Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Cossack

#10651 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Cossack »

pelcer224 wrote:Ja nisam rekao da autoputevi ne trebaju, niti bilo sta negativno, bezveze mi kontrirate. Autoputevi se prave da bi spojili velike centre, ubrzali privredu i slicno a mi nemamo nista. Mi smo razvalina kojoj nema spasa. Za te pare su mogli uraditi navodnjavanje plodnih povrsina da zivimo od poljorpivrede ili slicna realna ulaganja. Poenta ovog sto se radi je pljackanje narodnih para na polaganju betona. Uostalom jasno je svakom ko malo misli svojom glavom da ce se zavrsiti jos Prnjavor-Banja Luka i fajront bez kredita kojih vise nema, kakav crni koridor 5C, mostovi na Savi i slicne bajke. Pricati o necem sta bi bilo kad bi bilo za 100 godina je besmisleno, treba zivjeti sadasnjost a ne protraciti zivot u mastanju. Toliko od mene na ovoj temi.
Pričaš gluposti. Mi kada kompletiramo autoput doći će do ogromnog povećanja prometa posebno u ljetnom periodu jer će umjesto kroz Hr većina turista prema jugu ići kroz BiH.
Naslovnica

#10652 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Naslovnica »

Danas sam napravio turu Sa-Prnjavor-Sa.
U odlasku išao autoputevima (A1 i 9 jan), u povratku magistralom, pa jope na A1.
Kad nisam kose počup'o od debila na magistrali (najgori su debilni sporaći što na ograničenje od 80 voze po 70, a na 60 uspore na 45), od 3 ograničenja brzine na 200m (neko je uzeo dobre pare za silne znakove ograničenja brzine), zasjeda bandita u plavom, ulijetanja lola sa priključnih cesta, vijuganja pijanih...ma fuj.
Autoputevi su zakon.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#10653 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Bobi »

"debilni sporači" :D, brzina vozila treba da ovisi od stanja na putu a kako sam kazes uslovi nisu bili pogodni(pijani vozači, ulijetanje sa sporednih puteva, policijske patrole) ne vidim razlog zasto u toj situaciji neko ne bi vozio brzinom manjom od dozvoljene:D. Nije znak ograničenja postavljen da se vozi tom brzinom nego... :D što li :mrgreen: ?
Naslovnica

#10654 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Naslovnica »

Bobi wrote:"debilni sporači" :D, brzina vozila treba da ovisi od stanja na putu a kako sam kazes uslovi nisu bili pogodni(pijani vozači, ulijetanje sa sporednih puteva, policijske patrole) ne vidim razlog zasto u toj situaciji neko ne bi vozio brzinom manjom od dozvoljene:D. Nije znak ograničenja postavljen da se vozi tom brzinom nego... :D što li :mrgreen: ?
Znaš ti dobro na kakve ja debilne sporaće mislim, lijepo sam objasnio.
Nema potrebe da se vozi 50 ako je ograničenje 60, niti 65 ako je ograničenje 80., bez obzira na policiju. Ne pozivam ja de se vozi brže od dozvoljenog, to je bar jasno svima?!
Nigdje nikoga, ono ide 65, pa 75, pa spusti na 60, pa onda na 80 i sve tako. Nemal broj debila. I onda obavezno kolona iza njih. A ono gusla.
Nisu tu u pitanju uslovi stanja na kolovozu, gužva, i sl, apsolutno nebitno.
To su jednostavno takvi vozači - loši.
drug_profi

#10655 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Nesposobni.
pelcer224

#10656 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by pelcer224 »

Cossack wrote:
pelcer224 wrote:Ja nisam rekao da autoputevi ne trebaju, niti bilo sta negativno, bezveze mi kontrirate. Autoputevi se prave da bi spojili velike centre, ubrzali privredu i slicno a mi nemamo nista. Mi smo razvalina kojoj nema spasa. Za te pare su mogli uraditi navodnjavanje plodnih povrsina da zivimo od poljorpivrede ili slicna realna ulaganja. Poenta ovog sto se radi je pljackanje narodnih para na polaganju betona. Uostalom jasno je svakom ko malo misli svojom glavom da ce se zavrsiti jos Prnjavor-Banja Luka i fajront bez kredita kojih vise nema, kakav crni koridor 5C, mostovi na Savi i slicne bajke. Pricati o necem sta bi bilo kad bi bilo za 100 godina je besmisleno, treba zivjeti sadasnjost a ne protraciti zivot u mastanju. Toliko od mene na ovoj temi.
Pričaš gluposti. Mi kada kompletiramo autoput doći će do ogromnog povećanja prometa posebno u ljetnom periodu jer će umjesto kroz Hr većina turista prema jugu ići kroz BiH.
Tebi je neko rekao zivjece autoputevi od turista i sad si umislio bajku. Od kojih turista bolan?! Slavonija ce za 10god biti prazna. Oni ce direktno sa zapada na more. Ljudi iz zemalja poput Madjarske Ceske idu na Zagreb cvor sta ce im put kroz BiH. Uzmi samo dvije okolnosti u obzir da ne nabrajam i gubim vrijeme vise oko prazne price o nasim autoputevima. Ako HR udje u sengen (realno da se to jednog dana desi) sto bi se neko peglao na nasoj granici 3-4 sata da ide na more. Druga stvar realno je da cemo biti rizicnija zemlja zbog rasta radikalnog islama pa ce nas svako ziv zaobilaziti zbog raznih rizika. Turizam je nestabilna privredna grana da bi se od nje pravili dugorocni planovi. Uostalom 5c nece biti gotov ni za 50 god da bi se o tome imalo sta pricati. Aj zdravo, nadji nekog drugog pricaj mu bajke o brzoj gradnji i turistima kroz BiH. Za 50god ovde ce ili novi rat ili ce ostati oni konji samo da zive sto se setaju kod Livna po cestama. Ostace njima autoput :)
Cossack

#10657 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Cossack »

pelcer224 wrote:
Cossack wrote:
Tebi je neko rekao zivjece autoputevi od turista i sad si umislio bajku. Od kojih turista bolan?! Slavonija ce za 10god biti prazna. Oni ce direktno sa zapada na more. Ljudi iz zemalja poput Madjarske Ceske idu na Zagreb cvor sta ce im put kroz BiH. Uzmi samo dvije okolnosti u obzir da ne nabrajam i gubim vrijeme vise oko prazne price o nasim autoputevima. Ako HR udje u sengen (realno da se to jednog dana desi) sto bi se neko peglao na nasoj granici 3-4 sata da ide na more. Druga stvar realno je da cemo biti rizicnija zemlja zbog rasta radikalnog islama pa ce nas svako ziv zaobilaziti zbog raznih rizika. Turizam je nestabilna privredna grana da bi se od nje pravili dugorocni planovi. Uostalom 5c nece biti gotov ni za 50 god da bi se o tome imalo sta pricati. Aj zdravo, nadji nekog drugog pricaj mu bajke o brzoj gradnji i turistima kroz BiH. Za 50god ovde ce ili novi rat ili ce ostati oni konji samo da zive sto se setaju kod Livna po cestama. Ostace njima autoput :)
Ti baš upro. Ako te ne zanima autoput i ako misliš da od njega nema koristi nemoj bezveze trollati temu.
Alfons Kauders

#10658 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

Naslovnica wrote:
Bobi wrote:"debilni sporači" :D, brzina vozila treba da ovisi od stanja na putu a kako sam kazes uslovi nisu bili pogodni(pijani vozači, ulijetanje sa sporednih puteva, policijske patrole) ne vidim razlog zasto u toj situaciji neko ne bi vozio brzinom manjom od dozvoljene:D. Nije znak ograničenja postavljen da se vozi tom brzinom nego... :D što li :mrgreen: ?
Nema potrebe da se vozi 50 ako je ograničenje 60, niti 65 ako je ograničenje 80., bez obzira na policiju. Ne pozivam ja de se vozi brže od dozvoljenog, to je bar jasno svima?!
Nigdje nikoga, ono ide 65, pa 75, pa spusti na 60, pa onda na 80 i sve tako. Nemal broj debila. I onda obavezno kolona iza njih. A ono gusla.
Ovo je fakat sve cesca boljka na nasim cestama, naroito kako su fol uveli one kazne pocetkom godine.

Jebote, vozim magistralom, ispred mene pet auta koji voze 20km/h ispod ogranicenja. Normala ljudima, ogranicenje 80, oni voze 60. Sto je zanimljivo, nerijetko se radi o novijim autima, pa kontam da su vjerovatno sluzbena, i vozace je strah kazni. Nevjerovatno mi je da ljudi kupe auta od 50,000 maraka kako bi ih vozili na taj nacin.

Kako god, ovo fakat pocinje biti problem. Prije desetak godina bih preticao dosta manje nego sad - nije bilo toliko potrebe, osim ako se ne uvalim iza kamiona ili neceg slicnog. Danas mi je sasvim normalno od Sarajeva do Tuzle ili Mostara preteci desetine auta koja voze ispod ogranicenja. Prije ovih novih radara i kazni ih je bilo dosta manje. Nije mi normalno sto sad fakat moram divljati vise nego s 20-25 godina kako bi imao isti prosjek, na istoj cesti.

Mozda kontaju da su nize brzine bolje za sigurnost, ali ako moram preteci 30 auta kako ne bih vozio od Sarajeva od Tuzle tri sata, ne kontam gdje je sigurnost? U preticanju idiota?
Cossack

#10659 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Cossack »

Alfons Kauders wrote:
Naslovnica wrote:
Ovo je fakat sve cesca boljka na nasim cestama, naroito kako su fol uveli one kazne pocetkom godine.

Jebote, vozim magistralom, ispred mene pet auta koji voze 20km/h ispod ogranicenja. Normala ljudima, ogranicenje 80, oni voze 60. Sto je zanimljivo, nerijetko se radi o novijim autima, pa kontam da su vjerovatno sluzbena, i vozace je strah kazni. Nevjerovatno mi je da ljudi kupe auta od 50,000 maraka kako bi ih vozili na taj nacin.

Kako god, ovo fakat pocinje biti problem. Prije desetak godina bih preticao dosta manje nego sad - nije bilo toliko potrebe, osim ako se ne uvalim iza kamiona ili neceg slicnog. Danas mi je sasvim od Sarajeva do Tuzle ili Mostara preteci desetine auta koja voze ispod ogranicenja. Prije ovih novih radara i kazni ih je bilo dosta manje.

Mozda kontaju da su nize brzine bolje za sigurnost, ali ako moram preteci 30 auta kako ne bih vozio od Sarajeva od Tuzle tri sata, ne kontam gdje je sigurnost? U preticanju idiota?
Za ovo nisu krivi "spori" vozači već loše i nesigurne ceste. A sigurna vožna nije i ne smije biti problem. Daj normalne ceste sa po dvije trake (ne mora to biti autoput) i riješio si ovo pitanje. Svaki dan ljudi ginu na našim cestama, pola sata duže vožnje to Tuzle nije vrijedno ničijeg života.
studiorum_tuzlaensis

#10660 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by studiorum_tuzlaensis »

Vozači, pogotovo žene (ima izuzetaka) i ovi novi mladi su poprilično ograničeni što se tiče vožnje po magistrali, tako da te razumijem.

Dosta ih uopće nije ni svjesno da je na magistralnom putu 80 km/h ograničenje ukoliko nije znakom drugačije određeno. Oni se uglavnom drže samo znakova i što je sigurno sigurno, ako je izvan grada ili naselja neće iznad 70km/h da ne bi slučajno platio kaznu.

O debilima koji na mjestima gdje je kamera ili radar voze 40 na sat iako je 60 ograničenje ne treba ni trošiti riječi.
kakaljin

#10661 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

Cossack wrote:
Alfons Kauders wrote:
Naslovnica wrote: Znaš ti dobro na kakve ja debilne sporaće mislim, lijepo sam objasnio.

Kako god, ovo fakat pocinje biti problem. Prije desetak godina bih preticao dosta manje nego sad - nije bilo toliko potrebe, osim ako se ne uvalim iza kamiona ili neceg slicnog. Danas mi je sasvim od Sarajeva do Tuzle ili Mostara preteci desetine auta koja voze ispod ogranicenja. Prije ovih novih radara i kazni ih je bilo dosta manje.

Za ovo nisu krivi "spori" vozači već loše i nesigurne ceste. A sigurna vožna nije i ne smije biti problem. Daj normalne ceste sa po dvije trake (ne mora to biti autoput) i riješio si ovo pitanje. Svaki dan ljudi ginu na našim cestama, pola sata duže vožnje to Tuzle nije vrijedno ničijeg života.
ogranicenja brzine su ostala iz doba Jugoslavije, a sada su puno sigurnija i brza auta, pa tako na istim dionicama se moze sigurno voziti i 20 km vise od napisane brzine, ali voznja ispod ogranicenja je preseravanje i ugrozavanje saobracaja isto kao prebrza voznja.
Alfons Kauders

#10662 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

Cossack wrote:
Alfons Kauders wrote:
Naslovnica wrote: Znaš ti dobro na kakve ja debilne sporaće mislim, lijepo sam objasnio.

Imali smo iste lose i nesigurne ceste i prije 15 godina, tj, bile su cak i gore (recimo Karaula na TZ-SA). Danas malo bolje ceste, dosta bolja auta - a treba mi vise vremena da dodjem na odrediste nego prije 15 godina. I ogranicenja su ostala ista, mada sam prije 15 godina vozio auto koje sa 100km/h staje u 50 i kusur metara, a danas vozim auto koje koci u 35 metara, a jos ima ABS, ESP itd. Isti kurac, ogranicenje isto kao kad sam s ocem tu prolazio '82.

Ne, ovo je fakat do vozaca. Ne postoji nijedan racionalan razlog zasto bi neko vozio 10-20km/h ispod ogranicenja na magistrali, u savrsenim uslovima za voznju.
Alfons Kauders

#10663 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

studiorum_tuzlaensis wrote:Vozači, pogotovo žene (ima izuzetaka) i ovi novi mladi su poprilično ograničeni što se tiče vožnje po magistrali, tako da te razumijem.

Dosta ih uopće nije ni svjesno da je na magistralnom putu 80 km/h ograničenje ukoliko nije znakom drugačije određeno. Oni se uglavnom drže samo znakova i što je sigurno sigurno, ako je izvan grada ili naselja neće iznad 70km/h da ne bi slučajno platio kaznu.

O debilima koji na mjestima gdje je kamera ili radar voze 40 na sat iako je 60 ograničenje ne treba ni trošiti riječi.
:thumbup:

Za ove mora biti posebno mjesto u paklu.

Radari su bukvalno postali crne tacke, jer ljudi koce ko budale cim ih vide, i naravno naprave kolonu, jer misle da ce ih radar slikati ako voze 50 tamo gdje je ogranicenje 80.

Na cestama ima svakakvih budala, ali ovi se fakat isticu.
Cossack

#10664 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Cossack »

Alfons Kauders wrote:
Cossack wrote: Za ovo nisu krivi "spori" vozači već loše i nesigurne ceste. A sigurna vožna nije i ne smije biti problem. Daj normalne ceste sa po dvije trake (ne mora to biti autoput) i riješio si ovo pitanje. Svaki dan ljudi ginu na našim cestama, pola sata duže vožnje to Tuzle nije vrijedno ničijeg života.
Imali smo iste lose i nesigurne ceste i prije 15 godina, tj, bile su cak i gore (recimo Karaula na TZ-SA). Danas malo bolje ceste, dosta bolja auta - a treba mi vise vremena da dodjem na odrediste nego prije 15 godina. I ogranicenja su ostala ista, mada sam prije 15 godina vozio auto koje sa 100km/h staje u 50 i kusur metara, a danas vozim auto koje koci u 35 metara, a jos ima ABS, ESP itd. Isti kurac, ogranicenje isto kao kad sam s ocem tu prolazio '82.

Ne, ovo je fakat do vozaca. Ne postoji nijedan racionalan razlog zasto bi neko vozio 10-20km/h ispod ogranicenja na magistrali, u savrsenim uslovima za voznju.
Možda ja onda imam pogrešnu sliku ali prema vijestima koje stignem pročitati čini mi se da se danas mnogo više gine nego prije 15 godina kada u autima nije bilo svi tih čuda moderne tehnologije.
Alfons Kauders

#10665 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

Cossack wrote:
Alfons Kauders wrote:
Cossack wrote: Za ovo nisu krivi "spori" vozači već loše i nesigurne ceste. A sigurna vožna nije i ne smije biti problem. Daj normalne ceste sa po dvije trake (ne mora to biti autoput) i riješio si ovo pitanje. Svaki dan ljudi ginu na našim cestama, pola sata duže vožnje to Tuzle nije vrijedno ničijeg života.

Možda ja onda imam pogrešnu sliku ali prema vijestima koje stignem pročitati čini mi se da se danas mnogo više gine nego prije 15 godina kada u autima nije bilo svi tih čuda moderne tehnologije.
Ne gine, samo imamo vise medija i vise vijesti, pa se tako cini. A vjeruj mi, onaj ko u po avgusta po magistrali vozi 45 umjesto 60 nije nimalo sigurniji od mene koji bi tu vozio 70.

Zapravo je manje siguran, jer će ga morati preteći desetine auta, a mene eventualno par kockastih glava u crnim audijima. Svako preticanje je odlicna prilika za belaj.

Ako neko zaista misli da je sigurniji zato sto vozi 20km/h sporije od drugih ucesnika u saobracaju i pri tom konstantno pravi kolone, onda mu je mjesto na psihijatriji, ne na cesti.
BadBoy

#10666 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by BadBoy »

Krivljenje sporijih vozača za vaše divljanje je ravno krivljenju žena što su silovane (vidi je kako se obukla, tražila je to, šta ima raditi vani). To što je tebi kratak fitilj pa te iznervira brzo neko ko ide sporije nije njegov problem nego tvoj. Ok je kada se na forumu ispušete i psujete takvim vozačima, ali to koristiti kao rezon za divljanje i preticanje u mrtvo na cesti je krajnje debilno.

Nisam ni ja svetac i mene iznerviraju levati ali uvijek se sjetim da to ne opravdava moje divljanje i to je to.

Znam da će me sada razapeti svi na forumu ali ovo je istina koliko god vi mislili da sam ja u krivu.
Alfons Kauders

#10667 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

BadBoy wrote:Krivljenje sporijih vozača za vaše divljanje je ravno krivljenju žena što su silovane (vidi je kako se obukla, tražila je to, šta ima raditi vani). To što je tebi kratak fitilj pa te iznervira brzo neko ko ide sporije nije njegov problem nego tvoj. Ok je kada se na forumu ispušete i psujete takvim vozačima, ali to koristiti kao rezon za divljanje i preticanje u mrtvo na cesti je krajnje debilno.

Nisam ni ja svetac i mene iznerviraju levati ali uvijek se sjetim da to ne opravdava moje divljanje i to je to.

Znam da će me sada razapeti svi na forumu ali ovo je istina koliko god vi mislili da sam ja u krivu.
Dakle, divljanje = preticanje idiota koji vozi 50 na dijelu puta gdje je ogranicenje 60 ili 70, uz postovanje svih prometnih propisa?
Cossack

#10668 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Cossack »

Alfons Kauders wrote:
BadBoy wrote:Krivljenje sporijih vozača za vaše divljanje je ravno krivljenju žena što su silovane (vidi je kako se obukla, tražila je to, šta ima raditi vani). To što je tebi kratak fitilj pa te iznervira brzo neko ko ide sporije nije njegov problem nego tvoj. Ok je kada se na forumu ispušete i psujete takvim vozačima, ali to koristiti kao rezon za divljanje i preticanje u mrtvo na cesti je krajnje debilno.

Dakle, divljanje = preticanje idiota koji vozi 50 na dijelu puta gdje je ogranicenje 60 ili 70, uz postovanje svih prometnih propisa?
Njegova konstatacija "preticanje u mrtvo na cesti je krajnje debilno" se ne odnosi na ovo o čemu ti pričaš.
Alfons Kauders

#10669 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

Covjek je rekao "vase divljanje"...

Ja sam opisao svoje divljanje - preticem ljude koji voze ispod ogranicenja

Pa eto, nek objasni sta je tu divljanje... I zasto spori vozaci nisu uzrok te vrste "divljanja" jer eto, mi divljaci imamo kratak fitilj pa nam se ne da voziti od Sarajeva do Tuzle tri i po sata... :)
holowey

#10670 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by holowey »

svi koji voze sporije od mene peglaju na cesti, a svi koji voze brze su divljaci :D
Naslovnica

#10671 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Naslovnica »

Evo baš jutros silazim sa A1 na Drivuši, i uključim se na M17 prema Zenici. Ograničenje 80km/h.
Vozi lik ispred mene Golfa 3 nekih 70km/h. OK, hajde, bar nije 60.
Ugleda lik one drotove sa rotacijom pored ceste, paf, pravo na kočnicu. spusti na 60 i tako gusla li gusla. Prođosmo pored drotova, opali po gasu, osta crni oblak dima iza njega. A ograničenje i dalje 80km/h.
I takvih je bruka. Ili im ne radi brzinomjer, ili se prepadnu kada vide drota.
Meni brzinomjer radi, auto uredno registrovano, osigurano, ispravno, oprema po zakonu, sve...nemam čega da se bojim. Pretpostavljam da je pravo puno auta koja uopšte nisu registrovana ili osigurana, voze sa čungalunga tablicama, i onda peglaju li peglaju, kontaju da ih tako neće zaustaviti.
Za žene zaista imam razumijevanja, općenito su sporije i opreznije, zaista sa tim nemam problem.
Ali kada baja izbaci ruku kroz prozor, voza se 60km/h na M-17, napravi kolonu od 2 kilometra...e te bih gađao dronom s AGM-114 Hellfire .
Alfons Kauders

#10672 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

holowey wrote:svi koji voze sporije od mene peglaju na cesti, a svi koji voze brze su divljaci :D
Sve je u oku posmatraca. :D

Kome ko vise smeta u voznji? Krkan koji nas pretekne vozeci 100 gdje je ogranicenje 80, ili krkan koji napravi kolonu od 15 vozila jer vozi 60 na istom mjestu?

No, broj debila koji uporno voze ispod ogranicenja raste - neki imaju neispravna vozila, drugi nemaju registraciju, ili jednostavno ne znaju da upravljaju vozilom dovoljno dobro kako ne bi pravili probleme u saobracaju.

Iz kojeg od navedenih razloga bi trebalo braniti njihovo krsenje zakona?
MOSALJOZE

#10673 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by MOSALJOZE »

Prije par dana su neki forumaši pisali kako voze 20 preko ograničenja,još su se i hvalili.Dakle najmoralniji ljudi ove zemlje klixforumaši voze 20 preko,šta je tek sa ostalim..
BadBoy

#10674 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by BadBoy »

Alfons Kauders wrote:Covjek je rekao "vase divljanje"...

Pa eto, nek objasni sta je tu divljanje... I zasto spori vozaci nisu uzrok te vrste "divljanja" jer eto, mi divljaci imamo kratak fitilj pa nam se ne da voziti od Sarajeva do Tuzle tri i po sata... :)
Upravu je cossack, odnosi se na cijeli tvoj post, nisam konkretno mislio da ti divljaš. Ali i sam si rekao da su po tvom mišljenju opasniji ljudi koji voze ispod ograničenja od onih koji voze preko što je nonsens. Njegova vožnja nema uticaja na to kakve ćeš ti prekršaje učiniti, tako da ako te neki sporač iznervira pa ga ti prestižeš preko pune ili stisneš debelo preko ograničenja da bi nadokandio izgubljeno vrijeme - nema nikakve veze sa njim već isključivo sa tvojim postupcima.

Ovdje se referiram na tvoj post jer si ti to rekao na ovoj temi, ali ovo razmišljanje jako često viđam i na drugim temama na forumu.

Mogu li ja tebi postaviti kontra-pitanje? Ko prouzrokuje više nesreća - krkan koji vozi 20 preko ograničenja ili onaj što vozi 20 ispod? Znamo svi odgovor. Ovaj drugi možda samo nervira ali ovi prvi prave belaje.
Alfons Kauders

#10675 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

BadBoy wrote:
Alfons Kauders wrote:Covjek je rekao "vase divljanje"...

Upravu je cossack, odnosi se na cijeli tvoj post, nisam konkretno mislio da ti divljaš. Ali i sam si rekao da su po tvom mišljenju opasniji ljudi koji voze ispod ograničenja od onih koji voze preko što je nonsens. Njegova vožnja nema uticaja na to kakve ćeš ti prekršaje učiniti, tako da ako te neki sporač iznervira pa ga ti prestižeš preko pune ili stisneš debelo preko ograničenja da bi nadokandio izgubljeno vrijeme - nema nikakve veze sa njim već isključivo sa tvojim postupcima.

Ovdje se referiram na tvoj post jer si ti to rekao na ovoj temi, ali ovo razmišljanje jako često viđam i na drugim temama na forumu.

Mogu li ja tebi postaviti kontra-pitanje? Ko prouzrokuje više nesreća - krkan koji vozi 20 preko ograničenja ili onaj što vozi 20 ispod? Znamo svi odgovor. Ovaj drugi možda samo nervira ali ovi prvi prave belaje.
Jesu.

Meni barem, jer moram preteci 20 takvih debila u dva sata voznje.

U ista dva sata voznje pretekne me svega par auta koja su brza od mene (citaj koja ne placaju kazne, jer ih mi placamo za njih)
Post Reply