Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Throttle

#10651 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Sinoc prolazim, policija i vatrogasci.. nisam znao sta se desava.. hajd nek nije nista ozbiljno bilo..
Freamon Lester

#10652 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Jimmy McNulty wrote:
Mustang1 wrote: Hocu, poslat cu i na e-mail a i nazvat cu sutra. Hvala u svakom slucaju.
Nema na čemu lave. Ja sam još 21-og kad sam vidio oglas poslao mail i jutros me zove i pita da li bi došao na intervju. Reko eto me. I bezveze pričali malo, mislim da su me kontali za vozača jer me je dosta ispitao vozim li, imam li vozačku i tako to. Ako odeš na razgovor obavezno reci da imaš iskustva, makar da si konobario na crno :mrgreen: Ja mislim da sam otp'o jer sam napravio grešku i reko da studiram :roll: Onda je uslijedio niz pitanja o tome, pročito sam na njima da nisu bili oduševljeni jbg. I rekoše mi da imaju preko 150 prijava dosad. Ne znam, posalji mail i nazovi jer nikad se ne zna i rekoše mi da traže nekog bez ikakve veze, navodno je već dosta ljudi zvalo da pokusaju nekog svog utopit, kaze čovjek nećemo mi tako pa hajd ga znaj.
Kada dodjete na raskrsnicu da li cete ici lijevo ili desno. Ili jos bolje, ako vam dodje sleper sladoleda ili sleper keksa, a vani je +40 koji ce se sleper prvo istovarati? Ne razumijem pitanja na razgovorima za takav tip posla. Dovoljno da vide da si zdrav i normalan, a i voljan raditi. Sve ostalo je obicno preseravanje...
Last edited by Freamon Lester on 09/08/2016 14:04, edited 1 time in total.
ExNihilo

#10653 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Traže ljudi inovativne skladištare. :D
Freamon Lester

#10654 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Image

:lol:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#10655 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Freamon Lester wrote: Kada dodjete na raskrsnicu da li cete ici lijevo ili desno. Ili jos bolje, ako vam dodje sleper sladoleda ili sleper keksa, a vani je +40 koji ce se sleper prvo istovarati? Ne razumijem pitanja na razgovorima za takav tip posla. Dovoljno da vide da si zdrav i normalan, a i voljan raditi. Sve ostalo je obicno preseravanje...
Pa znam ja to ali ljude se vole pretvarat da vode Microsoft ili Apple a ne par samoposluga.
Norm

#10656 Re: Zeničani

Post by Norm »

Freamon Lester wrote:Image

...jbg meni ovo nije smjesno, 'neko' je uzeo milione, nasih para, za ovo...
slavemaster

#10657 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

Norm wrote:

Morala se ofarbat staza (i to jos u crveno :P )
Freamon Lester

#10658 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Norm wrote:

Dovoljno je ovo mene zivciralo. Jos malo i nece vise biti moj problem. :D :izet:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10659 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:
Jos malo i nece vise biti moj problem. :D :izet:
Đeš to?
Freamon Lester

#10660 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
Freamon Lester wrote:
Jos malo i nece vise biti moj problem. :D :izet:
Đeš to?
ŠvedCka :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10661 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:
ŠvedCka :D
Je li fakat?
Casual's

#10662 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Prema bingu u LP radar, svakok živog slikaju.
Meni napisaše 54 km/h :D
Throttle

#10663 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Mislim da je uredu ovo sa stazom gore. Da su ostavili šetalište za pješake mog'o bi neko nogu uganut' :D
channel10

#10664 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Casual's wrote:Prema bingu u LP radar, svakok živog slikaju.
Koliko je to ograničenje u gorazdanskoj ulici? 40 km/h?
Ci-Nick

#10665 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

channel10 wrote:
Da, tu je ograničenje 40 kmh i ne znam da li ste primjetili,.. :roll: sad je od tržnog uz nadvožnjak dozvoljeno samo 30kmh.
Za treću presporo, uguši auto,..maltretiranje.
kakavdanakneiskustvu

#10666 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ci-Nick wrote:
channel10 wrote:
Da, tu je ograničenje 40 kmh i ne znam da li ste primjetili,.. :roll: sad je od tržnog uz nadvožnjak dozvoljeno samo 30kmh.
Za treću presporo, uguši auto,..maltretiranje.

mislim da je jos od prosle godine tu ograničenje 30 km/h
Kralj Tvrtko I.

#10668 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Za babine sinove i ove jebenjaše u bemvejovima i to je puno. Što je najžalosnije njih policija i ne zaustavlja. Prije će zaustaviti nekog ćiću u kombiju koji vozi vreću krompira nego sinćića babinog u avudinu. Možda i među nama ima takvih, pa da vam ovako kažem pošto me na ulici ne čujete dok mi prelazite preko prstiju nožnih dok idem preko pješačkog,- mamu vam retardiranu, pješak ima prvenstvo prolaza na pješačkom prelazu, konji nepismeni!

Što se tiće staze, po FB ima ovih slika novourađene staze, ovo je žalosno. Nema se šta reći. Sjest pa plakat.
channel10

#10669 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Cuj 30km/h :shock: ? Zato su znaci oni u zadnje vrijeme pocesto dole na onom ostrvu ispred shopping centra cekaju sa pistoljem i hvataju raznorazne Alene oprosti koji prekrdase nevjerovatnih 30km/h.

Poceli su posten svijet maltretirati na raznorazne nacine. Jos malo pa ce poceti ganjati i pjesake koje hodaju brze od 10km/h :run:

Zafalilo para na sve strane.
Last edited by channel10 on 09/08/2016 22:53, edited 1 time in total.
kamberovica polje

#10670 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

A kad treba naplatit nekom ćelavom majmunu u bijesnom autu okreću glavu ko pičke.
dajdza-ze

#10671 Re: Zeničani

Post by dajdza-ze »

kamberovica polje wrote:A kad treba naplatit nekom ćelavom majmunu u bijesnom autu okreću glavu ko pičke.
Sasvim nepotrebno.
veliki_ah

#10672 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Ispred arene i tržnog je nepotrebno napravljeno da se na svakom mjestu prelazi cesta, zato su i stavili ograničenje.. A da je ispoštovan projekat, bio bi prolaz ispod ceste tako da ne bi bilo ovih problema.. I sada se to moze rijesiti ogradom na trotoaru i slično..

Mada su mi tu najjače one crte na cestama koje treba da služe kao oni mali ležeći policajci što imaju oko škola u SBK i HNK.. Naši levati samo obojili cestu :D
nacho_

#10673 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

veliki_ah wrote:Ispred arene i tržnog je nepotrebno napravljeno da se na svakom mjestu prelazi
Od kružnog toka u Crkvicama do kružnog toka kod Lamele postoje dva pješačka prelaza. Prvi je između platoa Arene i stepenica (u pravcu Jalijskog mosta), a drugi je nešto niže na sredini saobraćajnog ostrva. Donedavno ni prvi navedeni pješački nije postojao. Ne samo da nije prelaz na svakom mjestu, nego ih je premalo.

Nevjerovatno je kako se perspektiva ljudi mijenja čim sjednu za volan. Doktor Džekil i mister Hajd su mala maca.

@kakavdanakneiskustvu imaš li kakav komentar na kritike upućene policiji ili se po običaju ušutiš dok forumaši ne pređu na neku drugu temu?
veliki_ah

#10674 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

nacho_ wrote:
veliki_ah wrote:Ispred arene i tržnog je nepotrebno napravljeno da se na svakom mjestu prelazi
Od kružnog toka u Crkvicama do kružnog toka kod Lamele postoje dva pješačka prelaza. Prvi je između platoa Arene i stepenica (u pravcu Jalijskog mosta), a drugi je nešto niže na sredini saobraćajnog ostrva. Donedavno ni prvi navedeni pješački nije postojao. Ne samo da nije prelaz na svakom mjestu, nego ih je premalo.

Nevjerovatno je kako se perspektiva ljudi mijenja čim sjednu za volan. Doktor Džekil i mister Hajd su mala maca.

@kakavdanakneiskustvu imaš li kakav komentar na kritike upućene policiji ili se po običaju ušutiš dok forumaši ne pređu na neku drugu temu?
Da, a usporenje na 30 km/h je vjerovatno stavljeno iz razloga sto ima puno pasa lutalica ili zato što će uskoro biti meteorska kiša :roll:

Nisam rekao da ima mnogo pješačkih prelaza, nego da se na mnogo mjesta može prelaziti (i prelazi) cesta. Bukvalno od mosta kod lamele pa do nadvožnjaka na svakom mjestu pješaci samo pređu cestu bez ikakvog reda, a najčešće ni gledanja i to je jedan od (većih) razloga sto je ogranicenje tako malo da ne bi nekog od tih indijanaca udarilo auto. Da se postavi ograda (kao ispod starog sata) ili nadje neko drugo rješenje koje će usmjeriti pjesake samo na prelaze koji za to sluze (pa nek ih ima i 5) bilo bi puno lakse i vozacima i pjesacima.

Isto tako razmisljam i kad sam pjesak i kad sam vozač. Ono kod arene je loše riješeno obzirom na protok ljudi i auta.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10675 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ono kod Arene je fakat lose rjesenje.

Ali najgore i najopasnije je na dionici izmedju Mareda i ulaza u grad u Radakovu. Raja prelazi magistralu i samo je pitanje dana kad ce neko zaplatiti glavom.

Podvoznjak koji bi povezao Lukovo polje i Radakovo je itekako nuzan.
Post Reply