Ukrajina

Post Reply
Kaligula I

#10676 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

ylli wrote:Nevjerojatno kako (skoro) svi Srbe navijaju za Ruse i misle isto :evil:
Pa mogu da zamislim kako bi mi -NE (pravoslavci) Srbi prosli kad Rusija bi bila prva super sila u svjetu .
...paranoja se, još uvijek, uspješno liječi...
ylli

#10677 Re: Ukrajina

Post by ylli »

Kaligula I wrote:
ylli wrote:Nevjerojatno kako (skoro) svi Srbe navijaju za Ruse i misle isto :evil:
Pa mogu da zamislim kako bi mi -NE (pravoslavci) Srbi prosli kad Rusija bi bila prva super sila u svjetu .
...paranoja se, još uvijek, uspješno liječi...
Nekima ne , ostaju dozivotni ........ zna se ko !
tnnt

#10678 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Kaligula I wrote:...evo, još, malo materijala za nevjerne Tome...

http://--- no links ---/vijesti/svijet/121950-razotkriveni-fbi-i-cia-zare-i-pale-ukrajinom-hrvatska-analiticarka-tako-sad-djeluje.html

http://--- no links ---/vijesti/svijet/121950-razotkriveni-fbi-i-cia-zare-i-pale-ukrajinom-hrvatska-analiticarka-tako-sad-djeluje.html

...žao mi je što ovi linkovi ne 'kače'...ali riječ je o Dnevno.hr i članku po naslovom:

RAZOTKRIVENI: FBI i CIA žare i pale Ukrajinom! Hrvatska analitičarka: 'Tako SAD djeluje'
a od Ruske tajne službe ni traga jelda? :-)
grizly91

#10679 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

Havatar wrote:
flexibila wrote:
dječak sa šibicama wrote:

Fasisti iz Desnog sektora pucaju na ljude koji pokusavaju pobjeci od vatre u Odessi skakajuci sa prozora, one koji prezive premlacuju nakon skoka.

Maidanska demokracija.
Djecak, pojedini forumasi ih nazivaju "legitimna vlada" ili "vlada nacionalnog jedinstva" :-)
Na klipu pise ultras sto znaci da se radi o navijacima a ne o fasistima iz Desnog sektora. Proruski aktivisti su ih napali prije utakmice i bili su obracuni . Kada se utakmica zavrsila svi navijaci su otisli da se obracunaju sa proruskim aktivistima onda su proruski aktivisti prvo pokusali da se odupru , pucali na njih ali posto ih je bilo mnog vise nego njih oni su pobjegli u zgradu sindikata i onda e desilo sta se desilo . U neredima prije utakmice je poginulo 4 poslije utakmice jos nekoliko lojalnih gradjana .
Fino piše "Ultras i pravoseki...". Ovo "pravoseki" se odnosi na Pravij Sektor (Desni sektor).
zilog

#10680 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Kaligula I wrote:...e, vidiš, nije mi do toga da branim Šešelja...ali u ime istine moram reći da je on zlo, koje je došlo kao posljedica još većeg zla...čik pogodi kojeg ;-) ...
Kada ovo procitam, prvo mi na um padne, da hoces da kazes, da je za Seseljevu i Milosevicevu retoriku i djela, na kraju XX vijeka, neko drugi kriv.

MOLIM TE, cik bez uvijanja, reci nam ko?
Hajvan

#10681 Re: Ukrajina

Post by Hajvan »

onaj ko likuje i misli da ce neko iz BRIK ekipe donijeti dobra ljudskoj civiilizaciji- mora da je slijepac ili barem slijepo mrzi neke druge…
Indija, Kina i Rusija su lučonoše prosperiteta, ljudskih prava, nauke, humanizma.
Challenger__

#10682 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Novi momenat:

Image

- Predsjednik Čečenske Republike RF, Ramazan Kadirov, dao je kijevskim "vlastima" ultimatum od 72 sata da obustave napad na jugoistok i pokrenu unutrašnji dijalog u Ukrajini, ili šalje čečenski Specnac u Ukrajinu:

Ako ga ne poslušaju, kaže da će posjetiti Kijev...

Image

_____

Stani planeto, ja bih da siđem... :lol:
Challenger__

#10683 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kakav bi to bio udarac sveopštim stereotipima: umjesto izlapljelih neonacista i NGO hipstera, na Majdanu - džuma namaz!

:lol:

Ludilo, ludilo, svijet je poludio!!
McMoy

#10684 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Sa'š vidjeti kad ovi pošalju AQ. :oops:
zilog

#10685 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Fikret Kadirov :lol:
Image
Fantassin

#10686 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

Challenger__ wrote:Novi momenat:

Image

- Predsjednik Čečenske Republike RF, Ramazan Kadirov, dao je kijevskim "vlastima" ultimatum od 72 sata da obustave napad na jugoistok i pokrenu unutrašnji dijalog u Ukrajini, ili šalje čečenski Specnac u Ukrajinu:

Ako ga ne poslušaju, kaže da će posjetiti Kijev...

Image

_____

Stani planeto, ja bih da siđem... :lol:
Jos kad bi on odlucivao o tome, koliko sam upoznat Moskva komanduje Ruskom vojskom,tako da su ove izjave ili frizirane ili kulturno upozorenje Ukrajini (kao mi nemamo nista sa time to je jedna od nasih federalnih republika :D)
Objektivni navijac

#10687 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

zilog wrote:Fikret Kadirov :lol:
Image
Lik je mentalni brat Juke Jusufa Prazine :D
Nema bitke nema rata bez Brace Cecena :D
ILVIIR

#10688 Re: Ukrajina

Post by ILVIIR »

Kaligula I wrote:
Havatar wrote:
Kaligula I wrote:http://www.youtube.com/watch?v=Uwk5FBee ... 3fmO4m-gKg

...pokojnji Branko Mikulić je rekao jedne prilike da u svakoj nauci ima slučajnosti, samo u politici ne...dakle, u politici ništa nije slučajno...da postoje planetarne sile koje imaju svoje 'maratonske', geopolitičke planove evo nam govori i ovaj klip...možda neko nekad i 'progleda'...
Znaci i hapsenje Seselja je jedno od zla koja je amerika napravila :roll: :-) :smajlikojipovraca: I onda takvi pricaju o fasistima..
...e, vidiš, nije mi do toga da branim Šešelja...ali u ime istine moram reći da je on zlo, koje je došlo kao posljedica još većeg zla...čik pogodi kojeg ;-) ...
losice cosic?

zaista me interesuje na sta ti mislis kad kazes "jos veceg zla".. pretpostavljam da nisam pogodio, ali da budem iskren, ne znam na sta mislis..
daxon

#10689 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Challenger__ wrote:Novi momenat:

Image

:lol:
Inače, čečenski ogranak spetsnaza, bataljon "Vostok", nije niti malo bezazlen, oni su među prvima umarširali u Gruziju, stalno su nabrijani i raspoloženi za fight, nimalo ne sumnjam da jedva čekaju malo akcije.

Image

A imaju i oni svoga "Brku"

Image
GAU8

#10690 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Kaligula I wrote:
Challenger__ wrote:
Kaligula I wrote:https://www.youtube.com/watch?v=MdJEJl6Dt38

...da, Libiju su srušili jahači apokalipse oličeni u zapadnom, neoliberalnom,ekspanzivnom, esploatatorskom kapitalizmu...oni dolaze, oni plaze...evo ih i u Ukrajini...
Samo, tipujem da bi (jahači apokalipse) mogli da izgore zbog Ukrajine. Oni koje ciljaju nisu ni Libija ni Irak.
...iskreno se nadam, ali ja vjerujem da će oni prije pasti na financijskom, nego na bojnom polju...BRIKS, Iran i još neke zemlje rade na tom projektu..."jahači" su već u panici...intelektualni slijepci to ne vide, jer ne žele da vide, ali da gube to je fakat činjenica...
A nije ti palo na pamet da neće tek tako pasti, već pokušati povući dobar dio svijeta za sobom, da ne kažem šta gore...
Hajvan

#10691 Re: Ukrajina

Post by Hajvan »

Hajvan wrote:onaj ko likuje i misli da ce neko iz BRIK ekipe donijeti dobra ljudskoj civiilizaciji- mora da je slijepac ili barem slijepo mrzi neke druge…
Indija, Kina i Rusija su lučonoše prosperiteta, ljudskih prava, nauke, humanizma.
…jesu, al' u QRCU- zaboravih dodat :D
Havatar

#10692 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Hajvan wrote:onaj ko likuje i misli da ce neko iz BRIK ekipe donijeti dobra ljudskoj civiilizaciji- mora da je slijepac ili barem slijepo mrzi neke druge…
:thumbup:
grizly91

#10693 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

Hajvan wrote:
Nek' su SAD, VB, i Francuska lučonoše navedenih stvari. Pa jbt SAD je imao ropstvo i rasnu segregaciju do prije 40-50 godina, VB i Francuska prije 50-60 godina su imale pun Q kolonija i porobljenih naroda. Doduše i Rusi su imali SSSR i 15 republika sa maltene kolonijalnim statusom, ali Indija i Kina, protiv njih samo bolestan i zloban čovjek može nešto reći. Naročito protiv Indije.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10694 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

jučer na krimu sutra u berlinu
Havatar

#10695 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

grizly91 wrote:
Hajvan wrote:
Nek' su SAD, VB, i Francuska lučonoše navedenih stvari. Pa jbt SAD je imao ropstvo i rasnu segregaciju do prije 40-50 godina, VB i Francuska prije 50-60 godina su imale pun Q kolonija i porobljenih naroda. Doduše i Rusi su imali SSSR i 15 republika sa maltene kolonijalnim statusom, ali Indija i Kina, protiv njih samo bolestan i zloban čovjek može nešto reći. Naročito protiv Indije.
Pogledaj kako i jedni i drugi ( Indija i Kina) postupaju prema muslimanima, kakva praa imaju radnici u njihovim zemljama , kolika je podijeljenost drustva izmedju bogatih i siromasnih posebno u Indiji gdje nisu podijeljeni na slojeve nego na kaste sto znaci da je mogucnost napretka na drustvenoj ljestvici prilicno mala i to jos uvijek iako je to zakonom zabranjeno i sve ce ti biti jasno.
sema911s

#10696 Re: Ukrajina

Post by sema911s »

cek poredis vb i indiju,., pa vb je indiju drzala ko koliniju i radila sa njom sta je htjela samo zbog tih podjela u indiji(sistem kasti) koji datira od 300pne,. i jos uvjek je aktivan i bice mnogo dugo,.
a sigurno nisi bio nikada u kini,. pa to je jedno robovlasnicko uredjeno drustvo,. siromasni dijelovi zemlje nisu ni na mapi, ova ekonomska sredista su napucana nenormalno ali ostatak zemlje nema jos struju,.

i onda neko se nadje kaze lose u bosni, u njemackoj francuzi seru,. pogledaj sta rusi rade po osetiji, sibiru, kako se ponasaju prema manjinama,. kako se bogati rusi ponasaju prema normalnom narodu,

kada si cuo da su u indiji, kini, rusiji, neka manjina dobila neka prava pa u toj robovolasnickoj francuskoj zbog marame zemlja u plamenu, pogledaj koliko te robovlasnicke zemlje brinu o izbjeglicama iz tih zemalja, sto svabe ne emigriraju u indiju.. sto rusi bjeze u francusku, spaniju, njemacku,.
GAU8

#10697 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

grizly91 wrote:
Hajvan wrote:
Druže, kažeš bijelci rasisti... Vidjećeš šta je rasizam, kad Kina "zavlada".
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10698 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

japin_mutapi wrote:
grizly91 wrote: Odesa - grad heroj ahhahahahahahhahahahahahhahahahahah stvarno stupidno hahahahahhahahhahahahhah
Još kad vidim izvor vijesti... hahahahhahahahhahahahahha
da grad heroj ... jedan od 12 gradova u sssr koji su nosili taj počasni naslov zbog zasluga i herojstva u borbi protiv nacističke njemačke za vrijeme 2. svj. rata

a izvor vrlo lako možeš naći na internetu ... naravno ako znaš šta tražiš i ako poznaješ istoriju makar malo
tnnt

#10699 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Dino Mujkić opet si se dovezao politike :lol:
AleksoMKD

#10700 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Ukrajinski SU-25 unistava Ukrajinski helikopter Mi-8 kako ne bi pao u ruke pro-Ruskim snagama. Helikopter je prinudno sletio odkako je pogodjen teskim mitraljezom.

Dosadasnji gubitci su 3 x Mi24 i 1 x Mi8.
Mozda je jos jedan Mi8 izgubljen ali nije potvrdjeno (navodno se popravlja)
Ne znam koliko je oklopnih transportera preslo na stranu pro-Ruskih snaga kada se raspala ona brigada padobranaca.

Evo snimka dejstva SU-25 na helikopter

a Ukrajinske snage donose teze naoruzanje

Ukrajinska 24ka koja je prinudno sletela posle pogodka od strane pro-Ruskih milicija
Image
Post Reply