Irak

Post Reply
Kikibombona

#10676 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

arman1 wrote:Ako kurdi u skorije vrijeme ne udare na orangutane poklat će se između sebe. I time se uklopiti u arapski prosjek.
Ne vjerujem da ce do toga doci. Navodno, Pesmerge na Singalu vec imaju 10 - 15 000 boraca, a brojka ce na kraju iznositi 20 000. Tu je more tehnike, imaju sve... PKK je naoruzan lakim oruzjem i njihova brojka zajedno sa YPG ne prelazi 5 000. Jezidi milicije su naklonjene PKK, ali bi u slucaju sukoba sasvim sigurno bili neutralni. Dakle, Pesmerge bi ih lagano pojele. Mogu na Singal dovuci 50 000 boraca ako im je ceif. To nije problem. Problem je sto bi se taj sukob nastavio do sudnjeg dana... To bi znacilo sigurno propast za jedne i druge. Dakle, nema sanse da do toga dodje, naucili su oni lekciju iz KDP - PUK gradjanskog rata, u kojem naravno nije bilo pobjednika. Iz PKK i Pesmergi porucuju da se ne slazu, da pregovaraju, ali da do sukoba sigurno nece doci. Barzani je rekao da vise nikada Pesmerge nece ratovati sa bilo kojom kurdskom skupinom. I PKK tvrdi isto. Samo, oduzilo se ovo pravo, jer niko silom ne zeli rjesavati stvar...

Uhh, jest ih YPG danas naslagao, strasno... Unistise ih nacisto u zadnjih par dana!

Pesmerga sa zarobljenim ISILovcem

Image

Pokusao se raznijeti sa ovim vozilom, ali su ga nekako zaustavili...

Uhapseno 15 u Kirkuku

Image

U zavorima irackog Kurdistana ima na stotine zarobljenih ISILovaca. Fakat me zanima kakve ce kazne dobiti, kako ce proci...

15 ISILovaca zaplatilo u zasjedi

http://rudaw.net/NewsDetails.aspx?pageid=169993

Cistac mina

Image
Kikibombona

#10677 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Novinar CNN je u Rojavi, prati napredovanje SDF protiv ISILa...

Kaze da brzo napreduju i da se ISIL kontinuirano povlaci.

Kaze da Arapima cesto komanduju clanice YPJ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Oplakah,.... prevaspitavanje patrijarhalnih Arapa kod kojih zene nemaju poseban polozaj u drustvu... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ova dvojica slusaju naredbe komadanta iz YPJ. Kaze isto da su clanice YPJ privilegovane u odnosu na muskarce, da seksizam apsolutno nije pozeljan i da kurdskim borkinjama na taj nacin niko ne smije pristupiti...

Image
sarajevoxxxx

#10678 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Agencija Vikaletul Ea'maak objavila video snimak centra grada, tržnice i drugih poslovnih objekata u iračkom gradu Mosulu:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2754398935
solar7

#10679 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by solar7 »

sarajevoxxxx wrote:Agencija Vikaletul Ea'maak objavila video snimak centra grada, tržnice i drugih poslovnih objekata u iračkom gradu Mosulu:

ko bi reko da isil vlada ovdje sve normalno a i narod ko u svim drugim gradovima
hAZNADAR

#10680 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by hAZNADAR »

New York Daily News izvjestava o navodnom pogubljenju 200 djece od strane ISIL.

https://www.youtube.com/watch?v=Qtx7hiYWwYY

Koliko je snimak autentican kao i dogadjaj? Obicno ISIL vrbuje djecu za rat, trenira ih i ispira mozak.
sarajevoxxxx

#10681 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

solar7 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Agencija Vikaletul Ea'maak objavila video snimak centra grada, tržnice i drugih poslovnih objekata u iračkom gradu Mosulu:

ko bi reko da isil vlada ovdje sve normalno a i narod ko u svim drugim gradovima
Ti narodi su prevrtljivi pogotovo Iračani.Najmanji je problem otići do podruma i iznijeti zastavu koja je trenutno aktuelna.

Ali isto tako postavlja se pitanje zašto građani Mosula ne oslobađaju grad. Zašto Kurdi? Zašto iranski Hašd? Gdje su irački suniti? Mislim to isto da bivša Sadamova vojska uz podršku Izraela Rusa i Amerikanaca oslobađa Teheran od ekstremnih Šiita.

Ti u Damasku imaš jednu Dariju jedan Džobaru koji su 4 kilometra udaljeni od Asadove rezidencije koje Asad nemilosrdno bombarduje. Znači narod iz Damaska se digao protiv Asada i opet međunarodna zajednica (realno jedan Dedžal subhanallah jedno zaista veliko zlo jedna fašistička organizacija milion puta gora i od Asada i od Isila zajedno) ostavlja Asada na miru kao fakat đubre legitimno ne treba ga dirati.
ioannes

#10682 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ioannes »

Savoxxe ,krenuo si od Mosula i opet završio kod Bašara...
zbog čega si toliki kompleks dobio?
walter kurtz

#10683 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

sarajevoxxxx wrote:
solar7 wrote:

Ti narodi su prevrtljivi pogotovo Iračani.Najmanji je problem otići do podruma i iznijeti zastavu koja je trenutno aktuelna.

Ali isto tako postavlja se pitanje zašto građani Mosula ne oslobađaju grad. Zašto Kurdi? Zašto iranski Hašd? Gdje su irački suniti? Mislim to isto da bivša Sadamova vojska uz podršku Izraela Rusa i Amerikanaca oslobađa Teheran od ekstremnih Šiita.

Ti u Damasku imaš jednu Dariju jedan Džobaru koji su 4 kilometra udaljeni od Asadove rezidencije koje Asad nemilosrdno bombarduje. Znači narod iz Damaska se digao protiv Asada i opet međunarodna zajednica (realno jedan Dedžal subhanallah jedno zaista veliko zlo jedna fašistička organizacija milion puta gora i od Asada i od Isila zajedno) ostavlja Asada na miru kao fakat đubre legitimno ne treba ga dirati.
meni u BiH isil utjerao strah u kosti terorom, a ne gradjanima mosula kojima je teror nesto normalno :zoka:
insomnia78

#10684 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

@kiki divi ovo
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34767315
Putem vibera i android tableta se navode zracni udari :D
DuckZz

#10685 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by DuckZz »

A putem čega drugog da navode ? "De majstore rokni tamo dvaest metara ljevo"

Trebaju im koordinate a ne laserske strelice
sarajevoxxxx

#10686 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

ioannes wrote:Savoxxe ,krenuo si od Mosula i opet završio kod Bašara...
zbog čega si toliki kompleks dobio?
:thumbup:

U pravu si.
zvizdan

#10687 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zvizdan »

U ovome bih se cak slozio sa savoxom. Ne znam zasto bi iracki siiti oslabadjali tamosnje sunite od ISIL-a i ginuli zbog toga? Ako se ovima u izrazitoj vecini zivi u toj tvorevini, imaju pravo na to. Siroka im Islamska drzava. Pursuit of Happiness.
Kikibombona

#10688 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:@kiki divi ovo
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34767315
Putem vibera i android tableta se navode zracni udari :D
Vidio sam, pratim ovog novinara na tviteru. Trenutno je u Siriji i prati napredak YPG u provinciji Hasaka. Bice da mu Kurdi nisu nesto dragi, za sada silji protiv njih, tj. prenosi da Arapi nisu dobili nista od municije za koju Ameri kazu da su licno njima isporucili. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A Erdogan se uredno zahvalio sto su Ameri umjesto Kurdima oruzje isporucili Arapima. Koma. :lol:
insomnia78

#10689 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

DuckZz wrote:A putem čega drugog da navode ? "De majstore rokni tamo dvaest metara ljevo"

Trebaju im koordinate a ne laserske strelice
Ma to sam onako usput spomenuo, vidio sam to odavno
Nego ja kikiju pokazujem dio u kome ciko govori da su ZU vrlo korisni
Edit: dok im Assad ne zavrne internet :lol:
insomnia78

#10690 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Ima i ova, negdje jos sa pocetka rata
Image
iWAR :D
zrakomlat

#10691 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
solar7 wrote:

Ali isto tako postavlja se pitanje zašto građani Mosula ne oslobađaju grad
. Zašto Kurdi? Zašto iranski Hašd? Gdje su irački suniti? Mislim to isto da bivša Sadamova vojska uz podršku Izraela Rusa i Amerikanaca oslobađa Teheran od ekstremnih Šiita.

Odgovor na ovo pitanje je u prvoj tj drugoj rečenici. Narodu se uglavnom ne ratuje. Mašu zastavama i nadaju se da ih nova vlas' neće dirati. Jbg. Sad bi se to moglo pomalo povezati s onim tvojim elitama i međunarodnom zajednicom koji su uzrok ratova, al to nije tema današnje emisije.
bvcx

#10692 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by bvcx »

solar7 wrote:

Kakva je hip-hop scena zna li iko?
insomnia78

#10693 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

bvcx wrote:
solar7 wrote:

Kakva je hip-hop scena zna li iko?
Kazu slicna ko u Benghaziju

Ironmen

#10694 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ironmen »

zvizdan wrote:U ovome bih se cak slozio sa savoxom. Ne znam zasto bi iracki siiti oslabadjali tamosnje sunite od ISIL-a i ginuli zbog toga? Ako se ovima u izrazitoj vecini zivi u toj tvorevini, imaju pravo na to. Siroka im Islamska drzava. Pursuit of Happiness.

To se isto moglo postaviti 1945 zasto su saveznici usli u Njemacku i njemacki narod spasavali od Hitlera koji ga je podrzavao.

Isil nema veze sa islamom i trenutno je najvece zlo na planeti objavili su rat citavom covjecanstvu i trebaju i moraju biti unisteni.
zvizdan

#10695 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zvizdan »

Ironmen wrote:
zvizdan wrote:U ovome bih se cak slozio sa savoxom. Ne znam zasto bi iracki siiti oslabadjali tamosnje sunite od ISIL-a i ginuli zbog toga? Ako se ovima u izrazitoj vecini zivi u toj tvorevini, imaju pravo na to. Siroka im Islamska drzava. Pursuit of Happiness.

To se isto moglo postaviti 1945 zasto su saveznici usli u Njemacku i njemacki narod spasavali od Hitlera koji ga je podrzavao.

Isil nema veze sa islamom i trenutno je najvece zlo na planeti objavili su rat citavom covjecanstvu i trebaju i moraju biti unisteni.
Aha, a pritom ce, iz nekog razloga, u odbrani covjecanstva ginuti samo iracki siiti. Kad se vec covjecanstvo brani, mogao bi onda pusku u ruke uzeti i poneki Amerikanac, Belgijanac, Brazilac, Englez, Francuz, Japanac... Ili ovaj put nema saveznika vec iracki siiti imaju tu cast da ginu za spas ljudskoga roda? Malo cudna logika, barem meni.
Ironmen

#10696 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ironmen »

zvizdan wrote:
Ironmen wrote:

Aha, a pritom ce, iz nekog razloga, u odbrani covjecanstva ginuti samo iracki siiti. Kad se vec covjecanstvo brani, mogao bi onda pusku u ruke uzeti i poneki Amerikanac, Belgijanac, Brazilac, Englez, Francuz, Japanac... Ili ovaj put nema saveznika vec iracki siiti imaju tu cast da ginu za spas ljudskoga roda? Malo cudna logika, barem meni.

Pa trenutno amercike, belgijske, brazilske i ostale guzice koje si nabrojao nisu ugrozene od strane ISILA trenutno. ISIL je napao Irak i iracki narod i izazvao strasne strahote normalno da ce sada pokazati zube i vratiti im zasluzeno.
zvizdan

#10697 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zvizdan »

Stani malo, pa jesu li onda prijetnja covjecanstvu ili nisu? Kontradiktorno mi to sto pricas. Najveca su prijetnja, cisto zlo, ovo, ono, ali bas i nisu tolika da bi neko ginuo boreci se protiv njih izuzev irackih siita. Koji su, uzgred, oslobodili skoro svako mjesto gdje je siita bilo vise od 20%. A nesto sumnjam da se plase kako ce se oni pecinari suknuti na Nedzef ili Basru. Tako da mi i dalje nema logike.
sarajevoxxxx

#10698 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

zvizdan wrote:
Ironmen wrote:

Da su objavili rat svima svi bi ratovali. Dakle rat protiv Iranaca ili iranske politike u Iraku.

To da je Iran u istoj ekipi gdje je Izrael gdje su Rusi i Amerikanci nije ništa novo. Ista ekipa posmatra Palestinu decenijama.

Ista ona međunarodna zajednica koja dozvoljava Izraelu da radi ovo sto radi, danas bombarduje Iračane i Sirijce.

I Izrael i Asad su usmrtili stotine hiljada ljudi prognali milione, ali i pored toga i Izrael i Asad su mezimčad međunarodne zajednice.

Ne diraj mi u Asada, dovest ću ti 60 država i 60 vojski pred vrata.
zrakomlat

#10699 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
zvizdan wrote:
Ironmen wrote:

Da su objavili rat svima svi bi ratovali. Dakle rat protiv Iranaca ili iranske politike u Iraku.

To da je Iran u istoj ekipi gdje je Izrael gdje su Rusi i Amerikanci nije ništa novo. Ista ekipa posmatra Palestinu decenijama.

Ista ona međunarodna zajednica koja dozvoljava Izraelu da radi ovo sto radi, danas bombarduje Iračane i Sirijce.

I Izrael i Asad su usmrtili stotine hiljada ljudi prognali milione, ali i pored toga i Izrael i Asad su mezimčad međunarodne zajednice.

Ne diraj mi u Asada, dovest ću ti 60 država i 60 vojski pred vrata.
walter kurtz wrote:
zrakomlat wrote:Čuj gdje je to čuo. Savo se ne gasi po tom pitanju :D
Mezimce mz :mrgreen:
:thumbup:
walter kurtz

#10700 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

:mrgreen:
Post Reply