Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
27.07.2016 12:34:38 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - UVOZ
Tooooooooo. Znači krenulo je
Stigoše sad dvije obične, jedna od 30.06. i jedna od 11.07., trebala bi brzo i ova Holandska od 04.07. da proguli kad je već krenulo
Del_Boy1 wrote:Znači da ćeš minimalno toliko platit. [emoji24]
Ma item je vrijednosti ~ 32 KM ... Nemaju sta naplatit, dat cu im i izvod sa paypala ako treba... Btw. ako bi mi slucajno nametnuli porez na ovu vrijednost imam li se pravo zaliti ? Na sve sam spreman u ovoj drzavi
Ne znam, i kod mene je većina stvari bila ispod 50 KM, jedino neki tablet bio oko 75 KM, i na njega nisam platio carinu, jedino otvaranje paketa 3,5 KM.
Del_Boy1 wrote:Ne znam, i kod mene je većina stvari bila ispod 50 KM, jedino neki tablet bio oko 75 KM, i na njega nisam platio carinu, jedino otvaranje paketa 3,5 KM.
A koliko im obicno traje ovaj proces provjere paketa na carini - znas li mozda otprilike? Valjda do petka dobijem ovo sranje ...
Meni samo nije jasno zasto se ovi u Posti prave ludi. Kad sam zvao da vidim da li postoji neki problem, cudom se cude kako je to moguce i pitaju za tracking brojeve. A 10 ljudi mi je potvrdilo da i oni cekaju pakete 20+ dana
28.07.2016 08:07:29 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Evidentiranje carinskih podataka o pošiljci - UVOZ
Koji je sad iduci status koji bi trebao biti?? Vracanje posiljke posti pa onda oni salju dalje??
Novi update:
28.07.2016 11:15:04 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Vraćanje pošiljke sa carine - UVOZ
28.07.2016 11:17:26 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke u uvozu prema:
Last edited by toure123 on 28/07/2016 11:24, edited 1 time in total.
toure123 wrote:I kod mene je ova preko PostNL, "putovala" od 8.7...
De mi reci da li ti je bio update na toj iz NL-a: "The item has arrived in the country of destination" i ako jest, kada je azuriran?
Imam dvije posiljke preko NL-a poslate iz Holandije 4.7. i 5.7. i jucer je samo bio ovaj gore update na obje da je kao stiglo u BIH. Nista jos da je primljeno u postu ili da je u obradi kod nas.
De mi reci da li ti je bio update na toj iz NL-a: "The item has arrived in the country of destination" i ako jest, kada je azuriran?
Imam dvije posiljke preko NL-a poslate iz Holandije 4.7. i 5.7. i jucer je samo bio ovaj gore update na obje da je kao stiglo u BIH. Nista jos da je primljeno u postu ili da je u obradi kod nas.
Evo sta pokazuje na PostNL tracking sistemu:
Thu Jul 28 08:07 Shipment at customs
Wed Jul 27 18:34Shipment at customs
Wed Jul 27 12:34Received in country of destination
Fri Jul 8 12:52NLSent to country of destination
Sudeći po tom ne ide redom, pa tako postoji mogućnost da ova moja što je "krenula iz Holandije" 14.07. stigne brzo, mada nek stigne do sljedeće Subote, odnsono do kraja sljedeće sedmice, nek stigne u roku 9 dana na moju kućnu adresu i ja ću biti zadovoljan.
Sudeći po tom ne ide redom, pa tako postoji mogućnost da ova moja što je "krenula iz Holandije" 14.07. stigne brzo, mada nek stigne do sljedeće Subote, odnsono do kraja sljedeće sedmice, nek stigne u roku 9 dana na moju kućnu adresu i ja ću biti zadovoljan.
Druze sta mislis hoce li ovo meni sutra stici:
27.07.2016 12:34:38 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - UVOZ
27.07.2016 18:34:09 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke na Carinu - UVOZ
28.07.2016 08:07:29 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Evidentiranje carinskih podataka o pošiljci - UVOZ
28.07.2016 11:15:04 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Vraćanje pošiljke sa carine - UVOZ
28.07.2016 11:17:26 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke u uvozu prema:
U 11:17 danas prije podne je pisalo da ide na otpremu posiljla... Nesto kontam da nece sutra, a mozda i hoce ?