SDP

Post Reply
popajic

#10651 Re: SDP

Post by popajic »

MVP u Brckom - kako je to moguce...izdajnik jedan - daje legitimitet Brckom kao odvojenoj drzavi :-) :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10652 Re: SDP

Post by plain vanilla »

popajic wrote:MVP u Brckom - kako je to moguce...izdajnik jedan - daje legitimitet Brckom kao odvojenoj drzavi :-) :D
shuti ba, pusti ljude da zaradjuju povisicu :mrgreen: :mrgreen:
condy

#10653 Re: SDP

Post by condy »

Nisam nikad sumnjao da je Zlaja egoističan i narcisoidan čovjek...a to je upravo dokazao nedavnom prvom svojom posjetom Republici Srpskoj, u svojstvu ministra vanjskih poslova. Njegova i njemu smislena priča o " pozajmljenom novca " je ustaljeno kod nas mahalsko i primitivno politiziranje sportskih događaja. Koji uopće je smisao njegove priče o klađenju ? Također, bez imalo političke odgovornosti, odnosno sa očitim licemjerstvom i bahatošću se ne osvrće na osnovane kritike, da se je morao sastati sa premijerom susjedne zemlje, koja ubrzo ulazi u EU, i s kojom imamo mnogo otvorenih pitanja. Međutim uvijek su njegov egoizam, mahalski maniri, bili ispred državničkih uzusa ponašanja odgovornih funkcionera, koje nije nikad imao, niti će imati...kakva šprdačina od čovjeka :)
SprecoM

#10654 Re: SDP

Post by SprecoM »

Da nije kakva proljetna virusna epidemija u pitanju? Uočavam povećano lučenje pljuvačnih žlijezda?! Trta vas hvata od mogućih pozitivnih efekata?! Emocije proradile, šta li??
popajic

#10655 Re: SDP

Post by popajic »

plain vanilla wrote:
popajic wrote:MVP u Brckom - kako je to moguce...izdajnik jedan - daje legitimitet Brckom kao odvojenoj drzavi :-) :D
shuti ba, pusti ljude da zaradjuju povisicu :mrgreen: :mrgreen:
Principijelnost pljucaca na zavidnom nivou :oops:
MVP u BL - Fuj !
MVP u Brckom - cool !
A vele da planira i Mostar - gluho bilo !
:D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10656 Re: SDP

Post by plain vanilla »

popajic wrote: Principijelnost pljucaca na zavidnom nivou :oops:
MVP u BL - Fuj !
MVP u Brckom - cool !
Stvarno Zlaju ne volim, najblaze receno uvijek mi je bio antipatican i rijetko napisem bilo sta afirmativno o njemu. Ali kad vidim kako neke ljude dovodi na rub nervnog sloma :dance: :mrgreen:
SprecoM

#10657 Re: SDP

Post by SprecoM »

Pravim spisak forumaša i bilježim neke plus minus pored nickova. Ovi što najviše se.uckaju najviše i sm.de! Popljuvat će i sami sebe koliko su se zapljuckali!
Last edited by SprecoM on 01/03/2012 10:15, edited 1 time in total.
avicena

#10658 Re: SDP

Post by avicena »

SprecoM wrote:Pravim pisak forumaša i bilježim neke plus minus pored nickova. Ovi što najviše se.uckaju najviše i sm.de! Popljuvat će i sami sebe koliko su se zapljuckali!
A čujem ja nešto jutros na forumu pišći. :mrgreen:
SprecoM

#10659 Re: SDP

Post by SprecoM »

Baš si me nasmijao (eto, ispravio sam, da pobrišemo svako svoj post - van teme?!)
avicena

#10660 Re: SDP

Post by avicena »

SprecoM wrote:Baš si me nasmijao (eto, ispravio sam, da pobrišemo svako svoj post - van teme?!)
Moderatori će to bolje. :wink:

Nego, šta planiraš sa tim sPiskom?
klixober

#10661 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote: Nije Milanovic koalirao sa nacionalistima i fasistima, i to je uradio Lagumdzija! Milanovic je svoje nacionaliste i fasiste poder'o k'o zvechke, i Milanovic je drzavnik kakav Zlaya i njegovi trabanti ne mogu biti ni u snu tako da razumijem njihovu palanačku ljubomoru!
Pojasni.

Za ostalo mogu samo reći - veze s vezom. :-)
Alfons Kauders

#10662 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:
popajic wrote: Principijelnost pljucaca na zavidnom nivou :oops:
MVP u BL - Fuj !
MVP u Brckom - cool !
Stvarno Zlaju ne volim, najblaze receno uvijek mi je bio antipatican i rijetko napisem bilo sta afirmativno o njemu. Ali kad vidim kako neke ljude dovodi na rub nervnog sloma :dance: :mrgreen:
otjero mnoge preko ruba

davno

madner

#10663 Re: SDP

Post by madner »

:kravata:

Better Man

#10664 Re: SDP

Post by Better Man »

Nass wrote:
Better Man wrote:Ako je neko doživio fijasko onda je to Lagumdžija koji nam je ovim svojim bahatim i egositičnim istupom nanio ogromnu štetu! Milanović nije doživio nikakav fijasko, jer ako ćemo smatrati fijaskom što je Zlaja odbio susret s njim, onda nismo ni svjesni koliko smo jadni i glupi! Lagumdžija bi mogao dosta toga da nauči od Milanovića!
Meh, gdje ti zivis..... Josipovic i Milanovic spram BiH pokusavaju biti veci HDZ od HDZ-a. Ja sam zalila za Jadrankinim HDZ-om, jer su oni vec bili disciplinirani, ove ce se nazalost morati nanovo disciplinirati. Ako se itko obrukao, onda je to Milanovic koji u 2012. pokusava glumiti light Tudjmana, i posjecivati light hrvatske samouprave zvane HNS i mijesati se u BiH. Ali, mozda nije ni cudo ako se sjetimo tko je donio upravo onu sramnu deklaraciju o domovinskom ratu u hrvatskom saboru. Ovo ce sigurno i Ameri zabiljeziti kao veliki minus nove vlasti u Hrvatskoj, samo cekaj dok dobiju po prstima.
Očito da nisi dobro upratila šta je Milanović govorio, jer da jesi shvatila bi da nisi upravu! i Ponavljam da jedini ko se obrukao i osramotio je Zlatko Lagumdžija!
Alfons Kauders

#10665 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Better Man wrote:
Nass wrote:
Better Man wrote:Ako je neko doživio fijasko onda je to Lagumdžija koji nam je ovim svojim bahatim i egositičnim istupom nanio ogromnu štetu! Milanović nije doživio nikakav fijasko, jer ako ćemo smatrati fijaskom što je Zlaja odbio susret s njim, onda nismo ni svjesni koliko smo jadni i glupi! Lagumdžija bi mogao dosta toga da nauči od Milanovića!
Meh, gdje ti zivis..... Josipovic i Milanovic spram BiH pokusavaju biti veci HDZ od HDZ-a. Ja sam zalila za Jadrankinim HDZ-om, jer su oni vec bili disciplinirani, ove ce se nazalost morati nanovo disciplinirati. Ako se itko obrukao, onda je to Milanovic koji u 2012. pokusava glumiti light Tudjmana, i posjecivati light hrvatske samouprave zvane HNS i mijesati se u BiH. Ali, mozda nije ni cudo ako se sjetimo tko je donio upravo onu sramnu deklaraciju o domovinskom ratu u hrvatskom saboru. Ovo ce sigurno i Ameri zabiljeziti kao veliki minus nove vlasti u Hrvatskoj, samo cekaj dok dobiju po prstima.
Očito da nisi dobro upratila šta je Milanović govorio, jer da jesi shvatila bi da nisi upravu! i Ponavljam da jedini ko se obrukao i osramotio je Zlatko Lagumdžija!
samo cekam da danas uputi cestitku dana nezavisnosti susjednoj bosni i hercegovini...
seln

#10666 Re: SDP

Post by seln »

Corto Maltese wrote:
palermo wrote:
Better Man wrote:
Koliko sam ja upratio Milanović se uopće nije sastao sa HNS!
.
Ako se nije sastao, onda peke, ja povlačim sve što sam napisao.

O lagumdžiji se može pričati.....
Nemoj se povlačiti, rušiš čitavu koncepciju!
Ja, ba, s kim ce se Korito svadjati ako se povuces?
Ni njegova slika u ogledalu vise ne prica s njim.
seln

#10667 Re: SDP

Post by seln »

travnik wrote: Milanoviću kapa do poda....
Valjda da njom obrise ono sto je posrao?
Do juce vam je bio sotona glavom i kopitama, a sada, nakon sto je pokazao malo krivoustosti, dizes ga u nebesa.
SprecoM

#10668 Re: SDP

Post by SprecoM »

avicena wrote:
Nego, šta planiraš sa tim sPiskom?
Ako ubuduće budem pisao da odmah znam s kim razgovaram (boriti se protiv ideja nije moguće ako se ne boriš i protiv nosioca ideje, mišljenja, stava, opredjeljenja,...). Za neke bilježim: trenutno raspoloženje, uticaj trenutnih emocija,...
Sve ti to dođe kao nekakva korisna statistika. Kod nekih sve neki minusi!!
Alfons Kauders

#10669 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

seln wrote: Ja, ba, s kim ce se Korito svadjati ako se povuces?
Ni njegova slika u ogledalu vise ne prica s njim.
to ga nikad prije nije zaustavilo... :D
Zox

#10670 Re: SDP

Post by Zox »

Interesantna mi je opservacija da prema Milanovicu ne treba imati podanicki stav jer je on dosao da, zakukuljeno, posreduje u rekonstrukciji federalne vlade i da time, kao sto neko napisa, ospori odluku visokog predstavnika. Onog istog visokog predstavnika prema kojemu imamo najpodanickiji od svih mogucih odnosa. Ali eto, raja je sa Zlajom so I guess it's OK. Drugim rijecima, s jedne srane ne treba imati, razumljivo, pardona prema komsijama i susjedima. S druge strane, invociramo sve ostale strance cim Dodik ili Covic nesto lanu. :-)
SprecoM

#10671 Re: SDP

Post by SprecoM »

Ne treba da te čudi ništa posebno, jer se ovdje javlja ljudi od svake fele i svašta možeš pročitati.
klixober

#10672 Re: SDP

Post by klixober »

Zox wrote:Interesantna mi je opservacija da prema Milanovicu ne treba imati podanicki stav jer je on dosao da, zakukuljeno, posreduje u rekonstrukciji federalne vlade i da time, kao sto neko napisa, ospori odluku visokog predstavnika. Onog istog visokog predstavnika prema kojemu imamo najpodanickiji od svih mogucih odnosa. Ali eto, raja je sa Zlajom so I guess it's OK. Drugim rijecima, s jedne srane ne treba imati, razumljivo, pardona prema komsijama i susjedima. S druge strane, invociramo sve ostale strance cim Dodik ili Covic nesto lanu. :-)
Pokušavam shvatiti ta si htio reći i sve mi se čini da si napisao nešto tek da bi napisao.

Visoki Predstavnik - ustavom propisan kao vrhovni tumač ustava, dakle treba ga se slušati kao u nekoj zemlji što se sluša odluka Vrhovnog duda. Tako nam ustav nalaže.

I kakve to sad veze ima sa Milanovićem?
Nass

#10673 Re: SDP

Post by Nass »

Better Man wrote:Očito da nisi dobro upratila šta je Milanović govorio, jer da jesi shvatila bi da nisi upravu! i Ponavljam da jedini ko se obrukao i osramotio je Zlatko Lagumdžija!
Eh... Vec si bio slabo upratio da Milanovic nije posjetio HNS... Da bi sudio o ovome moras znati sta su Josipovic/Milanovic govorili do sada i za kakve stavove se zalazu spram BiH (upitna "legitimnost" federalne vlade, "legitimni hrvatski predstavnici" i sl. sto je sve proizvod Coviceve kuhinje), te na kakvim je uvijenim premisama Milanovic uopce dosao u BiH, moras znati sta je HNS i zasto je on bas posjetio taj isti HNS. Dakle, posto vidim da to ne poznajes, onda pogresno mislis da ti je prijatelj onaj koji to objektivno nije.

I onda kad je Milanovic istjeran na cistinu po dolasku u Sarajevu, poceo se pravdati i gubiti pred kamerama. Tako i treba.
Nass

#10674 Re: SDP

Post by Nass »

ultima_palabra wrote:Opet moram :thumbup:

Reforme koje guraju Ameri će se najlakše provesti preko Dodika, isto kao što su reforme prije 2006. najlakše išle preko stranke koja je sprovela genocid. Jednostavno, svi drugi bi bili izdajnici srpstva kad bi nešto tako pokušali.

I zašto ne biti tu dok se osmišljavaju modaliteti kako da navedeni pojede hrpu krastavih žaba :D

Što se tiče kvazi-ljevičara, sve je o njima rečeno... maloprije sam htio napisati post o onom glupavo-demagoškom govoru Zlaje na FTV-u, ali ovdje naletim na još gore gluposti protiv istoga, pa se suzdržim... veliku mu uslugu čine.
Upravo tako, ultima :D :thumbup:
SprecoM

#10675 Re: SDP

Post by SprecoM »

Svatko ko se brine za ugroženost/neugroženost, ravnopravnost/neravnopravnost
Hrvata, Bošnjaka, Srba, Talijana, Crnogoraca, Mađara, .... ugrožava i te pobrojane i sve ostale sa njima zajedno!
Prije svega se treba brinuti za ravnopravnost i jednakost na BALKANU, ljudska prava su zajednička briga svih dobronamjernih ljudi (pa i političara).
Ukoliko umanjimo povećana prava Srba, Bošnjaka i Hrvata (na pojedinim područjima), koja su neki od predvodnika u tim skupinama na silu povećali i zloupotrijebili – tek onda ćemo lakše izboriti se i za ravnopravnost i ne ugrožavanje tih prava.
Dakle, stucati rogove koji strše i bodu! Osloboditi životni prostor i za ostale (sitnu i ne rogatu raju).
Uzrok pogrešne politike Z. Milanovića , I. Josipovića i J. Kosor prema BiH i jeste ta pojačana briga za Hrvate i to samo hrvate jednog područja, jednog opredjelenja (bez obzira na procenat sljedbenika), sada kamufliranih u HNS (jer je HDZ, i to oba – popušio u svim oblastima djelovanja, najviše štete donio samim hrvatima, prihvatio ratom uspostavljeno stanje kao normalno stanje,...., pa se sada ufurava hrvatima pod novim imenom i novim parolama).
Milanović treba da pomogne BiH da prevaziđe trenutne teškoće i probleme i tako na najbolji način pomogne i Hrvate u BiH (na cijelom teritoriju zajedničke nam države)!
Post Reply