FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- veljaca
#10676 Re: FC Barcelona
Sanse u revansu su 60% - 40% u korist Barcelone ....
Drugaciji je to teren, trava i ambijent .....
Drugaciji je to teren, trava i ambijent .....
-
5 0 5
- ultima_palabra
#10678 Re: FC Barcelona
I jopet travnata zavEra
Ja mislim da je jedino rješenje da Barcelona vodi svoje šišače i zalijevače trave zajedno sa sobom... ustvari, čim se sazna da će negdje gostovati, taj klub odmah treba dati ključeve od stadiona Barcinim operativcima... oni će se pobrinuti da teren bude optimalan za igru
Ha ja, što se ljudi brukaju pred očima cijelog svijeta, kad postoje eksperti koji to rješavaju...
Ja mislim da je jedino rješenje da Barcelona vodi svoje šišače i zalijevače trave zajedno sa sobom... ustvari, čim se sazna da će negdje gostovati, taj klub odmah treba dati ključeve od stadiona Barcinim operativcima... oni će se pobrinuti da teren bude optimalan za igru
- ganjeta
#10679 Re: FC Barcelona
ultima_palabra wrote:I jopet travnata zavEra![]()
Ja mislim da je jedino rješenje da Barcelona vodi svoje šišače i zalijevače trave zajedno sa sobom... ustvari, čim se sazna da će negdje gostovati, taj klub odmah treba dati ključeve od stadiona Barcinim operativcima... oni će se pobrinuti da teren bude optimalan za igruHa ja, što se ljudi brukaju pred očima cijelog svijeta, kad postoje eksperti koji to rješavaju...
-
Bušman
#10680 Re: FC Barcelona
Ma i jedno i drugo jeste penal. Alexis bi sigurno stigao ono (nije Peter Crouch nego jedan od najbrzih napadaca i to bi dobar sudija uzeo u obzir kod procjene), a povlacenje za dres je faul za zuti karton bez obzira gdje se napravi.505sCrtom wrote:za prvi se slazem. alexis jeste trazio kontakt. a i sudija je metar ispred njega i to mu je jedini posao bio da vidi je li penal ili nije. (doduse, golman jeste napravio kontakt, a sa loptom nije, tako i da je bio penal, mozda malo preostar ali ne bi bila neka pljacka).
puyolov penal je mogao biti s obrazom. vidio sam takvih penala koliko hoces.
Cak je i madridska Marca napisala da Barci nisu dosudjena dva cista penala, znas odmah koliko je sati.
- veljaca
#10681 Re: FC Barcelona
Bušman wrote:Ma i jedno i drugo jeste penal. Alexis bi sigurno stigao ono (nije Peter Crouch nego jedan od najbrzih napadaca i to bi dobar sudija uzeo u obzir kod procjene), a povlacenje za dres je faul za zuti karton bez obzira gdje se napravi.505sCrtom wrote:za prvi se slazem. alexis jeste trazio kontakt. a i sudija je metar ispred njega i to mu je jedini posao bio da vidi je li penal ili nije. (doduse, golman jeste napravio kontakt, a sa loptom nije, tako i da je bio penal, mozda malo preostar ali ne bi bila neka pljacka).
Cak je i madridska Marca napisala da Barci nisu dosudjena dva cista penala, znas odmah koliko je sati.![]()
-
BlackPool
#10682 Re: FC Barcelona
Nego, jel igrao Messi sinoc? Ja ga nesto ne vidi na terenu?

- veljaca
#10683 Re: FC Barcelona
U mene komsija kada je malo obnevidio - otisao je doktoru i nakon terapije - vidio je bolje .....BlackPool wrote:Nego, jel igrao Messi sinoc? Ja ga nesto ne vidi na terenu?![]()
![]()
Mozda da i ti pokusas ....
Da, Messi je igrao sinoc - samo je dobio par udaraca od Neste i ostalih ....
Btw - pogledaj revans na Nou Campu - vidjeces ga sigurno ....
-
5 0 5
#10684 Re: FC Barcelona
ibrahimovic nije osvojio nijedan duel sa piqueom (ko je bio drugi napadac?). inace, pikac, puyol i masch su bili kao stijena sinoc.
milan nije izborio jedan korner u sat i po. nadao sam se hrabrijoj igri milana juce. ipak je to milan. dva mrsava udarca na gol na svom, prepunom stadionu. sa 9 igraca (konstantno) na 20 metara od svog gola nije za respekt.
znam, znam... strateski... bla bla... no, ipak.
milan nije izborio jedan korner u sat i po. nadao sam se hrabrijoj igri milana juce. ipak je to milan. dva mrsava udarca na gol na svom, prepunom stadionu. sa 9 igraca (konstantno) na 20 metara od svog gola nije za respekt.
- erik2
#10685 Re: FC Barcelona
Tačno , ja se ne sjećam kad je Barcina odbrana na nekoj utakmici bila jači dio tima.505sCrtom wrote:ibrahimovic nije osvojio nijedan duel sa piqueom (ko je bio drugi napadac?). inace, pikac, puyol i masch su bili kao stijena sinoc.
-
5 0 5
#10686 Re: FC Barcelona
Barca consider UEFA complaint over pitch
Barcelona are considering making a formal complaint to UEFA over the state of AC Milan’s pitch in their Champions League quarter-final first-leg on Wednesday.
Barca coach Pep Guardiola and forward Lionel Messi both bemoaned the San Siro pitch after the game after terrible pitch conditions saw Messi, Alves, Xavi and co fallover on numerous occasions due to the long grass.
The main reason behind the complaint is that the Italian team promised to water the grass before and at half-time, but it never happened.
At the last UEFA coaches forum, Guardiola proposed stricter pitch maintenance rules and was backed by Manchester United coach Sir Alex Ferguson.
Therefore, a meeting between Barcelona’s Carlos Naval and a UEFA representative has been called to discuss the matter.
Barcelona are considering making a formal complaint to UEFA over the state of AC Milan’s pitch in their Champions League quarter-final first-leg on Wednesday.
Barca coach Pep Guardiola and forward Lionel Messi both bemoaned the San Siro pitch after the game after terrible pitch conditions saw Messi, Alves, Xavi and co fallover on numerous occasions due to the long grass.
The main reason behind the complaint is that the Italian team promised to water the grass before and at half-time, but it never happened.
At the last UEFA coaches forum, Guardiola proposed stricter pitch maintenance rules and was backed by Manchester United coach Sir Alex Ferguson.
Therefore, a meeting between Barcelona’s Carlos Naval and a UEFA representative has been called to discuss the matter.
- ultima_palabra
#10687 Re: FC Barcelona

-
oridjidji
#10688 Re: FC Barcelona
Arsenal je dao dva gola poslje dvije katastrofalne reakcije Milanove odbrane. Prvi go su dali kada je Koscielny ostao sam kod kornera na prvoj stativi. Drugi go je Thiago Silva uposlio praktično Rosickog. Treči go je bio penal. Međutim Milan je u drugom poluvremenu vratio se sa 4-3-3 formacije, na svoju 4-3-1-2 i Arsenal je mogao dati, a bogme i primiti koji go ili dva u drugome poluvremenu.erik2 wrote:Treba biti realan pa se prisjetiti bliske prošlosti zvane Arsenal, tad se Milan provukao poslije 4:0. Računica je jednostavna svaka pobjeda igra, dakle ako nisu u stanju to napraviti na Nou Campu, onda nisu ni vrijedni LP. Malo me zbunilo nepružanje šanse Cescu bez obzira na lošu formu. Činjenica je da je neigranje Ville hendikep, ipak sumnjam da Barca može odigrati dvije utakmice za redom sa nulom u rubrici golovi. Naravno prije svega ide utakmica koja može biti jako teška, ona protiv jako nezgodnog Bilbao -a.
Barselona je fenomenalna ekipa, ali žabari su žabari. Špancima nikada nisu odgovarali. Barselona je igrala sa Milanom zadnji put 2006 godine u nakaut fazi, izbacili su ih jedva (poništen čist izjednačujući gol Ševčenka na Nou Kampu u uzvratu, zato što se Pujol okliznuo metar dalje od Ševčenka a sudija pomislio da je faul
Nije nemoguće da takvo što ponovi i Milan. Međutim Barsa jeste mnogo bolja ekipa od Milana kompaktniji su, mlađi, svježiji i bolji jer Milan je ekipa koja prolazi kroz remont tima i jednu generaciju starih a odličnih igrača teško je zamjeniti odjednom, pogotovo kad znamo da je teško nači kvalitetnu zamjenu jednom Nesti, Sedorfu, Ambrosiniju, Gatuzu, Zambroti, Pipu. Milan još nije našao tako dobre bekove kao što ih je nekada imao. U vezi su deficitarni za jednog klasičnog plejmejkera, kao što je bio Pirlo. Što se tiće novca i kupovina igrača, ne mogu praviti goleme kupovine, ako zavise od novca koji klub zaista posjeduje. Mogli bi u koliko bi Berluskoni odriješio kesu, međutim Berluskoni vodi klub već par sezona unazad na način koliko zaradite toliko i možete potrošiti na pojačanja, neulažući mnogo u svoj klub. Ove godine je najavio kupovinu par vrsnih igrača i odriješenje kese. Najskuplji igrač Milana Ibrahimović je doveden za 24 miliona eura i to prvo kao posuđen igrač. Robinho za 10 miliona, kao i Kasano. Boateng cini mi se za 4 miliona. Nocerino za pola miliona eura. Flamini, Mexes su došli džaba. Akvilani je na posudbi, ako zadovolji kriterije biće kupljen za 10 miliona. Maxi lopez, El Sharawy su kupljeni za siću, kao i mnogi drugi igrači. A recimo jedna Barsa sa pjesmom kupi Fabregasa i Sancheza i iskešira odjednom koliko Milan iskešira u par sezona.
Italija ima najoštrije poreze i kupovna moc ekipa je znatno manja u odnosu na druge lige. Jedino se Inter i šašavi naftaš Morati istiću golemim ulaganjima u igrače.
-
oridjidji
#10689 Re: FC Barcelona
znaš da je fudbal otišo u kurac ako su ono sinoć bili penali za barsu... dajte ljudi nebudite smješni pujol povučen i pušten, nije ni pao, nije ni odgurnut, opuco čovjek glavom i umalo zabio go.Bušman wrote:Ma i jedno i drugo jeste penal. Alexis bi sigurno stigao ono (nije Peter Crouch nego jedan od najbrzih napadaca i to bi dobar sudija uzeo u obzir kod procjene), a povlacenje za dres je faul za zuti karton bez obzira gdje se napravi.505sCrtom wrote:za prvi se slazem. alexis jeste trazio kontakt. a i sudija je metar ispred njega i to mu je jedini posao bio da vidi je li penal ili nije. (doduse, golman jeste napravio kontakt, a sa loptom nije, tako i da je bio penal, mozda malo preostar ali ne bi bila neka pljacka).
Cak je i madridska Marca napisala da Barci nisu dosudjena dva cista penala, znas odmah koliko je sati.![]()
a ono na sanchezu je bilo klasicno simuliranje jer je jedva cekao kontakt da padne, a onu loptu nebi stigla ni dva useina bolta.
- ultima_palabra
#10690 Re: FC Barcelona
Kako god, neozbiljno je da Puyola na korneru čuva Mesbah... to su detalji na kojima se gube velike utakmice.
- erik2
#10691 Re: FC Barcelona
Ma sjećam se poništenog regularnog gola Ševčenka, iako sam simpatizer Barce to potvrđujem i nisam ja simpatizer Barce od Ronaldhina ili Messi -ja, nego još igračkih dana Krojfa...dalje ne bih elaborirao u mnogome se slažem, u ponečemu i ne, ali vidim da se radi o realnom znalcu koji ne dolazi na ovu temu iz samo podjebavačkih pobudaoridjidji wrote:Arsenal je dao dva gola poslje dvije katastrofalne reakcije Milanove odbrane. Prvi go su dali kada je Koscielny ostao sam kod kornera na prvoj stativi. Drugi go je Thiago Silva uposlio praktično Rosickog. Treči go je bio penal. Međutim Milan je u drugom poluvremenu vratio se sa 4-3-3 formacije, na svoju 4-3-1-2 i Arsenal je mogao dati, a bogme i primiti koji go ili dva u drugome poluvremenu.erik2 wrote:Treba biti realan pa se prisjetiti bliske prošlosti zvane Arsenal, tad se Milan provukao poslije 4:0. Računica je jednostavna svaka pobjeda igra, dakle ako nisu u stanju to napraviti na Nou Campu, onda nisu ni vrijedni LP. Malo me zbunilo nepružanje šanse Cescu bez obzira na lošu formu. Činjenica je da je neigranje Ville hendikep, ipak sumnjam da Barca može odigrati dvije utakmice za redom sa nulom u rubrici golovi. Naravno prije svega ide utakmica koja može biti jako teška, ona protiv jako nezgodnog Bilbao -a.
Barselona je fenomenalna ekipa, ali žabari su žabari. Špancima nikada nisu odgovarali. Barselona je igrala sa Milanom zadnji put 2006 godine u nakaut fazi, izbacili su ih jedva (poništen čist izjednačujući gol Ševčenka na Nou Kampu u uzvratu, zato što se Pujol okliznuo metar dalje od Ševčenka a sudija pomislio da je faul, bizarno ali istinito). Tada je Barsa pobjedila prvu utakmicu golom Žilija. Sa Interom su igrali 2010 godine, ovo je bio sudar tada dvoje najačih klubova u Italiji i Španiji. Inter ih je izbacio.
Nije nemoguće da takvo što ponovi i Milan. Međutim Barsa jeste mnogo bolja ekipa od Milana kompaktniji su, mlađi, svježiji i bolji jer Milan je ekipa koja prolazi kroz remont tima i jednu generaciju starih a odličnih igrača teško je zamjeniti odjednom, pogotovo kad znamo da je teško nači kvalitetnu zamjenu jednom Nesti, Sedorfu, Ambrosiniju, Gatuzu, Zambroti, Pipu. Milan još nije našao tako dobre bekove kao što ih je nekada imao. U vezi su deficitarni za jednog klasičnog plejmejkera, kao što je bio Pirlo. Što se tiće novca i kupovina igrača, ne mogu praviti goleme kupovine, ako zavise od novca koji klub zaista posjeduje. Mogli bi u koliko bi Berluskoni odriješio kesu, međutim Berluskoni vodi klub već par sezona unazad na način koliko zaradite toliko i možete potrošiti na pojačanja, neulažući mnogo u svoj klub. Ove godine je najavio kupovinu par vrsnih igrača i odriješenje kese. Najskuplji igrač Milana Ibrahimović je doveden za 24 miliona eura i to prvo kao posuđen igrač. Robinho za 10 miliona, kao i Kasano. Boateng cini mi se za 4 miliona. Nocerino za pola miliona eura. Flamini, Mexes su došli džaba. Akvilani je na posudbi, ako zadovolji kriterije biće kupljen za 10 miliona. Maxi lopez, El Sharawy su kupljeni za siću, kao i mnogi drugi igrači. A recimo jedna Barsa sa pjesmom kupi Fabregasa i Sancheza i iskešira odjednom koliko Milan iskešira u par sezona.
Italija ima najoštrije poreze i kupovna moc ekipa je znatno manja u odnosu na druge lige. Jedino se Inter i šašavi naftaš Morati istiću golemim ulaganjima u igrače.
- ganjeta
#10692 Re: FC Barcelona
Čisti penali
. Padavičari navikli na poklonjene penale i smijuriju, pa im neobično.
-
5 0 5
#10693 Re: FC Barcelona
@oridjidji: znas li koliko je milan zaradio sinoc samo od ulaznica? €5M.
ne mislim da milan ima tako "lose" igrace. mozda jesu malo stariji od prosijeka ali to je taj tim. niko ih ne tjera da sloze tim s drugim ili s tim igracima. koliko su platitli pojedine igrace je apsolutno nebitno.
@ganjeta: koji je taj poklonjeni penal za barcelonu ove sezone? hajde molim te nadji mi taj penal negdje na yt ili sliku ili bilo sto i iz bilo kojeg takmicenja? ili samo lupetas?
ne mislim da milan ima tako "lose" igrace. mozda jesu malo stariji od prosijeka ali to je taj tim. niko ih ne tjera da sloze tim s drugim ili s tim igracima. koliko su platitli pojedine igrace je apsolutno nebitno.
@ganjeta: koji je taj poklonjeni penal za barcelonu ove sezone? hajde molim te nadji mi taj penal negdje na yt ili sliku ili bilo sto i iz bilo kojeg takmicenja? ili samo lupetas?
- skenderija04
#10694 Re: FC Barcelona
Kako se kaznjava povlacenje za dres?ganjeta wrote:Čisti penali. Padavičari navikli na poklonjene penale i smijuriju, pa im neobično.
-
oridjidji
#10695 Re: FC Barcelona
sta si ti sinoc gledao molim te505sCrtom wrote:ibrahimovic nije osvojio nijedan duel sa piqueom (ko je bio drugi napadac?). inace, pikac, puyol i masch su bili kao stijena sinoc.
- ganjeta
#10696 Re: FC Barcelona
Povuko ga je i onda pustio, Puyol imao vremena da se namjesti na udarac, da je pao moglo bi se diskutovati, ovako fakat ispadate smiješni. Ono penala nije vidjelo, kao i situacija iz prvog poluvremena.skenderija04 wrote:Kako se kaznjava povlacenje za dres?ganjeta wrote:Čisti penali. Padavičari navikli na poklonjene penale i smijuriju, pa im neobično.
- skenderija04
#10697 Re: FC Barcelona
Ako u ligi sampiona postoji sastanak pred utakmicu i dogovori se jedna stvar i jedna strana ne ispostuje dogovor najmanje sto druga strana moze uraditi je da ulozi protest. Ne vidim sta je cudno u svemu tome.ultima_palabra wrote:Ne mogu vjerovati...
-
oridjidji
#10698 Re: FC Barcelona
ne faulom i penalom u svakoj situaciji, jer povlacenja su sasvim normalna u šesnestercu. uvijek ih je bilo i biće.skenderija04 wrote:Kako se kaznjava povlacenje za dres?ganjeta wrote:Čisti penali. Padavičari navikli na poklonjene penale i smijuriju, pa im neobično.
- skenderija04
#10699 Re: FC Barcelona
Pravilo ne poznaje "povukao pa pustio" Povlacenje za dres se sankcionise zutim kartonom. U slucaju da je u kaznenom prostoru kaznjava se penalom. U kaznenom prostoru ne postoji prednost.ganjeta wrote:Povuko ga je i onda pustio, Puyol imao vremena da se namjesti na udarac, da je pao moglo bi se diskutovati, ovako fakat ispadate smiješni. Ono penala nije vidjelo, kao i situacija iz prvog poluvremena.skenderija04 wrote:Kako se kaznjava povlacenje za dres?ganjeta wrote:Čisti penali. Padavičari navikli na poklonjene penale i smijuriju, pa im neobično.
- ganjeta
#10700 Re: FC Barcelona
Teorija je jedno, praksa nešto sasvim drugo. Onakvih situacija ima po utakmici 5-6 i toliko bi bilo penala na svakoj da se svako povlačenje svira.