Tema je:
"Naša stranka, sve što ste željeli da
pitate a niste imali ko"
Na zalost, citajuci veci broj zadnjih stranica - malo je pitanja, a sve vise diskusija ( mada ako Pedji to ne smeta - OK ), ali se onda gubi smisao da se ovdje brzo nadju PITANJA i ODGOVORI .....
Da se vratim temi ovog pdf-a
Pedja Kojovic wrote:veljaca
Posto u pisanom obliku ocito ne ide, predlazem da se nadjemo i da vam pokusam objasniti razliku izmedju opcija glasanja koje poslanik ima na raspolaganju.
p.k.
Rekao sam da te ( Pedja ) cijenim i cijenim to sto si omogucio da te direktno ovdje pitamo. Takodjer, cijenjeni gosp. Pedja, ne pripadam ni jednoj politickoj opciji i ne bavim se politikom u svom zivotu ( tako da ovo nije provokacija ), ali se politika itekako bavi sa mnom i sa svim ostalim koji zive u jedinoj i najvoljenijoj Drzavi Bosni i Hercegovini

.
Sve je pocelo od moga da pitanja tebi da mi objasnis razlika izmedju opcije - Suzdrzan i opcije - Ne glasanja. Ako hoces, procitaj sve moje a i tvoje poslije toga pitanja - vidjeces da mi nikada direktno to nisi odgovorio ( elaborirao si samo opciju - Suzdrzan a nisi objasnio RAZLIKU - a to sam pitao - izmedju ove dvije opcije ).
Cak, poslije toga, smo se i licno sreli ( ispred Katedrale u Sarajevu ) i pitao sam te: Kako si mogao biti Suzdrzan, prilikom glasanja o nepovjerenju Vlade KS ? I naveo sam ti da postoje situacije kada se ne moze biti suzdrzan - kao npr. u slucaju agresije na Drzavu BiH 1992 - jer da smo tada bili suzdrzani mi koji smo odbranili Drzavu BiH - vjerovatno dosta ljudi ( a ja pogotovo ) ne bi bili u situaciji da ikako pisu. Ti si mi rekao da je to bio stav tvoje politicke opcije. Sustina moja je bila da treba imati stav i navodim ti primjer sa te sjednice - kada je narodni poslanik Pecanac rekao - Pripadam politickoj opciji koja ima STAV, pa svidjalo se to nekome ili ne ...
Ono sto meni, recimo zasmeta - sto na moje pitanje direktno tebi jave se odmah neki da odgovore umjesto tebe ( iako - posto je ovo javni Forum

- imaju pravo na to ) i tako jedan navodi slucaj kada supruga ruzi sina a on ( suprug ) se u toj situaciji postavi po strani ( bude suzdrzan ). Evo prokomentarisacu i njegov komentar - Suprug je ovdje neprincipijelan, jer ce mu i supruga reci: nisi bio na mojoj strani ( sto ima za posljedicu da nece dobiti od nje sto je naumio ) a i kod sina nece imati simpatije jer nije bio ni za njega. A najgore je to sto nije imao muda da zauzme neki stav. Po meni, ako vec nakon sagledavanja situacije nije odlucio ko je u pravu a ko ne i podrzao njegov stav - trebao je otici po cigarete ili prosetati van.
Meni je jako zao, sto ti kao dosta bistar, nisi
shvatio sustinu pitanja, a to je apsurdnost postojanja 4 opcije kod glasanja. Ovo je bila sustina moga kasnije prosirenog pitanja. I to moze biti jedan od projedloga da se revidira broj opcija kod glasanja. Ovo bih pitao i bilo koga od narodnih polanika u SKS - da imam ovakvu mogucnost. Ali, koliko ja znam - ovdje na ovom Forumu - ne postoji ta mogucnost.
Predlozio si mi da se nadjemo i da mi pokusas objasniti razlike izmedju opcija glasanja koje poslanik ima na raspolaganju. Povodom toga odgovoricu ti direktno:
- vecina problema u nasoj Drzavi BiH proizilazi upravo iz razgovora " u 4 oka " ( pretpostavljam da je ideja tvoja bila da ovdje ne smaramo druge )
- ovdje sam te pitao i ovdje ocekujem odgovor - da bi i drugi mogli vidjeti tvoj stav po ovom pitanju, kao sto i ja vidim tvoj stav po njihovim pitanjima
- priznajem da bih prihvatio ponudu, da je bila upucena od strane Angeline Jolie .....
Puno srece i uspjeha u zivotu,
Veljaca
s.r.