...paranoja se, još uvijek, uspješno liječi...ylli wrote:Nevjerojatno kako (skoro) svi Srbe navijaju za Ruse i misle isto![]()
Pa mogu da zamislim kako bi mi -NE (pravoslavci) Srbi prosli kad Rusija bi bila prva super sila u svjetu .
Ukrajina
-
Kaligula I
#10676 Re: Ukrajina
-
ylli
#10677 Re: Ukrajina
Nekima ne , ostaju dozivotni ........ zna se ko !Kaligula I wrote:...paranoja se, još uvijek, uspješno liječi...ylli wrote:Nevjerojatno kako (skoro) svi Srbe navijaju za Ruse i misle isto![]()
Pa mogu da zamislim kako bi mi -NE (pravoslavci) Srbi prosli kad Rusija bi bila prva super sila u svjetu .
-
tnnt
#10678 Re: Ukrajina
a od Ruske tajne službe ni traga jelda?Kaligula I wrote:...evo, još, malo materijala za nevjerne Tome...
http://--- no links ---/vijesti/svijet/121950-razotkriveni-fbi-i-cia-zare-i-pale-ukrajinom-hrvatska-analiticarka-tako-sad-djeluje.html
http://--- no links ---/vijesti/svijet/121950-razotkriveni-fbi-i-cia-zare-i-pale-ukrajinom-hrvatska-analiticarka-tako-sad-djeluje.html
...žao mi je što ovi linkovi ne 'kače'...ali riječ je o Dnevno.hr i članku po naslovom:
RAZOTKRIVENI: FBI i CIA žare i pale Ukrajinom! Hrvatska analitičarka: 'Tako SAD djeluje'
-
grizly91
#10679 Re: Ukrajina
Fino piše "Ultras i pravoseki...". Ovo "pravoseki" se odnosi na Pravij Sektor (Desni sektor).Havatar wrote:Na klipu pise ultras sto znaci da se radi o navijacima a ne o fasistima iz Desnog sektora. Proruski aktivisti su ih napali prije utakmice i bili su obracuni . Kada se utakmica zavrsila svi navijaci su otisli da se obracunaju sa proruskim aktivistima onda su proruski aktivisti prvo pokusali da se odupru , pucali na njih ali posto ih je bilo mnog vise nego njih oni su pobjegli u zgradu sindikata i onda e desilo sta se desilo . U neredima prije utakmice je poginulo 4 poslije utakmice jos nekoliko lojalnih gradjana .flexibila wrote:Djecak, pojedini forumasi ih nazivaju "legitimna vlada" ili "vlada nacionalnog jedinstva"dječak sa šibicama wrote:
Fasisti iz Desnog sektora pucaju na ljude koji pokusavaju pobjeci od vatre u Odessi skakajuci sa prozora, one koji prezive premlacuju nakon skoka.
Maidanska demokracija.
-
zilog
#10680 Re: Ukrajina
Kada ovo procitam, prvo mi na um padne, da hoces da kazes, da je za Seseljevu i Milosevicevu retoriku i djela, na kraju XX vijeka, neko drugi kriv.Kaligula I wrote:...e, vidiš, nije mi do toga da branim Šešelja...ali u ime istine moram reći da je on zlo, koje je došlo kao posljedica još većeg zla...čik pogodi kojeg...
MOLIM TE, cik bez uvijanja, reci nam ko?
- Hajvan
#10681 Re: Ukrajina
onaj ko likuje i misli da ce neko iz BRIK ekipe donijeti dobra ljudskoj civiilizaciji- mora da je slijepac ili barem slijepo mrzi neke druge…
Indija, Kina i Rusija su lučonoše prosperiteta, ljudskih prava, nauke, humanizma.
Indija, Kina i Rusija su lučonoše prosperiteta, ljudskih prava, nauke, humanizma.
- Challenger__
#10682 Re: Ukrajina
Novi momenat:

- Predsjednik Čečenske Republike RF, Ramazan Kadirov, dao je kijevskim "vlastima" ultimatum od 72 sata da obustave napad na jugoistok i pokrenu unutrašnji dijalog u Ukrajini, ili šalje čečenski Specnac u Ukrajinu:
Ako ga ne poslušaju, kaže da će posjetiti Kijev...

_____
Stani planeto, ja bih da siđem...

- Predsjednik Čečenske Republike RF, Ramazan Kadirov, dao je kijevskim "vlastima" ultimatum od 72 sata da obustave napad na jugoistok i pokrenu unutrašnji dijalog u Ukrajini, ili šalje čečenski Specnac u Ukrajinu:

_____
- Challenger__
#10683 Re: Ukrajina
Kakav bi to bio udarac sveopštim stereotipima: umjesto izlapljelih neonacista i NGO hipstera, na Majdanu - džuma namaz!
Ludilo, ludilo, svijet je poludio!!
Ludilo, ludilo, svijet je poludio!!
- McMoy
#10684 Re: Ukrajina
Sa'š vidjeti kad ovi pošalju AQ. 
- Fantassin
#10686 Re: Ukrajina
Jos kad bi on odlucivao o tome, koliko sam upoznat Moskva komanduje Ruskom vojskom,tako da su ove izjave ili frizirane ili kulturno upozorenje Ukrajini (kao mi nemamo nista sa time to je jedna od nasih federalnih republikaChallenger__ wrote:Novi momenat:
_____
-
Objektivni navijac
#10687 Re: Ukrajina
Lik je mentalni brat Juke Jusufa Prazinezilog wrote:Fikret Kadirov![]()
Nema bitke nema rata bez Brace Cecena
- ILVIIR
#10688 Re: Ukrajina
losice cosic?Kaligula I wrote:...e, vidiš, nije mi do toga da branim Šešelja...ali u ime istine moram reći da je on zlo, koje je došlo kao posljedica još većeg zla...čik pogodi kojegHavatar wrote:Znaci i hapsenje Seselja je jedno od zla koja je amerika napravilaKaligula I wrote:http://www.youtube.com/watch?v=Uwk5FBee ... 3fmO4m-gKg
...pokojnji Branko Mikulić je rekao jedne prilike da u svakoj nauci ima slučajnosti, samo u politici ne...dakle, u politici ništa nije slučajno...da postoje planetarne sile koje imaju svoje 'maratonske', geopolitičke planove evo nam govori i ovaj klip...možda neko nekad i 'progleda'...![]()
:smajlikojipovraca: I onda takvi pricaju o fasistima..
...
zaista me interesuje na sta ti mislis kad kazes "jos veceg zla".. pretpostavljam da nisam pogodio, ali da budem iskren, ne znam na sta mislis..
- daxon
#10689 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:Novi momenat:
Inače, čečenski ogranak spetsnaza, bataljon "Vostok", nije niti malo bezazlen, oni su među prvima umarširali u Gruziju, stalno su nabrijani i raspoloženi za fight, nimalo ne sumnjam da jedva čekaju malo akcije.

A imaju i oni svoga "Brku"

- GAU8
#10690 Re: Ukrajina
A nije ti palo na pamet da neće tek tako pasti, već pokušati povući dobar dio svijeta za sobom, da ne kažem šta gore...Kaligula I wrote:...iskreno se nadam, ali ja vjerujem da će oni prije pasti na financijskom, nego na bojnom polju...BRIKS, Iran i još neke zemlje rade na tom projektu..."jahači" su već u panici...intelektualni slijepci to ne vide, jer ne žele da vide, ali da gube to je fakat činjenica...Challenger__ wrote:Samo, tipujem da bi (jahači apokalipse) mogli da izgore zbog Ukrajine. Oni koje ciljaju nisu ni Libija ni Irak.Kaligula I wrote:https://www.youtube.com/watch?v=MdJEJl6Dt38
...da, Libiju su srušili jahači apokalipse oličeni u zapadnom, neoliberalnom,ekspanzivnom, esploatatorskom kapitalizmu...oni dolaze, oni plaze...evo ih i u Ukrajini...
- Hajvan
#10691 Re: Ukrajina
…jesu, al' u QRCU- zaboravih dodatHajvan wrote:onaj ko likuje i misli da ce neko iz BRIK ekipe donijeti dobra ljudskoj civiilizaciji- mora da je slijepac ili barem slijepo mrzi neke druge…
- Havatar
#10692 Re: Ukrajina
Hajvan wrote:onaj ko likuje i misli da ce neko iz BRIK ekipe donijeti dobra ljudskoj civiilizaciji- mora da je slijepac ili barem slijepo mrzi neke druge…
-
grizly91
#10693 Re: Ukrajina
Nek' su SAD, VB, i Francuska lučonoše navedenih stvari. Pa jbt SAD je imao ropstvo i rasnu segregaciju do prije 40-50 godina, VB i Francuska prije 50-60 godina su imale pun Q kolonija i porobljenih naroda. Doduše i Rusi su imali SSSR i 15 republika sa maltene kolonijalnim statusom, ali Indija i Kina, protiv njih samo bolestan i zloban čovjek može nešto reći. Naročito protiv Indije.Hajvan wrote:…jesu, al' u QRCU- zaboravih dodatHajvan wrote:onaj ko likuje i misli da ce neko iz BRIK ekipe donijeti dobra ljudskoj civiilizaciji- mora da je slijepac ili barem slijepo mrzi neke druge…
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10694 Re: Ukrajina
jučer na krimu sutra u berlinu
- Havatar
#10695 Re: Ukrajina
Pogledaj kako i jedni i drugi ( Indija i Kina) postupaju prema muslimanima, kakva praa imaju radnici u njihovim zemljama , kolika je podijeljenost drustva izmedju bogatih i siromasnih posebno u Indiji gdje nisu podijeljeni na slojeve nego na kaste sto znaci da je mogucnost napretka na drustvenoj ljestvici prilicno mala i to jos uvijek iako je to zakonom zabranjeno i sve ce ti biti jasno.grizly91 wrote:Nek' su SAD, VB, i Francuska lučonoše navedenih stvari. Pa jbt SAD je imao ropstvo i rasnu segregaciju do prije 40-50 godina, VB i Francuska prije 50-60 godina su imale pun Q kolonija i porobljenih naroda. Doduše i Rusi su imali SSSR i 15 republika sa maltene kolonijalnim statusom, ali Indija i Kina, protiv njih samo bolestan i zloban čovjek može nešto reći. Naročito protiv Indije.Hajvan wrote:…jesu, al' u QRCU- zaboravih dodatHajvan wrote:onaj ko likuje i misli da ce neko iz BRIK ekipe donijeti dobra ljudskoj civiilizaciji- mora da je slijepac ili barem slijepo mrzi neke druge…
- sema911s
#10696 Re: Ukrajina
cek poredis vb i indiju,., pa vb je indiju drzala ko koliniju i radila sa njom sta je htjela samo zbog tih podjela u indiji(sistem kasti) koji datira od 300pne,. i jos uvjek je aktivan i bice mnogo dugo,.
a sigurno nisi bio nikada u kini,. pa to je jedno robovlasnicko uredjeno drustvo,. siromasni dijelovi zemlje nisu ni na mapi, ova ekonomska sredista su napucana nenormalno ali ostatak zemlje nema jos struju,.
i onda neko se nadje kaze lose u bosni, u njemackoj francuzi seru,. pogledaj sta rusi rade po osetiji, sibiru, kako se ponasaju prema manjinama,. kako se bogati rusi ponasaju prema normalnom narodu,
kada si cuo da su u indiji, kini, rusiji, neka manjina dobila neka prava pa u toj robovolasnickoj francuskoj zbog marame zemlja u plamenu, pogledaj koliko te robovlasnicke zemlje brinu o izbjeglicama iz tih zemalja, sto svabe ne emigriraju u indiju.. sto rusi bjeze u francusku, spaniju, njemacku,.
a sigurno nisi bio nikada u kini,. pa to je jedno robovlasnicko uredjeno drustvo,. siromasni dijelovi zemlje nisu ni na mapi, ova ekonomska sredista su napucana nenormalno ali ostatak zemlje nema jos struju,.
i onda neko se nadje kaze lose u bosni, u njemackoj francuzi seru,. pogledaj sta rusi rade po osetiji, sibiru, kako se ponasaju prema manjinama,. kako se bogati rusi ponasaju prema normalnom narodu,
kada si cuo da su u indiji, kini, rusiji, neka manjina dobila neka prava pa u toj robovolasnickoj francuskoj zbog marame zemlja u plamenu, pogledaj koliko te robovlasnicke zemlje brinu o izbjeglicama iz tih zemalja, sto svabe ne emigriraju u indiju.. sto rusi bjeze u francusku, spaniju, njemacku,.
- GAU8
#10697 Re: Ukrajina
Druže, kažeš bijelci rasisti... Vidjećeš šta je rasizam, kad Kina "zavlada".grizly91 wrote:Nek' su SAD, VB, i Francuska lučonoše navedenih stvari. Pa jbt SAD je imao ropstvo i rasnu segregaciju do prije 40-50 godina, VB i Francuska prije 50-60 godina su imale pun Q kolonija i porobljenih naroda. Doduše i Rusi su imali SSSR i 15 republika sa maltene kolonijalnim statusom, ali Indija i Kina, protiv njih samo bolestan i zloban čovjek može nešto reći. Naročito protiv Indije.Hajvan wrote:…jesu, al' u QRCU- zaboravih dodatHajvan wrote:onaj ko likuje i misli da ce neko iz BRIK ekipe donijeti dobra ljudskoj civiilizaciji- mora da je slijepac ili barem slijepo mrzi neke druge…
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10698 Re: Ukrajina
japin_mutapi wrote:da grad heroj ... jedan od 12 gradova u sssr koji su nosili taj počasni naslov zbog zasluga i herojstva u borbi protiv nacističke njemačke za vrijeme 2. svj. ratagrizly91 wrote: Odesa - grad heroj ahhahahahahahhahahahahahhahahahahah stvarno stupidno hahahahahhahahhahahahhah
Još kad vidim izvor vijesti... hahahahhahahahhahahahahha
a izvor vrlo lako možeš naći na internetu ... naravno ako znaš šta tražiš i ako poznaješ istoriju makar malo
-
tnnt
#10699 Re: Ukrajina
Dino Mujkić opet si se dovezao politikeHajvan wrote:onaj ko likuje i misli da ce neko iz BRIK ekipe donijeti dobra ljudskoj civiilizaciji- mora da je slijepac ili barem slijepo mrzi neke druge…
- AleksoMKD
#10700 Re: Ukrajina
Ukrajinski SU-25 unistava Ukrajinski helikopter Mi-8 kako ne bi pao u ruke pro-Ruskim snagama. Helikopter je prinudno sletio odkako je pogodjen teskim mitraljezom.
Dosadasnji gubitci su 3 x Mi24 i 1 x Mi8.
Mozda je jos jedan Mi8 izgubljen ali nije potvrdjeno (navodno se popravlja)
Ne znam koliko je oklopnih transportera preslo na stranu pro-Ruskih snaga kada se raspala ona brigada padobranaca.
Evo snimka dejstva SU-25 na helikopter
a Ukrajinske snage donose teze naoruzanje
Ukrajinska 24ka koja je prinudno sletela posle pogodka od strane pro-Ruskih milicija

Dosadasnji gubitci su 3 x Mi24 i 1 x Mi8.
Mozda je jos jedan Mi8 izgubljen ali nije potvrdjeno (navodno se popravlja)
Ne znam koliko je oklopnih transportera preslo na stranu pro-Ruskih snaga kada se raspala ona brigada padobranaca.
Evo snimka dejstva SU-25 na helikopter
a Ukrajinske snage donose teze naoruzanje
Ukrajinska 24ka koja je prinudno sletela posle pogodka od strane pro-Ruskih milicija