Pes naravno
PlayStation 4 - all about
Moderator: Benq
-
Sydnor
#10677 Re: PlayStation 4 - all about
Zašto PES, a zašto Fifa?
Gledao sam malo gameplay na yt, ne znam... pes mi djeluje nekako bolji.
Gledao sam malo gameplay na yt, ne znam... pes mi djeluje nekako bolji.
-
Mustang1
#10678 Re: PlayStation 4 - all about
Obda kupi PES 
-
Smoothie
#10679 Re: PlayStation 4 - all about
Ja kao PES fan cu biti subjektivan, uzmi PES. E sad, fifa 21 realno vrijedi jedino ako gonjas fut lutriju i da se nerviras zbog istog. Mene to nikada nije privlacilo, a mislim da su zadnje fife lose, da ne upotrijebim neku drugu rijec. PES 2021 je nesto bolje ispoliran od 2020, koja je bila sporija i slabije su bile reakcije.
- arnes_king
#10680 Re: PlayStation 4 - all about
Evo napisat cu ja misljenje kao neko ko ne voli nikako sportske igre i igram ih samo kad mi dodje raja. Prije mi je PES bio bolji, medjutim zadnje 2-3 godine PES ne moze u istu recenicu s FIFA-om.
PES kad igras igraci isto da imaju polomljene noge, sta god ti pritisnes on radi nesto drugo, ne znaju dodati lopte, sudaraju se, padaju, izvode neke nenormalne fore. Pokreti i animacije kod PES-a su godinama iste i izgledaju kao roboti da se krecu po stadionu. S druge strane kod FIFA-e se puno realnije krecu, odnosno bolje su animacije, puno bolja kontrola igraca i realnija a najbitnije je to sto rade ono sto pritisnes a ne izvode neke svoje gluposti.
PES kad igras igraci isto da imaju polomljene noge, sta god ti pritisnes on radi nesto drugo, ne znaju dodati lopte, sudaraju se, padaju, izvode neke nenormalne fore. Pokreti i animacije kod PES-a su godinama iste i izgledaju kao roboti da se krecu po stadionu. S druge strane kod FIFA-e se puno realnije krecu, odnosno bolje su animacije, puno bolja kontrola igraca i realnija a najbitnije je to sto rade ono sto pritisnes a ne izvode neke svoje gluposti.
-
sarajevo-x.com
#10681 Re: PlayStation 4 - all about
Meni se sviđa što je npr licencirana engleska 4. liga u fifi 
-
Mustang1
#10682 Re: PlayStation 4 - all about
Toliko jednostavno. Ako ces igrati sa drustvom a prije nisi igrao Fifu nikada, onda PES. Za sve ostalo PES je beskoristan.
- diablobih
#10683 Re: PlayStation 4 - all about
Sta si ti igrao ne znam, ali bukvalno obrnuto. FIFA gameplay se svodi da su svi brzi magicno i da se krecu nerealno, sutevi i driblinzi kao da igras fifa street. PES se zasniva na realnosti, pa je gameplay mnogo realniji, jacina passova, jacina suta, sve izgleda mnogo bolje.arnes_king wrote: ↑08/01/2021 16:53 Evo napisat cu ja misljenje kao neko ko ne voli nikako sportske igre i igram ih samo kad mi dodje raja. Prije mi je PES bio bolji, medjutim zadnje 2-3 godine PES ne moze u istu recenicu s FIFA-om.
-
Smoothie
#10684 Re: PlayStation 4 - all about
Edit: rijeseno
- mc-twin
#10685 Re: PlayStation 4 - all about
Uvijek je bilo i bit ce:PES je realisticna fudbalska simaulacija,dok je FIFA igra ja djecu. 
-
NecuVise
#10686 Re: PlayStation 4 - all about
Fifu 21 nisam puno igrao, jednu dvije utakmice i prodao, čisto jer su mi pare trebale a ne igram fut tako da mogu i fifu 20 igrati.
Eh, bas sam ovih dana probao pes 21, pa evo i neko moje mišljenje, ali uz napomenu da poredim sa fifa 20 iz gore navedenog razloga.
Meni lično gameplay u pes 21 dosta bolji, realniji, zanimljiviji. Kada igram tačno vidim neke stvari kako igrači i rade na pravim utakmicama. Utrcavanja bekova, kretanje igrača kojeg kontrolišeš, pasovi, šutevi, dosta realnije. Vizualna prezentacija mi se također dosta više sviđa u odnosu na fifu.
Glavna mana vs fife jeste što meni jednostavno ne može naći Online protivnika. Probao sam Quick match, probao sam online seasons, ne ide pa ne ide. Ostavim po pet minuta i neće naći protivnika. Ovaj problem imam od pes 2017 do ovog sad, a probao sam svaki, i probao sam i a PlayStation 4 i na xbox one, ne ide pa ne ide.
Druga mana jesu licence, iako se to može popraviti sa option file, ali se s tim treba zezati i kvari malo ugođaj kada se igra. Igram sa Chelsea B sa nekim dresovima kao da su od Kineza kopije.
Treća mana jeste posljedica gameplay realnosti koju sam ranije naveo, a to je da su mečevi baš napeti. Nije igra da sjedneš i lagano se opustiš, nego se baš moraš uključiti.
Na kraju, ako želiš igrati online u bilo kojoj formi moj savjet je samo i isključivo FIFA.
Ako želiš igrati s rajom, ili ti sam offline neke modove, onda razmisli šta želiš od igre. Ako želiš kvalitetniji, realniji i uzbudljiviji fudbal igraj pes, a ako bi radije da igraš otpušteno onda fifa.
Ps. Možeš ih obje džaba isprobati la sam donijeti sud. Za fifu možeš iskoristiti EA Play i igrati deset sati fifa 21 bez dodatnog plaćanja. Za pes možeš skinuti besplatnu Lite verziju koja je po pitanju gameplay ista samo nemaš pristup svim modovima unutar igre. Probaj i sam sebi odaberi.
-
Sydnor
#10687 Re: PlayStation 4 - all about
Pazi, nisam neko ko vaga na jednu stranu i dođe ovdje i traži mišljenje koje mu odgovara. Mene zaista možeš ubijedit u nešto ako ponudiš solidne argumente.
Čitajući vaše komentare i gledajući gameplay na YT odlučio sam se ipak za PES jer mi djeluje više kao igra koja je za mene. Ipak, to mi je samo nekad da odigram koji meč i ubijem dosadu, nisam zahtjevan korisnik i pes mi djeluje kao igrica za moje potrebe.
Inače tek sam zbavio PS4 i ovih dana igram RDR2.
Javim se opet uskoro da vidim ima li ko prodat kakvih igrica.
Inače, hvala puno svima koji su izdvojili vremena i odgovorili na moje pitanje. Prava ste raja. Živi i zdravi bili
-
Nedzada
#10688 Re: PlayStation 4 - all about
Javi se kad pređeš RDR2 ... da mjenjamo/pazarimo.Sydnor wrote: ↑09/01/2021 10:07Pazi, nisam neko ko vaga na jednu stranu i dođe ovdje i traži mišljenje koje mu odgovara. Mene zaista možeš ubijedit u nešto ako ponudiš solidne argumente.
Čitajući vaše komentare i gledajući gameplay na YT odlučio sam se ipak za PES jer mi djeluje više kao igra koja je za mene. Ipak, to mi je samo nekad da odigram koji meč i ubijem dosadu, nisam zahtjevan korisnik i pes mi djeluje kao igrica za moje potrebe.
Inače tek sam zbavio PS4 i ovih dana igram RDR2.
Javim se opet uskoro da vidim ima li ko prodat kakvih igrica.
Inače, hvala puno svima koji su izdvojili vremena i odgovorili na moje pitanje. Prava ste raja. Živi i zdravi bili![]()
- mali Ninja
#10689 Re: PlayStation 4 - all about
I njega sam zvao, nema na stanju, što je bilo diskova na piku okrenuo sam i niko nema vise, ako ima neko "ispod ruke," neka javiberiberi wrote: ↑08/01/2021 14:14mali Ninja wrote: ↑08/01/2021 13:44Ne mogu da nadjem nigdje igru u BiH, ako čuješ da ima neko da prodaje na disku, javi odma.
Ako neko ima polovnu Spiderman miles Morales, mušterija sam vruća![]()
Na piku sam našao ovo: https://www.olx.ba/r/31816056/455359
Ja sam kupovo od ovog lika i sve je regularno bilo.
-
probook
#10690 Re: PlayStation 4 - all about
Na PS4 crkao HDD. Spojio ga laptop oreko modula i samo cik cik cik zvuk ispusta i nista ne prepoznaje ga laptop.
Kupljen drugi disk od 1TB, ugradjen, instaliran sistem i kad se igra pokrene vrti vrti ona slike igre i izbaci gresku ce-36329-3

Kupljen drugi disk od 1TB, ugradjen, instaliran sistem i kad se igra pokrene vrti vrti ona slike igre i izbaci gresku ce-36329-3

-
researchpurposes
#10691 Re: PlayStation 4 - all about
Zdravo ljudi! Zanima me koji biste gaming headset preporučili za Playstation 4, a eventualno bih ga nekada koristio i na laptopu? Budžet bi mi bio oko 100, max. 150 KM?
-
Smoothie
#10692 Re: PlayStation 4 - all about
Najgori slucaj je problem na maticnoj, probaj ovako. Drzis par sekundi power dugme (mislim oko 7) i udjes u safe mode i uradis system update ako ga vec nisi kada si instalirao disk. I mozes i uraditi rebuild data base isto.. Nadam se da ti nije slucaj sa plocom, al ako sad ne ispusta zvuk trebalo bi biti da nije
-
ifus
#10693 Re: PlayStation 4 - all about
I ja sam bio u potrazi slušalica za PS4 za nekih 150 KM i na kraju sam kupio Sonyjeve Gold Wireless Headset za 160 KM. Uštekaš Bluetooth stick u konzolu, laptop, TV i vozi. Uz njih dođe kabl, pa ih možeš i žično povezati s kontrolerom, mobitelom... Zvuk je vrlo dobar, solidan kvalitet izrade, za određene igre postoji dedicated mode unutar PS4 aplikacije. Eventualno je mana što nisu previše glasne (za moj ukus sasvim dovoljno) i što baterija traje oko 8 sati. Ja sam prezadovoljan obzirom na uloženo i dobiveno.researchpurposes wrote: ↑10/01/2021 20:18 Zdravo ljudi! Zanima me koji biste gaming headset preporučili za Playstation 4, a eventualno bih ga nekada koristio i na laptopu? Budžet bi mi bio oko 100, max. 150 KM?
-
NecuVise
#10694 Re: PlayStation 4 - all about
Hyperx Cloud 2 headset, trebao bi se moći uklopiti u taj budžet na nekim akcijama.researchpurposes wrote: ↑10/01/2021 20:18 Zdravo ljudi! Zanima me koji biste gaming headset preporučili za Playstation 4, a eventualno bih ga nekada koristio i na laptopu? Budžet bi mi bio oko 100, max. 150 KM?
-
probook
#10695 Re: PlayStation 4 - all about
Odradio i idalje isto. Skinuo neku besplatnu igru sa store i samo stoji zaglavljeno na loading ekranu igre. Moze se vratiti normalno u sistem kad se pritisne ono dugme ps i sve cackati po sistemu, vratis se u igru i ona i dalje na istom onom loading ekranu i nista se ne desava.Smoothie wrote: ↑10/01/2021 20:21Najgori slucaj je problem na maticnoj, probaj ovako. Drzis par sekundi power dugme (mislim oko 7) i udjes u safe mode i uradis system update ako ga vec nisi kada si instalirao disk. I mozes i uraditi rebuild data base isto.. Nadam se da ti nije slucaj sa plocom, al ako sad ne ispusta zvuk trebalo bi biti da nije
Sada sam instalirao neki update na 8.04 cini mi se i idalje sve isto.
Povezao sam dzojstik od svog ps4 kontam da nije tu neki belaj i nista
-
researchpurposes
#10696 Re: PlayStation 4 - all about
Hvala puno na prijedlozima za slušalice! Evo dobio sam ponudu SteelSeries Arctis 3 za 150, da li bi i to bila dobra opcija u odnosu na slušalice koje ste naveli?
-
Smoothie
#10697 Re: PlayStation 4 - all about
Dobre su, i bolje su sigurno za konzolu i nesto su udobnije.researchpurposes wrote: ↑11/01/2021 23:06 Hvala puno na prijedlozima za slušalice! Evo dobio sam ponudu SteelSeries Arctis 3 za 150, da li bi i to bila dobra opcija u odnosu na slušalice koje ste naveli?
-
Smoothie
#10698 Re: PlayStation 4 - all about
Da ti nije onda do profila nesto? Probaj napraviti drugi profil i skini neku free igru i testiraj? Ima rijetkih slucajeva gdje je i to problem, osim ako nije nesto na softverskoj bazi corrupted, ako si nesto preko usb unosio i slicno. Uglavnom probaj i prije pokretanja provjeri da li su i sistem i igra na zadnjem azuriranju radi kompatibilnosti. Ako nista odradi onaj complete wipeout, samo sacuvaj save files, slike i ostalo na usb.Odradio i idalje isto. Skinuo neku besplatnu igru sa store i samo stoji zaglavljeno na loading ekranu igre. Moze se vratiti normalno u sistem kad se pritisne ono dugme ps i sve cackati po sistemu, vratis se u igru i ona i dalje na istom onom loading ekranu i nista se ne desava.
Sada sam instalirao neki update na 8.04 cini mi se i idalje sve isto.
Povezao sam dzojstik od svog ps4 kontam da nije tu neki belaj i nista
-
Nedzada
#10699 Re: PlayStation 4 - all about
Dobili smo slušalice Gamebird .... ali je caka da ima poseban džek za mikrofon a poseban za slušalice.
Vidim da imaju adapteri dva u jedan.
Hoće li to šta valjati ako budu klinci na džojstiku koristili sa tim adapterom?
Vidim da imaju adapteri dva u jedan.
Hoće li to šta valjati ako budu klinci na džojstiku koristili sa tim adapterom?
Last edited by Nedzada on 13/01/2021 14:45, edited 1 time in total.
-
Smoothie
#10700 Re: PlayStation 4 - all about
Trebalo bi to da radi uredno, samo da znas da koristenje slusalica direktno u dzojstik smanjuje trajanje baterije, ali nije nesto super drasticno