SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tercius

#10676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Tercius »

quasar wrote:Opsti dojam je da bi mi svi voljeli da je svaki drot ko Doc Holiday. Realno je da su to samo ljudi koji gledaju da zarade svoju platu na najbezbolniji nacin, kao i svi mi drugi u svojim zanimanjima. Ne mislim da policija moze uraditi ista vise od ovog sve dok zakoni vise stite prekrsioce nego policajce. i to je prica koja se stalno ponavlja.

EU nam je uvalio svoj eksperiment - ublehu. Njihova policija mlavi sa ovlastima, nasa ne smije, ostadose bez posla. Krivicni zakon je los. Neka jako teska djela imaju smjesno niske kazne, a uz to se i rijetko izricu, sto je opet do sudija koji su sljedeci problem. Njima posao nimalo ne olaksavaju ni priuceni tuzioci koji ne znaju jednostavnu podnesku napraviti, bez da malo bolji advokat ne nadje rupu.

I opet se vratimo na policiju koja ne dokumentuje djela na dovoljno dobar nacin.

Po meni je prvi potreban korak stati iza policije. Podrzati njihovo pravo i duznost da nas stite i da sebe stite. zatim napraviti zatvore. E sad mi se cini krasnom idejom na neposrednim izborima birati i komesare, kantonalne tuzioce i sudije, ali nisam siguran da je to sve uskladu sa ovom demokratijom, tj. odvajanjem politike od sudstva. Medjutim ni ovako nisu odvojeni jer se biraju u politickim krugovima, a odgovorni su strankama. Onako bi odgovarali bazi - narodu.

Bez ironije i da me pogresno neshvatis, mene da se pita ja bih te za ministra postavio, jer si vise rekao ovdje nego bilo koji strucni,posteni,najposteniji ministar do sad, na skupstini kantona.

A ostalima za informaciju, grk isjeko lika u delikatesnoj jer su mu se sminkeri cijelo vrijeme smijali dok je sjedio za stolom.
I ko da gledam tu nasu kremu grada sto se pederise po kafama vas cjeli dan, ko oni jetseteri a svi ostali qrci.
minanaa

#10677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minanaa »

Da li zna iko šta je se desilo sinoć u blizini Višnjika, na stepenicama iznad kliničkog centra??? Sinoć sam vidjela lokve krvi, i kapljice duž čitavih stepenica, i policijske trake sa strana. Očito je policija obavještena o tome, ali nije nigdje ništa objavljivano(bar koliko ja znam), pa ako neko slučajno zna o čemu se radi, nek napiše.
chuchumbamayumbe

#10678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by chuchumbamayumbe »

Jeben igrač ovaj Grk...čuj smijali mu se i on ih skalpelom nasjeck'o?! 8-)
skuhlo

#10679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by skuhlo »

minanaa wrote:Da li zna iko šta je se desilo sinoć u blizini Višnjika, na stepenicama iznad kliničkog centra??? Sinoć sam vidjela lokve krvi, i kapljice duž čitavih stepenica, i policijske trake sa strana. Očito je policija obavještena o tome, ali nije nigdje ništa objavljivano(bar koliko ja znam), pa ako neko slučajno zna o čemu se radi, nek napiše.
Lik ('83. godište) došao na kapiju KCUS-a, pozlilo mu, povratio krv i umro. Tako bar negdje pročitah izjavu Biljane Jandrić.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

biranje tužilaca bi bio katastrofalana potez. prvo ne odgovara ustavnom uređenju, niti institucionalnoj tradiciji, a kakav bi tek to cirkus bio, to je za nepovjerovati...

kod nas bi ljudi odmah da kopiraju neke stvari iz drugih država... ne ide to tako :roll: treba se vidjeti zašto su im takva rješenja kakva jesu, pa tek onda vidjeti odgovara li to nama ili ne.

naš evidentan problem je tranzicija. pogubljeno društvo bez pravih vrijednosti. poslije toga ide javašluk i nesposobni kadar (koje god institucije). a tek onda dolaze krimosi koje se bore za svoje mjesto pod plavim nebom. dugo će trajati oporavak. katalizator jedino mogu biti neki nemili događaji...

sve mi na pamet padne napamet ona priča sa skupim brašnom u Zenici u ratu. pa je jedan dan, sluđen od gledanja kako mu djeca nemaju šta jesti, jedan vojnik počastio kuršumom švercera, i od tad cijene brašna nisu bile tako bezobrazno visoke...
MAN-lion's coach

#10681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by MAN-lion's coach »

skuhlo wrote:
minanaa wrote:Da li zna iko šta je se desilo sinoć u blizini Višnjika, na stepenicama iznad kliničkog centra??? Sinoć sam vidjela lokve krvi, i kapljice duž čitavih stepenica, i policijske trake sa strana. Očito je policija obavještena o tome, ali nije nigdje ništa objavljivano(bar koliko ja znam), pa ako neko slučajno zna o čemu se radi, nek napiše.
Lik ('83. godište) došao na kapiju KCUS-a, pozlilo mu, povratio krv i umro. Tako bar negdje pročitah izjavu Biljane Jandrić.
Užas
minanaa

#10682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minanaa »

skuhlo wrote:
Ovo je iznad kliničkog, imaju stepenice između zgrada, isto kao da je neko zboden, pa išao niz stepenice, sve ima trag krvi, i opet na dnu stepenica lokva krvi... Ja sam se prestravila, jer skoro svako veče prolazim tim putem. Ali ako ništa, bar mu je bolnica bila blizu :| Užas
sharafce

#10683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sharafce »

PipiDugaDevetka wrote:
Grievous wrote:hahaha rade nozevi i u Delikatesnoj a to je kao normalan kafic, bez turbo folk populacije :lol: :lol: :lol:
Otkud znaš da Grk nije turbofolker što preferira sirtaki - turbo folk, biće prije da ga je sunce opalilo. Trenutno su aktivne žute pjege na Suncu. Mjesec je juče bio u uštapu.
Pipi, je l' sve OK?
skuhlo

#10684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by skuhlo »

Jedan izuzetno čudan slučaj se dogodio na glavnoj kapiji Kliničkog centra. Naime, Emir Alijagić (1983. godište) je ušao u krug Kliničkog centra gdje mu je na glavnoj kapiji pozlilo, te je povratio krv, nakon čega je stavljen u kola Hitne pomoći i do prostorija CUM-a je preminuo, a s obzirom da je smrt nepoznatog uzroka zatražila se sudska obdukcija, kazala je za Source.ba portal Biljana Jandrić.
Better Man

#10685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Better Man »

MAN-lion's coach wrote:
skuhlo wrote:
Užas
Momak je bio tesko bolestan (ne mogu da se sjetim od cega je bolovao) i to je razlog njegove smrti. Inace iz Visokog je, tacnije pored Visokog.
Creasy

#10686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

PipiDugaDevetka wrote:
Grievous wrote:hahaha rade nozevi i u Delikatesnoj a to je kao normalan kafic, bez turbo folk populacije :lol: :lol: :lol:
Otkud znaš da Grk nije turbofolker što preferira sirtaki - turbo folk, biće prije da ga je sunce opalilo. Trenutno su aktivne žute pjege na Suncu. Mjesec je juče bio u uštapu.

A i ti pratis Sunceve pjege? Mislim da je proslo 11 godina od zadnjeg ciklusa, pa su aktivne, zato i jes ovaj belaj... :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

sharafce wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Pipi, je l' sve OK?
ŠUK nije ok. 7,4 mmol/L!
Vidi diskusiju iznad ove moje.
Urban B.

#10688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Urban B. »

Grk pokušao ubiti sarajevskog hirurga

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110914064

zbog cega samo da mi je znati.
GoschaUkuchi

#10689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by GoschaUkuchi »

Zato sto je Grk psihopata i zato sto je dosao da trazi belaj i zato sto mu se covjek slucajno nasao na putu i eto zato...
O'zone
Globalni moderator

#10690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

Urban B. wrote:Grk pokušao ubiti sarajevskog hirurga

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110914064

zbog cega samo da mi je znati.
Po riječima ljudi (tako su meni rekli gore prisutni) Grk otišao u WC izašao i gurnuo hirurga sa stolice jer ga navodno ovaj cijelo vrijeme gledao tu su se malo poriječkali na engleskom i onda grk izvukao skalpel i to bi to.

Interesantno mi da je grk već pokupio onu našu "Ša'e ba ša' gledaš" foru, a konobari kažu da im nije baš izgledao uračunjljiv cijelo vrijeme al haj ko će ga znati.

Elem čovjek došao da popije kaficu i završi na svom odjeljenju zbog uvoznih budala kao da nam nije dosta naših :roll:
drndalo

#10691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drndalo »

A odakle Grku skalpel ? Da nije student medicine...?
O'zone
Globalni moderator

#10692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

drndalo wrote:A odakle Grku skalpel ? Da nije student medicine...?
Od kineza al' to je već međunarodni kriminal :roll:
to je to

#10693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by to je to »

Jutros na pocetku Kolodvorske (od Pofalica) zuta traka i policajac stoji. Zna li neko nesto vise? Taj dio grada mi se cinio uvijek prilicno miran.
drndalo

#10694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drndalo »

O'zone wrote:Od kineza al' to je već međunarodni kriminal :roll:
:thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#10695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

to je to wrote:Jutros na pocetku Kolodvorske (od Pofalica) zuta traka i policajac stoji. Zna li neko nesto vise? Taj dio grada mi se cinio uvijek prilicno miran.
Ubistvo u Sarajevu
Ubijen Bajram Krasnići, uhapšena dvojica mladića
Sarajevska policija je u srijedu oko 11 sati uhapsila dvije osobe koje se sumnjiče za ubistvo Bajrama Krasnićija (1966), koji je jutros dovezen u bolnicu Koševo s teškim povredama glave, nakon čega je preminuo.

Kako smo saznali, policija je jutros oko šest sati obaviještena da se u Kolodvorskoj ulici, općina Novo Sarajevo, nalazi Bajram Krasnići, s vidnim povredama glave. On je potom vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu Koševo, gdje je preminuo u 10:25 sati. Krasnići je porijeklom iz Peći (Kosovo), a bio je nastanjen u Sarajevu.

Na mjesto događaja u Kolodvorskoj ulici izašli su ekipa MUP-a i dežurni kantonalni tužilac. Policija je potom vrlo brzo ušla u trag osobama koje se sumnjiče za ovo ubistvo, te ih lišila slobode i privela na saslušanje.

Kako smo saznali, radi se o Nuradinu Krasnićiju (1989) iz Sarajeva i maloljetnom B. K. (1996), također iz Sarajeva. Prema nezvaničnim informacijama, oni su Bajrama Krasnićija usmrtili udarajući ga tvrdim predmetom po glavi. Istraga je u toku.
Evo šta je bilo u Kolodvorskoj :roll:

Idemo dalje
DaysleepeR

#10696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

to je to wrote:Jutros na pocetku Kolodvorske (od Pofalica) zuta traka i policajac stoji. Zna li neko nesto vise? Taj dio grada mi se cinio uvijek prilicno miran.
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110914082

just another day for you and me in paradise :D
Not My Idea

#10697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Not My Idea »

...Kako smo saznali, radi se o Nuradinu Krasnićiju (1989) iz Sarajeva i maloljetnom B. K. (1996)...

sta je ovo, ljudi...
vatana

#10698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vatana »

DaysleepeR wrote:
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110914082

just another day for you and me in paradise :D
Odlicno, jedan mafioz manje. Hajmo jos koji u ovo par dana.
Cholina_Lokica

#10699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

Not My Idea wrote:...Kako smo saznali, radi se o Nuradinu Krasnićiju (1989) iz Sarajeva i maloljetnom B. K. (1996)...

sta je ovo, ljudi...
Svi fino vaspitana djeca :roll:
O'zone
Globalni moderator

#10700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

Not My Idea wrote:...Kako smo saznali, radi se o Nuradinu Krasnićiju (1989) iz Sarajeva i maloljetnom B. K. (1996)...

sta je ovo, ljudi...
15 godina pa zar nismo već navikli na to :? Maloljetni delikventi i nemogućnost zakona da ih ikako kazni pa oni to sad iskorištavaju jer "ša'mu ba može glupi drot"
Locked