Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
konoplja

#10676 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konoplja »

konjislav wrote: Nije tacno, kada je bio Obama na vlasti, puno je lakse bilo. To je iz iskustva mog brata, koji se zjanio kada su mi odbili vizu koju sam trazio da njemu dodjem u posjetu. To je bilo kada je Trump preuzeo.
Znaci nije na nema veze ko je predsjednik, nego ima. Tj. citava administracija.
Razlika je ipak turisticka i radna. Turisticku mogu dobiti bez problema na 10 godina, a radnu ne.
konjislav

#10677 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

Tomahawk11 wrote:Pa nije ga sigurno drogirala da je oženi i odvede u Holandiju.
Nije ni prva ni zadnja koja se iz Sarajeva ili nekog drugog mjesta u BiH udala vani.
Nije vam palo na pamet da su oni možda, ipak, sretni?
Jeste nam to palo na um. Medjutim pogledaj price Radio Sarajeva. On ovo potura kao neki standard i pokazuje kako se to treba.
Ovo uopste nije standard. To je bitno razumjeti. Ovo je izuzetak. Sve iz ove price.
konjislav

#10678 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

konoplja wrote:
konjislav wrote: Nije tacno, kada je bio Obama na vlasti, puno je lakse bilo. To je iz iskustva mog brata, koji se zjanio kada su mi odbili vizu koju sam trazio da njemu dodjem u posjetu. To je bilo kada je Trump preuzeo.
Razlika je ipak turisticka i radna. Turisticku mogu dobiti bez problema na 10 godina, a radnu ne.
O tome ti pricam. Sa Trumpom meni ne dadose ni turisticku vizu. Dotle je to doslo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10679 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

konjislav wrote:
Nije ni prva ni zadnja koja se iz Sarajeva ili nekog drugog mjesta u BiH udala vani.
Jeste nam to palo na um. Medjutim pogledaj price Radio Sarajeva. On ovo potura kao neki standard i pokazuje kako se to treba.
Ovo uopste nije standard. To je bitno razumjeti. Ovo je izuzetak. Sve iz ove price.
Slažem se, nije standard. Tek jedna životna priča dvoje ljudi.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#10680 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

konjislav wrote:
konoplja wrote:
O tome ti pricam. Sa Trumpom meni ne dadose ni turisticku vizu. Dotle je to doslo.
Meni je sestra USA citizen i za vrijeme Obamine administracije nisam mogao dobiti turističku vizu. Odbi me onaj čiko u ambasadi sa merakom.
insomnia78

#10681 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

sumirprimus wrote:
insomnia78 wrote:A sir i vino te ne mogu masiti. To je obicaj. Prije kad sam radio u ovom mal gradicu dodjes u restoran na rucak. Donesu ti flasu vina i rokaj kolko hoces za istu cijenu a cijena sitnica. Ja naravno stucem citavu. :lol:
Tako je i po kucama. Vino je maltene obavezno ko i sir. Poslije klopanja se sir iznese ko desert
nesto imam osjecaj ja kad bi im se privalio brzo bi taj obicaj izbacili iz upotrebe :lol:
Ma jok. Roljaju i ovdje ljudi ko veliki
512MB

#10682 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

moonca wrote: E,zao mije sto nisam ranije procitala da obidjem butik.

Hm..imam prijatelja Holandjana--lijepa zemlja ali --za zivot je skupa..i nezaposlenost je prilicna tak..ako su zivjeli u malom mjestu - ne cudi me da su se vratili u Sarajevo..--zivot je jeftiniji- njen butik vjerovatno ima visoku cijenu sta nudi...

..no--uvijek se moze vratiti --i to je to sto mnogi pokusavaju -dolaze i odlaze.... :zoka:
Ma Holandija karina, nezaposlenost 3,4% (najbolji u EU)
sumirprimus

#10683 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

sidje giga kuco golema, kolko si danas ubo na trzistu rada??
:D
stakasa

#10684 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

Tomahawk11 wrote:
konjislav wrote:
Slažem se, nije standard. Tek jedna životna priča dvoje ljudi.
Standard ne standard meni je ovde najnejasniji egzibicionizam, sta ove ljude tjera da staju pred kamere i svoju privatnost iznose u novine...
512MB

#10685 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Ma Ajla je rutinski odradila, ovaj memo ce se jos fatat za glavu..
sumirprimus

#10686 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

eh vidim faktor prenio vijest, sve je to lijepo, ako je ovo odgovor vladajuce pozicije, na sve veci odliv mladih i starih iz drzave. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#10687 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

stakasa wrote: Standard ne standard meni je ovde najnejasniji egzibicionizam, sta ove ljude tjera da staju pred kamere i svoju privatnost iznose u novine...
Ljudi u BiH imaju potrebu da se pohvale nečim, da izazivaju upravo ove reakcije u smislu - ljubomorne duše mogu da nam puše, nek crknu dušmani i ti folovi.
Mogli bismo reći da je to možda rezultat istraživačkog rada nekog novinara, međutim, pošto je to BiH, teško da je to u pitanju.
Možda su vidjeli priliku da reklamiraju butik, ko će ga znati.
512MB

#10688 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

tokom jednog takvog odmora, sasvim slučajno, upoznali smo se Mirza i ja. Prijateljstvo se brzo razvilo, ali smo onda i jedno i drugo počeli osjećati nešto više. Ubrzo smo se počeli zabavljati na daljinu, jer je Mirza živio u jednom holandskom gradiću na granici sa Njemačkom, gdje je imao firmu koja se bavila sitnom elektronikom.

Ma sasvim slucajno rodila se ljubav :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#10689 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote:tokom jednog takvog odmora, sasvim slučajno, upoznali smo se Mirza i ja. Prijateljstvo se brzo razvilo, ali smo onda i jedno i drugo počeli osjećati nešto više. Ubrzo smo se počeli zabavljati na daljinu, jer je Mirza živio u jednom holandskom gradiću na granici sa Njemačkom, gdje je imao firmu koja se bavila sitnom elektronikom.

Pa hajmo reći da je ta ''slučajnost'' inicirana, putem nekog rođaka, poznanika, da je Ajla vidjela priliku da ode iz BiH, da riješi pitanje egzistencije, opet, misliš li da bi ovaj bio toliki hajvan i vratio se u BiH sa njom, ako im nije lijepo zajedno?
Seyfo

#10690 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

S jedne strane, ovakvi primjeri iznošenja ličnih stvari u javnost mi neće nikad biti jasni. Možda je hanuma htjela izreklamirati svoj butik, obzirom da je tačno navela kako se zove i gdje se nalazi?

Sa srećom im bilo u svakom slučaju, da uspiju, obogate se i budu sretni, gdje god !!!

PS megabajtu, ne budi zajedljiv, ljubavi se i rađaju slučajno. I ja i koga god znam su se slučajno spanđali.
sumirprimus

#10691 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

to je ono ostavi sve vani i otvori butik u bosni hehe
tam je bezze ovd je super :D
stakasa

#10692 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

Tomahawk11 wrote:
stakasa wrote: Standard ne standard meni je ovde najnejasniji egzibicionizam, sta ove ljude tjera da staju pred kamere i svoju privatnost iznose u novine...
Ljudi u BiH imaju potrebu da se pohvale nečim, da izazivaju upravo ove reakcije u smislu - ljubomorne duše mogu da nam puše, nek crknu dušmani i ti folovi.
Mogli bismo reći da je to možda rezultat istraživačkog rada nekog novinara, međutim, pošto je to BiH, teško da je to u pitanju.
Možda su vidjeli priliku da reklamiraju butik, ko će ga znati.
Ma kakvog istrazivackog rada, dvoje obicnih ljudi, zivjeli obican zivot u Holandiji zivice obican zivot u Sarajevu, nema tu nista posebno. Ali jok, sve u eter, i kad smo se zaljubili i sta smo studirali, eno se ona brzo snasla u Holandiji...
stakasa

#10693 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

512MB wrote:tokom jednog takvog odmora, sasvim slučajno, upoznali smo se Mirza i ja. Prijateljstvo se brzo razvilo, ali smo onda i jedno i drugo počeli osjećati nešto više. Ubrzo smo se počeli zabavljati na daljinu, jer je Mirza živio u jednom holandskom gradiću na granici sa Njemačkom, gdje je imao firmu koja se bavila sitnom elektronikom.

Kad sam na sjelu sa zenom i pode ova prica kako ste se vi upoznali bude mi malo neprijatno. A ne u novine. Anbolivbl
konjislav

#10694 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

Jimmy McNulty wrote:
konjislav wrote:
konoplja wrote: Razlika je ipak turisticka i radna. Turisticku mogu dobiti bez problema na 10 godina, a radnu ne.
Meni je sestra USA citizen i za vrijeme Obamine administracije nisam mogao dobiti turističku vizu. Odbi me onaj čiko u ambasadi sa merakom.
Znaci ipak nema veze do predsjednika. Nikome ne daju. Bio sam u pravu sve vrijeme.
Nikome ne daju da se dokopa najbolje zemlje na svijetu, upravo jer je najbolja i cuvaju je samo za sebe. Bagra. Da je meni tamo da upadnem. :D
moonca

#10695 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

konjislav wrote: Nikome ne daju da se dokopa najbolje zemlje na svijetu, upravo jer je najbolja i cuvaju je samo za sebe. Bagra. Da je meni tamo da upadnem. :D
Ne ..dolaze --nadite nacin kako...
Vjerovato si mu po necemu bio sumnjiv u istinitost odgovora ili nisi dovoljno papira prikupio da imas razloga da se vratish...

Ne vjerujem da je Bosna na NO listi..za tursiste :-)
512MB

#10696 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Tomahawk11 wrote:

Pa hajmo reći da je ta ''slučajnost'' inicirana, putem nekog rođaka, poznanika, da je Ajla vidjela priliku da ode iz BiH, da riješi pitanje egzistencije, opet, misliš li da bi ovaj bio toliki hajvan i vratio se u BiH sa njom, ako im nije lijepo zajedno?
Gdje pise cim se on bavi dole? Rade obadvoje u butiku?
mousstapha

#10697 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mousstapha »

Ameri valjda za bh drzavljane daju vize na deset godina kako sam upratio. Iz tog razloga je provjera rigorozna, pretpostavljam. Sad da se malo i sa Trumpom vise zateze ne bi me cudilo.
Seyfo

#10698 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Da hoće upasti ovaj Konjislav, pa da vidimo koliko mu treba da promijeni ploču...
Last edited by Seyfo on 05/04/2019 13:12, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10699 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote: Gdje pise cim se on bavi dole? Rade obadvoje u butiku?
Nisu nas informisali o tome.
Možda još uvijek ima tu holandsku firmu.
512MB

#10700 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

stakasa wrote:

Kad sam na sjelu sa zenom i pode ova prica kako ste se vi upoznali bude mi malo neprijatno. A ne u novine. Anbolivbl
Pa Ajla je utripala da je Amra Dzeko i da je zvijezda instagrama, pazi samo fotki tamo i follower... al mirza no sikiriki brzo ce doc manga sa malo vise kesha, to je prirodna selekcija u tim krugovima :-)

Vidim ima i dijete iz prvog braka jadna, nije valjda bila ljubav do neba :oops:
Last edited by 512MB on 05/04/2019 13:16, edited 1 time in total.
Post Reply