Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
supercali

#10651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Tomahawk11 wrote: Pa eto covjek kaze da nije, tj. da nista dobro nije, pitam ga kako treba, nema odgovora.
Pa zato sam ja covjeku i rekao da nisu tacne one njegove stavke
beni-bu-man

#10652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

supercali wrote:
beni-bu-man wrote:
Tomahawk11 wrote:
je li ovo prekrsaj

Image
stas ti u mojoj mahali
Kakva to je ovo mahala nigdje kuce :D
Gdje zivis ispod mosta :P
u kruzno toku sam ono zelena povrsina :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#10653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote: u kruzno toku sam ono zelena povrsina :D
Dobar ti plac, samo digni zid okolo i :thumbup:
supercali

#10654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Krov zelene boje pa se ne vidi :D
beni-bu-man

#10655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

supercali wrote:Krov zelene boje pa se ne vidi :D
:thumbup:
:lol: :lol:
supercali

#10656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Tomahawk11 wrote:
A parking mu unutrasnja
helpdesk1

#10657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by helpdesk1 »

Tomahawk11 wrote:Crveni krug? Tu nije puna linija.
Da, ali tu bi se trebao prestrojiti desno za sljedeće isključenje iz kružnog toka (u ovom slučaju isključenje za izlazak na autoput).
Tomahawk11
Globalni moderator

#10658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote:
Tomahawk11 wrote:
A parking mu unutrasnja
Sto, kad mogu na Kovacicicma, u Hrasnom....steath mode i :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#10659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

helpdesk1 wrote:
Tomahawk11 wrote:Crveni krug? Tu nije puna linija.
Da, ali tu bi se trebao prestrojiti desno za sljedeće isključenje iz kružnog toka (u ovom slučaju isključenje za izlazak na autoput).
:thumbup:
beni-bu-man

#10660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote: Sto, kad mogu na Kovacicicma, u Hrasnom....steath mode i :mrgreen:
bas tako,
al ta tvoja situcija je svakodnevnica na tom kruznom toku misli raja koja je u unutarnjoj traci da ima prednost
commendatore

#10661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

Tomahawk11 wrote:
supercali wrote:Nacrtao liar
Ok, tu sam se i ja htio iskljuciti kad gdja sa fabijom nije dala.
A ono sam nacrtao pitajuci jer covjek prica cijelo vrijeme o punoj liniji, a onda je isprekidana.
Sta je sa ukljucenjem, je li ono dobro?
To mjesto kako si ti obiljezio je predvidjeno za prestrojavanje za iskljucenje na sljedecem motanju a ne za ovo koje si ti obavio. I ajmo bit iskreni barem ti je pola auta zakacilo punu cisto sumnjam da si obilazio istu a potpuno neispravan nacin voznje sa naglom promjenom smjera.

Da jos nesto naglasim opcenito vazi pravilo desne strane u saobracaju ako znakom nije drugacije odredjeno pa je gospoja ispravna i ona ima prednost u kruznom toku naporedo s tobom.

Nasa druga stvar je taj neki opsti nedoatatak vozacke kulture i tolerancije u bilo cemu jer pretpostavljam da si do kraja bio izblokiran da se prestrojis za izlazak

Valjda sam pogodio sustinu
Tomahawk11
Globalni moderator

#10662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote:
Tomahawk11 wrote: Sto, kad mogu na Kovacicicma, u Hrasnom....steath mode i :mrgreen:
bas tako,
al ta tvoja situcija je svakodnevnica na tom kruznom toku misli raja koja je u unutarnjoj traci da ima prednost
Nisam ja rekao da imam prednost nego da je kraljica digla glavu i nije me htjela pustiti.
Poenta je da je bila guzva i da je bilo mic po mic. Dolaze auta od Rajlovca i hoce na autoput, dakle ja sam blokada u unutrasnjoj.
Valjda ima te neke vozacke solidarnosti. Ja uvijek pustim, a pustim i kad se ljudi ukljucuju iz sporedne, a guzva je.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

commendatore wrote:
To mjesto kako si ti obiljezio je predvidjeno za prestrojavanje za iskljucenje na sljedecem motanju a ne za ovo koje si ti obavio. I ajmo bit iskreni barem ti je pola auta zakacilo punu cisto sumnjam da si obilazio istu a potpuno neispravan nacin voznje sa naglom promjenom smjera.

Da jos nesto naglasim opcenito vazi pravilo desne strane u saobracaju ako znakom nije drugacije odredjeno pa je gospoja ispravna i ona ima prednost u kruznom toku naporedo s tobom.

Nasa druga stvar je taj neki opsti nedoatatak vozacke kulture i tolerancije u bilo cemu jer pretpostavljam da si do kraja bio izblokiran da se prestrojis za izlazak

Mislis za crveni krug? Ne, to sam vec objasnio, pitao sam Seawolfa sto se tice toga vizavi price o punoj.
Rekoh vec, vozacka solidarnost, guzva je, ako bi tako gledali, onda me niko ne bi trebao pustiti da se iskljucim, je li tako? A ako cemo tako voziti, onda cemo svi ici vanjskom, pa kad bude totalni haos, onda cemo se svi zaliti nailovoj materi.
Ma vrijeme spice, nije sad da sam ja htio da joj se ubacim, a ona bila u pokretu.
beni-bu-man

#10664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:
beni-bu-man wrote:
bas tako,
Nisam ja rekao da imam prednost nego da je kraljica digla glavu i nije me htjela pustiti.
Poenta je da je bila guzva i da je bilo mic po mic. Dolaze auta od Rajlovca i hoce na autoput, dakle ja sam blokada u unutrasnjoj.
Valjda ima te neke vozacke solidarnosti. Ja uvijek pustim, a pustim i kad se ljudi ukljucuju iz sporedne, a guzva je.
svaki zdrav razum bi mogao skontat da ako si ti blokada da te pusti da ne stvaras jos vecu guzvu, ali znas onu sto bi ga ja pustio neka ga pusti neko drugi :izet:
helpdesk1

#10665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by helpdesk1 »

Najveći problem je što ljudi ne koriste vizuelnu signalizaciju. Npr. u slučaju koji je nacrtan, za ulazak u kružni tok sa namjerom izlaska iz njega na drugom izlazu, prvo daš lijevi žmigavac pa uđeš u unutrašnju traku i onda daješ desni žmigavac odmah poslije prolaska pored prvog izlaza (star cesta prema Rajlovcu) nagovještavajući da ćeš se isključiti iz kružnog toka na sljedećem izlazu (izlaz na most) što moraš i uraditi na isprekidanoj liniji koja prethodi željenom izlasku iz kružnog (znači prestrojiti se u vanjsku izlaznu traku).
I svakako, sva vozila koja su u kružnom toku imaju prednost u odnosu na ostala i u praksi bi trebalo biti, ako su dva vozila u kružnom toku, vozilo u unutrašnjoj traci ima prednost u odnosu na vozilo u vanjskoj traci, a oba imaju prednost u odnosu na vozilo koje se namjerava uključiti u kružni tok.
edit: svi ovi koji ne razumiju kružni tok trebalo bi da turistički odu do Pariza i samo posmatraju( ne moraju voziti) kružni tok kod Trijumfalne kapije ili kružni tok u Briselu na Meiseru, niti ko svira, niti drami i svi idu niko ne stoji. Zašto, pa drže se pravila i to je to.
Last edited by helpdesk1 on 15/06/2017 10:59, edited 1 time in total.
supercali

#10666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Helpdesk ovo zadnje nije tacno
Kruzni unutra i auta unutra posmatraj kao obicna ravna cesta desna strana ima prednost u praksi bi to bilo ako neko nece da te pusti nastavi krug praviti da dodjes na isto mjesto jer tako ne ometas izlaske ni ulaske pa opet dok se ne prestrojis na zeljenom mjestu a u kruznom naravno svaki ima prednost u odnosu na prikljucne ceste
helpdesk1

#10667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by helpdesk1 »

supercali wrote:Helpdesk ovo zadnje nije tacno
Kruzni unutra i auta unutra posmatraj kao obicna ravna cesta desna strana ima prednost u praksi bi to bilo ako neko nece da te pusti nastavi krug praviti da dodjes na isto mjesto jer tako ne ometas izlaske ni ulaske pa opet dok se ne prestrojis na zeljenom mjestu a u kruznom naravno svaki ima prednost u odnosu na prikljucne ceste
zaboravljaš na vizuelnu signalizaciju i moju tvrdnju da bi u praksi trebalo biti, a ne i da mora
commendatore

#10668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

Tomahawk11 wrote:
commendatore wrote:

Mislis za crveni krug? Ne, to sam vec objasnio, pitao sam Seawolfa sto se tice toga vizavi price o punoj.
Rekoh vec, vozacka solidarnost, guzva je, ako bi tako gledali, onda me niko ne bi trebao pustiti da se iskljucim, je li tako? A ako cemo tako voziti, onda cemo svi ici vanjskom, pa kad bude totalni haos, onda cemo se svi zaliti nailovoj materi.
Ma vrijeme spice, nije sad da sam ja htio da joj se ubacim, a ona bila u pokretu.
trebao sam skratit i rec da si ti zapravo samo zrtva 0-te vozacke tolerancije, kolegijalnosti i egoizma... da se tu gospoju pitalo okreci se u unutrasnjoj dok kako rekose ne bude nekog u vanjskoj da stane da te pusti van....

to je tako - .a nas aobracaj je zivi dokaz da je sve manje i manje profesionalnih vozaca a sve vise sociopata i imbecila.....

kae bosna puna merhametli ljudi, bosna je puna kurtona.....
biggy.ba

#10669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by biggy.ba »

Tomahawk11 wrote:
Seawolf wrote:...
je li ovo prekrsaj

Image
Taj kruzni tok je jos jedan dokaz nase gluposti. Broj traka u kruznom toku nije pitanje raspolozenja izvodjaca radova, nego broja ulaznih/izlanih traka na (is)ukljucenjima. Da bi ovaj kruzni tok imao smisao, obzirom da ti imas iz svog smjera samo jednu ulaznu traku, znaci i kruzni tok moze imati samo JEDNU traku.
Al onda se to pojavljuje domaca logaika da vise moze biti samo bolje i "dje ce jedna traka biti bolja od dvije" i imas ovaj retardirani kruzni tok, koji, mimo sve logike i standarda, "tjera" vozace na prekrsaj oduzimanja prvenstva.

I onda mud(r)onje to "rijese" stavljanjem pune i isprekidane linije i time potpuno ubiju svrhu kruznog toka koji treba da omogucuje fluidan protok, a u ovom slucaju, stvara dodatnu guzvu jer su vozaci prisiljeni neprirodno mijenjati traku, cekati na prelazak u vanjsku traku i usporavati ili zaustavljati promet u svojoj traci. Drugim rijecima ako nema nikog u susjednoj traci, nije prekrsaj, a ako ima jest, jer oduzimas pravo prvenstva.

Po slovu zakona, oduzimanje prava prvenstva jest prekrsaj, bez obzira jesi li uzrok ti sam ili debilna rjesenja lokalne pameti.
Last edited by biggy.ba on 15/06/2017 11:06, edited 1 time in total.
supercali

#10670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

helpdesk1 wrote:
supercali wrote:Helpdesk ovo zadnje nije tacno
zaboravljaš na vizuelnu signalizaciju i moju tvrdnju da bi u praksi trebalo biti, a ne i da mora
Ja ti bas govorim sta bi u praksi trebalo biti ne mozes se prestrojiti pici krug pa ponovo na istom mjestu jer se sve radi da tece saobracaj bez ikakvih zastajkivanja i onih kretnji rukama ee pasa mogu li ja samo da se ubacim a ovaj da stane da te propusti
Bullet Tooth Tony

#10671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bullet Tooth Tony »

helpdesk1 wrote:Najveći problem je što ljudi ne koriste vizuelnu signalizaciju.......
edit: svi ovi koji ne razumiju kružni tok trebalo bi da turistički odu do Pariza i samo posmatraju( ne moraju voziti) kružni tok kod Trijumfalne kapije ili kružni tok u Briselu na Meiseru, niti ko svira, niti drami i svi idu niko ne stoji. Zašto, pa drže se pravila i to je to.
U Parizu kod trijumfalne ? Pravila ? how yes no :lol: :lol: ... jedino pravilo je voziti najbolje sto znas ... nema ko se kome i kad ne ubacuje :skoljka:
tempuser

#10672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Oko Triumfalne kapije vazi pravilo desne strane, bitno je da gledas svoj prednji desni cosak i to je to.
Bullet Tooth Tony

#10673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bullet Tooth Tony »

tempuser wrote:Oko Triumfalne kapije vazi pravilo desne strane, bitno je da gledas svoj prednji desni cosak i to je to.
Meni je najbitnije da gledam gdje su motoristi :D :D
sarajevo-x.com

#10674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sarajevo-x.com »

Samo reci "kružni" na klixu odmah 5+ stranica :skoljka: :lol:
seoBIH

#10675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

triconja wrote: Znaci ja sam budala. Fino bogami :lol:
Nadam se da me se nece sjetiti u kruznom toku kada te neko kucne :)
Post Reply