SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dottore

#10651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dottore »

opet udes na otoci... bijeli punto se zabio u banderu, samo tako...

nesto je u zraku ovih dana :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

delikatesna radnja :shock: :shock: :shock: :shock:

zar i tu
kurty

#10653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

dottore wrote:opet udes na otoci... bijeli punto se zabio u banderu, samo tako...

nesto je u zraku ovih dana :-)
pun mjesec...
minjonja

#10654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

PipiDugaDevetka wrote:
minjonja wrote:sta mi mozemo uraditi da ovo promijenimo?
Da izvršimo pritisak na vlast protestom koji će biti prijavljen nadležnima i organizovan po odgovarajućim zakonima.
ako se na tom protestu pojave dvije osobe, bicu sretna. ne znam kako ljudima nije vise prekipio ovaj kriminal na svakom cosku. u meni se kuha otkad sam procitala vijest o udesu kod rtv doma al ne smijem nista vise reci. blago receno mrzim sve trkace i divljake, ma ne mogu se blaze izraziti. sta vise mora da se desi da se ponovi bar priblizan broj ljudi kao onda kad je denis ubijen? ko jos mora da pogine? moj brat svaki dan dva puta prolazi tuda biciklom i ja ne smijem jednostavno ovdje napisati sta bi se desilo da se u njega neki manijak zabije. moj momak, moji prijatelji, ja, svi koristimo tramvaj i trolu i cekamo ih na stanicama, a koliko se samo puta desilo da se manijak zabije u stanicu? sta mora vise da se desi da se vecini desi klik u glavi i kaze sebi da ne zeli u ovakvoj drzavi zivjeti?
kokuz_sa

#10655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

ponudili su drzavu za covjeka
dali su qrac od ovce
black

#10656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by black »

Black swan wrote:delikatesna radnja :shock: :shock: :shock: :shock:

zar i tu
cemu cudjenje komi, pa i sam vidis da vise nema mjesta u gradu da mozes reci 'e ovde je sigurno'
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

minjonja wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
minjonja wrote:sta mi mozemo uraditi da ovo promijenimo?
Da izvršimo pritisak na vlast protestom koji će biti prijavljen nadležnima i organizovan po odgovarajućim zakonima.
ako se na tom protestu pojave dvije osobe, bicu sretna. ne znam kako ljudima nije vise prekipio ovaj kriminal na svakom cosku. u meni se kuha otkad sam procitala vijest o udesu kod rtv doma al ne smijem nista vise reci. blago receno mrzim sve trkace i divljake, ma ne mogu se blaze izraziti. sta vise mora da se desi da se ponovi bar priblizan broj ljudi kao onda kad je denis ubijen? ko jos mora da pogine? moj brat svaki dan dva puta prolazi tuda biciklom i ja ne smijem jednostavno ovdje napisati sta bi se desilo da se u njega neki manijak zabije. moj momak, moji prijatelji, ja, svi koristimo tramvaj i trolu i cekamo ih na stanicama, a koliko se samo puta desilo da se manijak zabije u stanicu? sta mora vise da se desi da se vecini desi klik u glavi i kaze sebi da ne zeli u ovakvoj drzavi zivjeti?
Pretpostavljam da će neko dati ostavku, te neće biti potrebe za protestima. Glasao sam za SDP, a pridružio bih se masi onih koji bi protestvovali i tražili ostavke odgovornih!
minjonja

#10658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

dajte mi sliku osobe zaduzene za izgradnju zatvora, molim vas. ne smijem vise pisati, imala bi svasta pisati i u vezi evrovizije i zicare i raznih festova, preko grasa i gradonacelnika do prodavaca petardi, ali necu, progutacu.
kokuz_sa

#10659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

ministrica pravde kantona Sa
Dijana Tabori-SDP
Ministar unutarnjih poslova kantona Sarajevo
Muhamed Budimlic-SDP (steta sto je u ovoj stranci jer fakat covjeka jako strucan i posten,jedan od najpostenijih profesora koji mi je predavao na fakultetu)

njih dvoje bi trebali da predloze svojim zastupnicima stranackim koji se nalaze u parlamentu izmjene zakona koji se odnose na policiju i na bilo koji zakon koji treba da se promijeni da bi bilo sigurnije..
eh nakon toga njihove kolege stranacke treba da se izbore u parlamentu da se ti zakoni usvoje..tj izmjene..

ma opet ta dva imena su najmanje vazna u ovim pricama cijelim..milion % sam uvjeren da su oni vec odavno predali svoje sugestije i promjene na trenutni zakon koje treba da se usvoje(bar sam uvjeren za ministra jer ne vjerujem da nije ganjao da vrate onaj clan za nepropisno parkiranje)..al sada je sve ostalo na njihovim stranackim kolegama..
Last edited by kokuz_sa on 13/09/2011 16:48, edited 1 time in total.
kokuz_sa

#10660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

iz sata u sat sve bolje i bolje tj gore i gore

Grk u centru Sarajeva izbo dvoje ljudi

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110913096
karanana

#10661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

kokuz_sa wrote:ministrica pravde kantona Sa
Dijana Tabori-SDP
Muhamed Budimlic-SDP (steta sto je u ovoj stranci jer fakat covjeka jako strucan i posten,jedan od najpostenijih profesora koji mi je predavao na fakultetu)

njih dvoje bi trebali da predloze svojim zastupnicima stranackim koji se nalaze u parlamentu izmjene zakona koji se odnose na policiju i na bilo koji zakon koji treba da se promijeni da bi bilo sigurnije..
eh nakon toga njihove kolege stranacke treba da se izbore u parlamentu da se ti zakoni usvoje..tj izmjene..
e ovo je vec nesto konkretno da znamo ko treba sta da uradi.
znaci na kantonu je, nije na entitetu ili nedo bog drzavi.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -LIBERO- »

kokuz_sa wrote:iz sata u sat sve bolje i bolje tj gore i gore

Cuj Grk :-) :shock: ,i cuj delikatesna ,pa tamo nikada nije bila ni svadja a kamoli tuca :D

Ovo sve opasnije i opasnije po gradu...i nema vise pravila tipa: Izbjegavaj mjesta gdje moze biti belaja...izgleda belaj moze biti svugdje,nema tu izbjegavanja..ocigledno :roll: :run:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Dijana Tabori-SDP

Ako je Budimlić tako stručan i pošten, ukazaće na odgovorne i predložiti njihove ostavke.
Last edited by PipiDugaDevetka on 13/09/2011 16:46, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka

#10664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

kokuz_sa wrote:iz sata u sat sve bolje i bolje tj gore i gore

Ima li ovo sve veze sa pojavom žutih pjega na zvijezdi Sunce?
ema_

#10665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ema_ »

Ništa bez "milionskog" protesta kao npr. onog u Egiptu što je bio, i prisilnog svrgavanja neradnika koji su na vlasti, te svih onih koji igraju stolnog tenisa u nedogled, a briga ih za lopticom.

Do tada, bezveze je šupljirati o tome kako bi mi neke promjene i kako sve ode u .... :roll:

Enjoy Bosnia, tj. u svakom danu kojem nismo zbodeni, pregaženi, pretučeni, nastavi niz :sax:
kokuz_sa

#10666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

karanana wrote:
Dijana Tabori-SDP

e ovo je vec nesto konkretno da znamo ko treba sta da uradi.
znaci na kantonu je, nije na entitetu ili nedo bog drzavi.
ma opet ta dva imena su najmanje vazna u ovim pricama cijelim..milion % sam uvjeren da su oni vec odavno predali svoje sugestije i promjene na trenutni zakon koje treba da se usvoje..al sada je sve ostalo na njihovim stranackim kolegama..
Banksy

#10667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Banksy »

kokuz_sa wrote:
Muhamed Budimlic-SDP

Presudan utjecaj na Budimlićevo imenovanje imao Damir Hadžić, utjecajni član SDP BiH i jedan od najbližih suradnika Zlatka Ladumdžije.

Novi ministar Budimlić blizak je rođak Hadžićeve supruge, a Damir Hadžić je upisao postdiplomski studij upravo na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, gdje je Budimlić docent.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -LIBERO- »

@Banksy,hajd' da im i taj nepotizam i rodbinske veze halalimo,al' da bar' rade svoj posao.

Al' jok...ustolicili se i prst u uho... :skoljka: :run:
cappy_tempo

#10669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

ako cemo strajkovati zbog svega od cijena do nasilja doci cu prvi al necu doci ako ce biti lopovi lopovi i ajmo kucama kao sto je dosta radio. Meni pod kozu vise ne moze i sljedeci koji mi pridje kicmu cu mu slomiti makar i ja na cumu zavrsio
cappy_tempo

#10670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

evo kod ekonomske skole na semaforu sa ledja jal audi a8 jal clio fisno drota na motoru. Nema povrede ni stete koliko vidim. Pohvala za ostale vozace jer su haman svi na semaforu izletili iz auta bez obzira sto ga je udarip sa 20km/h
Cholina_Lokica

#10671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

cappy_tempo wrote:evo kod ekonomske skole na semaforu sa ledja jal audi a8 jal clio fisno drota na motoru. Nema povrede ni stete koliko vidim. Pohvala za ostale vozace jer su haman svi na semaforu izletili iz auta bez obzira sto ga je udarip sa 20km/h
Haj sve to, ali dje su ti audi a8 i clio slicni :lol:
Hunkar

#10672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Hunkar »

otkud ovolika populacija vukodlaka u gradu? pun mjesec pa sve pomahnitalo ... :sad:
cappy_tempo

#10673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

Cholina_Lokica wrote:
cappy_tempo wrote:evo kod ekonomske skole na semaforu sa ledja jal audi a8 jal clio fisno drota na motoru. Nema povrede ni stete koliko vidim. Pohvala za ostale vozace jer su haman svi na semaforu izletili iz auta bez obzira sto ga je udarip sa 20km/h
Ma frajer pao ispred audia,a klio sva 4 upalio i sad vidim da ga je ipak clio opalio.
DaysleepeR

#10674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

cappy_tempo wrote:
Cholina_Lokica wrote:
Ma frajer pao ispred audia,a klio sva 4 upalio i sad vidim da ga je ipak clio opalio.
da se nije provlačio između auta? :D
PipiDugaDevetka

#10675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Grievous wrote:hahaha rade nozevi i u Delikatesnoj a to je kao normalan kafic, bez turbo folk populacije :lol: :lol: :lol:
Otkud znaš da Grk nije turbofolker što preferira sirtaki - turbo folk, biće prije da ga je sunce opalilo. Trenutno su aktivne žute pjege na Suncu. Mjesec je juče bio u uštapu.
Locked