Sirija vol. 2

Locked
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#106626 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

DaysleepeR wrote:Hoće li ga česi isporučiti Turskoj?

Image

Salih Muslum, former co-chair of PYD, appears before a judge for the first time for a hearing to rule on his temporary detention in Prague, Czech Republic
Da, drže oni dva Čeha :D.
Klavikula

#106627 Re: Sirija vol. 2

Post by Klavikula »

The 51st State wrote:za bosnu necu grijesiti duse, pomogli su i fala im na tome, imaju i oni pravo na svoje interese, samo ismijavam pristup pojedinih forumasa po kojima je iran bezgresan i idila na zemlji.
apsolutno se slazem.

samo s druge strane smijesan je pristup pojedinih forumasa, recimo ovog naseg Francuza, koji ide u totalnu kontru i Iranu pripisuje sve negativno.

propagiranje i jedne i druge krajnosti je u najmanju ruku infantilno.
The 51st State

#106628 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Klavikula wrote:
The 51st State wrote:za bosnu necu grijesiti duse, pomogli su i fala im na tome, imaju i oni pravo na svoje interese, samo ismijavam pristup pojedinih forumasa po kojima je iran bezgresan i idila na zemlji.
apsolutno se slazem.

samo s druge strane smijesan je pristup pojedinih forumasa, recimo ovog naseg Francuza, koji ide u totalnu kontru i Iranu pripisuje sve negativno.

znas kako ide tuk na utuk, a mislim da francuz nije prvi poceo.
Klavikula

#106629 Re: Sirija vol. 2

Post by Klavikula »

The 51st State wrote:
Klavikula wrote:
Opetja033 wrote:BBC o hrabrim kurdskim FSA borcima koji se bore svoje domove i svoj komsiluk ociste od YPG teroristickog sljama:

https://twitter.com/Malikejder47/status ... 3145736194
cudna vremena, kad one sto se raznose i kolju zovu hrabri borci, a YPG teroristima.
raznose se i ypgovci po potrebi, haj sad opet.
pa da budemo posteni i realni, od svih ucesnika ovog rata, najmanje su okrvavili ruke.

supci mozda jesu, al teroristi nikako.
blecak

#106630 Re: Sirija vol. 2

Post by blecak »

insomnia78 wrote:Sve sto “on napise” je prepisano sa interneta. Bukvalno sve.
Image

Internetski trol
trol označava osobu koja dolazi na uspostavljene internetske zajednice kao što je internet forum sa jedinim ciljem da na njih šalje potpaljujuće, grube i uvrjedljive poruke za namjerno dosađivanje sudionicima, stvaranje nesuglasica među sudionicima foruma, odnosno remećenje toka rasprave na forumu
Internetski forum
Internetski forum je usluga na internetu koja omogućava razmjenu mišljenja među korisnicima
Internet
Internet je velika računarska mreža i sistem za jednostavnu i efektivnu komunikaciju sa tekstom, slikom i zvukom.
Šta znači prepisati sa interneta? Iznijeti svoje mišljenje i zauzeti stav na osnovu informacija (dobijenih bilo putem internet mreže, razgovora, knjige, vijesti, tuđeg ili neposrednog ličnog iskustva...) koje procesuiraš na sebi svojstven način u skladu sa svojim intelektom i spoznajnim kapacitetima sigurno to nije.

Trol je osoba bez mišljenja i (samo)poštovanja s namjerom da uništi bilo kakvu smislenu komunikaciju i razmjenu mišljenja među onima koji ih imaju, makar bili i suprostavljenih gledišta.

Ima pored citiranog još par takvih na temi.

Čitam informacije (i ovdje pored drugih mjesta) koje drugi pronađu i postave, te kreiram neko svoje mišljenje.

Nekad je bilo manje učesnika u diskusijima bilo kakve vrste, ali je bilo kvalitetnijih razmjena mišljenja i bez udaranja ispod pojasa.

Niko ne želi da se bavi nuspojavama (trolovima), samo ih primjećujem i ukazujem na njihovu (ne)bitnost kao prilog ovoj temi.

Image

A vi nastavite naravno svako po svom nahođenju, kako ste i naučili.

Ova dešavanja u Siriji su sa previše značajnih aktera i traju predugo da bi bila ignorisana.
The 51st State

#106631 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

@klavikula,
ypg je sinonim za pkk, pkk u turskoj je ubio 40.000 gradjana u proteklih 40tak godina, uradi matematiku sam, sad sto su postali miljenici zapada jer su medijski bili najeksponiraniji u borbi protiv isis-a ne mijenja na stvari da bastine ideologiju i strukturu sa teroristickom organizacijom, za turke su oni crvena linija te ako se asad, opozicija ili bilo ko ne obracuna sa njima, oni hoce budi ubjedjen.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#106632 Re: Sirija vol. 2

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma, vrijeđanje, komentarisanje moderacije”
» Opetja033, The 51st State

2 sedmice

popustite
:)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#106633 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Koji novi naziv će dobiti ulica u kojoj se nalazi Češka ambasada u Ankari? :mrgreen:
insomnia78

#106634 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Klavikula wrote:
apsolutno se slazem.

Ja to najvise da bi nervirp Salika :lol:
Kikibombona

#106635 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Pustise Saliha Muslima! :D

Image

Image

Neki kurdski mediji pisu da je sve farsa, da je Salih Muslim priveden jer su obavjestajne sluzbe imale saznanja da turski agenti planiraju atentat na njega...
Kikibombona

#106636 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Cuj sto gorilaju, ista sorta kao oni iz Gute... ne cine se kao mentalno zdravi ljudi...

https://twitter.com/agire_cudi/status/9 ... 8548635649

Slavlje ispred ceskog suda nakon sto je oslobodjen Salih Muslim

https://twitter.com/mustefaebdi/status/ ... 2509889536

Jezidi Kurd
Can Êzîdxelo /Jan/
‏ @ezidxelo
3h3 hours ago

My town #Jindires has been facing a barbaric attack since 38 days. Turkish jets& helicopters attacking it everyday. The town is mostly destroyed and ran out of every facilities, people still living in the basements. A footage from on of Jindires basements #Afrin @hrw @amnesty
https://twitter.com/ezidxelo/status/968419452067897344

38 dan opsade i granatiranja Dzindiresa!
Novosti

#106637 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Kako je krenlo neće na ovom forumu niko ostat :)
Kikibombona

#106638 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

YPG/J recaptured Umranli from Turkish Army and Turkish-backed rebels
Image
DAILY SABAH‏Verified account @DailySabah

LIVE — Decision by Czech court to release PKK/PYD leader Salih Muslum supports terrorism, goes against international law and will have negative impact on Turkish-Czech relations, Deputy PM and Gov’t Spox Bozdağ says
Young Erotica

#106639 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Rusi tvrde da pobunjenici gadjaju humanitarne koridore, ovi negiraju.
Young Erotica

#106640 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Ko su sad ovi Jaish al Ahrar?
fosna2014

#106641 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Gouta maloprije

Image
realpolitik

#106642 Re: Sirija vol. 2

Post by realpolitik »

Opetja033 wrote:
Challenger_ wrote:Ne interesuje me vaše "mišljenje". Pišite šta hoćete, vaša stvar, ali vi blage veze nemate šta se dešava. Ne interesuje me šta to vi imate da nakucate.
Ne interesuje.

______
Pa da te ne interesuje ne bi one koji se ne slažu sa tim što pišeš nazivao ovcama. Ne bi na njihova pisanja bacao komentare poput "ne lupetaj".
Dakle itekako te interesuje, tvoji komentari to pokazuju.

Realno nema tu "f" od fakata a kamoli faktofilije. Samo puste konspirativne teorije koje su u potpunosti nedokazive i o kojima ne može biti riječi u jednoj zdravoj i argumentovanoj diskusiji.

Da ne spominjem da je dobar dio ovoga što si napisao, sastavni dio diskursa kojeg Breitbart, i mračne sile još desnije od Breitbarta, prosipaju a sve sa primjesama rigidnog i enciklopedijskog antisemitizma.
Kakav antisemitizam od Breitbarta? Glavni ljudi u toj organizaciji su jevreji -Larry Solov,Joel Pollak, pokojni Andrew Breitbart ,Alex Marlow(polu),bivsi pisac Milo Yiannopoulos (polu)?
husein_kapetan

#106643 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Raja..
Vama nikako iz gu..ce u glavu da dodje..
Manite se se bolan sterilnih diskusija sa onim kojim je podj..nje zanat i nauk..
Da je ikada naznaku bilo kakve svrhe imalo..do sada bi i kamen pricati naucio..svasta..
Neka pisu..neka se sokole..neka hrane bolesne snove svoje..neka ih.. ko da se njihovo u bilo cemu Sirije tice..
Ja licno jednu jedinu je..nu rijec necu ovdje napisati dok se @Chelli i @majstor ne vrate na temu..
Pustite bolan neka se makar na momenat sami izmedju sebe sucele..vidjecete da ce za par dana iscrpiti riznice nezabozacke svoje..
Ovako je danas..Ipak napisasmo skoro 8000 stranica..nase se ne brise..
Nama nase..a Hvala Bogu i njima njihovo..
Veliki pozdrav mom drugu @klavikuli..
elcaliente

#106644 Re: Sirija vol. 2

Post by elcaliente »

Negotivim ove arapske narode inace, nazalost sam ih imao priliku upoznati pa vidim da ovo dole sto se dogadza sa razlogom se dogadza.
Isto mislim o Afganistancima posto oni nisu Arapi.
Nisam se interesovao za ove njihove ratove posebno jer me nisu doticali.
U zadnje vrijeme sam vidio da je moda djeliti te neke slike mrtve djece i civila da bi se osudila ova ili ona strana.
Koliko sam mogao sam zakljuciti to su plemenski ratovi, warlordovski ratovi uz obavezan dodatak vjere. Vidio sam na vjestima da svi ispaljuju granate uz povike Allahu Ekeber i svi kazu da ce im Allah pomoci da pobjede.
Eh mene sada zanima jedna druga stvar, ovi Guthovci, oni se kao brane i optuziju vladu da ih napada pa reklamiraju kako im djeca ginu i civili.
Pa zasto to dopustaju? Zasto se kriju u naseljenim naseljima i vode borbe odatle?? Po tome oni namjerno guraju djecu i zene u smrt.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#106645 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

jao, kakav strucnjak
insomnia78

#106646 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

To je ko da pitas zasto su se ovi iz Sarajva il Gorazda krili medju civilima. Dje će koji kurac okruženi u gradu
sumirprimus

#106647 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Sad i. Breitbart kako vec valja... :lol:
Kako se zove onaj trumpov kkk.ovac sto ga trump otpusti? :mrgreen:
elcaliente

#106648 Re: Sirija vol. 2

Post by elcaliente »

insomnia78 wrote:To je ko da pitas zasto su se ovi iz Sarajva il Gorazda krili medju civilima. Dje će koji kurac okruženi u gradu
Pa zasto netraze koridor da se izvuku?
Ko oni iz Rake.
insomnia78

#106649 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Nemam pojma evo zovem ih ne javljaju se neato
sumirprimus

#106650 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

elcaliente wrote:
insomnia78 wrote:To je ko da pitas zasto su se ovi iz Sarajva il Gorazda krili medju civilima. Dje će koji kurac okruženi u gradu
Pa zasto netraze koridor da se izvuku?
Ko oni iz Rake.
Zasto mi nismo izasli iz recimo sarajeva mirno ili mostara bihaca zepe???
Izadjes gubis teritoriju.gubis rat.koji vrag onda ratuju 7 godina? Ima logike?
Locked