IRAN

Post Reply
salik79

#10651 Re: IRAN

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:sta ce nam on,pricamo ja i ti. :)
al ako bas hoŠ...
`naći more i frajer koji kaje daj iran teroristicka drzava,tj daj radio teroristicke napade po izraelskim ambasadama ko kontra argument?
haj dobro :)˙

evo malo gledaj komparacije...
ili
To zato sto su ovo likovi (sa naivisih pozicija) koji su sa suprotne strane, a tvrde to sto tvrde. Zato i jesu mjerodavnijih od kojekakvih salabajzera koji prave nekakve komparacije...A ako te ubistva zuljaju, reci nam, ko pobi iranske naucnike?!
sumirprimus

#10652 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

znaci treba prec na pROTUZRACNU ,jel tako?
sumirprimus

#10653 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

ah a sve je laz samo pusta laz,sho bi reko dino merlin?
:)
tj ja sam salabajzer,pa dje si homeini nisam te nama prepozno,oprosti ako boga znades :D
salik79

#10654 Re: IRAN

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:ah a sve je laz samo pusta laz,sho bi reko dino merlin?
tj ja sam salabajzer,pa dje si homeini nisam te nama prepozno,oprosti ako boga znades :D
O cemu ti?! Naravno da si salabajzer, a pogotovo u poredjenju sa bivsim direktorom Sin Beta, koji otvoreno kaze da sami protiv Irana nemaju nikakvih sansi, i u poredjenju sa bivsim glavnim oficirom CIA-e za BI, koji nedvosmisleno tvrdi da je Iran nova regionalna super-sila, te da je Iran vec dva puta porazio Izrael. I, gle cuda, obojica nisu ni Iranci, ni muslimani, ni sije, ni Homeinijevi fanovi ;-)
Rampage

#10655 Re: IRAN

Post by Rampage »

General War wrote:
Rampage wrote: Ovo ona slika iz 2008., onda kad je Sadam gađao balističkim projektilima Izrael, anektirao Kuvajt i prijetio Saudijskoj Arabiji :lol: ?
Nije, to je ova :D

Image
Evo jedna tvoja :lol:

Image
sumirprimus

#10656 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

gdje stadosmo?
broj tenkova?razaraca?
aktivnog personala?
tehnoloski na svim nivoima?vojna industrija? r en di?
ko folira/laŽira na paradama? :D
sumirprimus

#10657 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:
O cemu ti?! Naravno da si salabajzer, a pogotovo u poredjenju sa bivsim direktorom Sin Beta, koji otvoreno kaze da sami protiv Irana nemaju nikakvih sansi, i u poredjenju sa bivsim glavnim oficirom CIA-e za BI, koji nedvosmisleno tvrdi da je Iran nova regionalna super-sila, te da je Iran vec dva puta porazio Izrael. I, gle cuda, obojica nisu ni Iranci, ni muslimani, ni sije, ni Homeinijevi fanovi ;-)
pa ne pricam ja druze salice sa sefom cie nego s tobom? sto se odma kacis na druge?trazis pomoc dzokera?pola pola?nisam ni ja tarik filipovic da ti kajem moze... :D
sumirprimus

#10658 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

ne ozbiljno,jel vi stvarno vjerujete u bajke,il ovo za vanjsku uporabu? :)
salik79

#10659 Re: IRAN

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:
salik79 wrote:
pa ne pricam ja druze salice sa sefom cie nego s tobom? sto se odma kacis na druge?trazis pomoc dzokera?pola pola?nisam ni ja tarik filipovic da ti kajem moze... :D
Posto meni, ko meni, ne bi vjerovao, citiram one kojima bi trebao vjerovati, posto "zastupas" njihovu stranu. Isto, da ti pocnem pricati o vakuumistici, ili elektronskoj optici, bi vjerovatno ocekivao da ti citiram nekoga ko je iz te branse, a ne da ti "prosipam" svoju pamet...
pirpa

#10660 Re: IRAN

Post by pirpa »

sumirprimus wrote:znaci treba prec na pROTUZRACNU ,jel tako?
a đe češ lave na iran ... :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.ausairpower.net/APA-Iran-SAM-Deployment.html
Last edited by pirpa on 19/01/2016 10:29, edited 1 time in total.
sumirprimus

#10661 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

pricamo jeboga ti...
ti i ja..

:D :izet:
sumirprimus

#10662 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

pirpa wrote:...
et super,sad moŠ rahat svojim poslom...mastarit,sanjarit..minimax piči do 20:00 svaki dan...
Mlohavi

#10663 Re: IRAN

Post by Mlohavi »

Jesu se ovo ozbiljno poredili vojni kapaciteti Izraela i Irana?

Ovo sve ovdje opsihreno jebO te zivot. :-)
sumirprimus

#10664 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Mlohavi wrote:Jesu se ovo ozbiljno poredili vojni kapaciteti Izraela i Irana?

sto bi rekli, internet je more lazi,povremeno pljusne pokoja kap istine. :)
Rampage

#10665 Re: IRAN

Post by Rampage »

sumirprimus wrote:
Mlohavi wrote:Jesu se ovo ozbiljno poredili vojni kapaciteti Izraela i Irana?

sto bi rekli, internet je more lazi,povremeno pljusne pokoja kap istine. :)
Zanimljivo je kako si ti sebi dao za pravo da se smjestiš na stranu istine, neopsihrenih i ispravnih :lol:
sumirprimus

#10666 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

gdje sam to reko?
sumirprimus

#10667 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

ko zna danas sta je istina..
al fakti su fakti.
Arteta

#10669 Re: IRAN

Post by Arteta »

salik79 wrote:
Vojna pobjeda u kojoj je Beirut sravljen sa zemljom. :thumbup:

Sto se tice ovog iz Shin Beta, covjek je kriticki nastrojen prema Izraelu ali sere kao foka, necemo ga optuzivati ipak dolazi iz demokratske drzave, u Iranu bi vjerovatno visio.

Izrael ima kvalitetniju tehniku, iskustvo je na nihovoj strani, ali sve sto njih zanima kada je Iran u pitanju je nuklearna energija.
General War

#10670 Re: IRAN

Post by General War »

Arteta wrote:
salik79 wrote:

Sto se tice ovog iz Shin Beta, covjek je kriticki nastrojen prema Izraelu ali sere kao foka, necemo ga optuzivati ipak dolazi iz demokratske drzave, u Iranu bi vjerovatno visio.

Izrael ima kvalitetniju tehniku, iskustvo je na nihovoj strani, ali sve sto njih zanima kada je Iran u pitanju je nuklearna energija.
:thumbup:
...Ma daj bolan, eno u Siriji i Iraku vidimo domete najelitnijih jedinica iz Irana...tele se da zauzmu dva kioska mjesecima :-)
jao_situacije

#10671 Re: IRAN

Post by jao_situacije »

pirpa

#10672 Re: IRAN

Post by pirpa »

Arteta wrote:

DA, vojna pobjeda hezbolaha. izrael jeste razrusio avijaciom citav libanon, ubijao sve sto se micalo po bejrutu i ostalim gradovima. al na bojnom polju su dozivili poraz.

hezbolah ih nagrdio i izvrnuo im vise od 20 merkava tenkova, desatkovali im ljudi tenkovski korpus. (reci da nije bilo tako) :mrgreen:
Da ne spominjemo da su pobjegli iz libanona i ona lica uplakanih vojnika po medijima. :D

sta kazes, covjek je kriticki nastrojen prema izraelu :D

sta kazes o ovim analizama i izjavama :

jesu li i oni antisemiti :D

Što se tice opremjenosti u tehnici , zna se da je izrael na bliskom istoku i sire vojna sila. to ovde niko ne spori.

Samo smo misljenja da je iran prevelik zalogaj i za ameriku a ne izrael, bez kopnenih snaga svaki pokusaj bombardovanja irana je osuđen na propast.

sa druge stranane ako amerikanci krenu kopnenim snagama , reskiraju da zapale citav bliski istok ratovima koje kasnije niko nece moci da kontrolise. zaglavise oni najmanje 5 godina zbog izraela :D

Dok sa druge strane iran razvija svoj raketni program u kojem vec imaju rakete dometa preko 2000 KM a u testnoj fazi im je raketa 4000 KM dometa.
kako god iran je jeben igrac u diplomatiji i na bliskom istoku , sila koja se mora postovati.
Arteta

#10673 Re: IRAN

Post by Arteta »

pirpa wrote:
Arteta wrote:

DA, vojna pobjeda hezbolaha. izrael jeste razrusio avijaciom citav libanon, ubijao sve sto se micalo po bejrutu i ostalim gradovima. al na bojnom polju su dozivili poraz.

hezbolah ih nagrdio i izvrnuo im vise od 20 merkava tenkova, desatkovali im ljudi tenkovski korpus. (reci da nije bilo tako) :mrgreen:
Da ne spominjemo da su pobjegli iz libanona i ona lica uplakanih vojnika po medijima. :D

sta kazes covjek je kriticki nastrojen prema izraelu :D

sta kazes o ovim analizama i izjavama :

jesu li i oni antisemiti :D

Što se tice opremjenosti u tehnici , zna se da je izrael na bliskom istoku i sire vojna sila. to ovde niko ne spori.

Samo smo misljenja da je iran prevelik zalogaj i za ameriku a ne izrael, bez kopnenih snaga svaki pokusaj bombardovanja irana je osuđen na propast.

sa druge stranane ako amerikanci krenu kopnenim snagama , reskiraju da zapale citav bliski istok ratovima koje kasnije niko nece moci da kontrolise. zaglavise oni najmanje 5 godina zbog izraela :D

Dok sa druge strane iran razvija svoj raketni program u kojem vec imaju rakete dometa preko 2000 KM a u testnoj fazi im je raketa 4000 KM dometa.
kako god iran je jeben igrac u diplomatiji i na bliskom istoku , sila koja se mora postovati.
Napravio si gresku u koracima, Izraelce Iran ne zanima, zanimaju ih samo nuklearne elektrane.
Isto tako ih Libanon nije zanimao, nisu imali namjeru osvajati teritorij, htjeli su samo tuci Hezbollah.

Izraelska steta u tom ratu 2006.godine se ne moze ni u ludilu porediti sa stetom Libanona jer su oni samo nesto oko Haife stradali dok je, a na drugoj strani stete su ogromne.
Kada su gubici u ljudima u pitanju, mislim da je duplo vise Hezbollahovaca sehidilo, kada su Izraelski izvori u pitanju cak i vise.
IDF nije u potpunosti unistio Hezbollah kako se ocekivalo, pa je zbog toga Olmert kritikovan, ali svi gledaju Izraelsku stranu, sta je sa Hezbollahom, imali su drzavu u drzavi na jugu Libanona prije rata, a kasnije su zamijenjeni Libanonskom vojskom i medjunarodnim snagama.
Nije li i sam Nasrallah se izvinjavao gradjanima Libanona i kajao se zbog toga do cega je dovelo otimanje dva vojnika?
General War

#10674 Re: IRAN

Post by General War »

Ali Mohtashimi, Iran’s ambassador to Syria from 1982 to 1985, discussed the group’s beginnings in an interview with the Iranian newspaper Shargh on August 3, 2008:

"After the Israeli invasion of Lebanon in 1982, Ayatollah Khomeini changed his mind about sending large forces to Syria and Lebanon. . . . I was really worried about Syria and Lebanon. I went to Tehran and met with Ayatollah Khomeini. As I was worried about Lebanon and enthusiastic about the idea of sending forces to Syria and Lebanon, I started talking about our responsibilities and what was going on in Lebanon. The imam cooled me down and said the forces we send to Syria and Lebanon would need huge logistical support. . . . The only remaining way is to train the Shi’a men there, and so Hezbollah was born"-

Western diplomats in Lebanon estimate that Iranian assistance to Hezbollah is closer to $200 million annually.
The Israel Defense Forces’ failure to eradicate Hezbollah in the 2006 war led many analysts to declare Hezbollah the victor.[14] Hezbollah had survived Israel’s onslaught and become the first Arab entity to hit Haifa since Israel’s founding in 1948.[15] Robert G. Rabil, director of graduate studies at Florida Atlantic University and a well-regarded Syria and Lebanon analyst, went further, suggesting that Hezbollah’s rise may have come at Syria’s expense.[16]

Is Syria Still Important?

Syria enabled Hezbollah’s rise. It became the transit point for Iranian arms. In addition, Syria provided crucial safe haven for offices, personnel, and organization, not only for Hezbollah, but also for Palestinian terror groups and, since 2003, Islamist terrorists operating in Iraq. Through it all, Iranian support has been key.
General War

#10675 Re: IRAN

Post by General War »

General War wrote:Ali Mohtashimi, Iran’s ambassador to Syria from 1982 to 1985, discussed the group’s beginnings in an interview with the Iranian newspaper Shargh on August 3, 2008:

"After the Israeli invasion of Lebanon in 1982, Ayatollah Khomeini changed his mind about sending large forces to Syria and Lebanon. . . . I was really worried about Syria and Lebanon. I went to Tehran and met with Ayatollah Khomeini. As I was worried about Lebanon and enthusiastic about the idea of sending forces to Syria and Lebanon, I started talking about our responsibilities and what was going on in Lebanon. The imam cooled me down and said the forces we send to Syria and Lebanon would need huge logistical support. . . . The only remaining way is to train the Shi’a men there, and so Hezbollah was born"-

Western diplomats in Lebanon estimate that Iranian assistance to Hezbollah is closer to $200 million annually.
The Israel Defense Forces’ failure to eradicate Hezbollah in the 2006 war led many analysts to declare Hezbollah the victor.[14] Hezbollah had survived Israel’s onslaught and become the first Arab entity to hit Haifa since Israel’s founding in 1948.[15] Robert G. Rabil, director of graduate studies at Florida Atlantic University and a well-regarded Syria and Lebanon analyst, went further, suggesting that Hezbollah’s rise may have come at Syria’s expense.[16]

Is Syria Still Important?

Syria enabled Hezbollah’s rise. It became the transit point for Iranian arms. In addition, Syria provided crucial safe haven for offices, personnel, and organization, not only for Hezbollah, but also for Palestinian terror groups and, since 2003, Islamist terrorists operating in Iraq. Through it all, Iranian support has been key.
...i sad ce neko ovdje drobit kako eto amerika uvela sektastvo islamskom svijetu, kako hezbolah nepobjediv, a sirija nema ama bas nista s tim :-)
Post Reply