr sa nepoznatom firmom. Nego svagdje pise HS i kada vec udjes u kancelariju tada te pokusaju prevariti sa ugovorom MH tada ti kazu da je to isto kao HS i ljudi potpisu ugovor. A da su ukinuli HS i da je svagdje pisalo MH Company, tada ne bi niko htio ni uci u kancelariji a tek da bi neko potpisao ugovor sa MH. To je prevara. Meni ste rekli da je HS isto MH a nije. Jos uvijek niko mi nije rekao sto ste to rekli a nije tako?
Kao sto sam napisao, ovo je bilo napravljeno na nacin, kao da direktor bh telecom otvori firmu MH Company na svoju zenu. I kada udjes u BH telecom oni ti daju Ugovor koji je na MH Company i kazu da su to iste firme. I sta se desava, korisnici potpisuju za MH Company a BH Telecom ima manje korisnika i para. Isto je to uradjeno sa MH Company. Nas korisnike su prevarili i lagali kako je HS isto MH. Kada nekoga u Sarajevu pitas ciju kablovsku koristis svi kazu HS, a u stvarnosti sa ovom prevarom pola tih ljudi u stvarnosti je korisnika MH. Nadam se da ce to neko istraziti.
miralemmi4

#10681 Re: HS kablovska

Post by miralemmi4 »

Izlija wrote:Neznam šta je prevara ako mi kao korisnici koristimo usluge koje plaćamo, a kako će oni lovu dijeliti nije moj domen. Kanli neštopaju, internet piči, telefon nemam pa neću ni komentarisat.
prilikom potpisivanja ugovora slagali su i prevarili nas kada su govorili da je HS isto kao MH Company. Kakva je logika da se potpisuje ugovor sa nekom nepoznatom firmom kada si korisnik HS kablovske npr. 7 godina i zelis koristiti uslugu svog operatera a ne nekog nepoznatog.
The Realist

#10682 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Naravno da bih potpisao i sa MH, kao da 99% posto ljudi ista osim ponude i cijene gleda. Ja nisam potpisivao uslugu sa HS-om (valjda sam na HS-u, speedtest kaže tako) zato što je to HS, nego zato što kada sam pitao ko ovdje nudi usluge, bili su oni, ili Telecom (Telecom mi tada nije odgovarao, jer nije im ni dobro sve funkcionisalo). Da su rekli Telemach, Pilićara kod Muje, ili nešto treće, ja bih uzeto te što nude....

Ovo drugo zvuci kao prevara između vlasnika, ali ako se HS nije htio siriti, onda me i za to zaboli jer vjerovatno ne bih sada imao uslugu, ali oni neka to rijese izmedju sebe.

Mene niko nije prevario.
kloniran

#10683 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

The Realist wrote:Naravno da bih potpisao i sa MH, kao da 99% posto ljudi ista osim ponude i cijene gleda.

Ovo drugo zvuci kao prevara, ali ako se HS nije htio siriti, onda me i za to zaboli jer vjerovatno ne bih sada imao uslugu, ali oni neka to rijese izmedju sebe. Mene niko nije prevario.
Ma pusti lika vidis da trola po necijem nalogu. Zabolje me jel HS ili MH sve dok daje uslugu, a za sirenje mreze je 101% tacno, jer aco i kompanija nisu dozvoljavali sirenje mreze van grada, lafo im nije bila ekonomski opravdana. Lakse je u gradu prodati uslugu gdje imas na kilometar kvadratni lupam 5 do 10 hiljada ljudi nego van grada gdje imas 2 hiljade max, a u tom periodu sam i ja prikljucio tako da znam o cemu se radi i koliko smo cekali da provedu optiku do naseg naselja. E sad kad se Enes sa svojom firmom rasirio po okolini sarajeva i drugim manjim gradovima, drugoj dvojici lopova je zasmetalo jer im je kajmak izmakao zbog lose procjene.

edit: a to da su prebacivali korisnike nije tacno, jedino sta se znalo desiti a to znam iz iskustva je da neko preseli iz djela gdje je bio HS u dio gdje je nova infrastruktura od MH i onda te logicno prebace na MH
perfect_guy

#10684 Re: HS kablovska

Post by perfect_guy »

još se čeka rješavanje arene 3
The Realist

#10685 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ja ih opet morao zvati radi HD kanala, stalno mi problemi tu, majka mu stara. Moraju nešto na stubovima promijeniti, jer u kući ne može bolje biti spojeno.....
kloniran

#10686 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

The Realist wrote:Ja ih opet morao zvati radi HD kanala, stalno mi problemi tu, majka mu stara. Moraju nešto na stubovima promijeniti, jer u kući ne može bolje biti spojeno.....
uvijek moze bolje :lol:

ma otisla garant skretnica na stubu, ja sam nekad davno tako imao problema sa netom i dok me nisu spojili na onaj izlaz sto se preko njega dalje nastavlja linija nije se moglo rijesiti, od tad sve fercera za 10 :D
The Realist

#10687 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Morat ću ih pitati šta se može uraditi tu. Kažu niko drugi se ne žali, ali je fazon što samo ja imam HD kanale i odnedavno komšija i kod njega je nešto bolje, ali isto zna štekati, ali oni se ne žale.

Samo kontam, pa ne penjem se ja na stub pa diram kablove.....
miralemmi4

#10688 Re: HS kablovska

Post by miralemmi4 »

kloniran wrote:
The Realist wrote:Naravno da bih potpisao i sa MH, kao da 99% posto ljudi ista osim ponude i cijene gleda.

Ovo drugo zvuci kao prevara, ali ako se HS nije htio siriti, onda me i za to zaboli jer vjerovatno ne bih sada imao uslugu, ali oni neka to rijese izmedju sebe. Mene niko nije prevario.
Ma pusti lika vidis da trola po necijem nalogu. Zabolje me jel HS ili MH sve dok daje uslugu, a za sirenje mreze je 101% tacno, jer aco i kompanija nisu dozvoljavali sirenje mreze van grada, lafo im nije bila ekonomski opravdana. Lakse je u gradu prodati uslugu gdje imas na kilometar kvadratni lupam 5 do 10 hiljada ljudi nego van grada gdje imas 2 hiljade max, a u tom periodu sam i ja prikljucio tako da znam o cemu se radi i koliko smo cekali da provedu optiku do naseg naselja. E sad kad se Enes sa svojom firmom rasirio po okolini sarajeva i drugim manjim gradovima, drugoj dvojici lopova je zasmetalo jer im je kajmak izmakao zbog lose procjene.

edit: a to da su prebacivali korisnike nije tacno, jedino sta se znalo desiti a to znam iz iskustva je da neko preseli iz djela gdje je bio HS u dio gdje je nova infrastruktura od MH i onda te logicno prebace na MH
Jesi li ti zaposlen u HS ili sta? Kako ti znas sve tako u detalje? Objasni mi ti sto ste prevarili nas korisnike?
miralemmi4

#10689 Re: HS kablovska

Post by miralemmi4 »

The Realist wrote:Naravno da bih potpisao i sa MH, kao da 99% posto ljudi ista osim ponude i cijene gleda. Ja nisam potpisivao uslugu sa HS-om (valjda sam na HS-u, speedtest kaže tako) zato što je to HS, nego zato što kada sam pitao ko ovdje nudi usluge, bili su oni, ili Telecom (Telecom mi tada nije odgovarao, jer nije im ni dobro sve funkcionisalo). Da su rekli Telemach, Pilićara kod Muje, ili nešto treće, ja bih uzeto te što nude....

Ovo drugo zvuci kao prevara između vlasnika, ali ako se HS nije htio siriti, onda me i za to zaboli jer vjerovatno ne bih sada imao uslugu, ali oni neka to rijese izmedju sebe.

Mene niko nije prevario.
Ok tebe nisu i ok je tako. Ali mene jesu. Problem je kada trazim objasnjenje u vezi toga onda niko iz MH nece da odgovori na to pitanje.
kloniran

#10690 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

miralemmi4 wrote:
kloniran wrote:

Jesi li ti zaposlen u HS ili sta? Kako ti znas sve tako u detalje? Objasni mi ti sto ste prevarili nas korisnike?
Jesam imam 9000€ platu + 9000€ topli obrok ;-)

A fatamo naivne ko vam je kriv sto nemate mozga :D

edit: a kako znam detalje, pa tako sto znam nekoliko ljudi, a i znam kako je teklo uvođenje kablovske u moje naselje i koliko smo se nacekali da je dobijemo i da nebi M&H jos bi na riblju kost gledao :lol:
miralemmi4

#10691 Re: HS kablovska

Post by miralemmi4 »

Ja sto znam nekoliko ljudi i znam tacno kako je teklo uvodjenje kablovske u moje naselje i sve je to bio HS i preko noci odjednom je MH nudio svoje usluge u HS mrezi. Sta mislis da ja to neznam, to znamo svi. Sada kada citam ovo na portalima i govori sve sto se desilo. Enes je pokrao suvlasnike tako sto je otvorio firmu na svoju zenu, poceo da prebacuje korisnike na MH i da blokira firmu HS. Zato i kazem kako su prevarili nas korisnike kada su rekli da je HS isto MH. Lako je otvoriti firmu na svoju zenu i prebacivati korisnike i suvlasnicima oteti pare. To znaju svi raditi ali pitanje je samo dali je spreman otici u zatvor ili ne. Ja nikada ni za 1 KM. Ti izgleda podrzavas kradje. Kako god neka to Enes rjesava sa suvlasnicima i vrati pare i neka drzava malo pretrazi sta se tu desavalo, ALI NEKA MI OVI IZ MH ODGOVORE STO SU REKLI DA JE MH ISTO HS A NIJE?????? :evil: :evil:
I ako smijes odgovori dali mislis da je Enes pokrao suvlasnike ili nije? I dali podrzavas kradje? Odgovori :skoljka:
kloniran

#10692 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

miralemmi4 wrote:Ja sto znam nekoliko ljudi i znam tacno kako je teklo uvodjenje kablovske u moje naselje i sve je to bio HS i preko noci odjednom je MH nudio svoje usluge u HS mrezi. Sta mislis da ja to neznam, to znamo svi. Sada kada citam ovo na portalima i govori sve sto se desilo. Enes je pokrao suvlasnike tako sto je otvorio firmu na svoju zenu, poceo da prebacuje korisnike na MH i da blokira firmu HS. Zato i kazem kako su prevarili nas korisnike kada su rekli da je HS isto MH. Lako je otvoriti firmu na svoju zenu i prebacivati korisnike i suvlasnicima oteti pare. To znaju svi raditi ali pitanje je samo dali je spreman otici u zatvor ili ne. Ja nikada ni za 1 KM. Ti izgleda podrzavas kradje. Kako god neka to Enes rjesava sa suvlasnicima i vrati pare i neka drzava malo pretrazi sta se tu desavalo, ALI NEKA MI OVI IZ MH ODGOVORE STO SU REKLI DA JE MH ISTO HS A NIJE?????? :evil: :evil:
I ako smijes odgovori dali mislis da je Enes pokrao suvlasnike ili nije? I dali podrzavas kradje? Odgovori :skoljka:

Da naravno da podrzavam dok god Enes krade od Ace ;-) , i poselami i Acu i onog drugog ostecenog, ne znam tacno kojeg vise volis pa poselami obojicu :D
miralemmi4

#10693 Re: HS kablovska

Post by miralemmi4 »

kloniran wrote:
miralemmi4 wrote:Ja sto znam nekoliko ljudi i znam tacno kako je teklo uvodjenje kablovske u moje naselje i sve je to bio HS i preko noci odjednom je MH nudio svoje usluge u HS mrezi. Sta mislis da ja to neznam, to znamo svi. Sada kada citam ovo na portalima i govori sve sto se desilo. Enes je pokrao suvlasnike tako sto je otvorio firmu na svoju zenu, poceo da prebacuje korisnike na MH i da blokira firmu HS. Zato i kazem kako su prevarili nas korisnike kada su rekli da je HS isto MH. Lako je otvoriti firmu na svoju zenu i prebacivati korisnike i suvlasnicima oteti pare. To znaju svi raditi ali pitanje je samo dali je spreman otici u zatvor ili ne. Ja nikada ni za 1 KM. Ti izgleda podrzavas kradje. Kako god neka to Enes rjesava sa suvlasnicima i vrati pare i neka drzava malo pretrazi sta se tu desavalo, ALI NEKA MI OVI IZ MH ODGOVORE STO SU REKLI DA JE MH ISTO HS A NIJE?????? :evil: :evil:

Da naravno da podrzavam dok god Enes krade od Ace ;-) , i poselami i Acu i onog drugog ostecenog, ne znam tacno kojeg vise volis pa poselami obojicu :D
I od Abaza Fadila, advokata. Podrzavaj kradje i dalje, sretno u tome :lol: Zasto ste prevarili nas korisnike kada ste rekli da je MH isto HS, kada svi sad znamo da je MH fiktivna firma?
supercali

#10694 Re: HS kablovska

Post by supercali »

a kako si konkretno ostecen ako si na mh a nisi na hs?
kloniran

#10695 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

supercali wrote:a kako si konkretno ostecen ako si na mh a nisi na hs?
Ma pusti trola, vidis da ga je neko dobro podmazao da valja gluposti :lol:

edit: moram sutra kod Eneshage po platu, nisam ga bezveze branio ovdje :lol:
Benq

#10696 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Koga boli qrac cija je firma i ko mi daje uslugu MH ili HS sve dok mi daju ono sto placam , nemojte biti smijesni , raspravljate se oko gluposti. Neka kradu jedni od drugih , to nije nasa stvar sve dok mi dobijamo ono sto placamo.

@kloniran , pozdravi Boga ti Enesa i reci mu da uvede jos koji kanal , nema smisla vise , obecao mi je prije skoro 4 mjeseca da ce uvesti nesto novo pa jos uvijek cekam...
miralemmi4

#10697 Re: HS kablovska

Post by miralemmi4 »

Prevaren sam i necu da me neko pravi budalom. Ako pitam sta je ovo MH i da me neko prevari i kaze da je MH ista firma kao HS i da ja zato potpisem ugovor to je prevara i necu da me neko pravi budalom. A tek sto necu da podrzavam one koju kradu, nebitno je dali se radi o privatnoj ili drzavnoj firmi to je tek druga prica. Nikada nisam podrzavao kradje bilo koga. Kada sam citao u medijima vezano za MH, tad sam saznao da HS nije MH. I kada sam pitao u MH-u sta je sad ovo niko nece da mi odgovori. To samo govori da ima istine to sta se pise.
miralemmi4

#10698 Re: HS kablovska

Post by miralemmi4 »

Benq wrote:Koga boli qrac cija je firma i ko mi daje uslugu MH ili HS sve dok mi daju ono sto placam , nemojte biti smijesni , raspravljate se oko gluposti. Neka kradu jedni od drugih , to nije nasa stvar sve dok mi dobijamo ono sto placamo.

@kloniran , pozdravi Boga ti Enesa i reci mu da uvede jos koji kanal , nema smisla vise , obecao mi je prije skoro 4 mjeseca da ce uvesti nesto novo pa jos uvijek cekam...
A sta da Enes nije krao suvlasnike, mozda bi bila jos bolja usluga? I to te ne interesuje? Znamo svi kako izgleda kada se suvlasnici ne slazu i to sve utice na firmu :-)
supercali

#10699 Re: HS kablovska

Post by supercali »

miralemmi4 wrote:
Prevaren sam i necu da me neko pravi budalom. Ako pitam sta je ovo MH i da me neko prevari i kaze da je MH ista firma kao HS i da ja zato potpisem ugovor to je prevara i necu da me neko pravi budalom. A tek sto necu da podrzavam one koju kradu, nebitno je dali se radi o privatnoj ili drzavnoj firmi to je tek druga prica. Nikada nisam podrzavao kradje bilo koga. Kada sam citao u medijima vezano za MH, tad sam saznao da HS nije MH. I kada sam pitao u MH-u sta je sad ovo niko nece da mi odgovori. To samo govori da ima istine to sta se pise.
da ponovim kako si konkretno ostecen ako si na mh a nisi na hs
doff

#10700 Re: HS kablovska

Post by doff »

miralemmi4 wrote:Prevaren sam i necu da me neko pravi budalom. Ako pitam sta je ovo MH i da me neko prevari i kaze da je MH ista firma kao HS i da ja zato potpisem ugovor to je prevara i necu da me neko pravi budalom. A tek sto necu da podrzavam one koju kradu, nebitno je dali se radi o privatnoj ili drzavnoj firmi to je tek druga prica. Nikada nisam podrzavao kradje bilo koga. Kada sam citao u medijima vezano za MH, tad sam saznao da HS nije MH. I kada sam pitao u MH-u sta je sad ovo niko nece da mi odgovori. To samo govori da ima istine to sta se pise.
Deder ti pojasni, je li se ponuda razlikuje HS od MH? Jesi li u tom pogledu prevaren, zakinut za koju uslugu, dio usluge a plaćaš punu cijenu? Ako sam te dobro shvatio, prevaren si samo zato što ti na papiru ne piše HS nego MH? :lol: :?
Locked