Dešavanja u Srbiji

Post Reply
vivaldi

#10651 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

star(i)mo wrote:Izvini, JT, ali ti si pravnik. Zar ima ista bitnije od ljudskih i gradjanskih prava?
Naravno da su najvaznija, ali Balkan je jos u zoni retardacije. Ljudska prava imaju evolucijski tok. Napredak je vidljiv. Prije 9 godina u tom istom bg-u su gejevi polomljeni ko zvecke. Danas nijednom dlaka nije falila, ali je najebala murija uglavnom. Parade ovog tipa ni u mnogo naprendijim zemljama ne prolaze bez problema.

Vidi ovaj video.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/211272 ... o-da-lomis

U neka vremena, drot mu nebi predavanje odrzao verbalno, vec pendrekom.

Isto tako, danas je ovdje bilo dosta politike. Stradase prostorije sps-a, ds-a, cede jovanovica, rts-a i b92 mamograf.
mrtva kokoš

#10652 Re: Desavanja u Srbiji

Post by mrtva kokoš »

@voajeru gdje si ti prije organizovao parade, sta ti pise u biografiji... :-) :-)
jebo vas splinter vise, zasto imate potrebu da mi replicirate nije mi jasno...
ako sam ucesnik kakvih parada odnosno demonstracija to je onda za korist citave zajednice ili
odredjenog broja ljudi protiv kojeg sira zajednica nema nista protiv. ne podrzajem i ne ucestvujem u
nasilnim protestima ako se pak kojim slucajem dogodi takva situacija prekidam igru...

sta je problem sto kazem da nije normalno paradirati pod klinkom homo ljubavi. sta hoces da razmisljam kao ti i tebi slicni, ne diram te ali odjebi od mene kuci, 4 zida pa radi sta hoces...
"voditi ljubav sa samim sobom" jebo me svak i svi ovi s`foruma sa homo sklonostima ako si ti normalan.
imas potrebu da me uvrijedis na neki nacin a tvoj intelektualni kapacitet to nije u stanju da uradi :-) :-)

da sam na vlasti nikad ali pazi nikad ne bih dozvolio ovakvo nesto da se na ovakav nacin promovira u mome gradu
ali isto tako ovi huligani ne bi smjeli izaci na ulicu, totalitarni bih rezim uveo :mrgreen: :lol: :lol:
bilo bi ko u titinom rezimu, svima bi nesto smetalo niko nista protiv toga ne bi smio raditi...
ova govna politicarska i guzicu bi prodala (tadic, dacic) da mogu i dalje ziviti na visokoj nozi i uzivati politicki status. ovo se sve radi i odobrava da bi se srbija na neki nacin dodvorila eu kojom ocigledno sve vise vladaju
ti isti koji ove parade narucuju, kakva ljudska prava i bakraci...

MRZIM DEMOKRATIJU!!
zivjela policijska drzava, zivila!! :mrgreen:
Shoshana

#10653 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Shoshana »

7cokanja wrote: ..jel' i onaj pop sto mase krstom i kandilom isto huligan..??..
Koliko ja shvatih izvjestaje iz Beograda, 'onaj pop' je pozivao omladinu da ide kuci. Ako pri tom malo mase kandilom - to mu je posao.
Ako je, pak, pozivao na nasilje - onda je vrsio kriminalnu radnju i trebalo bi ga uhapsiti.
vivaldi

#10654 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

JThomas wrote:sve je to politika i igre i igrice. pa majka mu stara, govorimo o vlastima jedne države na brdovitom balkanu...eto tadiću i dačiću plaho stalo do prava homoseksualaca. isto se radi i kod nas na druge načine, narodu se baca kost da mu se skrene pažnja od toga koliko loše živi...
Ne vjerujem da je ovo u pitanju. Ovo je jednodnevni dogadjaj. Bice ovoga jos sutra u dnevnim novinama, a vec prekosutra je old news.
vivaldi

#10655 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

Shoshana wrote:Ako je, pak, pozivao na nasilje - onda je vrsio kriminalnu radnju i trebalo bi ga uhapsiti.
Vjerovatno nije podrzao nasilje, ali proteste sigurno jeste. Nijedna vjera nije bas odusevljena gay popluaicjom, abortusima...
7cokanja

#10656 Re: Desavanja u Srbiji

Post by 7cokanja »

Shoshana wrote:
Koliko ja shvatih izvjestaje iz Beograda, 'onaj pop' je pozivao omladinu da ide kuci. Ako pri tom malo mase kandilom - to mu je posao.
Ako je, pak, pozivao na nasilje - onda je vrsio kriminalnu radnju i trebalo bi ga uhapsiti.

..nesto slabo shvatas, a i vidis..mozda ti treba 3-d TV da bi bolje vidio..pogledaj izvjestaj na Al'Jazira, pop fino stoji u "jurisnoj" liniji i mase kandilom, a drugom rukom krstom "krsteci" mase prema "pederskim sotonama"..uzalud je u srbiji govoriti o demokratiji i gradjanskom drustvu..radikalna spc je snaga koja odredjuje pravac srbije..sve ostalo je ubleha..zamajavanje samoga sebe..
Shoshana

#10657 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Shoshana »

vivaldi wrote:
Shoshana wrote:Ako je, pak, pozivao na nasilje - onda je vrsio kriminalnu radnju i trebalo bi ga uhapsiti.
Vjerovatno nije podrzao nasilje, ali proteste sigurno jeste. Nijedna vjera nije bas odusevljena gay popluaicjom, abortusima...
Vjerovatno.

I ne znam cemu uopste ove rasprave. Samo htjedoh skrenuti paznju da se generalizacije (kao sto se vec vidjelo na temi) tipa Srbi, cetici, srpski zlocinci, itd NECE tolerisati. Kome nije pravo, zna se :oops:
JThomas

#10658 Re: Desavanja u Srbiji

Post by JThomas »

star(i)mo wrote:
JThomas wrote:sve je to politika i igre i igrice. pa majka mu stara, govorimo o vlastima jedne države na brdovitom balkanu...eto tadiću i dačiću plaho stalo do prava homoseksualaca. isto se radi i kod nas na druge načine, narodu se baca kost da mu se skrene pažnja od toga koliko loše živi...
Nema se sta Tadic, peti, deseti licno brinuti o pravima homoseksualaca. Tu su Ustav, zakoni i drzava da ih zastite. Ne razumijem sta pokusavas da kazes? Da se ne trebamo obazirati na ocigledna krsenja osnovnih ljudskih prava pojedinaca jer su neke druge stvari (npr. los zivotni standard) vaznije?! Zbog cega su vaznije? Je li zato sto tangiraju veci broj ljudi?
Ja se nadam da sam te pogresno razumio.
jeste, za mene je važnije što pola naroda živi na rubu egzistencijalnog minimuma nego hoće li se održati parada. eto, jebiga, razapni me. što naravno, ne znači da se na ovo drugo ne treba obazirati, da ovo što se danas desilo nije katastrofa i strašni primitivizam.

ali, na ovakve stvari se narod puno više "upali", i vlast to koristi. jednim potezom ispadaju progresivni prema međunarodnoj zajednici, dobijaju izgovor da po njih opasne ljude strpaju u zatvor i odvlače pažnju sa drugih stvari, gdje su oni mnogo više krivi... sve politička igra. nemoj zaboraviti da su manje više isti ljudi bili na vlasti kad su prošli put pokušali, al' tad je murija haman pustila da ih prebiju...

edit: a sve je to svakako usko povezano, što je narod zaposleniji i obrazovaniji, to će manje ljudi biti horno da izađe na ulice da bi "tuklo pedere"...netolerancija je sistemski problem, koji se mora sistemski rješavati.
Last edited by JThomas on 10/10/2010 21:12, edited 1 time in total.
and

#10659 Re: Desavanja u Srbiji

Post by and »

kamen spoticanja wrote:
Suti i trpi wrote:Evo sada na RTSu neki sudski zvanicnik rece da je za ove prestupe predvidjena kazna do 8 godina zatvora. Valjda je ove godine modifikovana kaznena politika. Incidenti su snimljeni, a vec se najavljuju drakonske kazne za svakog ko je ucestvovo u incidentima. Huligana ima svugdje, ali pravne drzave bas i nema. Vidjet cemo kako ce se Sud Srbije obracunati sa huliganima. To je jedino bitno u cijeloj prici. Ako se sada drakonski sankcionsu huligani, sljedeci put vise nece nikome pasti na pamet da napadne ucesnike 'parade ponosa'.
evo recimo ovo bi mogla biti pozitivna strana danasnjeg pride-a...nek smjeste ovu gomili od 6000 srbofasista u prdekanu na 8 godina...i jos jedan,dva pride-a s istim epilogom i balkan ce btit miran sljedecih 50 godina zagarantovano :)
ne znam ko uopšte dozvoljava ove parade?
balkan nikad neće biti miran i mirno gledati ove parade
Shoshana

#10660 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Shoshana »

7cokanja wrote:
Shoshana wrote:

..nesto slabo shvatas, a i vidis..mozda ti treba 3-d TV da bi bolje vidio..pogledaj izvjestaj na Al'Jazira, pop fino stoji u "jurisnoj" liniji i mase kandilom, a drugom rukom krstom "krsteci" mase prema "pederskim sotonama"..uzalud je u srbiji govoriti o demokratiji i gradjanskom drustvu..radikalna spc je snaga koja odredjuje pravac srbije..sve ostalo je ubleha..zamajavanje samoga sebe..
Al'Jazire nemam, nije vise u ponudi kod mog provajdera. Citam ono sto je bilo napisano ovdje, na ovom forumu - a to je da je pop pozivao ljude da idu kuci. Iscitaj temu prije nego sto uletis.
vivaldi

#10661 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

and wrote:ne znam ko uopšte dozvoljava ove parade?
Prije par dana neki je funkcioner rekao da je jedna od stvari koji moraju uraditi zbog evrope. Slazem se da Balkan nije jos za ove stvari.

I Mini suknja jeste ljudsko pravo, ali traziti to sada u Afganistanu je flagrantno pravljenje sranja.
Shoshana

#10662 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Shoshana »

JThomas wrote:
snaga_znanja wrote:Cak je i Vladika maloprije trazio od "mladih ljudi" da idu kuci. Za cudo Bozje ne od mladih ljudi koji setaju vec od huligana koji razbijaju!
Usput je otkazao moleban u Hramu Svetog Save zbog toga sto su huligani napadali policiju i ispred tog svetog objekta za pravoslavce u Srbiji.

Haman neki novi vjetrovi i u SPC.
slušao sam, šokiran sam majke mi... :D

kapa dole za vladiku i patrijarha... :D
Et' - ako vam nije mrsko - navedite izvore :-)
star(i)mo

#10663 Re: Desavanja u Srbiji

Post by star(i)mo »

JThomas wrote:
star(i)mo wrote:
Nema se sta Tadic, peti, deseti licno brinuti o pravima homoseksualaca. Tu su Ustav, zakoni i drzava da ih zastite. Ne razumijem sta pokusavas da kazes? Da se ne trebamo obazirati na ocigledna krsenja osnovnih ljudskih prava pojedinaca jer su neke druge stvari (npr. los zivotni standard) vaznije?! Zbog cega su vaznije? Je li zato sto tangiraju veci broj ljudi?
Ja se nadam da sam te pogresno razumio.
jeste, za mene je važnije što pola naroda živi na rubu egzistencijalnog minimuma nego hoće li se održati parada. eto, jebiga, razapni me. što naravno, ne znači da se na ovo drugo ne treba obazirati, da ovo što se danas desilo nije katastrofa i strašni primitivizam.

ali, na ovakve stvari se narod puno više "upali", i vlast to koristi. jednim potezom ispadaju progresivni prema međunarodnoj zajednici, dobijaju izgovor da po njih opasne ljude strpaju u zatvor i odvlače pažnju sa drugih stvari, gdje su oni mnogo više krivi... sve politička igra. nemoj zaboraviti da su manje više isti ljudi bili na vlasti kad su prošli put pokušali, al' tad je murija haman pustila da ih prebiju...
Prijatelju, onda sam te ja jako dobro razumio. Chartu o ljudskim pravima u ruke i procitaj da nikome nije zajamceno pravo na rad ili dobar zivot. Ali sloboda mirnog okupljanja Boga mi jeste.
I ne interesuje me sta su prije radili. Mene interesuje sta rade i sta ce raditi.
kamen spoticanja

#10664 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kamen spoticanja »

and wrote:
kamen spoticanja wrote:
Suti i trpi wrote:Evo sada na RTSu neki sudski zvanicnik rece da je za ove prestupe predvidjena kazna do 8 godina zatvora. Valjda je ove godine modifikovana kaznena politika. Incidenti su snimljeni, a vec se najavljuju drakonske kazne za svakog ko je ucestvovo u incidentima. Huligana ima svugdje, ali pravne drzave bas i nema. Vidjet cemo kako ce se Sud Srbije obracunati sa huliganima. To je jedino bitno u cijeloj prici. Ako se sada drakonski sankcionsu huligani, sljedeci put vise nece nikome pasti na pamet da napadne ucesnike 'parade ponosa'.
evo recimo ovo bi mogla biti pozitivna strana danasnjeg pride-a...nek smjeste ovu gomili od 6000 srbofasista u prdekanu na 8 godina...i jos jedan,dva pride-a s istim epilogom i balkan ce btit miran sljedecih 50 godina zagarantovano :)
ne znam ko uopšte dozvoljava ove parade?
ma ja sam vise aludirao na to da ce 6000 srbocetnika zavrsiti u zatvoru na duzi vremenski period...manje u konotaciji pride-a a vise u onome sto nas vrlo vjerovatno ocekuje ako ne smanje cijenu licence prevoznicima iz manjeg entiteta :wink:
JThomas

#10665 Re: Desavanja u Srbiji

Post by JThomas »

ja slušao na RTSu obraćanje patrijarhovog glasnogovornika (nekog od vladika mislim), možda desetak minuta prije nego što sam taj post napisao.
nista novo

#10666 Re: Desavanja u Srbiji

Post by nista novo »

7cokanja wrote:
Shoshana wrote:
nista novo wrote: Pa normalno nije srpska ekskluziva, to smo vec vidjeli i u Sarajevu i u Zagrebu, samo je Slovenija izasla iz
Balkanskog gliba.. ovim ce drugima trebati jos dugo vremena da nauce da zive sa razlicitostima...
Ma, nisu neohodno u pitanju anti-gej demonstracije, ovdje se svake isto sranje dogadja kada Canadiens udju u play-off.
Nisu huligani palili Beograd danas zato sto im je smetala gej parada. POgledaj snimke na internetu - gej parada je prosla bez ikakvog incidenta. Niti su palili i pljackali niti zato sto su Balkanci. Palili su i pljackali jednostavno zato sto su huligani i pljackasi. Bilo koji razlog bi im bio dovoljan. I treba ih pohapsit i pobacat u zatvore. Pa nek se poslije zale na brutalnosti policije :oops:

..jel' i onaj pop sto mase krstom i kandilom isto huligan..??..
Ako poziva na nasilje jeste, ako smiruje situaciju onda nije :)
and

#10667 Re: Desavanja u Srbiji

Post by and »

vivaldi wrote:
and wrote:ne znam ko uopšte dozvoljava ove parade?
Prije par dana neki je funkcioner rekao da je jedna od stvari koji moraju uraditi zbog evrope. Slazem se da Balkan nije jos za ove stvari.

I Mini suknja jeste ljudsko pravo, ali traziti to sada u Afganistanu je flagrantno pravljenje sranja.
to je izgleda glavni uslov za pristupanje eu.
nismo mi balkanci baš kao afganistanci,
prvo bi neko trebao objasniti neke stvari,da nam malo bude jasnije.
ko i kako je izbacio homoseksualnost sa liste bolesti svjetske zdravstvene organizacije?
Shoshana

#10668 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Shoshana »

JThomas wrote:ja slušao na RTSu obraćanje patrijarhovog glasnogovornika (nekog od vladika mislim), možda desetak minuta prije nego što sam taj post napisao.
Hvala
JThomas

#10669 Re: Desavanja u Srbiji

Post by JThomas »

Prijatelju, onda sam te ja jako dobro razumio. Chartu o ljudskim pravima u ruke i procitaj da nikome nije zajamceno pravo na rad ili dobar zivot. Ali sloboda mirnog okupljanja Boga mi jeste.
I ne interesuje me sta su prije radili. Mene interesuje sta rade i sta ce raditi.
sve to proizlazi jedno iz drugog. zaposlen, obrazovan čovjek koji dobro živi ne ide da "tuče pedere", jer zna zašto je to pogrešno - i jer ima pametnijeg posla. netolerancija je sistemski problem.
kamen spoticanja

#10670 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kamen spoticanja »

JThomas wrote:ja slušao na RTSu obraćanje patrijarhovog glasnogovornika (nekog od vladika mislim), možda desetak minuta prije nego što sam taj post napisao.
jeste irinejov glasnogovornik pozvao "decu da se vrate kucama" i " prekinu nasilje prema bilo kome iako se crkva ne slaze s populacijom na paradi"...
mada onaj hajirlija na ramenima nije smirivao situaciju...podignute ruke s tri prsta u zraku jasan su znak da je doticni bio u sluzbi "smirivanja" parade :wink:
kiky

#10671 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

star(i)mo wrote:
kiky wrote:največi paradox je što su iste ove fajtere, ne teako davno, u svojim mitinzima, koristili i pozicija i opozicija po srbiji ...
meni ovo više liči na trening borbenih pasa kako bi bili spremni da se puste s lanca u sanđaku, u vojvodini pa vjerovatno i na kosovu i bosni ...
grupe su dobro organizovane, planski vođene, izuzetno agresivne i što naročito pada u oči, nemaju nimalo straha pred đandarima i policijom što može samo neko ko ima dobru zaleđinu, a pljačka je, vjerovatno, naplata dnevnice ...
s druge strane, reakcija organa reda je bila frustrirajuče bljutava, neorganizovana, bezvoljna ...
imam osječaj da bi ih ( četnike ) najradije pustili na onu šaku gey-paradista u kojoj je više bilo političkih protivnika tih četničkih organizacija po srbiji nego samih geyova i lezbejki ...
:D
A za koga "treniramo" mi "nase" borbene pse? Za zapadne Hercegovine ili RS? :roll: Isto se je desavalo i desavace se u svim gradovima BiH. Nazalost.
koje "naše" pse ...
koje isto se ikad približno desilo i u jednom gradu bih, a pogotovo u sarajevu ...
šta ti bulazniš ...
zavrzlama

#10672 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

vlast u srbiji(SANU,SPC,DB) pomocu ovakvih nereda salju zapadu poruku tipa"ako se radi gay parade popali i porusi veciu dio beograda,znajte ako nam trajno uzmete kosovo i ne dozvoliti podjelu BIH,sta uz nase aminovanje mogu da urade ove organizovane horde zla u Sandzaku,BIH i na Kosovu...huligani su u srbiji jedini adut u prepadanju MZ-a..

procitat izjavu diektora RST-a Tijanica i biti ce vam puno toga jasnije.. :wink:
felipe kajetano

#10673 Re: Desavanja u Srbiji

Post by felipe kajetano »

vivaldi wrote:
Sve je to super, ajmo slavit Slavu, Bozic i sto treba ostalo..fino cemo se izljubiti, popricati i aj' zdrao.Brate vise je dosta i tih popova, nemaju sta oni da traze sa psihopatama iz Obraza, 1389 i ostalom vojskom Ilica, Seselja, Vucica i ostatkom "sertifikovane" patriotske "Hugo Boss" druzine...

Opet kazem srecom da u Srbiji mnogo vise ljudi ima suprotan stav od onoga kojeg bi kao dominantan zeljeli da vide razne prikrivene "p...." iz Obraza i sl....naravno kao i uvijek sklanjaju se pred gomilom, ide se linijom manjeg otpora i sklanja se budalama...samo je pitanje do kada.
Shoshana

#10674 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Shoshana »

kamen spoticanja wrote:
jeste irinejov glasnogovornik pozvao "decu da se vrate kucama" i " prekinu nasilje prema bilo kome iako se crkva ne slaze s populacijom na paradi"...
mada onaj hajirlija na ramenima nije smirivao situaciju...podignute ruke s tri prsta u zraku jasan su znak da je doticni bio u sluzbi "smirivanja" parade :wink:
Vjerujem i to. Veoma je moguce. Ne bi bio ni prvi ni posljednji, ne samo na Balkanu, nego i drugdje. Ja sam samo protiv generalizacije :D
mrtva kokoš

#10675 Re: Desavanja u Srbiji

Post by mrtva kokoš »

Shoshana wrote:
Hvala
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/211250 ... iva-na-mir
evo nesto i u blicu...
Post Reply