Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drag_gost

#10676 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by drag_gost »

quarterback wrote:
drag_gost wrote:I hajde ti sada njima objasnjavaj...
nekad stanem pa se prepirem, nekad prodjem, nekad prodjem sa pozdravom u vidu srednjeg prsta, em sto vozim krajnje desno, em ne zvonim pjesacima postujuci to da sam ja tu na njihovom, em obilazim djecu na najvecem mogucem razmaku i onda tako povremeno naletim na nekakvu budalu koja namjerno ignorise moje postojanje i pokusaj da prodjem trotoarom pa i tim krajem trotoara jer smatra da ne trebam biti tu...
Stoka, pa ako je iko ugrozen u ovom gradu mi smo. Kada se sjetim samo prelazaka od stupa prema ilidzi... Situacija se jeste popravila u zadnje vrijeme, nema sta, ali voziti u gradu je jos uvijek tesko.
Diego_Armando

#10677 Re: Re:biciklom kroz Sarajevo

Post by Diego_Armando »

skafiskafsnjak wrote:Jel vrijedi 50 hahah
Ma ja bi za te pare uzeo nov u CC-u :D
Moje mišljenje...
r_faruk

#10678 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by r_faruk »

Ovi sa pika nisu normalni. Skuplje su im stvari nego u radnjama :-)
Jos u prodavnici dobijes neku garanciju....
holowey

#10679 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

http://idesh.net/report/muke-po-hrvatsk ... smartfoni/
mnogo toga iz clanka se odnosi i na nas...
amir79

#10680 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by amir79 »

r_faruk wrote:Ovi sa pika nisu normalni. Skuplje su im stvari nego u radnjama :-)
Jos u prodavnici dobijes neku garanciju....

zato se na pik-u cjenkaš, jer taj što prodaje formira cijenu kako bi je mogao spustiti 10-20% i biti dobar....
amir79

#10681 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by amir79 »

ima li kakva alternativa biciklističkoj ruti od Narodnog pozorišta do Vijećnice ulicom Obala, imam traumu da ne padnem pod tramvaj, jer je usko, pješaci, tramvajska stajališta, ljudi koji čekaju tramvaje, kupona, kupona...

ja mislim da nema, al eto da pitam
quarterback

#10682 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

amir79 wrote:ima li kakva alternativa biciklističkoj ruti od Narodnog pozorišta do Vijećnice ulicom Obala, imam traumu da ne padnem pod tramvaj, jer je usko, pješaci, tramvajska stajališta, ljudi koji čekaju tramvaje, kupona, kupona...

sve druge varijante su gore (puno) od te
holowey

#10683 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

amir79 wrote:ima li kakva alternativa biciklističkoj ruti od Narodnog pozorišta do Vijećnice ulicom Obala, imam traumu da ne padnem pod tramvaj, jer je usko, pješaci, tramvajska stajališta, ljudi koji čekaju tramvaje, kupona, kupona...

ulicom skenderija, tj. kuda ide trola...pa onda lijevom obalom do vijecnice
quarterback

#10684 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

holowey wrote:

ulicom skenderija, tj. kuda ide trola...pa onda lijevom obalom do vijecnice
bravo, moze preci na onom mostu kod papagajke na lijevu obalu i onda gore do vijecnice
ima malo uskog trotoara ali nije previse prometno

:thumbup:
dadoka84

#10685 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Evo pisem post a jos uvijek se tresem...
Maloprije kod tibre ba stupu vozim trotoarom i malo prijw hifa pumpe cujem neprirodan zvuk motora automobila. Zaustavim bajk na trotoaru prije pjesackog i krajickom lijevog oka vidim teget auto koje prolijece na par metara od mene i zabija se u totem hifa pumpe... Prilaze ljudi i govore mi da sam dobre sadake podijelio.
kakaljin

#10686 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kakaljin »

dadoka84 wrote:Evo pisem post a jos uvijek se tresem...
Maloprije kod tibre ba stupu vozim trotoarom i malo prijw hifa pumpe cujem neprirodan zvuk motora automobila. Zaustavim bajk na trotoaru prije pjesackog i krajickom lijevog oka vidim teget auto koje prolijece na par metara od mene i zabija se u totem hifa pumpe... Prilaze ljudi i govore mi da sam dobre sadake podijelio.
Bas si dobre sadake podijelio

Sarajevo: Vozač automobilom udario u reklamni pano benzinske pumpe
http://www.klix.ba/clanak/160412123
dadoka84

#10687 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Da nisam cuo motor vjerovatno bi bio na pjesackom a onda, ko zna... A gledao sam ga kako se zabija u totem i kako se ispaljuju airbagovi. Bilo je malte ne bez kocenja u punoj brzini. Puklo je kao kakva bomba...Iz auta curi na sve strane, samo cekam kad ce auto planuti. Tresao sam se dugo poslije.
Hadzi Lojo

#10688 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Hadzi Lojo »

sta li se taj napusio? Ja sam bio ocevidac kad se jedan rudonja sa golfom zakovao pod fap na semaforu kod energoinvesta, a fap stajao zbog crvenog svjetla ni kriv ni duzan zguza ga udario i prezivio jos na nogama izasao iz golfa!
dadoka84

#10689 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Ovaj je izgleda bio mortus, prica mi neka cura da je nesto prije pumpe udario lijevo od trotoar i odbio se u punoj brzini ovamo. Stariji lik u koznjaku, ispadaju mu kljucevi iz ruke, nije mogao izaci iz auta.

Sreca pa je bio fap, nedaj boze da je koga u malom autu naguzio.
shandrprcSA

#10690 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

lagano se vracam u sedlo :D
irconbih

#10691 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by irconbih »

Jedno pitanje, ako je neko imao iskustva sa sjedalicama za djecu koje se montiraju nazad, ispod sjedista. Na skoro svim je ogranicenje do 7 godina i 22 kg. Cijene se krecu od 40-50, pa preko 150 KM. Sve koje sam gledao mi se cine nekako nesigurne. Najprije mislim na dio koji se pricvrscuje na cijev sjedista, ali i na nosace same sjedalice. Ti nosaci mi izgledaju nekako pretanko i ne bih se bas osjecao sigurno staviti dijete iza mene, gdje ga ne vidim. Ima li neko da je koristio neku sjedalicu? Kakva su iskustva?
starii

#10692 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by starii »

irconbih wrote:Jedno pitanje, ako je neko imao iskustva sa sjedalicama za djecu koje se montiraju nazad, ispod sjedista. Na skoro svim je ogranicenje do 7 godina i 22 kg. Cijene se krecu od 40-50, pa preko 150 KM. Sve koje sam gledao mi se cine nekako nesigurne. Najprije mislim na dio koji se pricvrscuje na cijev sjedista, ali i na nosace same sjedalice. Ti nosaci mi izgledaju nekako pretanko i ne bih se bas osjecao sigurno staviti dijete iza mene, gdje ga ne vidim. Ima li neko da je koristio neku sjedalicu? Kakva su iskustva?
prije dva mjeseca kupio sam u peniju dobru sjedalicu ali je imala isti taj problem drzaca sjedalice, ali samo to sve uklonio i plasticnim vezalicama spojio na "gepek bicikla"...toliko je čvrsto da nema sanse da spadne sjedalica...
Imageevo na ovo pricvrstis sjedalicu...sretno
irconbih

#10693 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by irconbih »

starii wrote:prije dva mjeseca kupio sam u peniju dobru sjedalicu ali je imala isti taj problem drzaca sjedalice, ali samo to sve uklonio i plasticnim vezalicama spojio na "gepek bicikla"...toliko je čvrsto da nema sanse da spadne sjedalica...
Imageevo na ovo pricvrstis sjedalicu...sretno
I meni je na pamet pala "korpa" pa na nju pricvrstiti sjedalicu. Hvala za info!
quarterback

#10694 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

skitao sam malo po obiju veceras, imaju velik izbor guma, pedala i nesto siceva, cijene su vrlo povoljne

s tim da oprema nije profesionalna, ako imate neki stari bajk koji derete po gradu a rasklimala se pedala i slicno - to je to
__Phoenix__

#10695 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by __Phoenix__ »

Gdje uzeti neku majicu jeftino? Je li neko vidio po Azelu ili tako nešto?
mali_balon

#10696 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by mali_balon »

__Phoenix__ wrote:Gdje uzeti neku majicu jeftino? Je li neko vidio po Azelu ili tako nešto?
Pfffffffff cuj majcu jeftino to se ovdje ne smije rec, samo se ofiras...ovdje fino okacis selefij sa spelspajz majcom, ovdje se ne nosaju jeftine majce...
jedna tamo

#10697 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by jedna tamo »

ja kad sam vozala bic prije 1o godina niko tj.malo ko je vozao, sad gledam svak živ voza kme.....
quarterback

#10698 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

__Phoenix__ wrote:Gdje uzeti neku majicu jeftino? Je li neko vidio po Azelu ili tako nešto?
da, imas u azelu u titovoj, mislim da je oko 15km kratki rukav
__Phoenix__

#10699 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by __Phoenix__ »

hvala :thumbup:
BlackCaviar

#10700 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

Ima li neko nekakav stariji pony ili nešto tako manje, očajnički mi treba nešto takvo za grada :D
Post Reply