Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Better Man wrote:Evo Avaz sa inspektorima obišao najpoznatije benzinske pumpe u Sarajevu Petrol, Enregopetrol, BP Oil, Hifa i Gazprom i izvršili su testiranje kvalitete goriva i rezultati su pokazali da Petrol i Energopetrol, pa i Hifa nemaju ništa kvalitetnije gorivo od npr. BP Oila. Čak je u neki segmentima gorivo na BP Oilu bolje. Tako da imamo dokaz da se ne isplati sipati kod lihvara i ostavljati 20 pfeninga više po litri goriva.
avaz obisao pumpe sa inspektorima...
petrol pumpa: inspektor pomirise gorivo, podigne bocu prema svjetlu i odmahne glavom, novinar avaza ga uslika
bp oil: inspektor pomirise gorivo, lizne malcice, znalacki mljacne jezikom i klimne glavom... masa odusvljenim aplauzom pozdravlja odluku inspektora, novinar avaza ih slika i svi nestrpljivo cekaju sutrasnje izdanje da vide "kako si ispali u novine"...
u kojoj *ebenoj laboratoriji je radjeno testiranje? kakvog tipa je bilo testiranje? koje vrste goriva su testirane? koliko uzoraka je koristeno u testiranju? sta ne valja i koji uzorci su problematicni?
taj clanak je obican placeni oglas u avazu...bp oil platio, ovi ostali nisu pristali na ucjenu i njihovo gorivo ne valja...
Na svih 5 testiranih pumpi je gorivo zadovoljavajuće kvalitete. Testirali benzin 95 i diesel. Ima na Avazovoj stranici video.
Sipao sam 7-8 punih tankova na BP Oil kod Bitumenke i auto mi se ponašao sasvim ok međutim jednog puta kada sam se vraćao iz Goražda naspem na njihovoj pumpi u Mokrom ( 1,51 KM D5) i od tada poćeše problemi. Auto zaštuca, trokira, gubi gas i na kraju se ugasi u vožnji. Hajde nekako potrošim taj pun tank i naspem na Gazpromu D4 50 ppm i nekako ti problemi prestadoše. Poslje sam nasuo još dva tanka na Gazpromu i nisam više imao tih problema. Sumnjao sam da nije filter goriva zaprljan ali opet kontam nema ni godina kako sam ga mjenjao. Prešao samo 17-18 hiljada sa tim filterom nafte. Izgleda da je ipak bilo do goriva. Sada kontam kako je moguće da na svoje pumpe BP oil šalje gorivo različite kvalitete. Možda stvarno u Sarajevo šalju bolje gorivo a u Mokro i ostale lokacije gdje vukovi polno opće šalju lošije. Motor HDI 1,6 110 KS.
AdnanSA wrote:Sipao sam 7-8 punih tankova na BP Oil kod Bitumenke i auto mi se ponašao sasvim ok međutim jednog puta kada sam se vraćao iz Goražda naspem na njihovoj pumpi u Mokrom ( 1,51 KM D5) i od tada poćeše problemi. Auto zaštuca, trokira, gubi gas i na kraju se ugasi u vožnji. Hajde nekako potrošim taj pun tank i naspem na Gazpromu D4 50 ppm i nekako ti problemi prestadoše. Poslje sam nasuo još dva tanka na Gazpromu i nisam više imao tih problema. Sumnjao sam da nije filter goriva zaprljan ali opet kontam nema ni godina kako sam ga mjenjao. Prešao samo 17-18 hiljada sa tim filterom nafte. Izgleda da je ipak bilo do goriva. Sada kontam kako je moguće da na svoje pumpe BP oil šalje gorivo različite kvalitete. Možda stvarno u Sarajevo šalju bolje gorivo a u Mokro i ostale lokacije gdje vukovi polno opće šalju lošije. Motor HDI 1,6 110 KS.
Ma naletilo smece , tako sam i ja na gazpromu u konjicu naletio na smece, meni se nije gasio, al je lose radio na leru i imao sam vibracije kod ubrzavanja.
Dugo mu je trebalo da se ocisti od govana
Vozaci Mazde su kao i motoristi - dijele se na one koji su sanirali hrdju i one koji ce tek sanirati
Tacka paljenja dizela na BP je na granici.. Sto je za mene iznenadjujuce... Benzin im je sasvim ok... Cak i bolji od lihvara EP, Hifa itd... sto sam i sam znao.. Al za dizel me malo zacudilo...
Jos jedan u nizu dokaza da je ova naftna mafija zesci lopovluk kod nas je da na ep u tz d5 i bmb kostaju 1.96 l. Dok u sa samo zbog jace rs konkurencije imaju nize cijene dizela.
ja sam juce nakon dosta vremena otisao na petrol, imao 30 maraka sto sam dobio kod registracije pa da iskoristim..
na povratku auto trzucka, kontam ebo majku da mi nije nasuo dizel, pogledam racun - 95 ...
sokiralo mi se auto dobrim gorivom poslije visemjesecnog BPa ili ...
(onda sam malo poceo zadavati u drugoj pa je procepilo )
Meni se jučer upali rezerva i sa rezervom predjem nekih 15 km magistralom. Rezerva mi se obično pali na 80 ili 90 KM ( po board com.). Prva pumpa bude Petrolova i tu naspem za 10 KM kao prvu pomoć jer sipam na EP.
Znaci naspe mi nesto vise od 5,5 litara. Sjednem u auto, kad rezerva i dalje gori . Stanem negdje pored puta, upalim/ugasim auto i opet isto. Onaj ( kompjuter) mi govori kako mi nedostaje goriva. Predjem opet nekih 30 km i naletim na EP i tu naspem 20 litara. Nakon toga, rezerva se ugasi.
Nije mi sad jasno, jel moguće da mi kompjuter nije "prepoznao" onih 5,5 litara sa petrola ili mi onaj nije ni usuo svih 5,5 litara?
Last edited by channel10 on 11/12/2016 16:57, edited 1 time in total.